Zápisy z jednání PKS

Moderátoři: Předsedající, Krajsti predsedajici, PKS Vysočina, KoKS Vysočina

Odpovědět
Ondrej.Tuma
Člen KS Vysočina
Dal poděkování: 194 poděkování
Dostal poděkování: 146 poděkování

Re: Zápisy z jednání PKS

Příspěvek od Ondrej.Tuma »

Jednání PKS Vysočina, Jitsi
2. 2. 2021 19:30

0.a Schválení předsedajícího, zapisovatele, ověřovatele zápisu
0.b Schválení programu
1. zhodnocení úkolů
2. Shrnutí a plán úkolů SpKS
3. Shrnutí a plán úkolů KoKS
4. Shrnutí a plán úkolů PRMM
od 20:10
5. Informace z VV (Krajské koaliční rady)
6. Zřízení volebního štábu
7. Rozpočet - struktura a další postup
8. Krajská expertní komise
9. Různé

Přítomni: Pavel Knežik, Jan Pošvář, Milan Daďourek, Jan Břížďala,
Hosté: Marek Křejpský, Ondřej Tůma, Eva Nováková, Jaroslav Vysoký, Jiří Svoboda, Standa Zíma, Jiří Wiche, Vojta Prchal, Miroslav Vácha (19:45), Hana Hajnová (20:45)

Zapisovatel: Ondřej Tůma
Ověřovatel: Milan Daďourek

a. schválení předsedajícího, zapisovatele, ověřovatele zápisu
předsedající - JP , zapisovatel - OT , ověřovatel - MD ,

b. schválení programu

Program schválen

PKS

1.Zhodnocení úkolů
https://redmine.pirati.cz/projects/ukol ... s/easy_wbs

2. shrnutí a plán úkolů SpKS
plánovací tabulka
výkaz

3. shrnutí a plán úkolů KoKS
výkaz pro KS
výkaz pro PO
plánovací tabulka

Témata k řešení
  • #nalodse (financování)
  • Dotahujeme akci Kalíšek, tenhle týden se budu věnovat hodně úkolů pro PO. Chci dotáhnout NDA pro PKS/PMS. Začne příprava na nový měsíční Newsletter.
  • Chceme udělat obdobu kampaně Naloď se - jednotlivá MSka si vyberou svoje lidi, které by chtěli propagovat. Na Žďársku samozřejmě i bez MSka. Otázka je, kdo to bude financovat, ale budou to spíše nižší tisícovky.
JP - v rozpočtu je položka Výdaje na mediální činnost, tak z toho by se to dalo financovat.
MD - čekal bych, že se k tomu budou stavět spíše MSka a samy si to financovat.
EN - byla by to koordinovaná krajská kampaň s nějakým stropem. Nad rámec stropu by si to MSka platily za svý.

4. shrnutí a plán PRM
výkaz pro KS
JS - Navštívili jsme s JB SPŠ Stavební. Byl jsem na schůzi MS Třebíčsko. Začali jsme společně pracovat na online kampani pro MSka. Měli jsme jednání mediálního týmu. Dnes jsem byl na tiskové konferenci v očkovacím centru v Jihlavě. Zúčastním se setkání ZK a nabídnu jim spolupráci. Jsou v běhu spolupráce k Senioři na paubě a Piráti pomáhají.

5. informace z VV - KKRD
MD - hlavní zpráva už je na foru ve vlákně. Hlavním bodem byla kandidatura p. Pacala, ale tam to vypadá, že už se situace vyjasní. Budeme držet linii pana Pacala jako skokana. V případě, že by došlo k nějakému tlaku, tak máme i nachystané případné argumenty. Pokyny které máme, jsou zatím vyčkaávat na ústřební volební štáb. STAN by byl ale rád, kdyby jsme už postoupili k realizačnímu týmu a navrhli plán kampaně a rozpočet.
JB - potvrzuji Milanova slova. Budeme aplikovat ustanovení 4.4 koaliční smlouvy.

6. Zřízení volebního štábu
Návrh usnesení PKS Vys 4/2021:
1. PKS Vysočina na základě §15b VŘ zřizuje krajský volební štáb pro volební kampaň pro volby do PSP 2021 (dále VŠ).
2. VŠ je podřízen volebnímu výboru (zřízen usnesením PKS Vys 3/2021). Spolu se zástupci STAN bude tvořit součást krajského realizačního týmu kampaně.
3. Členy VŠ jsou Ondřej Tůma, Jiří Svoboda, Eva Nováková, Jan Pošvář, Miroslav Vácha, Roman Pašek, Stanislav Zíma … V čele VŠ stojí … VŠ může samostatně měnit svoje složení.
4. VŠ se ukládá urychleně zpracovat podklady pro pracovní rozpočet kampaně a návrh nástrojů kampaně v souladu s pokyny VV.

MD - měli bysme se začít o rozpočtu a plánu kampaně, takže předkládám návrh usnesení pro zřízení volebního štábu/realizačního týmu. Zde se asi nebude trvat na tom, aby tam byl stejný počet lidí z obou stran. Nicméně těch praktických informací k fungování STANu máme docela málo.
JS - PAvel Gruber ve svém mailu píše, že prioritně se má nastavit spolupráce, mechanismy a nastavení procesů. Rozdělení outdoorových ploch podle kvality.

ÚKOL - MV vyřeší možnost navýšení mzdy OT za práci na pozici volebního manažera.
Hlasování usnesení PKS Vys 4/2021 ve znění:

1. PKS Vysočina na základě §15b VŘ zřizuje krajský volební štáb pro volební kampaň pro volby do PSP 2021 (dále VŠ).
2. VŠ je podřízen volebnímu výboru (zřízen usnesením PKS Vys 3/2021). Spolu se zástupci STAN bude tvořit součást krajského realizačního týmu kampaně.
3. Členy VŠ jsou Ondřej Tůma, Jiří Svoboda, Eva Nováková, Jan Pošvář, Miroslav Vácha, Roman Pašek, Stanislav Zíma, Vojtěch Prchal. V čele VŠ stojí Ondřej Tůma. VŠ může samostatně měnit svoje složení.
4. VŠ se ukládá urychleně zpracovat podklady pro pracovní rozpočet kampaně a návrh nástrojů kampaně v souladu s pokyny VV.

Hlasování:
JP - pro
JB - pro
MV - pro
PK - pro
MD - pro

usnesení je schváleno
7. Rozpočet - struktura a další postup
- viewtopic.php?f=316&t=55601
- sběr podnětů na strukturu
- rozdělení prostředků pro MS - viz viewtopic.php?p=743906#p743906
- koncepce odborů (u MO opravit strukturu, aby počítala se současným stavem, doplnit zmínku o mediálním týmu, aktualizovat činnosti (pokud je třeba) a vyškrtnout odměňování, ostatní odbory se popíšou podobně, vycházet musíme ze smluv s KoKS a SpKS, kde jsou činnosti popsány + historické materiály ještě od Míšy)
- rezervní fond - kdo zjistí možnosti
- koncepce programové a zastupitelské komise
NEZAPOMENOUT NA TERMÍNY

JP - na fóru jsem nahodil témata, kterýma bysme se měli zabývat. Prvotní sběr může proběhnout tady a pak to nahodit do vlákna. Zajímalo by mě, jestli bysme to nemohli trošku rozvést. A koncepce odborů úplně nesouvisí s rozpočtem, ale mohli bysme je smést spolu s koncepcí MO. Poprosil bych, zda by mohli EN a OT připravit koncepce k vlastní práci, které by mohly kopírovat jejich náplň. Stejně tak by mohl něco předložit ZK. Hlavně ale nezapomínejme na termíny, diskuze by měla proběhnout do konce února.
MD - KPT - toho se chopím. Něco už jsem vyhodil na forum. Směřujme k tomu, že bude existovat nějaká autonomnější skupina. Jsou tam nastřelený nějaký kontury fungování. Koncepce by pak měla vypadnout právě z tohoto tělesa.
EN - teď teda máme kety a uvažuje se o zřízení keku, nebo zřizujeme oboje?
MD - bude to k dalšímu bodu, ale kety máme, k formalizaci úplně nesměřujeme.
EN - potřebovala bych je ale zformalizovat a nastavit nějakou strukturu ketů a odpovědné lidi.
JB - na foru ty odpovědné osoby jsou. Ale chtělo by si to nastavit systém.
JP - Chce si vzít někdo cíleně ten rezervní fond? Nikdo?

ÚKOL - OT domluví s AO (Alešem Krupou) možnosti a podmínky Reservního fondu.

PK - koncepce toho rozpočtu by měla být taková, abysme za ty čtyři roky byli schopni vytáhnout ten Milion na ty volby. Prostě bysme si měli šetřit na ty akce dopředu a mít kam šáhnout. Aleš mi k tomu dal doporučení, které hodím na forum.
MD - ten rezervní fond by měl mířit dopředu. Dál než na krajský volby. Ten rezervní fond v mém pojetí míří na ty “horší časy”, kdy nemusí být vždy úspěch. Děláme opakovaně rezervu předsednictva, která nebývá úplně dočerpaná, ale tím vzniká prostor pohybu do toho rezervního fondu. Což neovlivní rozpočet toho roku.
JP - Chtělo by se to zabývat i tou strukturou Rozpočtu.
MD - lidé mi psali, že jim to přijde nepřehledný. Chtělo by to jednoduše rozklíčovat. Udělejme tam drobnější části, aby to bylo srozumitelnější.
Až se prokoušu KETama, můžu zkusit něco navhrnout.

8. Krajská expertní komise
viewtopic.php?p=741406#p741406
Členy KEK jmenuje PKS tak, aby vzešli zevnitř programového týmu a zastupovali jeho zájmy - např. na návrh zastupitelského klubu, dále někoho z RegP v komisích či výborech a někoho z garantů KETů …
MD - diskuze se vyvýjí, není odpor k přemodelování KPT, kdy formální úroveň zajistí Expertní komise. Jakým způsobem by měl být takovýto orgán obsazovaný? Myslím si, že by měl být volen KF, ale to už by se mohlo cítit otravováno. Pak vzít nějaký nominanty zevnitř KPT s tím, že by PKS ustavilo tu komisi. Chtěl bych znáít názor PKS. Vlákno k tomu založený je, tak uvítám nějaké nápady a myšlenky.
EN - v tom KEKu by měli být lidi, kteří by byli i nějak odměněni za ten čas, který tomu dají.
MD - plus mínus ano. Když budeme chtít po KETech, aby se formalisovali, budeme je muset i nějak podpořit. Myšlenka je taková, aby tu podporu těm KETům dělal právě ten KEK.
PK - já bych potřeboval vysvětlit tu personální část.
MD - dal jsem to do té diskuze. KEK by mohl být tvořen třeba zástupce ZK, zástupcem REGp z lidí, co jsou v komisích,
PK - jsem aktivní v komisích a výbiorech na Kraji a nedokážu si představit, jak to zastřešit. Máme personální nouzi a začíná se to spolehlivě projevovat.Není čas a nejsou na to lidi.
MD - tobě by to mělo přinést spíše úsporu času. S personální krizí částečně souhlasím. Nějakým způsobem se rozumný osazenstvo najde.
JP - pokračujme v tématu na fóru.

9. Různé
OT - možná by to chtělo druhého hospodáře - jednak na drobnosti v rámci PKS, pak také v rámci volebního štábu.
ÚKOL - MD a OT naformulují usnesení k hospodáři VŠ a zařadí na program příštího jednání.
Záznam bude doplněn

Acta est fabula, plaudite...

Ondrej.Tuma
Člen KS Vysočina

9. 2. 2021 19:30

0.b Schválení programu
1. zhodnocení úkolů
5. Debata o KoKS: vyslání zástupce PKS
6. Informace z VV (Krajská koaliční rada)
7. Informace o financování kampaně - centrála x kraje
8. Druhý hospodář PKS
9. Odměna volebního manažera
10. Jednací řád KF
11. Krajská expertní komise

Přítomni: Milan Daďourek, Pavel Knežik, Jan Pošvář, Jan Břížďala, Miroslav Vácha
Hosté: Marek Křejpský, Eva Nováková, Vojta Prchal, Roman Pašek, Ondřej Tůma, Jiří Svoboda, Blanka Lednická, Vít Žáček, Richard Pospíchal, Veronika Nguyenová, Zdeňka Lišková

Zapisovatel: Ondřej Tůma,
Ověřovatel: Pavel Knežik

předsedající - MD , zapisovatel - OT , ověřovatel - PK ,

b. schválení programu
Přidání bodu - 12. Rozpočet zastupitelského klubu - 10 minut.

Program schválen

PKS

1. Zhodnocení úkolů

plánovací tabulka
výkaz
Minulý týden se nesl především ve znamení příprav na volební kampaň, kdy jsme v rám koaliční rady začali ladit přípravu a posléze dnes jako realizační tým s Jirkou Svobodou, Petrem Vybíralem a Pavlem Hájkem. Řešil jsem ladění Piroplacení a dalších systémů s AO. Probíhaly nějaké grafické přípravy, zároveň pořád poptávám reklamní plochy v rámci outdooru v kampani. Hodně pak běžela komunikace v rámci členské základny, především k běžícím procesům a nastavení služeb.

3. shrnutí a plán úkolů KoKS (19:45 - 19:49)

výkaz pro KS
výkaz pro PO
plánovací tabulka
Hlásí se víc lidí, kteří mají zájem se zapojit, pročišťujeme systém Nalodění. Pokračují Senioři na palubě, kdy máme naplánovanou chůzku, kde budeme probírat, jak to bude v praxi fungovat. Budu dávat dohromady koncepci PO. Chystáme workshop Jak založit MSko. Sbírám i profily na web, ale jde to pomalu. Největší balík času je komunikace s lidma. Snažím se rozjet vzdělávání na pirátský systémy.

4. shrnutí a plán PRM (19:49 - 20:12)

výkaz pro KS
plánovací tabulka
Absolvoval jsem s OT schůzku se STANem, kde jsme se dohodli na TZ. Řešíme s Hankou zajímavá témata. Ve čtvrtek pak bude webinář o krizové komunikaci. Také pracuji na Seniorech na palubě a kalíšcích. Od příštího týdne bych chtěl přidávat články s kandidáty do sněmovny. Každý páteční podvečer bych chtěl vydat lifestylový článek. Příští týden půjde i programové prohlášenéí a článek JB.

5. Debata o KoKS: vyslání zástupce PKS
JP - přišel email od Jany Koláříkové, že proběhne jednání o Koks ve čtvrtek 11.2. od 18:00, tak potřebujeme, aby tam alespoň jeden člověk z PKS byl.
MD - nemohu svoji přítomnost zaručit
JP - pokud by tam nešel nikdo jiný, tak tam půjdu
PK - já můžu, budu tam

ÚKOL - PK se zúčastní jednání o KOKS s Janou Koláříkovou.

6. Informace z VV (Krajská koaliční rada)
MD - proběhlo už druhé jednání Koaliční rady se STANem, kde jsme se dohodli především na vzniku a podobě realizačního týmu a posléze na procesování rozpočtu, další jednání jsme dohodli až na 18.2., kdy budeme mít další podrobnosti kampaně.
JP - jsou nějaké zápisy?
OT - zápisy jsou ve sdíleném dokumentu v Codi, pro strategičnost jsem je úplně nezveřejňoval
JP - prosím o link a zveřejnění po domluvě na KKRD

7. Informace o financování kampaně - centrála x kraje
JP - plánuje se, že se vezme část krajských peněz, která se šoupne do centrály. Má to být tak, že všechny velký věci se řeší centrálně, dokonce i větší akce. Na nás bude zajistit kontaktní kampaň a nějaký drobnosti okolo. Měla by k tomu proběhnout i nějaká schůzka, pozvánka zatím asi ještě nešla.
MD - mě to připadá asi rozumný, ale asi by to chtělo k tomu udělat nějakej záměr.
JP - to by se mělo vysvětlit právě na té schůzce

8. Druhý hospodář PKS
(k možnosti pověřit hospodářem nečlena PKS:https://redmine.pirati.cz/issues/9738)
MD - jedná se o to, že potřebujeme druhého hospodáře jako zástup či křížené platby.
JP - akorát by tam neměl mít personální výdaje
MD - tohle případně můžeme řešit nějakou další úpravou
JP - když se domluvíme tak, že ty personální výdaje zůstanou na mě, tak je to dle mě korektní.
Z důvodu zastupitelnosti Návrh usnesení PKS Vys 06/2021:
PKS určuje Ondřeje Tůmu druhým hospodářem PKS.

