PP-DE (Německo)

Informace a reporty ze zahraničních stran a jiných Pirátských organizací

Moderátor: Zahraniční

Pravidla fóra
Ke každé straně (organizaci) založte vlastní vlákno. Je-li třeba se stranou začít organizovat nějaký projekt, založte samostatné vlákno ve fóru ZO.
(Působí-li v zemi více organizací, založte ke každé samostatné vlákno.)
Odpovědět
Mikulas.Peksa
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: fyzik v IT
Dal poděkování: 2740 poděkování
Dostal poděkování: 4633 poděkování

Re: PP-DE (Německo)

Příspěvek od Mikulas.Peksa »

Si s dovolením poznamenám něco málo, co proběhlo internetem k Německému BPT 2015 (a značím si, že to bylo šířeno fanouškem "levicovějšího křídla PP-DE")

http://www.ennomane.de/2015/07/27/pirat ... hr-danach/

a tady je ten "kontroverzní" návrh stran antisemitismu

https://wiki.piratenpartei.de/Antrag:Bu ... rtal/PP010
Mám blog, jsem na Facebooku, Twitteru, Instagramu a Mastodonu.

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Frantisek.Kopriva
Dal poděkování: 1035 poděkování
Dostal poděkování: 527 poděkování

Příspěvek od Frantisek.Kopriva »

O víkendu 25.-26. 7. 2015 jsem navštívil Bundesparteitag PP-DE (ekvivalent zasedání CF). Byl to jejich první letošní (mají dvakrát ročně) a hlavní náplní byla volba předsednictva a dalších hlavních orgánů. Byla to pro mě zajímavá zkušenost vidět jejich systém, který je zčásti ovlivněný německou legislativou (např. personální volby se musí volit fyzicky do uren). Největší dojem na mě asi udělala perfektní organizace (akreditace, infostánky, výzdoba, technické zázemí, zvukové i obrazové systémy, realtime zápis, catering), máme se ještě co učit od našich kolegů. :) Na sjezd do basketbalové arény dorazilo cca 450 členů. Levicoví antifa radikálové byli v drtivé menšíně, což se promítlo i do hlasování, kdy většina trollů ve volbách totálně pohořela. Nové předsednictvo vypadá schopně a má očividně velkou podporu. Žádný flame se nekonal, diskuse byly sice emotivní, ale kultivované a perfektně moderované. Zkrátka to na mě udělalo opravdu dojem.

Mimo pozorování jsem mluvil i se spoustou pirátů. Obecně se shodli na tom, že PP-DE se jakž takž zkonsolidovala po těch průšvihách a také na tomto sjezdu se odsouhlasily některé změny, které by mohly např. zabránit přijímání škůdců. Dále říkali, že dříve zanedbávali komunikaci s médii, což byla obří chyba a máme si prý dát pozor (také že zářili štěstím, když po prvním dnu o sjezdu vyšlo cca 50 článků a reportáží včetně největších médií). Celkově na mě PP-DE působila tak, že se naučila skloubit jistou dávku pirátské kontroverze a zároveň se již etablovali jako seriózní politická strana.

Mimo to jsem poskytl krátké interview Flaschenpostu (jejich Pirátské listy), ve kterém jsem zdůraznil důležitost spolupráce PP-CZ a PP-DE a vůbec všech pirátů, o naší straně jsem mluvil jen v dobrém. :) Nabral jsem samozřejmě řadu lobbystických kontaktů a mnou přijaté výhody byly enormní (Němci mě nechali spát u sebe na hotelu a samozřejmě odmítali mé příspěvky na alkohol či taxi). Nic zásadního jsem ovšem nevyjednal a pikle nekujem (většina diskusí skončila přirozeně u toho, jak se máme všichni piráti rádi :D ).

Díky ZO za proplacení a možnost zúčastnit se takovéhle akce. Je to pro mě velice obohacující a snad jsem i trochu reprezentoval (jejich mezinárodní koordinátoři byli přítomností zahraničních hostů velice potěšeni). Pokud jsem snad na něco zapomněl, dopíšu to pod příspěvek jako editaci. A samozřejmě se mě na cokoliv zeptejte, tohle je fakt jen výcuc toho nejdůležitějšího (= co na mě udělalo dojem).

