KF SčK 08/2024 - Volby do senátu v obvodě č. 38 M. Boleslav

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: PKS Středočeský kraj, Předsedající, Krajsti predsedajici

Uživatelský avatar
Michal.Hazlinsky
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 736
Registrován: 20 říj 2013, 00:45
Profese: Network architect
Bydliště: Kladno
Dal poděkování: 701 poděkování
Dostal poděkování: 1064 poděkování
Kontaktovat uživatele:

KF SčK 08/2024 - Volby do senátu v obvodě č. 38 M. Boleslav

Příspěvek od Michal.Hazlinsky »

Vážené KF,

předkládm tímto k projednání postup našeho KF ohledně senátních voleb v obvodě č. 38 - Mladá Boleslav.

Na základě žádosti kandidátky Jany Krumpholcové (Zelení), kterou obdrželo PKS a současně MS Mladá Boleslav, postupuji KF současně v rámci tohoto jednání i variantu případného udělení podpory pro Janu Krupholcovou.

@Jana_K se představila na fyzické krasjké schůzi v PiCe v Praze dne 7. 4. 2024. Záznam z představení je dostupný členům zde. Svou kandidaturu a žádost o podporu přednesla také na fyzické schůzi MS MB dne 18.3. 2024 (zápis zde). MS MB na samotné schůzi nepřijalo k věci žádné usnesení.

Toto jednání tedy považujme současně za prostor k přihlášení se pro případné další zájemce o kandidaturu v daném obvodě, prřípadně další zájemce o podporu. Udělení podpory kandidátce, či kandidátovi jiné strany se vylučuje s nasazením vlastního kandidáta, či vlastní kandidátky. Pokud se do konce rozpravy přihlásí jiný kandidát, nebo kandidátka (nebo žadatel, či žadatelka o pdopru), jednání se změní v klasickou primární volbu. Pokud zůstane žádost o podporu Jany K. jako jediná variant postupu v daném obvodě, po uplynutí doby pro navrhování bude rozprava ukončena. Následovat bude doba na rozmyšlenou a následně halsování o vyslovení, či nevyslovení podpory pro žadatelku Janu K.

Doba pro navrhování potrvá do 1. 5. 2024 10:00. Následovat bude doba na rozmyšlenou 48 h. Halsování začne dne 3. 5. 2024 v 10:00. Termíny lze upravit návrhem postupu.


EDIT 2.5. :
Zde byla vyhlášena změna postupu v jednání.

Jelikož se v řádném termínu přihlásil další zájemce o podporu Pirátů v senátním volebním obvodě č. 38, v souladu s původně vyhlášeným postupem tak toto jednání přejde do formy podobné primárním volbám a to sebou nese i následující změny v postupu jednání.

  1. Jednání se prodlužuje. Znovu otevírám rozpravu, která potrvá do středy 8.5. 10:00. Následovat bude 48h doba na rozmyšlenou. Po té zahájíme rozhodující hlasování v pátek 10.5. v 10:00.

  2. Budeme vybírat ze dvou variant usnesení ve zněních, která uvedu níže. Volba bude dvoukolová.

Navržené varianty usnesení zní:

Varianta A:

KF SčK souhlasí s jednáním o podpoře kandidáta Ondřeje Lochmanna v senátních volbách 2024 ve volebním obvodě č. 38 Mladoboleslavsko a Trutnovsko a současně pověřuje PKS vedením jednání a přípravou dohody o podpoře kandidáta. KF dále ukládá PKS předložit finální verzi dohody o podpoře ke schválení Krajským fórem v referendu.



Varianta B:

KF SčK souhlasí s jednáním o podpoře kandidátky Jany Krumpholcové v senátních volbách 2024 ve volebním obvodě č. 38 Mladoboleslavsko a Trutnovsko a současně pověřuje PKS vedením jednání a přípravou dohody o podpoře kandidátky. KF dále ukládá PKS předložit finální verzi dohody o podpoře ke schválení Krajským fórem v referendu.



Rozprava je nyní znovu otevřena. Do jejího uzavření je možné pokládat otázky uchazeči a uchazečce o podporu. Otázky prosím pokládaje zde ve vlákně, stejně tak odpovědi prosím sem do vlákna.

Proti změnám v jednání je možné podat námitku (proti postupu předsedajícího), nebo lze do ukončení rozpravy předkládat jiné návrhy postupu.




Prosím žadatelku @Jana_K o úvodní slovo.

Současně dávám prostor zástupci MS MB @Matous.Adamu a nabízím také možnost úvodního slova za příslušné Místní sdružení.

Disclaimer:
Pro pořádek uvedu, že KF SčK nemůže o udělení podpory rozhdonout samostantně. K věci se musí též vyjádřit KF Libereckého kraje, jelikož senátní obvod zasahuje přes hranice kraje. V této věci kontaktuji PKS Libereckého kraje.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Hazlinsky za příspěvky (celkem 4):
Lucie.Cirkva.Chocholova, Frantisek.Kopriva, Matous.Adamu, Dominika.Michailidu

profil, místopředseda SčK, člen MS Kladno, network and solution architect @ CESNET, pište mi na Zulip (na FB reaguji s nízkou prioritou dle možností)

"It is impossible to sharpen a pencil with a blunt axe. It is equally vain to try to do it with ten blunt axes instead."
—Edsger Dijkstra

Jana_K
Příznivec Pirátů – Středočeský kraj
Příspěvky: 4
Registrován: 12 zář 2019, 13:22
Profese: manažerka, koučka
Dostal poděkování: 11 poděkování