Hlasování:
JP - pro
JB - pro
PK - pro
MV - pro
MD - pro

Usnesení bylo přijato
ÚKOL - OT zpracuje administraci druhého hospodáře s AO.

9. Odměna volebního manažera
Odůvodnění: https://docs.google.com/document/d/1BTJ ... s=601eb9b6
Ondra k odůvodnění: Případnou výši odměny nechávám na diskuzi PKS. Pouze bych nerad dělal poměrně zásadní práci za aktuálních 24k čistého. Jde o kompenzaci času, který se na tom stráví. Každá koruna navíc je prostě fajn a než aby došlo k rozbrojům mezi lidmi, radši přistoupím na kompromis.

MV - předpokládá se výrazný navýšení práce Správce. OT bude dál Správce a k tomu bude koordinovat a dělat věci, který by běžně dělal volební manažer. Spolu s tím by mohlo dojít k navýšení platu. Otázkou je taky, zda by se navyšoval z našeho rozpočtu nebo z volebního.
JP - ropzhodně to bude volební výdaj, ale co se týče toho postu, tak u odměny musíme počítat s tím, že bude dělat nějakou konkrétní činnost, kterou bysme měli definovat. Toto by mělo projít přes KKRD. Tedy bysme měli vyzvat KKRD, aby o tom rozhodla. Samotný záměr už je pak technikálie.
RP - bojím se, že Ondra kumuluje placený funkce a navíc když se teď stal hospodářem, tak by k tomu mohl taky rychle vybouchnout
MD - pokud by se čerpalo z položky personální výdaje, tak by to nebyl volební výdaj.
PK - OT je hospodář i proto, že ve volebním štábu bude třeba hospodář.
JP - s těmi prostředky se ve volebních výdajích nepočítá. Ta část může být hrazená z položky volební kampaně. V historii už to tak bylo.
MD - pokud by to šlo z položky Volební kampaň, kdy má jít půlka na Centrálu, tak je docela pravděpodobný, že se tam neuděje nic
JP - z položky kampaně sice odešleme půlku na Centrálu, ale přičtou se nám peníze Starostů
MD - volební výdaje teď půjde z volebního účtu automaticky, o to se mi úplně starat nemusíme. Teď řešíme zda tam bude nějaký navýšení u OT. Pokud by to bylo v rámci kampaně, tak to musí spoluschválit STAN, kde mám nějaké pochyby.
MV - já tam nechápu - když třeba Jirka musí být placený z kampaňových peněz, tak proč by nemohl OT.
JP - stejně se budeme muset se Starostama domluvit, že tyhle výdaje budeme zahrnovat do tý kampaně a počítat je jako další příspěvek. Možná by bylo jednodušší se sejít s centrálním volebním manažerem a tyhle otázky si vyjasnit.
MD - koaliční smlouva předpokládá, že ty personální závazky budou respektovaný. V radě jsme ještě nedošli k tomu, jaký budou ty náklady u nich. Nás by mělo zajímat nakládání s krajským rozpočtem.
MV - já jsem navrh 10k od března do října, což by bylo 80k. Nejsou v tom žádné další odměny.
JP - mě tam uniká ta činnost, za kterou bysme ho měli odměňovat. Ale stejně si myslím, že bysme to měli rozhodnout spolu se STANem.
MV - částku si musíme říci mi a myslím, že by do toho nechtěl STAN házet vidle. Obecné body k fungování té pozice jsem uvedl ve výše přiloženém dokumentu.
MD - vnímám OT jako vedoucího našeho realizačního týmu
JP - potřebuju si to ještě nechat uležet a projít hlavou
MD - neumím si představit, že by našim lidem šéfoval někdo ze STANu
PK - my jako kraj potřebujeme toho člověka pro ten realizační tým. OT s tím souhlasí za předpokladu, že zvládne i své současné činnosti. Můžeme klidně udělat výběrko a ubrat další peníze z rozpočtu.
MD - STAN má představu spolupráce dvou týmů
RP - chtěl jsem jenom říct, že každej uvolněnej člověk se bude hodit
JP - dva týmy jsou chyba
MD - koaliční smlouva počítá se spoluprácí
OT - domluva se STANem je taková, že oni v tom chtějí mít vlastní lidi, včetně svého volebního manažera (Petra Vybírala). Proto se založil ten realizační tým, ve kterém jsou zastoupeny obě strany a bude tam společná práce na volbách, můžeme si díky tomu předávat i zkušenosti.
JP - popisuješ to tak, jak to by to mělo fungovat, ale pořád si nedokážu představit, že by to měli zastřešovat dva lidi
PK - máme podnět, je potvrzený, navržený Mirkem Váchou. Já potvrzuji jeho podnět.
MD - zaznamenal jsem tu nějaké podněty - znamenalo by to, že OT nějaké úkoly omezí, aby se to dalo zvládat?
MV - vidím obavu nějaké přehlcenosti, o tom zda to bude OT dělat nebo nebude už jsme se dříve dohodli. Nepříjdeme o Správce, spíše potřebujeme koordinaci a hlídání úkolů. Jde jen o to se domluvit, zda jsou ty peníze adekvátní. OT tu agendu bude dělat tak jak ji dělá.
OT - o přehlcenosti se sice můžeme bavit, ale ne o tom, že bysme následkem toho, že já budu koordinovat kampaň, přišli o Správce. Už v letech 2018, 2019, 2020 ustupovaly priority běžné práce Správce do pozadí a hlavní náplní se stávala kampaň. Nevidím to letos o nic hůř než to bylo v předchozích letech, jen s tím rozdílem, že letos tu kampaň budu koordinovat a dozorovat. Nejde o žádnou velkou změnu, ani o to, že bysme přišli o Správce. Navíc letos jsme na to tři placení lidi na plný úvazek a tu práci si mezi sebou dokážeme rozdělit, tak jak nám určují náplně našich pozic.
JB - nemám problém s Mirkovým návrhem a souhlasím s ním.
MD - vidí PKS nějaký problém v té Mirkem navržené částce?
JP - pokud by to nemělo mít zásadní vliv na pracovní činnost OT, tak to neschovávejme za volebního manažera, ale pojďme se bavit o navýšení mzdy.
MD - jsi Mirku schopen zadat nějakou úpravu toho zadávacího listu, abychom mohli hlasovat to usnesení?
MV - to by mohlo jít z toho text ve sdíleném dokumentu
JP - potřeboval bych si to srovnat a projít si detaily
MD - je tu návrh na posunutí na příští jednání
MV, PK, JB - není problém to hlasovat teď
Usnesení PKS Vys 05/2021:
Po dobu výkonu funkce volebního manažera od 1.3.2021 do 31.10.2021 PKS souhlasí s navýšením pevné složky odměny Správci KS o 10 000 Kč a pověřuje Miroslava Váchu navržením příslušného dodatku k Příkazní smlouvě.

Hlasování:
JP - Proti
JB - Pro
PK - Pro
MD - Pro
MV - Pro

Usnesení bylo schváleno.

10. Jednací řád KF
viewtopic.php?f=84&p=743323#p743323
MD - Nejsem si jistý, jaké vypořádání zvolit ohledně délky hlasování a nominace lídra.
Návrh A: U zkráceného hlasování připustit min. 36 hodin na kolo, přičemž se zahajuje dopoledne a končí nejdříve druhý den 21:00. U primárek požadovat první kolo 60 hodin a druhé 36.
Návrh B: Pro lídra požadovat k nominaci podporu skupinou členů nutnou k zahájení jednání (tj. pětinu místo současné desetiny).
JP - u B. si nemyslím, že je to nejlepší cesta a chtěl bych držet rovnost podmínek, navíc by nám to v praxi ani nepomohlo.
MD - pokud je příliš snadný získat tu nominaci na pozici lídra, tak to pak nahrává do volby na ty další místa. Obecně pokud na první místo vstupuje hodně kandidátů, bývá pronlém projít. Vyjádřete se mi prosím v jednacím vlákně na foru.
JB - tím míříš na to, aby nebylo tak snadný získat tu nominaci na lídra?
MD - ano
JP - za mě - asi by to fakt chtělo mít delší ty první kola - k bodu A.
MV - zase když je to hlasování krátký, tak to může mít větší efektivitu
JP - když budou spojená první kola, jde o úsporu času
PK - z praxe - ty lidi hlasují spíše na začátku, ne?
JB - nejvíc když se to spustí, ale často dost hlasů naskočí v posledních dvou hodinách.

11. Krajská expertní komise
viewtopic.php?p=745073#p745073
Návrh usnesení PKS Vys 07/2021:

PKS pověřuje Ondřeje Tůmu zahájením jednání KF k přijetí Statutu KEK a Milana Daďourka jednat jménem PKS jako navrhovatele výchozího návrh usnesení ve znění "Krajské fórum schvaluje Statut Krajské expertní komise ve znění: (uvede se znění dle viewtopic.php?p=745073#p745073 včetně přílohy).
Hlasování:
MV - Pro
MD - Pro
JP - Proti
JB - Pro
PK - Pro

Usnesení bylo schváleno
JP - namítám, že to nemusí jít přes PKS. Úplně se s tím neztotožňuju. líbily se mi varianty z jiných krajů. Jinak klidně ať to jde nějakým čleňákem, ať je vidět, že nejsou nutně zlo.
PK - trochu nás tlačí čas, ZK jede, zdržovat tyhle věci mi nepřijde úplně přínosný. PKS by to mělo zastřešovat.
JB - ale u toho prvního návrhu - přece potřebujeme začít jednat, o tom to usnesení je.
JP - jde o východiska, jde o nějakou koncepci. Poklud by to bylo formulovaný, že se zamyslíme nad zastřešením KETů, tak by to bylo průchozí.
PK - dal bych to usnesením tomu krajskýmu fóru a tam můžeme jednat ty návrhy
JB - máme výchozí materiál k diskuzi a na tom můžeme stavět

Rozpočet zastupitelského klubu
JB - viz to usnesení výše.
MD - schvalovací orgán musí být předsednictvo. Nevím přesně jak se ZK dohodl, ale jde o to, aby už něco bylo.
JB - na ZK jsme se dohodli na tom, že s HH budeme odvádět část svých odměn do rozpočtu na činnost zastupitelského klubu, z čeho by šly odměny na BL jako předsedkyni a PK jako místopředsedu a pak čás na práce spojené se ZK. Blanka tuhle činnost dělá a vykazuje si ji v redminu. Máme tam nějakou hodinovou částku a bavili jsme se o tom, že by to bylo zastropované. Zároveň bychom byli rádi za to, aby ZK měl jakousi autonomiii rozhodování. Ty částky by měly reflektovat ty potřeby ZK. Nevím zda k tomu udělat kapitolu v rozpočtu, nebo to nějak navázat na dary.pirati.cz.
MD - nejsem si jist, zda to jde správným směrem, chtělo by to jednak upravit rozpočet, druhak si nejsem jist, zda by měl být ZK takto odtržen od zbytku, navíc ZK není orgán strany a tenhle postup asi úplně neodpovídá podmínkám. Je reálný teď upravit to usnesení, aby to zafungovalo a pak postupovat dál?
JB - bude tam existovat průnik mezi ZK a programovou komisí. ZK sice není orgán, ale asi by to šlo nějak ustanovit. Souhlasím s tím, abychom mohli co nejdříve proplatit už odpracované hodiny, tedy vymysleme co nejrychlejší mechanismus.
EN - nepřijde mi šťastný to izolování ZK, s tou odměnou souhlasí a nemusí být ani zastropovaná, stačí to udělat podle PraHu
JP - přijde mi nelogický, že bysme jako PKS měli kontrolovat BL, když se to týká ZK. Třeba poslanecký klub si o těch penězích rozhoduje sám i když je to trochu jiný orgán.
PK - zjišťoval jsem nějaké informace od Aleše i Milana - v prahu, par. 6 bod č. 2 - (2) Výběrové řízení na zakázku podle odstavce 1 se nevyhlašuje, pokud proběhl výběr jiným předepsaným způsobem nebo to nedává smysl (např. jde o místo obsazené volbou, rozšíření nájmu v jednom objektu, zakázka ovládané obchodní společnosti apod.). Použití této výjimky podléhá předchozímu souhlasu příslušného schvalujícího orgánu a musí být předem oznámeno kontrolní komisi.
V našem případě to nedává smysl, Blanku jsme si zvolili za předsedkyni ZK, takže by se ta hodnota 100k dala odbourat. ZKL není orgán, to by se mohlo vyřešit právě tou KEK.
MD - taky se mi nelíbí, že by tohle mělo PKS řešit. Měla by to řešit ta KEK. Aby to byl orgán a k tomu určenej a zároveň ke komunikaci. Můlj návrh je pouze prozatímní řešení. JB - nebylo by reálný upravit nástřel toho usnesní tak, abysme se pohli a případně mohli něco proplatit?
JP - co se týče PraHu, tak to je nepochopení. Pokud si ZK někoho zvolí, tak nemůže zavázat KF, aby mu dávali peníze. Bylo by v tomhle lepší, kdyby byl ZK tou samostatnou jednotkou.
JB - cíl je najít nejjednodušší a nejrychlejší přípustnou cestu. Pjďme dát hlavy dohromady a udělejme nějaký průnik těch nápadů.
MD - teď je situace taková, že tu nemáme jiný orgán, který o tom může hlasovat než KF či PKS. Nemáme ani jinou položku, ze které to vzít. A proto aby se to dělqlo dlouhodobě, tak jsem ten záměr navrhl jen do dubna. Tohle usnesení je to jediný, co v tuto chvíli může hned fungovat a zapadat do současný situace.
Pokud bys byl schopen udělat nějaký návrh smlouvy, tak by to bylo fajn.
PK - já se obávám, že to nepůjde zpětně a ty tam máš ten leden. Mě to nevadí, ale nejsem si jist, zda je to korektní.
JB - nejjednodušší bude schválení toho navrženého usnesení a my pak v ZK připravíme ten návrh. Jinak formálně by to nemělo být zpětně, ale my jsme ten návrh deklarovali už několikrát dříve.
JP - mám protinávrh - ať je tam od února, to je pro mě snesitelný.
JB - měli jsme precedens zpětné odměny v rámci DPP s PO

Návrh usnesení PKS Vys 08/2021:
PKS schvaluje záměr “Odměny předsedkyně zastupitelského klubu únor až duben 2021” ve výši 40.000 Kč z položky “Výdaje na politickou činnost” a ukládá Janu Břížďalovi předložit PKS příslušnou dodavatelskou smlouvu ke schválení.

Hlasování:
MV - Pro
MD - Pro
JP - Pro
JB - Pro
PK - Pro

Usnesení bylo přijato.
JP - pišme do budoucna vždy bod různé jako pevný bod programu, protože vždycky je.

Záznam jednání je k dispozici zde.

OFFTOPICPro potřeby rychlého zpracování přijatých usnesení a úkolů vyhazuji zápis ASAP, čas jednotlivých bodů doplním dodatečně.

Ondrej.Tuma
Člen KS Vysočina

16. 2. 2021 19:30

0.b Schválení programu
1. zhodnocení úkolů
5. Informace z VV
6. Metodika odměňování
7. Různé

Přítomni: Pavel Knežik, Jan Břížďala, Milan Daďourek, Miroslav Vácha, Jan Pošvář,
Hosté: Ondřej Tůma, Eva Nováková, Marek Křejpský, Vít Žáček, Jiří Svoboda, Veronika Nguyenová,

Ověřovatel: Miroslav Vácha

předsedající - JP , zapisovatel - OT , ověřovatel - MV ,

b. schválení programu

Program schválen

PKS

1. Zhodnocení úkolů (čas záznamu 01:06 - 5:30)

2.shrnutí a plán úkolů SpKS (čas záznamu 5:30 - 13:55)
plánovací tabulka
výkaz
Hodně času zabírá příprava podkladů kampaně a hlavně zmatky a různorodé informace, které se mění v průběhu i dní. Ve čtvrtek k tomu bude jednání s centrálou, tak snad už bude více jasno. Připravil jsem koncept krajského Ao. Připravil jsem Mirkovi podklady pro koncept volebního koordinátora. Hodně lidí volá - povětšinou ti, co nás z nají z nějakých akcí - z kampaní, ze SWAPu. Volají, ptají se, bojí se co bude dál, mají obavu z vývoje Covidu.