Zápis s fakty jsem psal průběžně zde: https://docs.google.com/document/d/1k5N ... TqgbY/edit.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Frantisek.Kopriva za příspěvky (celkem 4):
Mikulas.Peksa, Roman.Kucera, Vojtech.Pikal, Alexandr.Mansurov

pirátský profil |< >| momentálně freelancer, bubeník, pisálek |< >| člen 2014-2025, dříve také: RT EZO + Lidská práva, RV, PKS SčK, PMS MB, ZO, MP/YPE, cca 9 kampaní |< >| emeritní poslanec, nenapravitelný idealista |< >| internet je naše moře, ale být offline má taky něco do sebe

Dalibor.Zahora
Profese: zakládající člen
Dal poděkování: 11325 poděkování
Dostal poděkování: 6503 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Na pátek/sobotu se plánuje vyjjezd do Heidenau (Dresden) podpořit uprchlické centrum, které čelí náckům.
Hodili by se kontakty na saské Piráty, případně, kdyby chtěl někdo jet, napište mi, sdělím detaily.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvky (celkem 3):
Mikulas.Peksa, Petr.Bajgar, Alexandr.Mansurov

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Mikulas.Peksa

Dalibor Zahora píše:Na pátek/sobotu se plánuje vyjjezd do Heidenau (Dresden) podpořit uprchlické centrum, které čelí náckům.
Hodili by se kontakty na saské Piráty, případně, kdyby chtěl někdo jet, napište mi, sdělím detaily.
Kdo to plánuje? Mohl bych dostat nějaký link, který bych mohl sdílet?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvek:
Alexandr.Mansurov

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Dalibor.Zahora
Kontaktovat uživatele:

Vyřešeno v poště.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvky (celkem 3):
Mikulas.Peksa, Alexandr.Mansurov, Vojtech.Pikal

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz

Mikulas.Peksa

Bývalí předsedové PP-DE Bernd Schlömer a Sebastian Nerz přestoupili do FDP.

http://www.zeit.de/politik/deutschland/ ... atenpartei
Dalibor.Zahora

Mikulas.Peksa

Analýza Islámského státu z rukou pracovní skupiny Aussen- und Sicherheitspolitik PP-DE (z května 2015)

https://www.piratenpartei.de/wp-content ... lyse-2.pdf
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvky (celkem 5):
Vojtech.Pikal, Roman.Kucera, Dalibor.Zahora, Alexandr.Mansurov, Frantisek.Kopriva

Dalibor.Zahora
Kontaktovat uživatele:

Četl jsi to? Nějaký výtah pls?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvek:
Mikulas.Peksa

Mikulas.Peksa

Dalibor Zahora píše:Četl jsi to? Nějaký výtah pls?
Je tam analyzované historické pozadí, kulturní podmínky atp. Vysvětlují tam např. odštěpení IS od Al-Kajdy nebo významové posuny slov jako "šaría" nebo "džihád" v výkladu radikálních organizací. Asi nejzajímavější mi přišlo, že tam vysvětlují 7-fázový plán Al-Kajdy na vytvoření Islámského kalifátu v letech 2000 - 2020. Hláška "funguje jim to, odchylujou se od toho plánu tak max. o rok" mě celkem namotivovala, abych si to dočetl celé.

Momentálně jsme zřejmě ve fázi 5, IS "Vyhlášení Kalifátu". V tomto kontextu mi přišla nejzajímavější 2-stránková analýza střednědobých cílů IS na konci textu. Kdybych to měl shrnout, tak aktuální teror v zahraničí sleduje 3 cíle

1) Zastrašit "křižáky" (tj. USA a Evropu) a podokopat jejich hospodářskou moc, aby neměly odvahu a zdroje zapojovat se do válek v muslimských státech
2) Vyvolat v Evropě Pogromstimmung (pogromové nálady) proti muslimům, které donutí co nejvíc muslimů emigrovat a přidat se k IS
3) Destabilizovat okolní muslimské státy, aby ztratily vůli se IS bránit

Mimochodem, fáze 6 je něco jako "s nově imigrovavší armádou převálcujeme všechno, co je kolem, páč se nám nikdo nebude bránit".

Už chápu, proč to dotyčný na FB sdílel. Je to sice z května, ale v kontextu té bomby v letadle v Egyptě a v kontextu Pařížšských útoků to sedí, řekl bych, jak pozadí na hrnec. Rozumím tomu, že by tohle Němečti Piráti měli chápat, protože Německo je zmíněno jako jeden z cílů.

OFFTOPICNapadá mě trochu OT úvaha - pokud techniky popsané ve Swarmwise doplníš o demagogický výklad Koránu, bomby, kalašnikovy a sebevražedné atentátníky, tak skutečně "změníš svět"...

