prodejny vs Intergram,OSA
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
prodejny vs Intergram,OSA
Dobrý den. Mohl bych teoreticky pochopit vybírání poplatků Intergramu a OSA v restauracích apod, kde zákazníci sedí a poslouchají hudební produkci. Horší je pochopit je v prodejnách, kde člověk nakoupí a za 2 minuty odchází, kde prodávající sedí celý den a poslouchá např. Radiožurnál. Je nějaká možnost argumentovat v tomto smyslu, nebo poslouchat např PC nebo radiobudík apod tak aby nebyl šikanovám Intergramem, OSA a byl zajištěm pro prodavače přístup k informacím? Jaké máte vy zkušenosti? Kontroly Intergramu se opakují nyní dost často. Díky za vaše poznatky.
- Mikulas.Ferjencik
- Profese: Asistent předsedy poslaneckého klubu
- Dal poděkování: 3311 poděkování
- Dostal poděkování: 6223 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: prodejny vs Intergram,OSA
Doporučujeme řešení pomocí www.pirati.cz/hudba
Člen s omezenými právy v důsledku neoprávněné realizace volebních výdajů
- Roman.Kucera
- Profese: IT
- Dal poděkování: 2901 poděkování
- Dostal poděkování: 5772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Pokud obsluha poslouchá ze svého vlastního radiopřijímače Radiožurnál pro svou osobní potřebu a je to slyšitelné jen v místě pro obsluhu, není to sdělování veřejnosti a nemusí se z toho platit OSE
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
-
Dnes jsem volal na Intergram a paní (pí.Prchalová tel.230234742) mi vysvětlovala, že prý podle zákona stačí mít rádio na provozovně umístěno a nejen rádio, taktéž PC, televici a cokoli pro příjímání rozhlasu či televize a už se musí platit poplatky Intergramu i OSE. Je prý úplně jedno, jestli to někdo slyší nebo ne, stačí, když je to tam kdekoli, třeba i za barem, třeba to není ani slyšet a je i jedno, jestli je majitele, nebo zaměstnance, protože majitel za zaměstnance ručí a tím pádem je to stejné. Prý mi do 14 dnů dojde smlouva a já pak můžu reagovat, případně oznámit ukončení produkce, v tom případě by mi bylo účtováno období od kontroly do odhlášení....uff
...myslím, že tento problém bude mít hodně provozoven v této republice.

- Petr.Tresnak
- Dal poděkování: 178 poděkování
- Dostal poděkování: 111 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
No, OSA podobnejch tvrzení natrousívinotéka1 píše:Dnes jsem volal na Intergram a paní (pí.Prchalová tel.230234742) mi vysvětlovala, že prý podle zákona stačí mít rádio na provozovně umístěno a nejen rádio, taktéž PC, televici a cokoli pro příjímání rozhlasu či televize a už se musí platit poplatky Intergramu i OSE. Je prý úplně jedno, jestli to někdo slyší nebo ne, stačí, když je to tam kdekoli, třeba i za barem, třeba to není ani slyšet a je i jedno, jestli je majitele, nebo zaměstnance, protože majitel za zaměstnance ručí a tím pádem je to stejné. Prý mi do 14 dnů dojde smlouva a já pak můžu reagovat, případně oznámit ukončení produkce, v tom případě by mi bylo účtováno období od kontroly do odhlášení....uff...myslím, že tento problém bude mít hodně provozoven v této republice.

Rojovo vysvětlení je naprosto správný - tedy pokud bude mít obsluha svůj MP3 přehrávač a pecky v uších, tak je to podle paní Prchalové taky veřejná produkce? Už by jí to konečně někdo měl vysvětlit.
Perhaps most significantly, focus in the swarm is always on what everybody can do, and never what people cannot or must do .. R.F.
- Mikulas.Ferjencik
- Profese: Asistent předsedy poslaneckého klubu
- Dal poděkování: 3311 poděkování
- Dostal poděkování: 6223 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
http://www.pirati.cz/valkaskolektivnimispravci - zájemcům o právní pomoc
Člen s omezenými právy v důsledku neoprávněné realizace volebních výdajů
-
- Profese: programátor
- Dostal poděkování: 16 poděkování
Intergram to na nás pouze zkouší. Kdo zaplatí, jsou to peníze k nim. Kdo nezaplatí (jako já), zkouší to ještě jejich (Intergramu) právník. No a u soudu jsem to vyhrál, protože:
1. nebyli schopni dokázat, že to byla VEŘEJNÁ produkce (nevydělával jsem ne tom, hudba byla na pozadí a nikomu nic nesdělovala)
2. nebyli schopni dokázat, že zastupují interrety, které si hraju
zaplatili právní výlohy 7000 Kč a zmizeli.
Všem radím : NEDEJTE SE!
1. nebyli schopni dokázat, že to byla VEŘEJNÁ produkce (nevydělával jsem ne tom, hudba byla na pozadí a nikomu nic nesdělovala)
2. nebyli schopni dokázat, že zastupují interrety, které si hraju
zaplatili právní výlohy 7000 Kč a zmizeli.
Všem radím : NEDEJTE SE!