3.shrnutí a plán úkolů KoKS (čas záznamu 13:55 - 24:00)
výkaz pro KS
výkaz pro PO
plánovací tabulka

body k řešení:
přijetí Jarky - bude zahájeno hlasování o přijetí na foru
zájemce o kandidaturu
EN - odeslala jsem Newsletter, proběhlo první vzdělávání s KoKSem, pořád sbírám ty medailonky, řešíme sbírku kalíšků v rámci Piráti pomáhají. Mám v plánu update kontaktů, sejdeme se s JS, abysme se domluvili, jak zapojovati lidi do mediálního týmu, bude vzdělávání s KoKSem. Dnes bylo setkání Seniorů na palubě, kde se objevili dva senioři.
Hlásí se nám zájemci o kandidaturu mimo stranu. Chtěla bych poprosit, zda by šel postup ve volbě udělat tak, aby byla možná nominace i těchto lidí.

ÚKOL - JP zahájí hlasování o přijetí Jarky Šmídkové na fóru.

4. shrnutí a plán PRM (čas záznamu 24:00 - 30:00)
výkaz pro KS
JS - hlavní témata a komentáře jdou k Nouzovému stavu, včera jsem byl s JB v gymnáziu v HB. Dnes proběhlo jednání centrálního MO. Zítra nás čeká jednání volebního štábu. Od šesti večer pak jednání k projektu Až na krev. Připravujeme TZ ke kandidátce Pirátů a STAN. Na začátku následujícího týdne půjde i prohlášení krajské programové rady. Opět se nám vrací téma nepodpořených grantů pro venkovské prodejny. Budeme dělat Humans of Piráti, kde budu potřebovat medailonky. PirListy budeme řešit zítra, zatím se nám informace rozchází. Sazba a korektura bude centrální. Se STANem se budeme domlouvat na obsahu.

5. Informace z VV (čas záznamu 30:00 - 40:00)
MD - VV minulý týden nejednal. Novinky zazněly na FF, teď musíme pořešit ten požadovaný odvod Centrále, jakým způsobem zpracujeme.
K našemu rozpočtu přidá STAN 48% a z toho se odvede 40% centrále. Oplátkou za tohleto nám centrála zajistí outdoor. Tento odvod pak bude muset jít přes KF.

ÚKOL - JP zahájí v pátek 19.2. hlasování o zahájení zrychleného jednání ve věci odvodu prostředků z kraje do Centrály v rámci volební kampaně PSP 2021.

6. Metodika odměňování (čas záznamu 40:00 - 1:01:45)
JP - ve vláknu k metodice přistál zajímavý návrh MV, ale jinak debata uhasla. Budeme v té debatě na foru pokračovat, nebo si to řekneme tady? Měli bychom se dobrat nějakého závěru.
PK - na schůzce s PO zaznělo, že metodika která šla z PO byla jako doporučení.
EN - je důležitý, aby to hodnocení bylo předvídatelný, je to základem dobrého vztahu mezi PKS a dodavateli. Já tam potřebuji vidět nějaký vzorec, podle kterého odměňujete.
PK - je správný, aby dodavatel věděl jakou výši odměny dostane, ale myslím, že si to můžeme udělat podle sebe.
JP - situace v jiných krajích je rozdílná, protože mají i jinou výši odměny. My se můžeme rozhodnout podle první varianty, ale nemusí to být v oplné výši. Může to být i dle druhé varianty, ale zde je důležité si říct, zda to tím dodavatelům tu odměnu nesníží. Měli bysme aplikovat stejnou metodiku na všechny dodavatele.
EN - u mě hrozí to, že tu odměnu budu mít nižší právě díky té vysoké variabilní složce.
MD - je důležitý si uvědomit, že hodnocení je záležitost individuální, rozumím potřebě předvídatelnosti - tou může být i setrvalá praxe. POkud chceme jednotné hodnocení, pak se můžeme domluvit, že někteří hodnotit budou a někteří nebudou.
MV - ono je třeba i špatně to velké rozpětí odměny u Evy, dodvatele by to nemělo omezovat ve finanční stabilitě. S tím nastaveným hodnocením nejsem úplně v pohodě, přijdou mi tam už určité přednastavené mantinely. Proto jse navrhl otevřené věty, které nás nutí se zamyslet, co chceme říct tomu dodavateli.
PK - já bych se možná z tady toho hodnocení vyloučil, mám to nastavené tak, že bych zasáhnul jen pokud bych viděl nějaké pochybení
MD - metodika PO mi přijde jako návod pro hodnotitele, ale ne jako hodnocení samotné. Trošku mi tam vadí, že je tam subjektivní emocionální zátěž. Mě se líbí návrh Mirka.
JP - takže můžeme pracovat s tou Mirkovou metodikou, ale bude fajn, když se tam vyjádří každý, kdo se tam ještě nevyjádřil. A bylo by fajn se začít bavit o tom šíleným rozptylu.
MD - pořád to ale zůstane metodikou, ale není v pořádku, že člověk který hodnotí je v průběhu těch hodnocení konfrontovanej. Pokud je potřeba zpětné vazby k hodnocení, tak s časovým odstupem, aby nedošlo k ovlivnění dalších hodnotících.
ÚKOL - MV si vezme na starost smlouvy dodavatelů a jejich případné přepracování.

ÚKOL - členové PKS se vyjádří ve vlákně PKS k metodice odměňování.

7. Různé
MV - dodělával jsem rozšíření náplně Správce o roli volebního manažera. Snažil jsem se to zpřehlednit a zjednodušit.
https://docs.google.com/document/d/1ylx ... sp=sharing
Body 1 - 5 jsou ty detaily, které by měl manažer plnit. Je třeba také dořešit zástup v případě výpadku OT.
Tenhle dokument by měl plnit to, co bylo požadováno v rámci členského podnětu.
JP - pro mě je to posun dopředu. V tom členském podnětu samozřejmě nebylo napsaný, že bylo všechno špatně. Tohle bude fajn si nechat k připomínkování a předpřipravit ke schválení.
MV - a ten členskej podnět nějak začneme řešit?
JP - oslovil jsem lidi, kteří by to mohli odpředsedat, ale trošku se mi zasekli a je potřeba to dořešit.
MD - členský podnět napadá jenom usnesení s výší odměny. Můžeme připravovat další kroky, abysme mohli plynule navázat.
JP - oslovil jsem předsedy MS, nabídla se Bára, ale ještě se k tomu nedokopala.
PK - jsme tedy ve shodě, že ten Volební štáb je zřízen.
Md - je tu také otázka rozpočtu, který jsme ještě nedodělali a zase debata trochu utichla.
JP - strukturu řešíme, MSka taky…

ÚKOL - JP svolá mimořádné jednání PKS s KF k rozpočtu na středu 24.2. od 18:00
Záznam je zde

Eva.Novakova
Profese: Metodička
Dal poděkování: 1624 poděkování
Dostal poděkování: 415 poděkování

Příspěvek od Eva.Novakova »

23. 2. 2021 19:30

1. zhodnocení úkolů
2. Shrnutí a plán úkolů SpKSN

5. Informace z VV Milan
6. Dovolba kandidátky pro volby do PSP 2021
7. Mimořádný přezkum rozhodnutí PKS 05/2021 (rozprava)
8. Různé

Přítomni: Jan Pošvář, Jan Břížďala, Pavel Knežik, Miroslav Vácha, Milan Daďourek
Hosté: Eva Nováková, Tereza Mašková, Jiří Svoboda, Jiří Wiche, Zdeňka Lišková

Zapisovatel: Eva Nováková

Záznam

předsedající - Jan Pošvář, zapisovatel - Eva Nováková, ověřovatel - Pavel Knežik

b. schválení programu
Program schválen
Diskuse o zařazení bodu 7, oznámeného po deadline pro tvorbu programu (MV, MD, JB, PK jsou pro zařazení)

Zhodnocení úkolů
Redmine PKS
Jan - zahájení hlasování o přijetí JŠ (udělá co nejdříve, neměl čas), zrychlené jednání provedl, probíhá hlasování, mimořádné jednání o rozpočtu bude zítra, domluva s Ondrou, že plán úkolů projdeme před středečním mimořádným jednáním
Mirek - měl pořešit výši odměň dodavatelů, pohyblivé složky, KoKS nemá tak stabilní fixní část odměny, je možné snížit variabilní částku
Honza - měl jsem jen dovolbu kandidátky (řeším)
Pavel - účast na debatě o KoKS splněno, wiki mi tam visí, rozpravu ke koordinátorovi jsem neměl prostor začít
Milan - byl bych jen rád, kdyby se uzavíraly dokončené úkoly
úkoly - Jan se domluví s Ondrou

shrnutí a plán úkolů SpKS
plánovací tabulka
výkaz

shrnutí a plán úkolů KoKS
výkaz pro KS
výkaz pro PO
plánovací tabulka
Pavel - potřeboval bych shrnutí, kolik lidí se přihlásilo
Eva - existuje sdílený dokument, ráda vám ho představím (platí pro lidi s NDA)
Jan - bylo by fajn se sejít
Úkol - Eva vyhodí anketu s termíny

shrnutí a plán PRM
výkaz pro KS
- týden je opět nabitý informacemi, šel článek k projektu Ženy Vysočiny, konečně jsme vydali společnou tiskovku se STAN, dnes jsem zpracovával a vydával TZ k programovému prohlášení, večer bude ještě Rok života v obcích, zítra Blanka pojede do Pavlova - v týdnu půjde její článek o nové přírodní rezervaci, půjde článek o zastupitelstvu v HB a Jihalvě (Vojta), půjde i tiskovka ke kampani #ažnakrev, začala příprava do voleb, vzal jsem si na starost Humans of Piráti, byl bych rád, kdybychom si na společný instagram STAN a Pirátů udělali smlouvu o BÚP (ta síť je Staňáků a my nevíme, co s tím budou dělat do budoucna, je dobré si stanovit, jak se s ní bude pracovat po volbách)
Jan - prosím o vyplnění plánovací tabulky
Mirek - Jirko, mě tak napadlo, jestli by sis v průběhu toho, jak ty věci děláš nemohl dělat dokument, kterej nám jednou za tejden pošleš - protože když jsi řekl “jak jistě všichni víte”, tak si uvědomím, že to nevím, a byl bych rád, kdybych měl souhrn toho, co šlo, ty články jsou zajímavý, ale ten celek, co tu pak představíš, tak já to vůbec nevím, i když sleduju Facebook, tak nevím
Jiří - vše dávám na Redmine i s názvama tiskovek
Honza - neviděl jsem náš vysočinský newsletter
Eva - newsletter chodí z Nalodění a záleží, jestli máš jeho odběr
Úkol pro Jiřího - zařadit celé PKS do mailing listu pro rozesílání TZ

5. Informace z VV
Milan - jednali jsme 18. února, mezi tím jedná realizační tým, bavili jsme se o odvodu do centrálního rozpočtu, STAN už o tom věděl, probrali jsme plusy a mínusy, ani jedna strana s tím neměla problém, upřesňovali jsme si dokončení obsazování kandidátek, úpravu KKR za STAN, zase jsme narazili na zmatečnou terminologii, je různá na různých úrovních i mezi oběma stranami - řešíme, co po nás naše ústředí chtějí, měla by být krajská koaliční rada (rozhoduje) a realizační tým (z našeho pohledu štáb), realizační tým zřejmě nebude limitovaný počtem členů, probíral se nástřel rozpočtu kampaně, některé položky z krajského rozpočtu vypadávají, protože si ho bere centrála, zůstává lokální inzerce v tisku, sociální média, lokální akce, jinak merch, PL a outdoor budou centrálně, mluvili jsme o tom, jak do rozpočtu zahrnout placené síly, byl zaúkolován realizační tým, aby připravil ke schválení dokument, který nastíní, jak budou vypadat jeho oprávnění a oprávnění KKR, budeme vycházet z našeho PraHu, na úrovni realizačního týmu by byli asi dva hospodáři (do 10k), do 100k KKR
Jan - realizační tým (VŠ) - můžeme ještě lidi doplňovat nebo můžou odejít? ten seznam, který připravujete, bude konečný?
Milan - dohoda, že se to bude měnit podle potřeby, už teď se krystalizuje jádro, u nás Ondra s Jirkou, u STAN taky dva, ale dohodli jsme se, že to nemá smysl omezovat, oni chtějí nějaký písemný potvrzení základu, ale víceméně jim zkopírujeme naše usnesení
Pavel - v pátek STAN volí kompletní kandidátku, je to tak?
Milan - říkali o víkendu, chtěl jsem ještě říct, že v Codi jsou zápisy, jsou tam od začátku, ale nevím, kdo k nim má přístup, Ondra řeší vlákno na fóru, kam by se dávaly, ale ještě to stojí na TO
Jan - nešlo by to dát provizorně do interní diskuse, aby se členové nemuseli doptávat?
Milan - Ondra zřejmě věří, že není nutné hledat provizorní řešení

