Pročítám si vlákno založené @Petr.Vileta viewforum.php?f=75 a popravdě z toho mám dost deprimující pocit. Pan Peksa se tam staví do role jakéhosi zachránce PS, chce konsolidovat kontakty z progresivního světa a případně využít jejich umu pro pomoc PS, neříkám, že zavírat dveře před kýmkoliv je správná strategie, ale docela by mne zajímalo, jaký přínos je očekáván od lidí, kteří odcházejí na protest ze spolku, který již x let paběrkuje a je jednou z politických mrtvol moderní historie ČR. Nabízí se snad jen vyžádání si návodu, jak pohřbít svou stranu, jak ses stát klaunem veřejnosti, nebo snad, jak se naučit býti ještě více tvárným, abych byl schopen spojit se ve vládě s bývalým agentem STB?
Působí to na mně bohužel jakoby si @Mikuláš Peksa absolutně neuvědomoval, že právě tímto jednáním potápí tu vlajku, kterou chce lovit z hlubin, stále hloub. Jakoby naprosto ignoroval výsledky, které za sebou v politice má, po té velké životní šanci, kterou díky PS dostal, dokázal naprosto zdemolovat víru svých voličů, kteří jej vyslali jako zástupce ČR za PS do EU. Za své účinkování a názory byl odměněn asi všichni víme jak, nechápu proto a nerozumím tomu, že si člověk, a dalo by se uvažovat obecně, bez ohledu na to, zda se jedná o p. Peksu, nebo kohokoliv jiného, nedokáže vyhodnotit tu zpětnou vazbu, která znamenala faktický konec jeho "kariéry" ve vysoké politice a sebekriticky se pokusit o nápravu.
Další pozoruhodný úkaz je p. @Martin.Kučera, který dokáže v tématu o "třetí cestě" začít filosofovat o dostupnosti/nedostupnosti dopravy ve městech a co více, rozporovat ji svým tvrzením o jím zcestovalém česku čímž se snaží podprahově legitimizovat zákazy/příkazy/regulace/omezení... v oblasti EV. Je to opravdu děsivě tísnivý pocit
omlouvám se.. ale pokud tyto názory a vůbec uvažování (a zmiňuji, že mi nejde o ANO, nebo NE elektromobilům, ale hlavně o ten pohled a způsob prezentování těchto myšlenek) v PS převládnou, začnu si snad přát, ať ten úpadek PS je co nejrychlejší, protože podobná naivita a s prominutím hloupost koncentrovaná do případné politické moci, může znamenat mnohem větší průser pro všechny, bez ohledu na to, zda s tímto souhlasíte, či nikoliv..