Elektronický džihád, to je kua slovní spojení hodné 3. tisíciletí.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvky (celkem 4):
Vojtech.Pikal, Dalibor.Zahora, Alexandr.Mansurov, next_ghost

Mikulas.Peksa

Tak mi přišla pozvánka na Německý CF
Hallo Mikuláš Peksa,

hiermit laden wir Dich herzlich zum ordentlichen Bundesparteitag 2016.1 der Piratenpartei Deutschland in die Hans-Pfeiffer-Halle, Weidweg 4, 68623 Lampertheim ein.

Der Parteitag beginnt am Samstag, dem 20. Februar 2016, um 10:00 Uhr und endet am Sonntag, dem 21. Februar 2016, voraussichtlich um 18:00 Uhr. Die Festlegung eines anderen Endes bleibt der Versammlung vorbehalten. Am Samstag beginnt die Akkreditierung ab 09:00 Uhr. Die Akkreditierung ist jederzeit während des gesamten Parteitags möglich. Für die Akkreditierung ist ein gültiges Ausweisdokument (z. B. Personalausweis) notwendig.

Die vorläufige Tagesordnung:

TOP 1: Eröffnung durch den Vorsitzenden, Begrüßung und Gastreden
TOP 2: Wahl der Versammlungsämter, Zulassung von Presse, Gästen, Streaming, Ton- und Filmaufnahmen
TOP 3: Beschluss der Tages- und Geschäftsordnung
TOP 4: Beschluss TO-Vorschläge Antragsreihenfolge
TOP 5: Schließen des Parteitages und Verabschiedung

Am Samstagabend wird die Veranstaltung nach Beschluss unterbrochen.

Eine genauere Planung wird etwa zwei Wochen vor dem Parteitag auf dem Portal des Bundesvorstands (vorstand.piratenpartei.de) und auf der Webseite des Parteitages ( https://bpt.piratenpartei.de/ ) veröffentlicht. Dort findest Du auch weitere Informationen rund um den Parteitag, wie zum Beispiel Übernachtungsmöglichkeiten oder anstehende Anträge.

Die Anträge auf Satzungsänderung oder Programmanträge sind dann fristgerecht eingegangen, wenn sie bis zum 22.01.2016 um 23:59 Uhr beim Bundesvorstand eingereicht sind und von insgesamt fünf Piraten beantragt wurden. Anträge können ab sofort im Antragsportal (https://wiki.piratenpartei.de/Antrag:Bu ... ragsportal ) oder unter antragbpt@piratenpartei.de eingereicht werden.

Sonstige Anträge und Positionspapiere werden ebenfalls eingereicht, indem sie an oben genannte Mailadresse geschickt werden. Eine Frist gibt es hierfür nicht.

Der aktuelle Status Deiner Stimmberechtigung ist:
Du hast alle Mitgliedsbeiträge bezahlt und bist stimmberechtigt.

Bitte beachte, dass Du nur stimmberechtigt bist, wenn Du alle Deine Mitgliedsbeiträge entrichtet hast. Dein offener Beitrag beträgt aktuell 0 €, dabei ist der Mitgliedsbeitrag für 2016 nicht eingerechnet.

Bei Unklarheiten wende Dich bitte an Deinen Landesvorstand oder direkt an beitrag@piratenpartei.de - im Zweifel ist ein Zahlungsbeleg über den von Dir entrichteten Mitgliedsbeitrag hilfreich.
Eine Zahlung des fälligen Beitrags ist auch auf dem Parteitag möglich.
Du kannst Deinen Mitgliedsbeitrag ebenso wie Spenden auch online überweisen: https://spenden.piratenpartei.de/

Am einfachsten ist der Lastschrifteinzug. Das Formular dafür gibt es unter
http://wiki.piratenpartei.de/Datei:Last ... chland.pdf

Hast Du Fragen zu Deiner Mitgliedschaft? Deine Adresse oder Deine Kontaktdaten haben sich geändert?
Dann kontaktiere dann bitte Deine Landesmitgliederverwaltung unter mitglieder-SN@piratenpartei.de oder die Bundesverwaltung unter mitglieder@piratenpartei.de.

Wir freuen uns auf Dich!

Viele Grüße

Im Auftrag des Bundesvorstandes
Stephanie Schmiedke
- Generalsekretärin -

Piratenpartei Deutschland
Der Bundesvorstand
Pflugstr. 9a
10115 Berlin
Frantisek.Kopriva

Odpovědět

Zpět na „Flagship“