6. Dovolba kandidátky pro volby do PSP 2021
Honza - zbývá dovolit 6 lidí - potřebujeme se domluvit, jak, šel bych možná obdobným způsobem, jako když jsme obsazovali 20. a další místo do kraje, klidně i jednokolově, jsem ochotný se nechat pověřit řízením jednání, toto je návrh postupu, který by mohl být jednoduchý, můžeme se pobavit, zda zvýšit kvórum pro získání podpory
Jan - nedělal bych velké čachry co se týče podpory návrhů nebo změn volby, to si nemyslím, že je správná cesta, členové by měli mít nadpoloviční podporu, druhé kolo určí pořadí, návrhy by měly mít standardní podporu
Honza - a jak to chceš ošetřit, když teď jsme měli společnou volbu na 4. a 6. místo a stejně prošla jenom Blanka, čekáš, že teď lidi budou hlasovat jinak?
Jan - když lidi nemají nadpoloviční podporu, nemůžeme je dát přece na kandidátku
Honza - nemyslím, že by lidi zas až tolik ovlivnila další grilovačka - viděl jsi sám, že se to s podporou úplně nesetkalo, můžeme nastavit, že potřebují podporu třeba 12 členů a pak to seřadit
Milan - každý návrh musí mít nadpoloviční podporu, aby to bylo platné usnesení podle stanov, takže to takto můžeme seřadit, ale pak by to muselo projít hlasováním a být schváleno
Jan - ještě k té grilovačce, je to teď jiná situace, není to prosté opakování grilovačky
Honza - chápu, co povídal Milan, jsou tam různé způsoby, jak to obejít, mohlo by se i schválit, že zařazujeme skupinu kandidátů do volby, nevím, jestli má cenu ti vysvětlovat opakování grilování, většina lidí se schválila jednomyslně, já kdybych některé kandidáty poslouchal dál a dál, tak by mě to přesvědčilo, že bych jim tu podporu nedal
Jan - 7 lidí, kteří grilovačku chtěli, by mohlo ovlivnit hlasování
Pavel - tak ať si Jihlava udělá grilovačku svojí, pokud si vzpomínám na tu grilovačku, co byla, tak tam byli samí kandidáti, kteří si povídali mezi sebou, moje gesto bylo, že bych byl rád, pokud bych zaujmul desáté místo, nejsem skokan, jde tam spíš o regionální zastoupení a teď je otázka, jak se to určí, protože pak bych musel projít celým tím schvalováním, moje představa byla, že se to udělá jako na kraji, pro ty, kdo chtějí kandidátku doplnit, je to spíš o komunikaci se členy a hledání správného postupu, souhlasím s Milanem, že bez dvou kol to nepůjde
Jan - my se známe, ale to taky vede k tomu, že to, jakým způsobem hlasujeme, se měnit nebude, ale pokud chceme, aby někdo dostal nadpoloviční podporu, musí se něco stát a co jinýho, než že se spolu budou ty lidi bavit? vím, že máme zkušenost, že jedna grilovačka dopadla blbě, ale byly i dobrý grilovačky, těch 7, co ji chtělo, by názor změnit mohli a pak někteří kandidáti mohou získat nadpoloviční podporu
Milan - podle volebního řádu to nad 3/7 můžeme zvolit usnesením, to je 4,28, takže ještě musíme dovolit minimálně jedno místo primární volbou, abychom pak mohli postupovat usnesením
Pavel - já jsem neříkal, že to nemá smysl pro nikoho jiného, ale říkala jsem, že tam nepřijdu, já vás znám všechny, mám svoje preference, koho mám volit, to si asi dokážete představit, nejsem teda proti grilovačce, ale pro mě důležitá není, pro mě jsou důležité ty ksichty, vy tam klidně jděte, když budete chtít
Míra - kdyby se povedla dovolit ta pětka, tak ten zbytek můžeme dát usnesením, byla by to nejrychlejší cesta, STAN už to mít bude, tak, jak volíme teď, bychom mohli volit do Vánoc
Honza - asi bych potřeboval pověření PKS zahájit volbu na 5. místo v rámci primárních voleb, otázka je, jesti vycházet z nominací, které tam byly dosud, nebo jeslti to aktualizovat
Milan - chceme pokračovat v tomto jednání nebo chceme nové?
Jan - pokud prošel návrh postupu na jeho ukončení, mělo by to být nové jednání
Honza - můžu tam dát 5. a 6. místo a uvidíme, jak dopadne další kolo, můžeme dát třeba týden, kdyby se chtěl ještě někdo přihlásit o nominaci
Jan - to by ale znamenalo, že se vzepřeš návrhu, který prošel (nebo to nechceš dojet ve vlákně, které jede?)
Honza - to byl jen návrh vykopnout společně 5. a 6. místo, a pak budeme zvlášť obsazovat buď 6. - 10. nebo 7. - 10.
Jan - ano, jen si myslím, že by bylo správné zahájit nové jednání
Milan - Honza čeká na protest, takže teoreticky to jde zvrátit protestem, tak možná zahájit nové jednání k 5. a 6. místu, a rovnou tam zmínit, že zbytek se obsadí usnesením
Pavel - možná bych se přimlouval jenom za tu pětku, ať předejdeme nějakým problémům
Honza - možná zkusit vyhlásit 5. - 10. a uvidíme, kolik míst se zvládne obsadit, a pak usnesením určit zbývající místa
Pavel - musí být zmíněno, že v rámci koaliční smlouvy je to to mezimísto, aby to nevypadalo, že STAN jsme strčili na konec
Jan - to je přínosná poznámka
Honza - v tom úvodu je to vždy napsáno, že to je čistě naše pořadí
Usnesení PKS Vys 20/2021:
PKS Vysočina pověřuje Jana Břížďalu zahájením jednání o dovolbě kandidátů do voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR do 26.2.2021.

Hlasování:
JP - pro
JB - pro
MD - pro
MV - pro
PK - pro

7. Mimořádný přezkum rozhodnutí PKS 05/2021

Jde mi konkretne o toto vyjadreni kdy Jan Posvar pise: “V čele VŠ stojí Ondřej Tůma.” neříká, že Ondřej Tůma je volební manažer. Tvrdit, že jsme se usnesli, že Ondřej Tůma je volební manažer je lež. Volebním manažerem se stane, až mu bez nutnosti výběrka rozšíříme stávající smlouvu a tam to bude výslovně napsáno.
Zdůvodnění:
Nekolikrat jsem se ptal jestli je ten proces zvoleni VM korektni pokud neni meli bychom to napravit. Nikdo o me nebude rikat ze jsem lhar, nebo ze
si lzu do kapsy neco co neni pravda.
Tohle je velice vazne obvineni zvlaste od Predsedy KS a dvojce na kandidatce do PSP - ktera by mela mit to nejvetsi snahu o hladky prubeh voleb.
Pokud neni Ondra radne zvolen do cela Volebniho stabu tak bychom to meli napravit.

Usnesení PKS Vys 4/2021
Navrhuji následující doplňující usnesení:
Na základě usnesení PKS Vys 4/2021, který zřídilo Volební štám. Je Volebním manažerem jmenován Ondřej Tůma.
Který tak na základně Volebního řádu - § 15b Volební štáb - odstavce 3, bude stát v čele volebního štábu.

Záznam - 1:19:52 (záznam pavel)

Jan - nyní se dostáváme do bodu číslo 7. Což je Pavův bod: Mimořádný přezkum rozhodnutí PKS 05/2021 (rozprava). S tím že poprosím Pavla aby si převzal předsedání případně si pustil i záznam, protože já jdu spát. Nemyslím si, že bych měl nějakej smysl bavit o tomto bodu tak jak jak je to tam napsaný.

Pavel - Eva se chce vyjádřit

Eva - já potřebuju dvě minuty pauzu, nemůžu zapisovat teď. Nebo jestli si to chce převzít někdo jinej než na ty dvě minuty.

Pavel - já myslím že … protože se kolega předseda odhlasil, ja si teda převezmu předsedání a děkuji za jeho předání a vyhlašuji pauzu do 20:55. (Pavel - Tady si dovolím malý komentář a je to slyšet i na tom záznamu jak jsem zmaten, ten postup mě trošku překvapil a chvíli jsem hledal Jendu jestli je přítomen a pak jsem se musel přepnout do spravných oken. Jinak jsem vyhlásil pauzu, ale v té době už/ nebo tristně po vyhlášení se přihlásil Milan a pak Míra)

jak je slyšet ze záznamu tak předsedající, přesto, že byla vyhlášena pauza tak dal slovo Milanovi a tak se v diskuzi pokračovalo dál (Pavel - takže si ji kolegové neosvojili aspon za dane situace jsem to tak chápal)

Pavel - Milane ano?

Milan - já teda musím říct za sebe, že tohle považuju za otevřený bojkot předsednictva a doufám, že to dáme do zápisu

Míra - Já se tady jako převlíkám na výjezd a je to celý na divoko. Ale tohlecto snad není ani možny a tohle chci do zápisu. Jenda Pošvář si tu rozjede bod kterej nám schodí důležitý věci v jednání a když se ho ta věc přímo týka, protože to rozjel. Tys to (Pavel) dal do oficiálního zápisu. My jsme to schválili, že to projednat chcem a on se jen tak jako vodhlásí? To snad není možný a to je vytváření čeho týmu? Ja jsem uplně hotovej prostě. Proč já jsem se sem dneska připojil. Chápete tu situaci? To je jako šílený to jsem k tomu ještě chtěl říct. A teď nasedám do sanitky a budu hrozně naštvanej. Tohle je jako za hranou pro mě jo. Já to chci do zápisu, protože kde jinde si to máme říct? A tohle taky dejte do zápisu. Ty (Jenda Pošvář) mě prosíš abych to pak s tebou rešil soukromě v smsce někde? Aby to lidi neviděli? Prostě jaký k tomu máme stanoviska jak to vnímáme? Tenhle krok? (myšleno přezkum viz členský podnět - Jana Pošváře). To není dobrý fakt ne. To je poslední slovo k tomu jednání

Honza B. - jenom teďka k technicky, upozorňuji, že teď dvě minuty nikdo nedělá zápis a dvě minuty se nejedná. Pak to bude možná zopakovat možná ještě jednou.

Pavel - máme ale záznam (protože jsem ho dělal celou dobu)

Honza B. - každopádně si myslím že bychom k tomu měli udělat nějaké deklarativní usnesení.

Milan - já nevim, ale na záznamu je uvedený přesný zdůvodnění který Jenda uvedl jestli jsem to pochopi tak se odhlásil protože se mu o tom nechce jednat, jinak řečeno bojkotuje jednání předsednictva. K tomuhle tomu bodu. Který se do značný míry týka jak on sám se o předsednictvu vyjadřuje já asi nevim co k tomu dál říct.

Pavel - já to tam pak z toho záznamu doplním, nestačil jsem se přepnout do editace a přesto, že jsem požádal o tu pauzu tak v přerušil tím, že jsem dal slovo Milanovi. (za čež se omlouvám, ale byl jsem krapítko rozhozen)

Eva - (dorazila a uz zacala zapisovat)

Pavel - je otázka, jestli se k tomu chceme vyjádřit takhle ve třech

Míra - nebudu mít možnost se k tomu vyjádřit nikdy jindy, chtěl bych do zápisu to, co zaznělo v pauze

Pavel - já si to osvojuju a já to do zápisu připíšu to tvoje vyjádření

Milan - z věcného hlediska to pro mě má dvě roviny, nemyslím si, že potřebujeme přijímat další usnesení, to usnesení, jeho okolnosti i to, co se jím sledovalo, je naprosto jasný, to usnesení, ty jeho okolnosti a co se tím sledovalo je naprosto jasný, že je to účelovka od Jana a klidně to dejte do zápisu a myslím si to tak jak to říkám, lze krásně ilustrovat tím, že na záznamu i v zápisu z 9. února opakovaně řešíme, že odměna je spojena s tím, že Ondra je volební manažer, a Jana za celou dobu nenapadlo podat jakoukoliv námitku, ani přitom jednání ani potom v zápisu. Za celou dobu ho nenapadla argumentace, že vlasně Ondra volebním manažerem není, ani nevím kdy by ho mohla napadnou, když v souvislosti s tím usnensením (o zřízení Volebního štábu) jsme dali Mírovi úkol, že to má pořešit odměny Ondry za dobu výkonu funkce volebního manažera, nevím sice, kdo ten úkol formuloval, ale nedivil bych se, kdyby to byl Jenda.

Milan - čili to je jedna rovina já si nemyslím že je k tomu potřeba nějaký další usnesení. Tím bychom přistupovali na tu argumentaci, že to bylo nejasný. Já si nemyslím že to bylo nejasný mluvilo se o tom od začátku, dle mě dost zřetelně.

Milan - Druhá věc je to nešťastné Jendovo vyjádření, pro mě, když se řekne, že někdo lže, vnímám to jako hodně silnou věc, pochopil jsem, že Pavel taky, ale každý se asi může vyjadřovat, jak myslí, a je to na okolí, jak si to zhodnotí, ja nevím co k tomuhle jinýho fakt stačí se jen podívat do zápisů, kde se ten termín volební manažer opakuje

Pavel - pro mě to bylo vyjádření adresné na celé předsednictvo, vůbec jsem to nevnímal tak, že by se tím reagovalo na toho člověka, protože já jsem součástní předsednictva a schvaloval jsem to usnesení. Já to ze svého pohledu automaticky chápu, že v tom usnesení je psáno , že v čele stojí OT potažmo mu mužeme říkat Volební manažer, jak říkám i ty podněty od Martina Kučery ano nebylo to úplně správně, bylo to přes ruku, ale rozuměli jsme tomu že to jak se to usnesení udělalo je rozumný, přesto je tu ta rovina, že stojí v čele, ale nebylo explicitně řečeno, že je to VM, já tak Ondrovi budu říkat, protože ho tak vnímám, ale je na druhou stránku skupina lidí, který si to můžou vysvětlovat jinak, podle mě a teď opravdu říkám doměnky, podlě mě je z toho Jendova podnětu na přeskum usnesení, bylo spíš shodit tu pozici Volebního manažera potažmo Ondru jako vedoucího/VM, proto jsem to chtěl explicitně narovnat, abychom se tý nejasnosti vyvarovali dál, protože nechci, aby v půlce kampaně někdo řekl “ty nejsi volební manažer” a pokud někdo naše usnesení rozporuje, měli bychom to víc komunikovat a upřesnit, já to vyjádření chápu tak, “že jsme lháři” je asi na základě tady toho, že si lžeme do kapsy, že máme zvolenýho volebního manažera a já to takhle vnímám, že je to třeba napravit je to dost velká kaňka na další spolurpáci v předsednictvu, mrzí mě to k volbám i tobě Milane jako lídrovi, mě to hodně demotivuje, myslím, že Míra je na stejný vlně, myslím, že to odpálí ty lidi, co chtějí pro Piráty nějakým způsobem pracovat a nechci varovat ale k tomu to nějakým způsobem spěje. Takaže jestli jsme svolní v tom, že aspoň takhle řeknu za sebe osobně, že opravdu je Ondra volebním manažerem a nebudem to dál řešit. A nebudem se tu nazývat lháři. Tak já se spokojím samozřejmě ukonečením tohoto bodu bez usnesení, navrhnul jsem ho v rychlosti, a aby se daly věci do pořádku, jde o to vnést do věcí světlo

Milan - myslím, že ti rozumím a že s tebou i souhlasím, myslím, že je potřeba to dobře komunikovat, ale mám k tomu jednu poznámku - můžeme se bavit, že to usnesení (Ustavení VŠ) je nešikovný, nicméně i ten Martin Kučera řekl, že na tom není nic divnýho - VM stojí v čele VŠ podle volebního řádu, jedna věc je to znění usnesení, druhá věc je vůle, kterou jsme tím usnesení měla být zaznamenaná, je to asi potřeba víc vysvětlovat líp komunikovat, podle mě jsme se celou dobu bavili o volebním manažerovi, když potom čtu v další větě, že řešíme Ondru jako volebního manažera, ano - mohlo dojít k nedostatečnému písemnému zachycení toho, co se předsednictvo chtěli usnést, ale hrát si na to, že jsme se neusnesli, že to bude volební manažer, mě to přijde jako účelovka, já si nemůžu pomoct

Pavel - chápal bych účelovku u lidí mimo stranu, ale ne u člověka, kterej je dvojka a měl by mít tu největší vůli na tom spolupracovat, já na tom usnesení samozřejmě netrvám, a rád bych se vyvaroval těhle dalších věcí a pokud má někdo pocit, aby Ondra tim Volebním manažerem nemá být tak ať veřejně řekne a budeme s tím jako PKS dál pracovat, jeslti se mu s ním dobře nepracuje, jestli myslí, že nemá ty kvality, nebude to stíhat k funkci správce, a podobně ať ten názor vyjádří, já Ondru beru za schpnýho člověka, znám jeho zápal a myslím si, že tu pozici správce i VM zvládne, a jako řadovýmu členovi se mi pod ním bude pracovat líp než pod kýmkoliv jiným (kromě Ondry si tam umím představit ještě Jirku nebo Hanku), a to říkám takhle veřejně a já podporuju na tu funkci toho Ondru, proto jsme se ho tam navrhovali proto jsme se ho i několikrát osobně ptali, jeslti to takhle bude zvládat. A je samozřejmě jasný a bavili jsme se o tom někdy od Prosince 2020 a říkal i o tom Míra a říkali jsme si to v další komunikaci, že ten člověk za to musí něco dostat. Já bych se strašně nerad dostal k tomu, co tu bylo, že někdo něco odpracoval a pak na tom byl bitej. To je takovej můj názor, jestli se někdo přihlásí že Ondra nemá být tím VM volebního štábu, tak to budeme jako PKS řešit dál. A nic víc k tomu dodávat nebudu. Ale to, jak se zachoval kolega Pošvář mi přijde né dospělý, chápu jeho pozici, a rozumím tomu že se mu projednávání toho bodu nelíbí

Milan - to, cos řekl, bych asi podepsal, k tomu Ondrovi, já tam teda u těch debat byl až od ledna, tak k tomu nemám vyhraněnej názor, ale myslím, že jako ten vývoj a zavěr ke kterýmu to PKS spěje je dobře a naprosto souhlasím, že pokud si někdo myslí, že se to má řešit jinak, tak ať položí na stůl jinej návrh a bavme se o něm, no, řekls to za mě v zásadě a chtěl jsem poprosit Honzu, ať nám dá zpětnou vazbu, jak to vnímáš ty, jestli to čteme blbě s tím VM

Honza - já znám celou chronologii, jak se to odvíjelo, jsem přesvědčený, že vše vycházelo z dobré vůle a nemám pocit, že jsme něco porušili, a abychom tu za každou cenu vytahovali, že někdo udělal chybu ve formě a na základě toho to celé shazovat, musíme ředšit i tu ideu nebo ten záměr - myslím, že ten není problematický pro nikoho, nevím, co se na tom Janovi Pošvářovi příčí, ale nechci mluvit za něj ani o něm bez něj, já si stojím za svým dřívějším hlasováním o téhle záležitosti a věřím, že jsme ve shodě

Milan - snažím se si v tom dělat pořádek a vidět tu dobrou vůli, ale tomu Jendovi teď vůbec nerozumím, chápu, že bylo nepohodlné, že jsme to hlasovali z jeho hlediska narychlo, ale na druhou stranu převažovaly hlasy, že je potřeba rozhodnout a posunout to dál, i on sám říká, že to byl jeden z kroků, který údajně nebyl potřeba, tím míň chápu, že bylo napadaný, mě to celý přijde, že ten důvod byl jinej a já mu nerozumím, no

Pavel - dovolil bych si tento bod ukončit, ukončíme ho bez hlasování toho navrženého usnesení

Milan - tak udělali jsme z toho debatní bod, nevím, jeslti chceš z toho udělat závěr, bez pana předsedy to asi nemá smysl

Pavel - diskuse ještě probíhá v našem vlákně (viewtopic.php?p=747386#p747386), tak si členové můžou udělat obrázek, za mě osobně je volebním manažerem Ondra Tůma

Milan - víme ještě, jakej bude postup, kdy se bude hlasovat, co to vlastně znamená, když to projde?

