prodejny vs Intergram,OSA

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

vinotéka1
Návštěvník – nepatří k Pirátům

prodejny vs Intergram,OSA

Příspěvek od vinotéka1 »

Dobrý den. Mohl bych teoreticky pochopit vybírání poplatků Intergramu a OSA v restauracích apod, kde zákazníci sedí a poslouchají hudební produkci. Horší je pochopit je v prodejnách, kde člověk nakoupí a za 2 minuty odchází, kde prodávající sedí celý den a poslouchá např. Radiožurnál. Je nějaká možnost argumentovat v tomto smyslu, nebo poslouchat např PC nebo radiobudík apod tak aby nebyl šikanovám Intergramem, OSA a byl zajištěm pro prodavače přístup k informacím? Jaké máte vy zkušenosti? Kontroly Intergramu se opakují nyní dost často. Díky za vaše poznatky.
Mikulas.Ferjencik
Profese: Asistent předsedy poslaneckého klubu
Dal poděkování: 3311 poděkování
Dostal poděkování: 6223 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: prodejny vs Intergram,OSA

Příspěvek od Mikulas.Ferjencik »

Doporučujeme řešení pomocí www.pirati.cz/hudba

Člen s omezenými právy v důsledku neoprávněné realizace volebních výdajů

Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Pokud obsluha poslouchá ze svého vlastního radiopřijímače Radiožurnál pro svou osobní potřebu a je to slyšitelné jen v místě pro obsluhu, není to sdělování veřejnosti a nemusí se z toho platit OSE
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
vinotéka1

Příspěvek od vinotéka1 »

Dnes jsem volal na Intergram a paní (pí.Prchalová tel.230234742) mi vysvětlovala, že prý podle zákona stačí mít rádio na provozovně umístěno a nejen rádio, taktéž PC, televici a cokoli pro příjímání rozhlasu či televize a už se musí platit poplatky Intergramu i OSE. Je prý úplně jedno, jestli to někdo slyší nebo ne, stačí, když je to tam kdekoli, třeba i za barem, třeba to není ani slyšet a je i jedno, jestli je majitele, nebo zaměstnance, protože majitel za zaměstnance ručí a tím pádem je to stejné. Prý mi do 14 dnů dojde smlouva a já pak můžu reagovat, případně oznámit ukončení produkce, v tom případě by mi bylo účtováno období od kontroly do odhlášení....uff :D ...myslím, že tento problém bude mít hodně provozoven v této republice.
Petr.Tresnak
Dal poděkování: 178 poděkování
Dostal poděkování: 111 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Tresnak »

vinotéka1 píše:Dnes jsem volal na Intergram a paní (pí.Prchalová tel.230234742) mi vysvětlovala, že prý podle zákona stačí mít rádio na provozovně umístěno a nejen rádio, taktéž PC, televici a cokoli pro příjímání rozhlasu či televize a už se musí platit poplatky Intergramu i OSE. Je prý úplně jedno, jestli to někdo slyší nebo ne, stačí, když je to tam kdekoli, třeba i za barem, třeba to není ani slyšet a je i jedno, jestli je majitele, nebo zaměstnance, protože majitel za zaměstnance ručí a tím pádem je to stejné. Prý mi do 14 dnů dojde smlouva a já pak můžu reagovat, případně oznámit ukončení produkce, v tom případě by mi bylo účtováno období od kontroly do odhlášení....uff :D ...myslím, že tento problém bude mít hodně provozoven v této republice.
No, OSA podobnejch tvrzení natrousí :) a bohužel provozovatelé prodejen se pod pohrůžkou velmi často zaleknou (a opravdu stačí, když se někde za pultem válí schovanej radiobudík :? ) - chtělo by to, aby se paní Prchalová s tímto tvrzením odkázala na konkrétní paragraf, než pouze tvrdit "je prý uplně jedno .."
Rojovo vysvětlení je naprosto správný - tedy pokud bude mít obsluha svůj MP3 přehrávač a pecky v uších, tak je to podle paní Prchalové taky veřejná produkce? Už by jí to konečně někdo měl vysvětlit.
Perhaps most significantly, focus in the swarm is always on what everybody can do, and never what people cannot or must do .. R.F.
Mikulas.Ferjencik
Profese: Asistent předsedy poslaneckého klubu
Dal poděkování: 3311 poděkování
Dostal poděkování: 6223 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mikulas.Ferjencik »

Člen s omezenými právy v důsledku neoprávněné realizace volebních výdajů

JZ007
Profese: programátor
Dostal poděkování: 16 poděkování

Příspěvek od JZ007 »

Intergram to na nás pouze zkouší. Kdo zaplatí, jsou to peníze k nim. Kdo nezaplatí (jako já), zkouší to ještě jejich (Intergramu) právník. No a u soudu jsem to vyhrál, protože:
1. nebyli schopni dokázat, že to byla VEŘEJNÁ produkce (nevydělával jsem ne tom, hudba byla na pozadí a nikomu nic nesdělovala)
2. nebyli schopni dokázat, že zastupují interrety, které si hraju
zaplatili právní výlohy 7000 Kč a zmizeli.

Všem radím : NEDEJTE SE!
Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“