Lidská práva

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

evaCech
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Asistentka
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 8 poděkování

Re: Lidská práva

Příspěvek od evaCech »

Jirka: noooo právě! Jinak upřímně, pokud se to děje i u nás, ráda bych do kauzy zahrnula i takové případy. Se přiznám, že se tomu věnuji krátce, téměř nic se nemedializuje. Je potřeba zatlačit na média, politiky apod. Napadlo mě třeba založit transparentní účet pro pomoc takto postiženým rodinám a najít vhodného politika, který by byl schopen protlačovat tuto problematiku. Jak jsem již zmínila, zatím se všichni k podobným situacím otáčejí zády :( . Pro mě osobně je prostě nepřípustné přetrhávat pouta matka - dítě formou takovéto šikany... :|
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Martin Shanil
Zminka o pracovnich skupinach me zaujala, kde se k tematum clovek propracuje. Vim, ze propracuje, ale jsem jen v piratskem mori plavcik... :oops:
evaCech
Profese: Asistentka
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 8 poděkování

Příspěvek od evaCech »

Jirko, ale to je to co říkám, o případech u nás jsem neslyšela. V případě, že takové situace existují i zde, samozřejmě je prioritou začít od kořene, spravedlnost musí platit pro všechny. Tato otázka je velmi citlivá z důvodu, že zde dojde k přetržení mateřského pouta, což je nepředstavitelné peklo, jak pro děti, tak pro tu mámu. Proto se snažím najít co nejvíce lidí, kteří by mohli pomoci třeba formou, že využijí svůj vliv na určité lidi, politiky atd....
Toto forum se nemá týkat jen té jedné rodiny, ale všech, komu se to děje, bez ohledu na národnost, vyznání atp.....
reny
Profese: učitelka
Dal poděkování: 37 poděkování
Dostal poděkování: 30 poděkování

Příspěvek od reny »

Evi, tady je odkaz na další vlákno, kde se probírá toto téma: rovnopravnost-f533/klokanky-utrpely-nov ... ilit=OSPOD
konkrétně od 2.strany onoho vlákna
Maria.Vasickova
Dal poděkování: 379 poděkování
Dostal poděkování: 449 poděkování

Příspěvek od Maria.Vasickova »

Myslím, že toto téma není zcela jenom záležitostí rodinného práva. Je to však úplně otázka ochrany práv a svobod a proto je nutné oslovit ní Evropskou komisi pro lidská práva. Pravdou je také to, že se zřejmě jedná o velice dobře propracované metodiky organizací a zřejmě celosvětově. Je to součást nežádoucích projevů společnosti jako jsou drogy, automaty, hazard, obchod s orgány a pod.To co lze v tuto chvíli dělat asi je , informovat o tom, že se to děje, proč se to děje a jak se to může dotýkat každého rodiče. Jenom je otázkou, pokud se to děje v tolika zemích EU, zda už některé státy něco v tomto smyslu konají. Vzhledem k tomu, že Piráti v rámci EU spolupracují mohlo by být zajímavé napříč Pirátskými stranami vyvolat tuto akci a shromažďovat informace o případech. Z toho pak vyvodit nějaký abstrakt a obrátit se na Evropskou komisi pro lidská práva.

Štěstí spočívá ve svobodě a svoboda v odvaze.

Periklés
Libor.Spacek
Dal poděkování: 694 poděkování
Dostal poděkování: 1207 poděkování

Příspěvek od Libor.Spacek »

Já to beru jako příklad širšího principu nabubřelosti a přesily států vůči fyzickým osobám, proti kterému je třeba obecně bojovat.

Dle pirátského velení senilní dědouch a troll.

Maria.Vasickova
Dal poděkování: 379 poděkování
Dostal poděkování: 449 poděkování

Příspěvek od Maria.Vasickova »

Štěstí spočívá ve svobodě a svoboda v odvaze.

Periklés
Robert.Magni
Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
Profese: vrátný
Dal poděkování: 12545 poděkování
Dostal poděkování: 2834 poděkování

Příspěvek od Robert.Magni »

evaCech píše:Jirka: noooo právě! Jinak upřímně, pokud se to děje i u nás, ráda bych do kauzy zahrnula i takové případy. Se přiznám, že se tomu věnuji krátce, téměř nic se nemedializuje. Je potřeba zatlačit na média, politiky apod. Napadlo mě třeba založit transparentní účet pro pomoc takto postiženým rodinám a najít vhodného politika, který by byl schopen protlačovat tuto problematiku. Jak jsem již zmínila, zatím se všichni k podobným situacím otáčejí zády :( . Pro mě osobně je prostě nepřípustné přetrhávat pouta matka - dítě formou takovéto šikany... :|
U nás se to děje minimálně od protektorátu,jinak politici,kteří se o to zajímají už v ČR dávno jsou,dokonce nejen politici,ale hlavně osoby zastupující všechny zúčastněné strany,jen ta media jsou spíše ovládaná stranou,která na lidské bídě vydělává...Dokonce i nová ministrině Marksová se snaží o opravdové řešení a komunikuje,situace je špatná,ale není beznadějná

Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

Robert.Magni
Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
Profese: vrátný
Dal poděkování: 12545 poděkování
Dostal poděkování: 2834 poděkování

Příspěvek od Robert.Magni »

evaCech píše:Jirko, ale to je to co říkám, o případech u nás jsem neslyšela. V případě, že takové situace existují i zde, samozřejmě je prioritou začít od kořene, spravedlnost musí platit pro všechny. Tato otázka je velmi citlivá z důvodu, že zde dojde k přetržení mateřského pouta, což je nepředstavitelné peklo, jak pro děti, tak pro tu mámu. Proto se snažím najít co nejvíce lidí, kteří by mohli pomoci třeba formou, že využijí svůj vliv na určité lidi, politiky atd....
Toto forum se nemá týkat jen té jedné rodiny, ale všech, komu se to děje, bez ohledu na národnost, vyznání atp.....
Jedna technická :děti mají i tatínky.... A divím se,že jsi o českých případech neslyšela...možná to chce trošku víc snahy,než jen číst noviny ? Ale teď bez rýpání,když hledáš lidi,kteří mají nějaký vliv nebo už něco podnikají,možná by nebylo od věci porovnat si svoje kontakty a zkušenosti ?

Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

Jiri.Janecka
Profese: právník
Dal poděkování: 175 poděkování
Dostal poděkování: 896 poděkování

Příspěvek od Jiri.Janecka »

zabzicek píše: Dokonce i nová ministrině Marksová se snaží o opravdové řešení a komunikuje,situace je špatná,ale není beznadějná
Tak to může napsat jenom opravdový ... zcela neinformovaný člověk. Marksová je naprosto čelnou představitelkou těch, kteří jsou přesvědčeni, že dítě patří státu. To, že někdo "komunikuje" neznamená, že opravdu chce něco dělat. V oblasti práva byl významným novinářsky oblíbeným komuníkátorem Pospíšil. Takový Dienstbier, to je jen jeho levicová inkarnace. A ministryně Válková? Soudružka, která vůbec neví, která bije: http://portal.justice.cz/Justice2/MS/ms ... 5&d=335215 To je sice hezké přiznat si, že důvěra ve spravedlnost je nulová, strategie pro obnovení důvěry ve výkon spravedlnosti , ale povolat k její obnově ty, co už ji prznili ještě za komančů... Tuhle zprávu MSp jsem chtěl komentovat, ale asi si to nemohu dovolit - tak jen nadpis: Povolejte Sokola.
Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“