Pavel - je navržené usnesení?

Milan - Jenda asi čeká, že se prostě jen zruší usnesení předsednictva

Pavel - tam bych pak argumentoval stejně jako ty, že se ruší to usnesení, kde se schvaluje ta částka tomu volebnímu manažerovi, potažmo Ondrovi s tím že bychom o tom měli jednat znova

Milan - pak je asi potřeba pohlídat, abychom si to dali na program příštího jednání

Pavel - pokud KF usnesení zruší, tak se pobavíme o tom, jak člověka, který bude dělat vícepráce, odměníme, a pak se uvidí, jestli v říjnu dostane zaplaceno, já se omlouvám to je vtip samozřejmě, budeme se snažit to vyřešit co nejdřív

X. Různé

Pavel - nikdo se nehlásí, tím jsme vyčerpali všechny body dnešního jednání proto bych si dovolil poděkovat za dnešní jednání a za ty témata která jsme probrali, musím poděkovat za konstruktivní přístup, už se to posouvá, netahá se to tolik ty jednání předsednictva. A popřeju vám hezký večer.

Podporuji myšlenky Renesance Pirátů
web | forum | zulip

Eva.Novakova
Profese: Metodička
Dal poděkování: 1624 poděkování
Dostal poděkování: 415 poděkování

Příspěvek od Eva.Novakova »

2. 3. 2021 19:30

0.b Schválení programu
1. zhodnocení úkolů

5. Informace z VV
6. Dodatek smlouvy OT
7. Postupy na PKS - ZaTys, ověření zápisu, námitky vůči zápisu
8. Různé

Přítomni: Jan Pošvář, Pavel Knežik, Milan Daďourek, Miroslav Vácha, Jan Břížďala
Hosté: Eva Nováková, Vojtěch Prchal, Jiří Svoboda, Zdeňka Lišková, Marek Křejpský, Vít Žáček

Záznam

předsedající - Jan Pošvář , zapisovatel - Eva Nováková, ověřovatel - Pavel Knežik

b. schválení programu
Milan - návrh bodu: 7. Postupy na PKS - ZaTys, ověření zápisu, námitky vůči zápisu
Pro zařazení bodu č. 7: PK, MD, JB, MV, zdržel se JP

1. Zhodnocení úkolů
Redmine
PK - zahájil jednání ke KoKS
MD - v Redmine teď nic nemám
JB - vyhlášení volby na 5. - 10. pozici (jednání zahájeno)
MV - dodatek smlouvy k rozšíření náplně práce a ohodnocení pro SpKS
JP - hlasování o přijetí Jarky, visí mi tam metodika

plánovací tabulka
výkaz

výkaz pro KS
výkaz pro PO
plánovací tabulka

4. shrnutí a plán PRM
výkaz
zavedli jsme pravidelné mediální schůzky s Milanem a Blankou
VP - máme čísla o sledovanosti? JB - na FB byl první měsíc rapidní nárůst, ale na webu zatím nevím, vzala si to na starost Blanka
Informace z volebního výboru
MD - dnes přišel e-mail z volebního štábu, součástí je otázka, jeslti chodí všem, komu má
VP - mě e-mail nepřišel a asi ani neměl, ale chtěl bych, aby ty důležitý informace k nám chodily
MD - jestli tomu dobře rozumím, tak v zásadě e-mail asi všem chodí, realizační tým asi úplně řešit nebudu, to je věc Ondry, aby tam nahlásili další lidi, do 5. března bychom měli zhodnotit nabídku ploch (tím pádem to asi padá na tebe, Jirko, když tu Ondra není?), oznámení o schválených pravidlech hospodaření (ale v linku je pracovní dokument, budu zjišťovat)
MV - OT pracuje i když má neschopenku, protože u tý nemoci je schopnej dělat spoustu věcí, tak se s ním JS domluv, abys to nedělal zbytečně, pokud má něco rozpracovaného
JP - když má dovolenou, neměli bychom ho asi úplně obtěžovat
SZ - já to zkouknu, pro mě je to chvilka
JP - předpokládám tedy, že se spojíš s Jirkou
Úkol:
OT nahlásí, že VP nedostal newsletter
OT/JS/SZ - zhodnotí nabídku ploch

5. Dodatek smlouvy OT
MD - návrh přidání bodu 6., aby byla v dodatku ukotvena zvýšená odpovědnost
JP - mě se to líbí, když tam budou další standardní věci jako vykazování, bude to dokonalý
MV - já to tam dával, OT říkal, že to není nutný, protože ze svý podstaty toho, že je správce, to má v ostatních smlouvách, ale já to tam dodám, přidám i Milanův návrh
JP - my to nemusíme formulovat jako dodatek ale jako další smlouvu, a bude to vypadat úplně stejně, a bude pak jasný, že to je oddělený a že správce je správce a volební manažer je volební manažer
MD - pokud to nebude dodatek, musí to mít všechny náležitosti smlouvy, tak bych se asi přimlouval k dodatku, chci se vyjádřit k poslední větě v návrhu - teď by bylo dobrý využít nezakalkulovanou rezervu předsednictva z minulého roku a schválit rovnou navýšení záměru
JP - ok, nemusíme si to zbytečně komplikovat, co se týče záměru, ten v pohodě navýšíme, a nemusíme řešit rezervu, vzhledem k tomu, že budeme dělat novelu rozpočtu a bude tam rozpad položek, musíme jen pohlídat, aby to sedělo a měli jsme tam dostatek peněz, bylo by záhodno ten dodatek hodit do formálního dokumentu
JP - Mirku, dáš to na fórum, abychom viděli finální podobu dodatku? a jestli chceme zvýšit záměr, můžeme naformulovat usnesení teď
MV - hodím to na fórum
JP - můžeme tam do příštího jednání odhlasovat rovnou i ten záměr
PK - teď jsem asi něco nepostřehnul, když to tu máme nahozený, tak proč to teď bude Míra dávat na fórum, a psát tam to samý, mě přijde, že to je zase práce pro práci
JP - ale tam potřebujeme schválit finální podobu toho dokumentu, včetně toho, s kým dodatek uzavíráš, kdo je druhá strana, kdo dokument podepisuje, Míro, chceš závěrečné slovo?
MV - ne
MD - Mirku, nahodil jsem ti tam návrh usnesení k záměru, kdyžtak mrkni
JP - v tom případě můžeme hned hlasovat
MD - odpovídá to návrhu rozpočtu?

Znění dodatku příkazní smlouvy č. 2:
Náplň práce:

VEDENÍ REALIZAČNÍHO TÝMU / VOLEBNÍHO ŠTÁBU
ZADÁVÁNÍ A KONTROLA PLNĚNÍ ÚKOLŮ
KOMUNIKACE S KRAJSKOU KOALIČNÍ RADOU / KOALIČNÍM VOLEBNÍM VÝBOREM (KVV)
KONTROLA PLNĚNÍ PLATEB, FAKTUR ČI JINÝCH VÝDAJŮ SKRZE PIROPLACENÍ
KOMUNIKACE A SPOLUPRÁCE S VOLEBNÍM MANAŽEREM STANU
ODPOVĚDNOST ZA PLNĚNÍ ÚKOLŮ OD KRAJSKÉ KOALIČNÍ RADY)
Nová výše odměny: 10 000,- kč/měsíčně

Termín provedení: 1.3.2021 - 31.10.2021

Úkolování VM
Konkrétní úkoly pro plnění cílů kampaně zadává krajská koaliční rada. Případně si je na základě náplně práce a výstupů z jednání definuje sám manažer. V případě nejasností se obrací na krajskou koaliční radu.

Vykazování a hodnocení VM
Vykazování činnosti bude vedeno v Redmine odděleně od činností spadající pod SpKs.
Hodnocení bude probíhat v souladu s postupy hodnocení SpKs. PKS má možnost měnit pohyblivou složku mzdy, u které bude zohledňovat i činnosti spadající pod VM

( viewtopic.php?p=747930#p747930 )

Text k hlasování bude ve znění: PKS schvaluje Dodatek č.2 k příkazní smlouvě Správce KS Vysočina. (pro x proti)

Také je potřeba schválit navýšení záměru.

Usnesení: PKS schvaluje navýšení záměru 2021: Odměny správce KS o 68.000,- Kč na 428.000 Kč.

