Byty a znárodňování

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
qnx
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 147 poděkování
Dostal poděkování: 335 poděkování

Re: Byty a znárodňování

Příspěvek od qnx »

Petr.Vileta: Tu už jsme tady řešili. Obec mi žádné velké služby nezajišťuje. Dokonce i kdybych si ty současné služby platil ze 100%, tak by to stálo méně, než jsem odváděl na dani z nemovitosti. Já bych s tím tedy souhlasil. Zrušme daň z nemovitosti a zaveďme daň chodníkovou, vodovodní, úklidovou, osvětlovací atd. Pokud se bude platit podle skutečně vykonaných služeb, tak jsem pro. Ušetřil bych.

radomirpolach
Příznivec Pirátů – Zlínský kraj
Profese: Head of DevOps, Software Engineer
Dal poděkování: 8 poděkování
Dostal poděkování: 102 poděkování

Příspěvek od radomirpolach »

qnx píše: 25 čer 2023, 11:41

Petr.Vileta: Tu už jsme tady řešili. Obec mi žádné velké služby nezajišťuje. Dokonce i kdybych si ty současné služby platil ze 100%, tak by to stálo méně, než jsem odváděl na dani z nemovitosti. Já bych s tím tedy souhlasil. Zrušme daň z nemovitosti a zaveďme daň chodníkovou, vodovodní, úklidovou, osvětlovací atd. Pokud se bude platit podle skutečně vykonaných služeb, tak jsem pro. Ušetřil bych.

Nevěřím, že byste ušetřil. Nejvíc ve městě stojí čistička, kanalizace, cesty, atd. Většina měst už teď nemá dost peněz, aby vůbec opravovala kanalizační systému a navyšovala kapacitu čističek odpandích vod. A to se sanují rozpočet měst z daní z příjmů.

Pošlete sem město a kolik platíte a budeme počítat.

V mém rodném městě se prodávají nové parcely (městem) jejichž cena je defakto cena vybudování infrasturktury + 20% a nikdo je za tu cenu nechce, protože je to drahé.

Pravděpodobně jste akorát příživník, který neví, co je nutné.

Tito uživatelé poděkovali autorovi radomirpolach za příspěvek:
Petr.Vileta
anon123
Dal poděkování: 296 poděkování
Dostal poděkování: 157 poděkování

Příspěvek od anon123 »

radomirpolach píše: 25 čer 2023, 13:19
qnx píše: 25 čer 2023, 11:41

Nevěřím, že byste ušetřil. Nejvíc ve městě stojí čistička, kanalizace, cesty, atd. Většina měst už teď nemá dost peněz, aby vůbec opravovala kanalizační systému a navyšovala kapacitu čističek odpandích vod. A to se sanují rozpočet měst z daní z příjmů.

Pošlete sem město a kolik platíte a budeme počítat.

V mém rodném městě se prodávají nové parcely (městem) jejichž cena je defakto cena vybudování infrasturktury + 20% a nikdo je za tu cenu nechce, protože je to drahé.

Pravděpodobně jste akorát příživník, který neví, co je nutné.

PANENANEBI! Tohle úderni mešťáci, žijící v kanceláři a pronajmech, či mamahotelich, kteří netuší, jak se pěstuje brambora, jsou morem. Vítr mezi ušima a huba plná keců o ničem...

Tito uživatelé poděkovali autorovi anon123 za příspěvek:
Vlastimil.Bednarik
radomirpolach

pavlinahamplova píše: 25 čer 2023, 13:36

PANENANEBI! Tohle úderni mešťáci, žijící v kanceláři a pronajmech, či mamahotelich, kteří netuší, jak se pěstuje brambora, jsou morem. Vítr mezi ušima a huba plná keců o ničem...

Myslí si, že všechno je zadarmo. Jinak qnx je usvědčený lhář, který manipuluje s daty, aby mu hezky vycházely, takže mě to ani nepřekvapuje.
Jak tu prezentoval ruskou populaci na Krymu, podle toho, kdo rusky mluví a ne podle toho, kdo se k ruské národnosti hlásí. Přitom v tom samém sčítání lidu měl obě informace. Vybral si tu s hezkými čísly, aby tlačil svoje nesmysly.

