Moje vnitřní přesvědčení...

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
ritch
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 16 poděkování
Dostal poděkování: 21 poděkování

Re: Moje vnitřní přesvědčení...

Příspěvek od ritch »

tak máte jít na akademickou půdu a debatovat - tady realizujete aplikovanou politiku, tady se žádné teorie neřeší...

máte plán = program, a ten máte realizovat.

takže méně kecání a raději běžte něco užitečné dělat, mě se zdá že se Vám spíše nechce makat...! ;)

Vaclav.Zidek píše: 06 led 2022, 21:09
cqace píše: 06 led 2022, 21:05

@Vaclav.Zidek Prosím prosím, kolik pokusů o ten ideální stav "nerealizovatelné komunistické utopie" neskončilo utlačováním a vražděním vlastních občanů za vyšší princip?

No a to prostě pořád nechápete, nikdo to nechce realizovat. Nedokážete rozlišit filozofii od reálné politiky?

Nikezeus
Profese: Logistika
Dal poděkování: 37 poděkování
Dostal poděkování: 216 poděkování

Příspěvek od Nikezeus »

V techto volbach jsem Piraty nevolil kvuli posunu do zelene levoty.
Ale na druhou stranu doufam ,ze slecna ten lync ustoji. Svym zpusobem tuto uprimnost obdivuji, a o to vice bychom si meli cenit soucasne doby, kdyz clovek muze tyto nazory vyjadrit. Skoda ze tento dojem z demokracie, kazi nahubkove zakony v nasem pravnim radu. Mam dojem ze bychom to ustali i bez nich.
Jinak kdyby jsme videli do opravdu uprime niterneho uvazovani lidi z ostatnich stran, mozna bychom zjistil, ze nazory vasi kandidadky na predsedkyni jsou jen slaby odvar. Soucasny progresivismus a fanaticka korektnost je pro demokracii vetsi riziko.

Vaclav.Zidek
Komunální zastupitel/ka
Profese: OSVČ
Dal poděkování: 509 poděkování
Dostal poděkování: 1025 poděkování

Příspěvek od Vaclav.Zidek »

ritch píše: 06 led 2022, 21:19

tak máte jít na akademickou půdu a debatovat - tady realizujete aplikovanou politiku, tady se žádné teorie neřeší...

takže méně kecání a raději běžte něco užitečné dělat, mě se zdá že se Vám spíše nechce makat...! ;)

cqace píše: 06 led 2022, 21:05

@Vaclav.Zidek Prosím prosím, kolik pokusů o ten ideální stav "nerealizovatelné komunistické utopie" neskončilo utlačováním a vražděním vlastních občanů za vyšší princip?

No a to prostě pořád nechápete, nikdo to nechce realizovat. Nedokážete rozlišit filozofii od reálné politiky?

takže jste nečetl to původní vyjádření?
tam píše, že o komunismus nebude usilovat ... a bude prosazovat program strany, který je demokraticky odhlasován

Jasně nechce makat, proto Janka je dobrovolník a její práce je mimo politiku ... z práce pro stranu nemá příjem ani korunu

Václav Židek, exradní Libereckého kraje pro životní prostředí a zemědělství

cqace
Profese: Zvědavec
Dostal poděkování: 80 poděkování

Příspěvek od cqace »

Vaclav.Zidek píše: 06 led 2022, 21:01

v politice je běžné, že jsou nastoleny nějaké ideální stavy a je jasné, že se k nim nikdy nedostaneme ... a pak se hypoteticky tyhle stavy testují a berou se z nich realizovatelné prvky.

Chápeš, že cesta ke komunismu už několikrát testovaná byla? Zkusíme to znovu? Tentokrát to musí vyjít, máme přece moderní technologie!

Martin.Kucera píše: 06 led 2022, 21:09

Jak to souvisí s mnohokrát připomenutým faktem, že Janka se o ten stav ani pokoušet nechce?

A jak mám Jance jako věřit? Hele, já komunismus uznávám, ale vůbec, ani trošičku ho nechci. Jo jasně :D I při střetu zájmů se danému člověku nevěří a může přísahat, na co chce.
Takhle nezaperlil ani Tomio!

Jan.Mares píše: 06 led 2022, 21:12

To řekni lidem v bývalých belgických, německých, nebo anglických koloniích, kde se vesele vršily miliony mrtvol a to v době, kdy ty země byli ostentativně konstitučně demokratické a ano, kapitalistické.
Však taky slovní spojení "koncentrační tábor" vymysleli Britové a ne Němci a nebylo to označení pro letní zábavné tábory.

V zahraničí zabíjeli kapitalisté i komunisté. Na vlastním území ve velkém vesměs jen komunisté. To je ten hlavní rozdíl.

Nikezeus píše: 06 led 2022, 21:20

Jinak kdyby jsme videli do opravdu uprime niterneho uvazovani lidi z ostatnich stran, mozna bychom zjistil, ze nazory vasi kandidadky na predsedkyni jsou jen slaby odvar. Soucasny progresivismus a fanaticka korektnost je pro demokracii vetsi riziko.

Ano, proto si přeji, aby se Piráti vrátili do starých vod a tohle nabírání vody neskončilo potopením.

Naposledy upravil(a) cqace dne 06 led 2022, 21:30, celkem upraveno 1 x.
"Fire up TFTP"
Vaclav.Zidek
Komunální zastupitel/ka

cqace píše: 06 led 2022, 21:24
Vaclav.Zidek píše: 06 led 2022, 21:01

v politice je běžné, že jsou nastoleny nějaké ideální stavy a je jasné, že se k nim nikdy nedostaneme ... a pak se hypoteticky tyhle stavy testují a berou se z nich realizovatelné prvky.