Hlasování:
PK pro
MD pro
MV pro
JB pro
JP pro

JP - děkuji, navýšení záměru máme schváleno

Úkol:
MV - dokončí dodatek a předloží jej ke schválení na fórum

7. Postupy na PKS - ZaTys, ověření zápisu, námitky vůči zápisu
MD - zdá se mi, že se tu opakovaně motáme ve věcech, kdy se argumentuje nějakejma dohodama a není jasný, jakou právní sílu ty dohody maj, tak jsem chtěl, abychom si je vyjasnili, jedna věc je, že PKS je kolektivní orgán, který nemá arbitra, který by rozhodoval, co je správně a co ne, podle stanov má právo si udělat vlastní jednací řád, například není možné dát návrh KF, aby schválilo jednací řád PKS, existují na to i nějaké odpovědi na předběžné otázky, takže to je jedna věc, PKS, stejně jako každý jiný orgán strany mají samosprávu v tom, říct si, jak bude jednat, pokud nemá písemný jednací řád, což je náš případ, řídí se stanovami a vzorovým jednacím řádem, což jsou Zásady týmové spolupráce, jsou obecné a moc toho neošetřují, ale hodně toho ošetřují, například říká, že pokud skupina členů požádá o hlasování, musí jí být vyhověno, takže z tohoto hlediska nerozumím tomu, proč nebylo umožněno hlasovat (pokud se 4 členové rozhodli, že chtějí hlasovat, měl k tomu předseda přistoupit), řídit se můžeme i zvylostma - jak si je nastavíme, jak se domluvíme, je to naše věc, ale pořád bude platit, že vyšší bere, zásady týmové spolupráce jsou někde mezi usnesením a zvyklostmi (můžeme se od nich usnesením odchýlit), ZaTys říkají, co obsahuje zápis, my se od toho dlouhodobě odchylujeme, buďiž, nejsem si jistá, že k lepšímu, ale budiž, je to nějaká zvyklost, která se utvořila v minulém předsednictvu a jsem ochoten to respektovat, ale je tam i to, že pokud si někdo přeje, že jeho stanovisko má být součástí zápisu, má na to nárok, to se nám tu stalo nedávno, když Mirek řekl, že jeho stanovisko má být součástí zápisu, vím, že s tím byl teď nějaký problém, což se ke mě dostalo jinou cestou teď, s tím souvisí i pozice ověřovatele zápisu, s námitkama proti zápisu, pokud nejsem ověřovatel, je potřeba se obrátit na předsednicvo
EN - zápis jsem minule psala já, když mluvil Mirek, vyžádala jsem si pauzu, a na Mirkovu žádost, že to chce mít v zápise, reagoval Pavel, tak jsem to neřešila
JP - ověřovatel ručí za formální správnost a má odpovědnost za to, že zápis je v pořádku, domlouvali jsme se, že pokud se bude něco měnit, dáme si vědět, což se teda zatím nestalo
MD - jsme tedy ve shodě, že odpovědnost za správnost nese ověřovatel, takže pokud má někdo problém se zápisem, vznáším námitku vůči předsednictvu, nikoliv vůči ověřovateli
JP - takže ověřovatel ručí za formální správnost a pokud někdo vznese námitku, řeší se to na dalším jednání?
MD - námitky není možné řešit skrytým způsobem, ty individuálně oslovuješ lidi a snažíš se je ovlivňovat a já tě chci poprosit, abys to nedělal, předsednictvo rozhoduje kolektivně a transparentně, a pokud chceš něco řešit, máš s tím přijít na předsednictvo
JP - já jsem Pavla upozornil, že jsme se domlouvali, že když někdo bude chtít doslovnej zápis, dáme si vědět - vědět jsme si nedali, to bylo celé, to fakt nejsou žádné zákeřnosti
PK - nechci do toho zabředávat, protože jsem asi vyfasoval doživotní funkci ověřovatele zápisu, přiznám se, že tam na chvíli byl zmatek, a když mě někdo explicitně požádá, že to chce uvést v zápise, předpokládám, že se tím myslí doslovný přepis, což jsem udělal ze záznamu, takže jeslti můžu reagovat teď na tebe Jendo, tak nevidím důvod, proč bych to měl dávat někomu vědět, když na jednání byli 4 lidi, který to slyšeli, potažmo pět, nerad zvedám otázku, kterou jsme vyřešili, ale co si máme dát vědět, nebo kdy si to máme dát vědět? co je dobrá praxe dělání zápisu? já vždy argumentoval, že Vysočina je papežštější než papež a tenhle kočkopes, že děláme přepisy ne zápisy, a když jsem teď kontroloval ten zápis, narazil jsem na to, že některé věty vyzněly jinak, než v tom zápisu, v zápisu by měly být hlavní závěry, jak mám chápat, že si budeme dávat vědět, že někdo udělal něco navíc, našel si čas a udělal přepis záznamu
JP - ale tys nedopsal jen Mirkovo vyjádření, ale zasahoval i do vět jiných řečníků, tak jde fakt jen o to si říct - hele, doslovně jsem to přepsal, to je celý
PK - jestli to chápu správně, jde ti o to, že jsem opravil ty věci, který nebyly podle záznamu?
JP - došlo k doplnění i dalších pasáží, včetně té mé, kterou jsem si už předtím četl, a pak zjistil, že zveřejněna byla jinak
PK - já jsem zjistil, že je tam mezera, tak jsem to doplnil podle toho, co bylo na záznamu, tak se omlouvám, že jsem udělal něco navíc, přišlo mi důležitý, že když ta diskuse byla takhle živelná, tak jsem udělal tu extra věc, že jsem ji přepsal slovo od slova, s dobrým úmyslem, příště už to neudělám, každý dobrý skutek je po zásluze potrestán
JP - psaný text není to samý, co mluvený slovo, i kdyby to byl doslovný přepis, mě fakt šlo jen o to, že si máme dát vědět, to je celé, nic víc
MD - je dost zjevné, že vícero lidí nepochopilo, co má komu dát vědět v jakém případě, asi to nebyl dobrý pokus o zavedení zvyklosti, pojďme se bavit o tom, jak má zápis vypadat, běžně se mi stává, že se v zápisech nepoznávám, souhlasím, že polodoslovné i doslovné zápisy mají své limity, pokud někdo chce doslovný zápis, má na to právo, já bych docela rád odešel od tohohle stylu zápisu, nechci pak otravovat s tím, aby se to předělávalo
EN - poznámky k praktickým otázkám ohledně psaní zápisu
MV - teď jsem v šoku, možná je to jen tvá doměnka, že si člověk může zkontrolovat/doplnit své pasáže, podstata se někdy deformuje zkrácením, ideál nenajdeme nikdy, to, že si máme dávat vědět, neznamená omezení kohokoliv, kdokoliv z nás si může zažádat kterékoliv pasáže doslovný přepis - dát si vědět znamená určitou slušnost, abychom to všichni věděli, ale zároveň bych to neviděl ani jako povinnost
JP - přesně tak to chápu, jako slušnost, abychom to věděli, že to tak bude, bez jakýchkoliv omezení
MV - ono to může působit blbě, když ty jako předseda napíšeš někomu soukromou zprávu, zvlášť v tom kontextu, kdy není jasné, z čeho to vychází, že to byla kdysi nějaká domluva, kterou někdo nemusel chytnout, proto pak vznikají tyto diskuse
JP - je možná pravda, že některé dohody beru víc vážně a víc si je pamatuju, než ostatní - bylo by dobré, že pokud tu něco takového zazní, tak si to někam psát, protože já počítám s tím, že se to děje a jsem nasranej, když ne
PK - to je tvůj problém, že ty si ty věci pamatuješ, a pak je vyžaduješ, pakliže není něco dáno usnesením, pak se tím nemusím řídit, o této dobré praxi jsem neměl tušení, jakmile to není v předpisu, nebudu se tím řídit, k tomu oznamování všeho - zase vytváříme práci pro práci, takže já mám 2 hodiny ověřovat zápis, hodinu přepisovat to, o co mě členové požádají, pak půl hodiny rozesílat “tady je ověřený zápis, tak se k němu vyjádřete”, můžeme zařadit na předsednictvo bod, že se vyjádříme k zápisu z minulého jednání, zase jsem tu tepán za něco, co jsem udělal jako aktivitu navíc, což mě docela ubíjí, a budu muset požádat, jeslti si ten zápis ověříš sám, protože mě už dochází motivace
JP - ověřovatel není zapisovatel, respektive zhotovitel zápisu, takže pokud chce někdo něco doslovně, má to zapsat zapisovatel, a samozřejmě můžeme mít na vše usnesení, ale nechtěl jsem úplně jít touto cestou
PK - já to samozřejmě ověřím, ale bude to naposledy, já jsem vykonal práci navíc, a jsem za to zase bitej, takhle jsem udělal to, že jsem našel čas a vůli, když už jsem to slíbil, a ty to zase otáčíš jiným směrem a jsem fakt vytočenej, ty to chceš nějak, my jinak, mě to, co říkáš, nepřijde korektní, to, že jsem vykonal práci navíc, mi nepřijde jako důvod pro to, aby mě za to někdo tepal, takže je to pro mě poslední ověřenej zápis, pojďme si tu spolupráci nastavit jinak
MD - klid, Pavle, hlavně klid, rozumím tomu, soucítím s tím, ale nevidím důvod, proč byste to měli řešit vy dva mezi sebou, pokud existuje spor, má rozhodnout předsednictvo, od Jendy zaznělo, že dohody jsou rozhodnutí a máme je někde zveřejňovat - to je nepochopení, který jsem se snažil na začátku vysvětlit, těch dohod může během jednání padnout třeba 10, plní funkci hledání dobré praxe, a od těch jednotlivých dohod je možné kdykoliv odstoupit, když se osvědčí, může se z nich stát usnesení, ale těch usnesení nebude najednou milion, pokud jsme na bázi hledání dobré praxe, musíme mezi tím rozlišovat - není možné z toho vyvozovat, že je to porušení něčeho, co se týče toho zápisu, asi bychom opravdu měli počkat na Ondru, v klidu, a dohodli se na tom, jak mají vypadat zápisy
VP - je potřeba si říct, jakou funkci má mít zápis, ale vnímám, že každý tu funkci vidí trochu jinak, někdo tam chce mít zaznamenanou diskusi, někdo jen výsledky, těch praxí je několik, my máme i nahrávku, což běžně nebejvá (záznam zápis ověřuje), může se zavést i to, že všichni do dne nebo dvou napíšou poznámky a pokud se nevyjádří, znamená to, že souhlasí
JP - chápu, že dohody nejsou závazné, ale zároveň, když si něco řekneme, tak se na to máme vykašlat, a když se stane, že dohoda nebyla dodržena, může to být, že to nebylo záměrně, nebo naschvál, tak se to dá vykomunikovat - je to jen informování, nic víc, nemyslím si, že dohody by měly být cár papíru, o kterém se nesmíme ani bavit, co se týče zápisu, ať je klidně stručnej, ve výsledku to bude jedno, protože nejlepší je záznam, ale pokud se dělá změna - významná změna zápisu - a nejde jen o vyjádření jednoho člena, ale více lidí, je slušnost si to říct - tohle se stalo, ale když si to řekneme, tak já pak nevím, co se stalo a proč a je to nepříjemná situace, obzvlášť, když se potom odkazy dávají do probíhajícího jednání
MV - dohoda - já v tom vnímám i prvek nadměrné kontroly, to se mi na tom nelíbí, když pošleš takovou sms, tak to vnímám jako blbej prvek, kterej nese prvky kontroly, což není pirátský, ta tohoda, kteoru máme, je dohoda o tom být kontrolovatelný, aby se na to mohl každej připravit, musíme počítat s tím, že je záznam, jednou jsem to řekl, tak s tím musím počítat, že se to v zápise objeví
JP - to, že někdo chce přepis u vlastního textu, tak je to OK, ale když chce přepis cizího textu, je to jiná rovina
MD - nerozumím té úvaze, že sis přečetl polotoval zápisu, a pak byl dotčený, že se změnil, vždyť to je podstata ověřovatele, zápis je hotovej, až když je ověřenej, pak bych tomu údivu rozuměl, ale do tý doby ne, já předpokládám, že ty to neděláš úmyslně, ale když ty označuješ určitý akty slovem dohoda, tak tomu dáváš jinej význam, já si nemyslím, že uzavíráme dohody (neřekli jsme, že nás všech pět uzavírá tuhle dohodu), vždy můžu přijít s ještě lepší praxí, nebo se mi může stát, že zapomenu, správná reakce není vyčítat, že nedodržuje dohody, protože to je pro mě silný obvinění (podobně jako lež), nemyslím, že to všichni vnímáme na tom, jak to deklaruješ ty, teď se tu tři lidi shodli, že to vnímají jinak a bylo by dobrý se shodnout, že společné vnámání je jiné
JP - jenom fakticky - co v psaném textu vyzní jinak - sarkasmy, pauzy, tóny, to tam nemáš, v záznamu je to jiné než v přepise, slova nejsou všechno, u toho zápisu nešlo o polotovar a změny, ale přepsání celé jedné velké pasáže, co se týče těch dohod - řeklo se to, že se tím příště budeme řídit, zaznělo to jako prosba, klidně to dohledám, možná je dobré si říct, abychom to příště zaznamenali, a co se týče lží, stojím si zatím, že v tomhle jste mírně přecitlivělí, já to neberu tak, že bych vám podsouval zlé úmysly
PK - konečně jsem to pochopil, doplnil jsem zápis v sobotu v půl 3 ráno, příště nechám zápis opravit zapisovatele, pakliže to nebude specificky dané, a všichni se neshodneme, nebudu se těmito rádobydohodami řídit, a to říkám i zpětně, to znamená, že je potřeba tu spolupráci nastavit od samého začátku a je vidět, že jsme vykročili levou nohou
JB - k tomu, jak má vypadat zápis, souhlasím, že bude lepší to řešit s Ondrou, myslím, že jemu to stačí říct a je mu to jedno, většinová shoda byla, že to má být zápis a ne doslovný přepis, a mě uniká kontext, protože nevím, o jakých smskách mluvíme a co se stalo s minulým zápisem
PK - dělal jsem ověřovatele minule, měl jsem záznam, Eva se na jednu chvíli jako zapisovatelka omluvila, já zároveň předsedal, pak jsem neměl čas zápis ověřit, a slíbil některým členům, i v zápise je, že jsem se zavázal, že ty pasáže doplním, zároveň jsem ale doplnil věci, které mi neseděly, poopravil je podle záznamu, to rozčarování chápu, ale mou povinností bylo to uvést na pravou míru, je tam i to vyjádření, jakým způsobem se odhlásil z jedání, podle mě je to jeho chyba, buď že mě nekontaktoval, že tam něco chybí nebo si neposlechl nahrávku, pak jsem dostal soukromou zprávu, že jsem si dovolil poupravit zápis a vnímal to tak, že jsem byl bitej za to, že jsem dobrovolně provedl nějakou aktivitu, nelíbí se mi tenhle nátlak, fakt-spinning, kterej tu Jenda neustále vytváří, pojďme se toho vyvarovat, nevrhá to na nás dobrý světlo, já se snažím vyjít s každým, jen nemám rád, když vykonám nějakou práci a pak přijde pohlavek, viděl jsem to jako svou povinnost to přepsat
JP - nidky se nic nezmění, pokud budeš problém vnímat jen u sebe a ne u jinejch, pokud
MD - ty to tam možná nevidíš, ale když napíšeš tu sms, tak a) se stavíš do role arbitra, b) napadáš z porušení dohody, a asi kdyby se to stalo jednou, tak by člověk reagoval jinak, ale nestalo se to jednou, chci se ti teď omluvit, protože ty jsi řekl, že tě z něčeho obviňuju, já se jen pokusil vysvětlit, že pohled na něktré věci má většina PKS jinej, měli bychom na to dávat všichni pozor, mě by taková sms taky nadzvedla, podobně jsi se mnou komunikoval ohledně té metodiky, taky jsi mi říkal, že jsem porušil dohodu, ale to byl tvůj dojem
JP - místo okamžité reakce to teda mám dát na jednání? chápu to dobře?
MD - “pláclo se na PKS, že se to má dělat takhle” nerovná se předpis, v této exaltované situaci se asi pocit, že dohody nebyly dodrženy, nedá dělat jinak, než to vzít na PKS
JP - to otevírá další otázku, kde se teda jedná a bavili jsme se tu o tom, a já to měl zase za dohodu - že tady budeme jednat maximálně hodinu a pokud bude potřeba něco probrat, vzít si čas, tak máme fórum (přitom tam místa, kde to jde, jsou, nástroje máme, bylo řečeno, že by bylo fajn je používat, tak se to neděje) - a já nevím, proč, mě třeba přijde jako absurdní vnímat fórum jako obstrukci, to teda trochu odbíhám, ale původní otázka byla, zda teda opravdu nevyužívat i ten prostor na tom fóru
PK - mě osobně a říkám to, že se mi líp komunikuje face to face, lidsky, pakliže bude nějaký téma jako teď, tak je pro mě snazší si to vykomunikovat, je to míň časově náročný, teď si třeba kolegové Milan a Míra našli spoustu času a odpovídali tam, ano, tam se můžeme bavit o konstruktivních věcech, ale tyhle emocionální věci tam nejsou, jestliže pro tebe nastavování spolupráce v rámci PKS není téma na tohle jednání, tak to vezmi na fórum, ale počítej, že já ti tam nic nenapíšu, na fóru se člověk kontroluje, tady je to pro mě snazší, protože tady můžu říct i absolutní blbost, fórum je obsáhlý, ty jsi ještě expert, že chceš na všechno reakci, v té sms mi nepřišlo nutné do reakce investovat čas, od jistý doby si hlídám, do čeho čas a vůli budu investovat a jeslti není lepší to, že půjdu se Zdeničkou na procházku, každej máme chyby, já si od určité doby čas hlídám, a pokud musím jednat a komunikovat s někým, s kým mi to není příjemné, tak se buď stáhnu nebo začnu reagovat útokem, to je reakce introverta, tyhle věci na fórum nepatřej
MV - souhalsím, co říká Pavel, pro mě je to otázka porozumění si, v momentě, kdy si potřebujeme nějaký věci říct, tak na fóru to vede k neporozmění, nepochopení, já na to taky čas nemám, když jsem teď tejden diskutoval, psal příspěvky, tak mi to vyblokovalo část práce, ten členskej proces, kterej jsi teď vytvořil, tak pro mě je to i nabourání důvěry, kam to dospělo to, že se to jednalo na fóru
SZ - dovolte mi pohled zvenčí a člověka, kterej je starší - přemýšleli jste někdy nad tím, co nás spojuje a dalo dohromady? myslím, že to jsou poměry v této zemi, všichni jsme dobrovolníci, všichni na to máme jinej úhel pohledu, my se tu bavíme způsobem, kterej mi přijde dětinskej, to jsou samý invektivy, útoky, co blbnete?
JP - půjčím si od vás dvě věci, tys to nepřímo říkal, Stando, v zásadě nás spojuje společný nepřítel, ať už za ním vidíme cokoliv, nebo společné zájmy, s tím souvisí i ta ztráta důvěry, protože sice máme společná velká témata, ale nemáme společná ta menší témata a táhneme si tu jako břemeno spoustu rozhodnutí z minulosti, pro někoho dobrých, pro někoho špatných, kdy jsme si společného nepřítele hledali uvnitř, táhne se to s náma, spousta nových členů to třeba nezná, ale lidi si to propojujou, zmiňujou to, hádky o procesy jsou možná zástupným problémem, rozumím tomu, že důvěra je v háji, ale nemyslím, že to je mimořádným přezkumem, to už se stalo dřív, u toho přezkumu je důležité si říct, že byl ku prospěchu věci, myšlenka za tím, že na jednání si řekneme úvod, emoce, názory, udělá se z toho závěr, postup, a na fóru už jedou data, sepíšou se poklady, vytvoří návrh, nebo třeba nějaké znění metodiky, a závěr už se zase může odehrát na jednání - a to přesně se stalo u toho mimořádného přezkumu, odehrály se tam důležité věci, Ondra tam napsal, jak to vidí, zazněla tam jasná představa, jak to bude fungovat, přišel tam i alternativní návrh, který jsme dnes v pohodě schválili, odladili jsme si tam detaily, jen kolem toho bylo divadlo
PK - cením si názoru Standy, ale ty malichernosti plynou z mé frustrace, že jako PKS jsme schopni udělat krok dopředu a pak zase deset dozadu, tím, že členský podnět podpořilo, ano, 12 členů, tak jsme se vrátili do ledna, kdy už jsme mohli mít vše schválené
MD - mě by se to s tím fórem taky líbilo tak, jak to Jendo říkáš, ale je pro mě důležitá i ta praxe a pokud pozoruju, že některým lidem fórum nevyhovuje, tak mě to mrzí, a můžeme na tom pracovat, ale někdy je prostě jednodušší, když je člověk dobrovolník, tak je lepší si hodinu nebo půl protáhnout jednání, než se k tomu celej tejden vracet na fóru, teď je to i tom, že jsme museli dělat hodně vcelku závažných rozhodnutí a museli je dělat rychle, protože nám pan prezident zahájil kampaň, tak bych to bral tak, že je to nějaká praxe, která je ve vývoji
JP - chápu, že jsem občas dost nelidskej, ale zase nejsem robot, že bych některý věci nevnímal, mě to tehdy nějakým způsobem vyznělo konfrontačně
MD - já to vnímal, ale dostali jsme se do situace, kdy 4 lidi z pěti to rozseknout chtěli a nebylo možné dát přednost tvému pohledu, protože to by rozčílilo jiný dva, možná víc - ale jako hrabe nám z Covidu, to je můj závěr
PK - zase nechci nikoho urazit, jen říkám svůj pohled, pro mě osobně ta věc byla jasná, nepotřeboval jsem ji dál diskutovat, jsme rozhodovací orgán, který je dělá, rozhodovací paralýza by u nás být neměla, pak si můžeme vyhodnotit, jeslti bylo správné, ale debatovat o věci, která dospěla do stejného závěru, že kdybychom ji rozhodli v lednu a máme to vyřešené, teď mám jeden poznatek od externího spolupracovníka, který pracoval pro Piráty, tak je to ta přílišná demokratičnost
JP - podklady, které máme dnes, v lednu nebyly - bez nich jsme to rozhodnout nemohli, a já tam fakt ty ambivalentní pohledy vnímal, někteří říkali, že jim je to víceméně jedno
MD - při tom jednání jsme to asi vnímali někteří tunelovým slyšením
Předsedající ukončil schůzi

Podporuji myšlenky Renesance Pirátů
web | forum | zulip

Ondrej.Tuma
Člen KS Vysočina

9. 3. 2021 19:30

0.b Schválení programu
1. zhodnocení úkolů
5. Informace z VV
6.+9. Matice odpovědnosti
7. Krajská expertní komise
8. Zápisy z PKS (dokončení debaty)
10. Různé

Přítomni: Pavel Knežik, Jan Břížďala, Milan Daďourek, Miroslav Vácha, Jan Pošvář,
Hosté: Ondřej Tůma, Eva Nováková, Marek Křejpský, Jiří Svoboda, Irena Bačinová, Zdeňka Lišková, Vojta Prchal, Stanislav Zíma

předsedající - JP , zapisovatel - OT , ověřovatel - PK ,

b. schválení programu

Program schválen

PKS

1. Zhodnocení úkolů (čas záznamu: 08:30 - 11:00)

2. Shrnutí a plán úkolů SpKS (čas záznamu: 11:00 - 16:20 )
plánovací tabulka
výkaz
OT - část minulého týdne jsem měl zdravotní volno, zbytek se nesl především v duchu přípravy volební kampaně - jednání koaliční rady, jednání s centrálou, jednání volebního štábu. Toto vše samozřejmě s nějakou přípravou a následně zpracováním. Pracoval jsem na kreativě v rámci možného hesla či loga, které by vyjadřovalo Piráty, Starosty a Vysočinu. Dost bylo také jednání s AO, kdy jsme upravovali napravovali Piroplacení, chyby v něm a věci okolo dokladů.