Tito uživatelé poděkovali autorovi radomirpolach za příspěvek:
Petr.Vileta
anon123
Dal poděkování: 296 poděkování
Dostal poděkování: 157 poděkování

Příspěvek od anon123 »

radomirpolach píše: 25 čer 2023, 14:25

Myslí si, že všechno je zadarmo. Jinak qnx je usvědčený lhář, který manipuluje s daty, aby mu hezky vycházely, takže mě to ani nepřekvapuje.
Jak tu prezentoval ruskou populaci na Krymu, podle toho, kdo rusky mluví a ne podle toho, kdo se k ruské národnosti hlásí. Přitom v tom samém sčítání lidu měl obě informace. Vybral si tu s hezkými čísly, aby tlačil svoje nesmysly.

To bylo na tebe...

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

pavlinahamplova píše: 25 čer 2023, 13:36

Bydlím v krajském městě, na předměstí, ve vlastním přízemním domku se zahradou.OFFTOPICBrambory nepěstujeme, ale křen a šnytlink jo. A 4 roky jsem byl zastupitelem obvodu a smlouvy a ceny za sekání trávy, posyp ulic a ořez stromů (jasany, takže každoročně) se projednával každý rok a ty ceny fakt jsou dost velké. K tomu je třeba připočíst v rámci celého města náklady na veřejné osvětlení, značení komunikací, MHD atd. Ona by to opravdu měla být spíše "obecní daň", nebo "daň za život v obci", ale rozhodně by qnx neušetřil. Tedy pokud nežije na samotě u lesa.

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

qnx
Dal poděkování: 147 poděkování
Dostal poděkování: 335 poděkování

Příspěvek od qnx »

pavlinahamlova: A průšvih je, že podobní chytráci pak určují i ty daně a zákony. Naprosto odtržení od reality. Klidně jsou ochotní mi tvrdit, kolik mi toho obec zajišťuje. Pak musím platit za vodovod, který nemám, za kanalizaci, kterou nemám, za pouliční osvětlení, které nemám, za čističku, kterou nemám. Zůstává jen odvoz odpadu za který si platím samostatně a údržba cesty. Jenže 150m cesty jsem si musel vybudovat sám a dalších asi 200m jsem si musel koupit a těch cca 350m mé soukromé cesty pronajímám obci za 1kč/ročně s tím, že bude provádět údržbu (kterou zase tak moc neprovádí). Jo a ještě elektřina a telefon za které si platím také samostatně. Ve výsledku tedy platím všechno dvakrát. Jednou to zaplatím na daních a pak to musím zaplatit ještě jednou, když si to zajišťuju sám. Pokud dojde k tomu, že stát ukradne obcím část daně z nemovitosti, tak budu ještě platit různé pražské tunely (doslovně i přeneseně) a podobné věci, které mi k ničemu nejsou.

Tito uživatelé poděkovali autorovi qnx za příspěvek:
anon123
radomirpolach

pavlinahamplova píše: 25 čer 2023, 16:35

To bylo na tebe...

To Vás nechci urazit, ale pak nevím co to melete... také bydlím ve vlastním bydlení, to jenom tak na okraj.

radomirpolach

qnx píše: 26 čer 2023, 09:36

pavlinahamlova: A průšvih je, že podobní chytráci pak určují i ty daně a zákony. Naprosto odtržení od reality. Klidně jsou ochotní mi tvrdit, kolik mi toho obec zajišťuje. Pak musím platit za vodovod, který nemám, za kanalizaci, kterou nemám, za pouliční osvětlení, které nemám, za čističku, kterou nemám. Zůstává jen odvoz odpadu za který si platím samostatně a údržba cesty. Jenže 150m cesty jsem si musel vybudovat sám a dalších asi 200m jsem si musel koupit a těch cca 350m mé soukromé cesty pronajímám obci za 1kč/ročně s tím, že bude provádět údržbu (kterou zase tak moc neprovádí). Jo a ještě elektřina a telefon za které si platím také samostatně. Ve výsledku tedy platím všechno dvakrát. Jednou to zaplatím na daních a pak to musím zaplatit ještě jednou, když si to zajišťuju sám. Pokud dojde k tomu, že stát ukradne obcím část daně z nemovitosti, tak budu ještě platit různé pražské tunely (doslovně i přeneseně) a podobné věci, které mi k ničemu nejsou.

Jste našel zpřízněnou duši se kteoru si můžete notovat?

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“