PP-DE (Německo)
Moderátor: Zahraniční
Ke každé straně (organizaci) založte vlastní vlákno. Je-li třeba se stranou začít organizovat nějaký projekt, založte samostatné vlákno ve fóru ZO.
(Působí-li v zemi více organizací, založte ke každé samostatné vlákno.)
- Mikulas.Peksa
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: fyzik v IT
- Dal poděkování: 2740 poděkování
- Dostal poděkování: 4633 poděkování
Re: PP-DE (Německo)
http://www.ennomane.de/2015/07/27/pirat ... hr-danach/
a tady je ten "kontroverzní" návrh stran antisemitismu
https://wiki.piratenpartei.de/Antrag:Bu ... rtal/PP010
- Frantisek.Kopriva
- Dal poděkování: 1035 poděkování
- Dostal poděkování: 527 poděkování

Mimo pozorování jsem mluvil i se spoustou pirátů. Obecně se shodli na tom, že PP-DE se jakž takž zkonsolidovala po těch průšvihách a také na tomto sjezdu se odsouhlasily některé změny, které by mohly např. zabránit přijímání škůdců. Dále říkali, že dříve zanedbávali komunikaci s médii, což byla obří chyba a máme si prý dát pozor (také že zářili štěstím, když po prvním dnu o sjezdu vyšlo cca 50 článků a reportáží včetně největších médií). Celkově na mě PP-DE působila tak, že se naučila skloubit jistou dávku pirátské kontroverze a zároveň se již etablovali jako seriózní politická strana.
Mimo to jsem poskytl krátké interview Flaschenpostu (jejich Pirátské listy), ve kterém jsem zdůraznil důležitost spolupráce PP-CZ a PP-DE a vůbec všech pirátů, o naší straně jsem mluvil jen v dobrém.

Díky ZO za proplacení a možnost zúčastnit se takovéhle akce. Je to pro mě velice obohacující a snad jsem i trochu reprezentoval (jejich mezinárodní koordinátoři byli přítomností zahraničních hostů velice potěšeni). Pokud jsem snad na něco zapomněl, dopíšu to pod příspěvek jako editaci. A samozřejmě se mě na cokoliv zeptejte, tohle je fakt jen výcuc toho nejdůležitějšího (= co na mě udělalo dojem).
Zápis s fakty jsem psal průběžně zde: https://docs.google.com/document/d/1k5N ... TqgbY/edit.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Frantisek.Kopriva za příspěvky (celkem 4):
- Mikulas.Peksa, Roman.Kucera, Vojtech.Pikal, Alexandr.Mansurov
pirátský profil |< >| momentálně freelancer, bubeník, pisálek |< >| člen 2014-2025, dříve také: RT EZO + Lidská práva, RV, PKS SčK, PMS MB, ZO, MP/YPE, cca 9 kampaní |< >| emeritní poslanec, nenapravitelný idealista |< >| internet je naše moře, ale být offline má taky něco do sebe
- Dalibor.Zahora
- Profese: zakládající člen
- Dal poděkování: 11325 poděkování
- Dostal poděkování: 6503 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Hodili by se kontakty na saské Piráty, případně, kdyby chtěl někdo jet, napište mi, sdělím detaily.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvky (celkem 3):
- Mikulas.Peksa, Petr.Bajgar, Alexandr.Mansurov
zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz
- Mikulas.Peksa
Kdo to plánuje? Mohl bych dostat nějaký link, který bych mohl sdílet?Dalibor Zahora píše:Na pátek/sobotu se plánuje vyjjezd do Heidenau (Dresden) podpořit uprchlické centrum, které čelí náckům.
Hodili by se kontakty na saské Piráty, případně, kdyby chtěl někdo jet, napište mi, sdělím detaily.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvek:
- Alexandr.Mansurov
- Dalibor.Zahora
- Kontaktovat uživatele:
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvky (celkem 3):
- Mikulas.Peksa, Alexandr.Mansurov, Vojtech.Pikal
zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
- Mikulas.Peksa
http://www.zeit.de/politik/deutschland/ ... atenpartei
- Dalibor.Zahora
- Mikulas.Peksa
https://www.piratenpartei.de/wp-content ... lyse-2.pdf
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvky (celkem 5):
- Vojtech.Pikal, Roman.Kucera, Dalibor.Zahora, Alexandr.Mansurov, Frantisek.Kopriva
- Dalibor.Zahora
- Kontaktovat uživatele:
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvek:
- Mikulas.Peksa
- Mikulas.Peksa
Je tam analyzované historické pozadí, kulturní podmínky atp. Vysvětlují tam např. odštěpení IS od Al-Kajdy nebo významové posuny slov jako "šaría" nebo "džihád" v výkladu radikálních organizací. Asi nejzajímavější mi přišlo, že tam vysvětlují 7-fázový plán Al-Kajdy na vytvoření Islámského kalifátu v letech 2000 - 2020. Hláška "funguje jim to, odchylujou se od toho plánu tak max. o rok" mě celkem namotivovala, abych si to dočetl celé.Dalibor Zahora píše:Četl jsi to? Nějaký výtah pls?
Momentálně jsme zřejmě ve fázi 5, IS "Vyhlášení Kalifátu". V tomto kontextu mi přišla nejzajímavější 2-stránková analýza střednědobých cílů IS na konci textu. Kdybych to měl shrnout, tak aktuální teror v zahraničí sleduje 3 cíle
1) Zastrašit "křižáky" (tj. USA a Evropu) a podokopat jejich hospodářskou moc, aby neměly odvahu a zdroje zapojovat se do válek v muslimských státech
2) Vyvolat v Evropě Pogromstimmung (pogromové nálady) proti muslimům, které donutí co nejvíc muslimů emigrovat a přidat se k IS
3) Destabilizovat okolní muslimské státy, aby ztratily vůli se IS bránit
Mimochodem, fáze 6 je něco jako "s nově imigrovavší armádou převálcujeme všechno, co je kolem, páč se nám nikdo nebude bránit".
Už chápu, proč to dotyčný na FB sdílel. Je to sice z května, ale v kontextu té bomby v letadle v Egyptě a v kontextu Pařížšských útoků to sedí, řekl bych, jak pozadí na hrnec. Rozumím tomu, že by tohle Němečti Piráti měli chápat, protože Německo je zmíněno jako jeden z cílů.

- Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvky (celkem 4):
- Vojtech.Pikal, Dalibor.Zahora, Alexandr.Mansurov, next_ghost
- Mikulas.Peksa
- Frantisek.Kopriva