3. Shrnutí a plán úkolů KoKS (čas záznamu: 16:21 - 33:50 )
výkaz pro KS
výkaz pro PO
plánovací tabulka

- body k řešení: github access (web), PaRo (informování členské základny)

EN - dělala jsem hlavně s Naloděním, s mediálním týmem. S Vítkem jsme se bavili o lidech v Nalodění a o dalším progresu. Totéž nabízím i dalším MSkům. Je důležitý na tom pracovat víc.
MD - myslím si, že není dobrý systém ty lidi na někoho přepinknout. Já osobně už na to kapacitu nemám.
EN - můžeme se pobavit o tom, jak to dělat. Dlouho tu byl problém v tom, že jsem ty lidi neměla, v rámci jejich odbornosti, kam posílat. To by se teď mělo změnit v souvislosti se vznikem KEKu.
MV - bylo by dobře to probrat odděleně od shrnutí práce a všichni dohromady
EN- to mi přijde jako dobré řešení a pobavíme se o celém tom systému. Jinak se plně věnujeme projektu Až na krev. Dále pracujeme se Seniory na palubě, pracujeme i na potravinové pomoci. Zapojuji se do realizačního týmu a budu na KF. S JS dotahujeme kampaň Naloď se. S Romanem jsme se domlouvali, že by bylo fajn, kdybych měla přístup k webu. Mám to na TO, ale je potřeba aby to PKS schválilo. Dále bych chtěla informovat členskou záklladnu o PaRu.

4. Shrnutí a plán PRM (čas záznamu: 33:50 - 37:10 )
výkaz pro KS
plánovací tabulka

JS - minulý týden byl hodně o schůzkách, jinak šly články o životním prostředí, vyšel článek k dění ve Sněmovně, další pak k projektu Senioři na palubě. Teď jsem dokončil k venkovským službám. Plus mám na celý týden plán článků, pracoval jsem na článku do krajských novin. Věnuji se volebnímu štábu, připravuji infografiky, pracuji na Humans of Piráti.

5. Informace z volebního výboru (čas záznamu: 37:11 - 57:00)
MD - na koaliční radě jsme se vrátili k tomu, co už se zdálo být vyřešený, a to rozdělení týmů VV/VŠ atd… Každá strana má minimálně u pojmu VŠ jiné informace a pohled. Poslali jsme písemný vyjasnění, čekáme teď na jejich. Příští týden se na to máme sejít, tak snad se pohnem. Jinak nám zbývá ustanovit redakční radu koaličních listů. Můžeme to zkusit udělat tak, že za ně bude rozhodovat menší skupina lidí, která bude rozhodovat ve shodě s tou šiřší skupinou, ale nechce se mi jít do toho, že bysme vytvořili další menší tým.
JP - a bude třeba problém, když se připojím na Koaliční radu, nebudou s tím mít problém?
JB - jim může být jedno, jakým způsobem my pracujeme. Pokud by to měl být rozhodovací orgán, tak by se měl navíc řídit jinými pravidly.
JP - ta koaliční rada by stála za vyzkoušení. I na té koaliční radě není to obsazení Starostů úplně dle domluvy. Jinak nevidím důvod, proč by na čumendu neměl přijít někdo jinej. Chápu tedy, že jsme ve shodě a pokud to nebude nutné, tak neštěpit ten volební štáb.

6.(9.) Matice odpovědnosti PKS (čas záznamu: 57:00 - 1:11:30 )
JB - chtěl jsem upozornit, že ještě nedošlo ke schválení. Dávám odkaz na tu aktualizovanou verzi:
https://mrak.pirati.cz/apps/onlyoffice/ ... PKS-2.odt
Došlo k doplnění a ujasnění bodů.
JP - potřebujeme takové usnesení?
JB - když už jsme tomu věnovali tu práci, tak bysme to mohli i přijmout.
PK - souhlasím s Jendou, pořád je to na bázi dobrovolnictví. Radši bych viděl třeba, že to PKS bere na vědomí.
JB - samo to usnesení není o tom, že by tvrdě definovalo, co se musí dělat.
MD - poprosil bych, když na ty své body nebude mít někdo dlouhodobě čas, tak aby dal vědět.

Návrh usnesení PKS Vys 14/2021:
PKS bere na vědomí matici odpovědnosti členů PKS jako orientační pomůcku pro rámcové rozdělení gescí.

Hlasování:
JP - pro
JB - pro
PK - pro
MD - pro
MV - pro

Usnesení bylo přijato

7. KEK (čas záznamu: 1:11:30 - 1:20:20 )
MD - po konzultaci jsme došli k tomu, aby ten tým byl složen především z lidí, kteří se chtějí věnovat té odborné činnosti a také, že do toho bude potřeba začlenit zastupitelský klub. Představa je taková, že bysme tyhle lidi zkusili hromadně oslovit, aby se vyjádřili. Když se od toho odmyslí ti, co jsou zapřaženi ve funkcích, tak tam toho nezbývá moc. Teď potřebujeme hlavně, aby se ta KEK rozjela. PKS by mohlo ty členy jmenovat třeba na rok, aby se to rozjelo a rozfungovalo.
EN - počítá se s mou podporou z pozice KOKSe?
MD - já doufám, že ano. Přijde mi to logický, aby tam bylo to přímý napojení pro nováčky či veřejnost.
EN - tedy by to znamenalo, že bych stála vedle tý komise a poskytovala nějakýž support? To by mi dávalo smysl.

Návrh usnesení PKS Vys 15/2021:
1) PKS ukládá Ondřejovi Tůmovi zajistit u AO publikaci schváleného Statutu Krajské expertní komise KS Vysočina ve sbírce předpisů strany.

Návrh usnesení PKS Vys 16/2021:
2) PKS žádá krajský zastupitelský klub, aby navrhl zástupce do krajské expertní komise.

Návrh usnesení PKS Vys 17/2021:
3) PKS ukládá Janu Břížďalovi, Haně Hajnové a Milanovi Daďourkovi (bývalým vedoucím KPT), aby po konzultaci s bývalými vedoucími pracovních skupin a hlavními zpracovateli kapitol krajského programu navrhli dva dočasné zástupce do krajské expertní komise.

Hlasování OFFTOPICen bloc:
JP - pro
JB - pro
MD - pro
MV - pro
PK - pro

Všechna usnesení byla přijata.

8. Zápisy z PKS (dokončení debaty) (čas záznamu: 1:20:20 - 1:34:50 )
MD - minule nám u toho chyběl OT, tak jsme to chtěli dokončit s ním. Já osobně se klidně smířil s tím, jak ten zápis vypadá, ale myslím, že to není ono. S ohledem na zvukový záznam by stačilo jen zaznamenání základních obrysů debaty.
PK - poprosil bych OT o vyjádření
OT - nevadí mi to odchytávaní myšlenek a nepotřebuji podrobný přepis.
MD - můžeme to tedy klidně nechat a třeba bude jindy příležitost na to znovu mrknout.
JP - já si ten zápis někdy kontroluju a opravuju, protože si myslím, že třeba ta hlavní podstata tam není zachycena. Ale jinde ta spokojenost může být.
PK - já po těch jednodušších zápisech volám od začátku, takže se mi ta Milanova myšlenka líbí. Pojďme to zkusit a když se to neosvědčí, tak se vrátíme k těm přepisům.
OT - jako příklad bych viděl zápisy RP
MD - ale neznamená to, že konkrétní člen PKS nemůže poprosit o konkrétní přepis nějakého úseku či věty.
MV - ta jednoduchost bude jednodušší i pro to, aby to lidé více vnímali. je to jednodušší čtení než zápis na tři A4. Když je k tomu záznam, tak je to stále transparentní.
JB - za mě by bylo lepší dělat spíš zápis než přepis - takové resumé s tím, že když někdo bude chtít doplnit konkrétní věci, tak tam budou doplněny.
MD - na ověřovateli je, aby to zajistil a případné stížnosti jsou na pořadu dalšího PKS. Doplnění detailů může být formou připomínky k zápisu.
JP - to se dá případně i projít nebo projednat na fóru

ÚKOL - OT vyzkouší stručný zápis jednání PKS ve stylu zápisu jednání RP.

10. Různé (čas záznamu: 1:34:50 - konec )
JB - připomínám možnost uplatnit si nominaci z dřívějších voleb, tedy z 2. - 6. místa.
JP - možná by bylo efektivnější pověřit EN oslovením kandidátů, zda chtějí jít do té volby.

Záznam je k dispozici zde

Ondrej.Tuma
Člen KS Vysočina

16. 3. 2021 19:30

0.b Schválení programu
1. zhodnocení úkolů
5. Informace z VV
7. Informace ke KEK
8. Zahájení jednání k JdŘ
9. Big board v Jihlavě a jeho budoucnost
10. Novela rozpočtu
11. Odhad volebních výdajů
12. Různé
6. Systém práce s kontakty

Hosté: Vojta Prchal, Ondřej Tůma, Stanislav Zíma, Jiří Svoboda, Eva Nováková, Vít Žáček, Marek Křejpský, Barbora Pokorná, Roman Pašek, Viktorie Vidláková

Ověřovatel: Jan Břížďala

předsedající - JP , zapisovatel - OT , ověřovatel - PK ,

b. schválení programu
Návrh posunutí bodu č.6 za bod různé:
PK - proti
MD - pro
JB - pro
MV - zdržuji se
JP - pro

Došlo k posunutí bodu v programu.
Program schválen

PKS

1. Zhodnocení úkolů (čas záznamu 05:42 - 08:38)

2. shrnutí a plán úkolů SpKS (čas záznamu 08:38 - 16:10)
plánovací tabulka
výkaz
  • aktuálně probíhá především formální příprava kampaně
  • vyřešili jsme outdoor poskytnutý centrálou
  • řešíme sociální dítě
  • řešíme fotografa
  • dáváme dohromady redakční radu
  • spolu s AO jsme pracovali na nedostatcích v rámci Piroplacení
  • je vyřízený interní převod pro Centrálu
  • provedena důkladná kontrola archivu
  • v příštím týdnu poběží další jednání k volbám a začnu inventuru majetku

výkaz pro KS
výkaz pro PO
plánovací tabulka
  • Uplynulý týden byla především kampaň Ažnakrev
  • Senioři na palubě
  • plánuje se Zakotvi u Pirátů
  • Dala jsem dokupy a rozeslala Newsletter.
  • S Markem dáme dokupy schůzku pro MS Žďársko.
  • Povedlo se mi oslovení všech, kteří dříve získali nominaci.
  • Založila jsem vlákno na PaRO.

4. shrnutí a plán PRM
výkaz pro KS
plánovací tabulka
  • článek o třinácti letech partnerství kraje Vysočina a Zakarpatské Ukrajiny
  • zpracování online hodiny s poslancem
  • novinky z react.eu
  • půjde článek k financování sportovních investic
  • kotlíkové dotace s infografikou
  • půjde tiskovka k představení čela kandidátky
  • půjde reakce na tiskovku k Nouzovému stavu
  • půjde infografika k víkendovým akcím
  • zítra bude porada krajského MO

5. Informace z volebního výboru
Milan:
  • došlo k domluvě na uspořádání týmů a hospodářů
  • byla debata o BigBoardu
  • řešíme memorandum o Instagramovém účtu
  • čekáme na skladbu redakční rady
  • příští týden bude základní návrh rozpočtu

7. Informace ke KEK
Milan:
proběhl mailový kontakt k oslovení všech aktivních a ZK a měli bychom schopni dát základní návrh kandidátů

8. Zahájení jednání k JdŘ
Milan:
členský podnět k JdŘ získal podporu k zahájení jednání.

Návrh usnesení PKS Vys 18/2021:
PKS pověřuje Milana Daďourka zahájením a předsedáním jednání k volbě krajského zástupce v RV po plánované oznámené rezignaci.
PKS pověřuje Ondru Tůmu zahájením a předsedáním jednání o čp Jednací řád KF.

Hlasování:
PK - pro
MD - pro
JB - pro
MV - pro
JP - pro

Usnesení byla schválena
ÚKOL - OT zahájí jednání o čp - Jednací řád KF
ÚKOL - MD zahájí volbu krajského zástupce v RV.

9. Big board v Jihlavě a jeho budoucnost
Jsme ve stavu, kdy řešíme, zda si BigBoard ponecháme, nebo zda ho zrušíme. Aktuálně probíhá jednání s Centrálou o příspěvku na BigBoard. Na BB byla spíše ústní dohoda na dobu dvou let. Obecně panuje shoda na tom, že buď se ukončí dohoda s domluvou a kompenzacemi pro poskytovatele té plochy, nebo v případě že nám přispěje Centrála na kampaň, tak to dotáhnout do voleb 2021. Vojta Prchal se nabídl, že zajde za panem Běhanem a pokusí se s ním domluvit na postupu. K tomu se nabídli i Standa Zíma a Jan Pošvář.

Usnesení PKS Vys 19/2021:
PKS pověřuje Vojtu Prchala k jednání ve věci BigBoardu.

Hlasování:
MV - pro
JB - pro
MD - pro
PK - pro
JP - pro

Usnesení bylo schváleno.

10. Novela rozpočtu
Vyřešení připomínek a předložení KFku k hlasování. JP k tomu zahájí jednání na foru.

11. Odhad volebních výdajů
odhad výdajů, které nejsou součástí vašeho společného volebního rozpočtu, ale z hlediska zákona jde o volební výdaje (viz mail)
OT tabulku vyplnil a posílal MD (bez uvedení darů). MD ji rozešle PKS emailem.

12. Různé
Je třeba zauvažovat o prodloužení smlouvy JS, krterý ji má aktuálně na zkušební dobu do konce března.
JP navrhuje prodloužení na dobu neurčitou.

ÚKOL - JP připraví s JS dodatek smlouvy o prodloužení a zahájí jednání o prodloužení smlouvy PR manažera na foru.

PK apeloval na střídání předsedání jednání PKS.
Chystá se svolání přípravného výboru pro založení MS Žďársko.

6. Systém práce s kontakty
Došlo k vysvětlení tabulky vedené koordinátorkou EVou Novákovou, ve které jsou zaneseny kontakty z Nalodění, a způsob práce s nimi a odkazování na správné týmy.

