Dobrý den
jsem velice frustrován připravovanou novelou koncesionářských poplatků, která nově zavádí povinost platit i v případě vlastnictví osobního počítače a chtěl bych vědět, jestli piráti budou hlasovat pro přijetí této novely. Pokud ano tak prosím o vyjádření k následujícím bodům
- chápu důležitost podporovat nezávislé zpravodajství a nekonzumní kulturu, nicméně proč platit drahé sportovní přenosy jako ME ve fotbale, a čistý konzum typu stardance? Mě také nikdo nepřizpívá na počítačové hry. Měl by existovat pouze čt24, čr plus - zpravodajství a čt art - kultura
- proč v případě internetového vysílání neplatí jen ti, kteří se skutečně dívají / poslouchají? stránky ivysílaní se přeci dají chránit heslem. Pokud je to mířeno na všechny, tak by se to mělo jasně říct, nebo tady existují domácnosti bez telefonu / pc?
- celé se mi to zdá postavené nahlavu a vznikají absurdní situace. chtěl jsem si koupit velkou obrazovku na couch party. velkoplošné televize v tomto ohledu vycházejí mnohem levněji než monitory, když jsem telefonoval na zprávu koncesionářských poplatků tak mi sdělili, že pokud fyzicky neodpájím tuner z PCB, tak budu muset začít platit. - odpájením tuneru by se samozřejmě porušila záruka, navíc mnohdy to není technicky proveditelné.
- Panu Součkovi, řediteli ČT hned po nástupu zvýšili plat na 289000 kč, následně oznámili tu novelu koncesionářských poplatků - jaký toto vysílá signál voličům?
Podle toho, co jsem zaznamenal tak proti přijetí novely vystupují pouze hnutí ANO a SPD (chápu, že mají své důvody, jako oslabení nezávislosti médií), pokud jsou proti i Piráti, tak by to měli dát jasně najevo.
Omlouvám se za gramatické chyby
S úctou.
Michal.