Linky: o PP-CZ na PP-DE wiki,
Na PPI jsme se bavili s Tomem Vymazalem a Gregory Engelsem o dalsi strategii mezinarodni spoluprace. Gregory nacrtl svou vizi sdileni informaci mezi stranami, nerekl vsak nic o lokalni spolupraci na akcich v terenu. Muj e-mail, ktery jsem mu poslal, se mu ztratil. Mel bych byt neco jako atase pro Nemecko, jeste se domluvim s Tomem jako vedoucim ZO. Jeste zkusim Grega odchytit

Z Bavorska mi odpovedelo predsednictvo (po par tydnech), ze muj mail hodi do mailing listu strany, jestli ma nekdo chut s nami spolupracovat. Bavil jsem se s jednim Bavorskym Piratem a mel docela pochybnosti, jestli by to vubec melo smysl.
V nemcine vysla Analyza uspechu Piratu v Nemecku:
- Lide jsou otraveni zpusobem, jakym se vede politika
- Nevolici a volici "malych stran" nyni v pruzkumech davaji konkretni jmeno: Pirati.
- Nerozhoduje spojeni Piratu s Internetem, rozhodujici je odpor k etablovanym stranam, pomaha tomu i nazev "Pirati".
- Struktura Piratu je rozmanita vekove i socialne.
- Priznivci jsou nazorove politicky stred (ani vlevo, ani vpravo)
- Jejich aktualni uspech zajistili priznivci, ne stali volici, az teprve po tom, jak obstoji v parlamentu se ukaze, jestli ziskaji stale volice.
- Jakmile ostatni strany zacnou prebirat body naseho programu, lidi si reknou, ze preci muzou rovnou volit Piraty.