Záznam je zde OFFTOPICzbylé časy doplním asap

Ondrej.Tuma
Člen KS Vysočina

23. 3. 2021 19:30

0.a Schválení zapisovatele, ověřovatele zápisu
0.b Schválení programu
5. Informace z VV
9. KEK
6. Novela rozpočtu
7. Zápisy jednání PKS
10. Primárky
8. Různé
nejpozději od 20:40
1. zhodnocení úkolů
konec ve 21:10

Přítomni: Jan Pošvář, Pavel Knežik, Miroslav Vácha, Milan Daďourek, Jan Břížďala,
Hosté: Ondřej Tůma, Vojtěch Prchal, Marek Křejpský, Stanislav Zíma, Jaroslav Vysoký, Jiří Svoboda, Eva Nováková (20:10), Vít Žáček (20:15)
Zdeňka Lišková

předsedající - JP , zapisovatel - OT , ověřovatel - MV

b. schválení programu

Milan:
Prosím zkrátit bod 5 (Informace z VV) na 5 min a ušetřených 10 min použít na nově zařazený bod 5b Obsazení Krajské expertní komise.
Tak po shlédnutí výsledků volby 5. místa kandidátky prosím zařadit bod “Další postup v primárních volbách”
Návrh přidání bodů:

9.KEK
10.Primárky

Proti návrhu není námitek.
PKS

1. Zhodnocení úkolů (20:32 - 20:39)

2. shrnutí a plán úkolů SpKS (20:39 - 20:44)
plánovací tabulka
výkaz
  • aktuálně probíhá především formální příprava kampaně - nastavení konkrétních kroků, příprava úkolů, harmonogramu
  • máme připravené memorandum ke schválení na KKR
  • připravujeme termín focení kandidátů
  • dali jsme dohromady redakční radu/redakci
  • shromažďuji co komu náhodou zbylo po loňských volbách
  • sestavili jsme draft rozpočtu
  • máme počet a mutace bannerů
  • máme nějaký výhled na merch
  • plánuji už konkrétní úkolování realizačního týmu v návaznosti na hramonogram a ToDo list

3. shrnutí a plán úkolů KoKS (20:44 - 21:08)
výkaz pro KS
výkaz pro PO
plánovací tabulka
  • organizace paluby s panem Gužim
  • organizace Naloď se na Žďársku
  • udala jsem potraviny z Jipice a distribuujeme kalíšky
  • udělala jsem medailonky pro Třebíčsko a Jihlavsko pro Naloď se
  • budu mít jednání dle plánovací tabulky
  • zítra budeme mít školení k Chobotnici
  • měla jsem seminář jako založit MSko
  • věnovala jsem se práci s kontakty
  • dneska máme dva nové členy - Jarku a Vojtu
  • v pondělí bude Zakotvi u Pirátů s Bárou
Proběhla diskuze k tomu, jak nakládat se zájemci o členství a o zapojení se do dění u Pirátů.

4. shrnutí a plán PRM (21:08 - 21:14)
výkaz pro KS
plánovací tabulka
  • intenzivně pracujeme na koaličních listech
  • měli jsme mediální tým a rozdělili jsme si tam práci
  • trochu vázne komunikace s centrálou
  • na jednání se starosty jsme se dohodli na redakčním plánu, rozdělení témat a plochy novin, ostatní redakční věci budou konzultovány v rámci našeho redakčního týmu
  • pracuji na Humans of Piráti, které řeším s centrálními copywrightery
  • řešíme focení, protože u toho jsou z centrály zmatky
  • vyšly nějaké infografiky
  • zítra vyjde článek k dvojí kvalitě potravin Jendy Pošváře

Milan:
  • je připravený draft rozpočtu
  • ve čtvrtek se sejdeme a budeme řešit aktuální věci
neměl by být problém s hosty na náslech

9. KEK (19:48 - 19:54)
Vykrystalizovala nám tam Blanka Lednická, jako předsedkyně ZK. Oslovili jsme k tomu další lidi, ale ten okruh není nejširší.
V tuto chvíli se jedná o šest nejaktivnějších lidí. (IB, DŠ, VV, TM, VP, BL) Je třeba rozhodnout, jak dál.

ÚKOL - MD zahájí hlasování o složení KEKu na fóru.

6. Novela rozpočtu (19:54 - 20:06 )
Jenda:
viewtopic.php?f=316&t=56664
Máme návrh Petra Kozla, který můžeme brát jako výchozí. Do novely bude zahrnut i BigBoard.

ÚKOL - JP naformuluje dvě varianty usnesení a předloží je k hlasování do pátku 26.3.2021
Usnesení PKS Vys 21/2021:
Předsednictvo KS pověřuje Jana Pošváře zahájením jednání o novele rozpočtu na půdě KF do 31.3.2021.

Hlasování:
JP - pro
JB - pro
PK - pro
MV - pro
MD - pro

Usnesení bylo schváleno

7. Zápisy jednání PKS (20:06 - 20:08)
viewtopic.php?p=751265#p751265
OT předložil formu zkráceného zápisu minulého jednání. Tento model je pozitivně kvitován.

10. Primárky (20:08 - 20:17)
viewtopic.php?p=751983#p751983
Nedaří se nám navolit druhou půlku kandidátky a je třeba s tím pohnout. Milan navrhnul ve vlákně postup, je potřeba s tím pohnout co nejdříve.
Milanův návrh je zvolit páté místo, tedy splnit podmínku volebního řádu, a zbytek doplnit usnesením. Opakovalo by se první kolo s tím, že by k němu byli připuštěni ti, co získali medián hlasů (15).

8. Různé (20:17 - 20:31)
VP - BigBoard - spojil se s panem Běhanem, pro něhož je to docela složité rozhodnutí. Ve středu 24.3. k tomu bude osobní schůzka. Mohla by tam být varianta ukončení nájmu po volbách a využili bysme ho dočasně, než bude dohodnuto se STANem další postup. Co se týká financování, tak by nebylo od věci udělat fundraisingovou kampaň, která se dělala např. v Praze. JP souhlasí s příspěvkem v rámci fundraisingu. Na schůzce mediálního týmu by pak bylo optimální pořešit případný obsah do zahájení ostré fáze kampaně.

Záznam je dostupný zde

Ondrej.Tuma
Člen KS Vysočina

30. 3. 2021 19:30

0.b Schválení programu
5. Informace z VV
6. KEK
7. Návrh postupu obsazení 6. - 10. místa kandidátky
8. Novela rozpočtu
9. Různé
1. zhodnocení úkolů

Přítomni: Jan Pošvář, Jan Břížďala, Pavel Knežik, Milan Daďourek (20:30)
Hosté: Stanislav Zíma, Jiří Svoboda, Eva Nováková, Vít Žáček, Marek Křejpský, Veronika Nguyenová, Ondřej Tůma

Ověřovatel: Jan Pošvář

předsedající - Pavel Knežik, zapisovatel - Eva Nováková, ověřovatel - Jan Pošvář

b. schválení programu
program schválen (s přesunutím pořadí - pokud Milan nedorazí, jeho bod č. 5 přesuneme na příště)

1. Zhodnocení úkolů

plánovací tabulka
výkaz
- probíhaly jednání realizačního týmu
- jednání Koaliční rady
- jednání Centrály
- jednání Mediálního týmu
- příprava kampaně
- tvorba harmonogramu
- tvorba a jednání okolo rozpočtu kampaně
- inventura

výkaz pro KS
výkaz pro PO
plánovací tabulka

- body k řešení - systém práce s lidmi

ÚKOL: Eva si sestaví tým, pověření nedostane

4. Shrnutí a plán PRM
výkaz pro KS
plánovací tabulka
JP - dotaz - bylo by možné rozšířit tým odpovídačů na Vysočině? řešili jste to s Ondrou?
JS - pár příspěvků zvládnu nebo zvládneme, ale pokud to bude narůstat, tak nevím, jeslti to stihneme
OT - chceme tady proškolit všechny členy, kteří budou mít zájem, jakým způsobem komunikovat na sociálních sítích, mohli bychom vytvořit tým a školení dělat pravidelně
JB - řešili jsme stínování/stáže na KrÚ, den s poslancem, s kandidátem, lídrem - máš nachystaný koncept?
JS - bavili jsme se o tom s HH, bylo by dobrý to rozjet, až opatření budou nejmírnější

MD - dá se to shrnout tak, že jsme se trochu zasekli na rozpočtu, dostáváme se trochu do zpoždění, ale není to tragédie

6. Krajská expertní komise
viewtopic.php?f=316&t=56745
Návrh usnesení PKS Vys 23/2021:

1. PKS jmenuje v souladu s §3 odst. 4 Statutu Krajské expertní komise KS Vysočina tyto členy komise: Irena Bačinová, Blanka Lednická, Tereza Mašková, Vojtěch Prchal, Dan Škarka, Viktorie Vidláková, a to na období do 31.3.2022 nebo do jmenování členů komise na další období (předpokládá se během března 2022).
2. PKS pověřuje Milana Daďourka svolat ustavující jednání Krajské expertní komise KS Vysočina.
3. PKS schvaluje následující úkoly pro nejbližší funkční období Krajské expertní komise KS Vysočina:
  • Aktualizovat seznam členů/kontaktů jednotlivých KET – zejména doplnit nové zájemce a zástupce v komisích a výborech.
  • Svolat jednotlivé KET s prosbou o návrh garanta a způsobu a četnosti jednání – zejména v návaznosti na činnost ZK na kraji.
  • Sestavit návrh pracovního rozpočtu a dát na vědomí PKS.
  • Sledovat účast zastupitelů a zástupců v komisích a výborech na jednáních příslušných KET.
  • V součinnosti s koordinátorkou nastavit systém začleňování nováčků do činnosti KET.

Návrh JP: hlasovat usnesení na fóru vzhledem k nepřítomnosti dvou místopředsedů
PK návrh JP rozporuje - Milan je předkladatel a Míra zřejmě nebude mít námitek, na fóru bychom tedy dospěli ke stejnému závěru

Hlasování o navrženém usnesení:
JP - pro
JB - pro
PK - pro

Usnesení bylo schváleno

7. Návrh postupu obsazení 6. - 10. místa kandidátky
Proběhla debata k aktuálnímu průběhu voleb a k možnému dalšímu postupu dovolby kandidátky. Na základě této diskuze vzešlo hlasování o návrhu usnesení:
Návrh usnesení PKS Vys 25/2021:

PKS pověřuje Jana Břížďalu, aby ve spolupráci s PMS Havlíčkův Brod, PMS Jihlavsko, PMS Pelhřimovsko, PMS Telčsko, PMS Třebíčsko sestavil návrh kandidátky na 6. - 10. místo do voleb do PSP 2021 za Pirátskou stranu, a předložil jej ke schválení do neděle 4. dubna 2021 22:00 do k tomu určeného vlákna na Krajské předsednictvo Vysočina.

Hlasování:
JP - pro
JB - pro
MD - pro
PK - pro

8. Novela rozpočtu
Na forum PKS byly předloženy dva návrhy. PKS bude hlasovat o jejich předložení KF do 31.3. .

ÚKOL: JP zahájí jednání o rozpočtu na KF.

9. Různé
JP plánuje teď spustit program na KF, zavedli bychom nějaké novinky, zařadili bychom před KF semináře a potom přidali zábavu.
Je třeba také dořešit příkazní smlouvu JS.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Tuma za příspěvek:
Eva.Novakova

Ondrej.Tuma
Člen KS Vysočina

6. 4. 2021 19:30

0.b Schválení programu
5. Informace z Koaliční rady
6. Úprava obsazení VV
7. Sestavení kandidátky - usnesení PKS ze 30. 3. a další postup
99. Různé všichni
1. zhodnocení úkolů

Přítomni: Jan Pošvář, Milan Daďourek, Jan Břížďala, Miroslav Vácha, Pavel Knežik,
Hosté: Ondřej Tůma, Viktorie Vidláková, Markéta Šimková, Zdeňka Lišková, Eva Nováková, Barbora Pokorná, Jan Hošek, Jiří Svoboda, Vít Žáček, Roman Pašek, Tomáš Bouda, Marek Křejpský, Vojtěch Prchal, Hana Hajnová (19:45), Petr Kozel (20:35),

předsedající - JP , zapisovatel - OT , ověřovatel - MV

b. schválení programu
program schválen

PKS

1. Zhodnocení úkolů

2. shrnutí a plán úkolů SpKS (21:06)
plánovací tabulka
výkaz
  • především neustálá jednání různých volebních týmů
  • proběhlo jednání krajských volebních týmů s Pavlem Gruberem a Štěpánem Hofmanem
  • proběhlo jednání Centrály s kraji
  • s Milanem a Vojtou jsme dali dohromady snad už finální návrh rozpočtu
  • proběhlo jednání k fundraisingu
  • průběžně doplňuji inventuru

výkaz pro KS
výkaz pro PO
plánovací tabulka
  • bude Paluba
  • budu posílat newsletter
  • bude Zakotvi na Žďársku
  • připravujeme S Piráty do komunálu
  • začala jsem řešit OVK
  • mám deset nových profilů na web
  • pracuji na systému práce s nováčky

4. shrnutí a plán PRM
výkaz pro KS
plánovací tabulka
  • intenzivně tvořím koaliční listy a čekáme na šablonu
  • organizuji fotografování
  • komunikuji s Markem Valkem
  • články k návratu dětí do škola a vysokorychlostnímu internetu

5. Informace z Koaliční rady
Milan:
Vytvořili jsme návrh rozpočtu za Piráty, na minulé KKR jsme to projednali. Potýkáme se však s tím, že máme na kampaň “až moc peněz”, je tedy třeba postupovat obezřetně a pečlivě plánovat kampaň. V diskuzi jsme jednali už konstruktivně a zdá se, že se blížíme zdárnému závěru. Potýkáme se také s tím, že nemáme dovolenou kandidátku a naráží nám to na termíny od celostátu. Na novinách se pracuje zatím v rámci termínů. Ve středu 7.4.2021

6. Úprava obsazení Volebního výboru
Původní obsazení VV splnilo hlavní úkol a po domluvě s Janem Břížďalou z časových důvodů navrhujeme provést změnu osob jmenovaných do VV.
Návrh usnesení PKS Vys 26/2021:
PKS bere na vědomí žádost Jana Břížďaly o uvolnění z funkce ve Volebním výboru a děkuje mu za jeho nasazení. Místo něj jmenuje členem volebního výboru Vojtěcha Prchala.

Hlasování:
JP - pro
JB - pro
MD - pro
MV - pro
PK - pro

Usnesení bylo přijato

7. Sestavení kandidátky - usnesení PKS ze 30. 3. a další postup
S ohledem na tlačící termíny a několik opakovaných voleb bez reálného výsledku je třeba se pohnout a ustanovit postup doplnění kandidátky do sněmovny. K návrhu došlo už na fóru, ale nebylo to úplně dobře komunikováno a je třeba stanovit nějaký klíč či postup, abychom dosáhli konsenzu a pohnuli se dál.
V současné chvíli jsme vyšli z návrhu PK - viewtopic.php?p=752501#p752501 a dle toho postupovali. Tento postup pak JB s jednotlivými PMS konzultoval, avšak nepanuje úplně shoda na jeho postupu.
Z debaty se zástupci MS vyšly nakonec dvě varianty - se sedmi a s osmi kandidáty. Tedy:
Varianta 7
Roman Pašek, Eva Nováková, Jiří Svoboda, Václav Honzl, Markéta Šimková, Bára Pokorná, Vojta Prchal,

Varianta 8
Roman Pašek, Eva Nováková, Jiří Svoboda, Václav Honzl, Markéta Šimková, Bára Pokorná, Vojta Prchal, Petra Kujínek Polodnová

Shoda panuje na variantě 7 s ohledem na návrh MD a HH, aby se vybíralo jen z lidí, kteří získali nominaci na fóru.
Návrh usnesení PKS Vys 27/2021:
PKS Vysočina pověřuje Milana Daďourka předložením návrhu obsazení 6. - 10. místa na kandidátce do voleb PSP 2021 a náhradníků Krajskému fóru ve složení:

6. místo: Eva Nováková
7. místo: Roman Pašek
8. místo: Jiří Svoboda
9. místo: Václav Honzl
10. místo: Markéta Šimková
náhradníci:
Barbora Pokorná
Vojtěch Prchal

Hlasování:
JB - pro
MV - pro
MD - pro
PK - pro
JP - pro

Usnesení bylo přijato.

8. Různé
VP prezentoval aktuální situaci okolo BigBoardu.

ÚKOL do redminu - 20.4. se vrátíme k fundraisingu pro kraj.
Záznam jednání zde

Odpovědět

Zpět na „Vysočina“