Chápeš, že cesta ke komunismu už několikrát testovaná byla? Zkusíme to znovu? Tentokrát to musí vyjít, máme přece moderní technologie!

Jak to souvisí s mnohokrát připomenutým faktem, že Janka se o ten stav ani pokoušet nechce?

A jak mám Jance jako věřit? Hele, já komunismus uznávám, ale vůbec, ani trošičku ho nechci. Jo jasně :D I při střetu zájmů se danému člověku nevěří a může přísahat, na co chce.

Protože délá pro stranu téměř 10 let dobrovolně, v předsednictvu už byla a nikdy a nikde komunismus neprosazovala.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Zidek za příspěvek:
Michal.Gill

Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 561 poděkování
Dostal poděkování: 12523 poděkování

Příspěvek od Martin.Kucera »

cqace píše: 06 led 2022, 21:24

Nemusíš věřit, můžeš prověřit. Na rozdíl od Tomia my máme veřejné fórum, takže každý může snadno pátrat jak je mu libo a posoudit, zda Jančina slova sedí s jejími činy a vystupováním ve stranických funkcích.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvek:
Michal.Gill

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

cqace
Profese: Zvědavec
Dostal poděkování: 80 poděkování

Příspěvek od cqace »

Vaclav.Zidek píše: 06 led 2022, 21:27

Protože délá pro stranu téměř 10 let dobrovolně, v předsednictvu už byla a nikdy a nikde komunismus neprosazovala.

Za Andreje taky dávalo hafo lidí ruku do ohně. Můžete to zkusit taky, ale bude to stačit?

Martin.Kucera píše: 06 led 2022, 21:30

Nemusíš věřit, můžeš prověřit. Na rozdíl od Tomia my máme veřejné fórum, takže každý může snadno pátrat jak je mu libo a posoudit, zda Jančina slova sedí s jejími činy a vystupováním ve stranických funkcích.

Výborně, první jakš takš rozumný nápad zmírnění škod. Chtělo by s tím "seznamem" vyjít do médií hned, co bude případně zvolena. Není už moc času, doporučuji neotálet.

Naposledy upravil(a) cqace dne 06 led 2022, 21:36, celkem upraveno 1 x.
"Fire up TFTP"
Vaclav.Zidek
Komunální zastupitel/ka

cqace píše: 06 led 2022, 21:32
Vaclav.Zidek píše: 06 led 2022, 21:27

Za Andreje taky dávalo hafo lidí ruku do ohně. Můžete to zkusit taky, ale bude to stačit?

Nevím. Kdyby Janka byla cizí, tak to nedělám. Ale je to skvělý člověk, kterému je násilí cizí a své názory lidem nevnucuje (ani veganství). Vždy držela program nebo stanovisko RV, ikdyž s ním nesouhlasila, protože bylo demokraticky rozhodnuto. Má mou plnou důvěru, že to je její osobní názor, který nebude nikomu vnucovat.

ritch
Dal poděkování: 16 poděkování
Dostal poděkování: 21 poděkování

Příspěvek od ritch »

nevím, člověk co je vnitřně přesvědčený komunista

pracuje pro stranu do roztrhání těla a ještě zadarmo (nebude to třeba chtít i po nás všech - když je vnitřně takto nastavena?)

případně vyznává ještě další alternativní život, OK nemám s tím člověkem problém, ale pardon, těchto lidí je ve společnosti promile, a určitě se právě k vůli těmto lidem, nebude měnit celá společnost, a tito lidé rozhodně nemají mít pozici, aby tyto hodnoty mohli nastavovat pro celou společnost - jelikož je drtivá většina neuznává...

mají si žít své životy, a neotravovat většinu svými utopickými myšlenkami...

Vaclav.Zidek píše: 06 led 2022, 21:21

tam píše, že o komunismus nebude usilovat ... a bude prosazovat program strany, který je demokraticky odhlasován

Jasně nechce makat, proto Janka je dobrovolník a její práce je mimo politiku ... z práce pro stranu nemá příjem ani korunu

Vaclav.Zidek
Komunální zastupitel/ka

ritch píše: 06 led 2022, 21:37

nevím, člověk co je vnitřně přesvědčený komunista

pracuje pro stranu do roztrhání těla a ještě zadarmo (nebude to třeba chtít i po nás všech - když je vnitřně takto nastavena?)

případně vyznává ještě další alternativní život, OK nemám s tím člověkem problém, ale pardon, těchto lidí je ve společnosti promile, a určitě se právě k vůli těmto lidem, nebude měnit celá společnost, a tito lidé rozhodně nemají mít pozici, aby tyto hodnoty mohli nastavovat pro celou společnost - jelikož je drtivá většina neuznává...

mají si žít své životy, a neotravovat většinu svými utopickými myšlenkami...

Vaclav.Zidek píše: 06 led 2022, 21:21

Jaka tím nikoho neotravuje, zeptal se ji na to před rokem někdo přímo, tak přímo odpověděla. Kdyby to někdo rok zpět nedohledal, tak to ani teď neřešíme.

BTW nikdy nerozporovala, že jiní lidé ve straně berou za práci peníze, ale také máme velký podíl dobrovolníků. Takže se fakt nebojím, že by chtěla ať pracujeme zadarmo. Jen prostě má příjem jinde.

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“