Re: KF SčK 08/2024 - Volby do senátu v obvodě č. 38 M. Boleslav

Příspěvek od Jana_K »

Vážené Pirátky, vážení Piráti,
s nejvyšší naléhavostí vás žádám o podporu v senátní kampani, kde se utkám v senátním obvodu č. 38, Mladá Boleslav, s obhajujícím senátorem a dlouholetým primátorem města Raduanem Nwelati/ODS, O. Lochmanem/STAN a zástupcem ANO. Chci proto reprezentovat zejm. nezávislost (jako kandidátka za Zelené, SEN21 a doufám i Piráty), demokratické hodnoty, odpovědnost k regionu i k celé společnosti a transparentnost. Jako opoziční zastupitelka od r. 2018 poukazuji na korupci a klientelismus v našem městě, což popouzí koaliční partnery. Kvůli tomu jsem poznala důsledky tvrdé politické manipulace proti mně i v osobním životě. Vzdát se protřelým politikům by bylo jednodušší, jenže oni nenaplňují očekávání mnohých z nás, jak ostatně v poslední době prokázali třeba při hlasování o manželství pro všechny nebo o Instanbulské úmluvě. V dnešní době je totiž potřeba mít odvážné politiky pro uskutečnění reforem např. důchodového systému, zdravotnictví, školství, energetiky a průmyslu při přechodu na obnovitelné zdroje a mnohé další.
Chci zastupovat ženy a aktivně se podílet např. na usnadnění zaměstnanosti na částečné úvazky nebo při péči o rodinné příslušníky, jako trojnásobnou matku mě děsí dětské exekuce a start života mnohých mladých, nejen těch z dětských domovů... Mými srdečními oblastmi jsou školství a životní prostředí, kde vidím mnoho prostoru pro zlepšení - potřebujeme zajistit dostupnost služeb v malých obcích (nejlépe i změnu RUD) a naopak tam chránit před zbujelou developerskou výstavbou, což v mém regionu (a nejen tam) jsou velmi silná témata. Z praxe naopak vidím díry v kontrole toku veřejných peněz (nejen ve statutárních městech), kde velmi často fungují stranické vazby na různých úrovních a dlouholetá přátelství, bránící transparentním procesům hospodaření. Díky významnému automotive průmyslu a přílivu zahraničních pracovníků s nejasnou minulostí vnímám jako důležité uchopit i otázku bezpečnosti, která však v předchozích volbách byla zneužita právě xenofobní kampaní R. Nwelatiho. Musíme voličům nabídnout srozumitelná a přijatelná řešení, neboť problémem nebývají samotní cizinci, ale zneužívání jejich složité životní situace v cizím prostředí zejm. pracovními agenturami kvůli mezerám v legislativním rámci zaměstnávání cizinců a vymezení odpovědnosti.
Je pro mě nesmírně důležitá spolupráce, politiku vnímám jako službu občanům. Díky orientaci na lidi a mým zkušenostem i oblastem zájmu vidím mnoho důležitého, co by bylo potřebné řešit, proto bych se chtěla v případě zvolení stát členkou klubu Piráti a SEN21. Již rok dění v klubu a rozhodování v Senátu sleduji jako tzv. senátní spojka a expertní podpora v oblasti životního prostředí.
Budu ráda za Vaše dotazy, podněty, připomínky a pomoc, které mi umožní dosáhnout úspěchu v tomto nelehkém cíli. Senát potřebuje nové osobnosti, které budou důstojně zastupovat své občany, nikoliv osobní zájmy.

S úctou

Ing. MSc. Jana Krumpholcová
tel. 734 214 122

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jana_K za příspěvky (celkem 5):
Martin.Karim, Radek.Cernohous, Frantisek.Kopriva, Dominika.Michailidu, Simona.Luftova
Uživatelský avatar
Martin.Karim
Rozhodčí komise
Příspěvky: 461
Registrován: 30 led 2020, 20:26
Profese: právník
Bydliště: Trnová
Dal poděkování: 804 poděkování
Dostal poděkování: 717 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF SčK 08/2024 - Volby do senátu v obvodě č. 38 M. Boleslav

Příspěvek od Martin.Karim »

Vážené krajské fórum,

jsem pro udělení podpory kandidátce do Senátu paní Janě Krumpholcové. Nejen proto, že v minulosti podpořila jak ona jako krajská předsedkyně SZ, tak Zelení naše kandidáty do Senátu, tedy kandidaturu mou a kandidaturu @marta.martinova.
Už dnes totiž s našimi senátory velmi intenzivně spolupracuje na zelených tématech a především by případě jejího zvolení skončila v našem společném klubu se SEN 21.
Názorově je paní Jana Krumpholcová s Piráty plně kompatibilní. Má mou podporu a doufám, že dostane i tu vaši.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Karim za příspěvek:
Simona.Luftova

m: martin.karim@pirati.cz
t:+420602383636

Uživatelský avatar
Michal.Hazlinsky
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 736
Registrován: 20 říj 2013, 00:45
Profese: Network architect
Bydliště: Kladno
Dal poděkování: 701 poděkování
Dostal poděkování: 1064 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF SčK 08/2024 - Volby do senátu v obvodě č. 38 M. Boleslav

Příspěvek od Michal.Hazlinsky »

Ahoj KF,

PKS obdrželo žádost o podporu v tomto senátním obvodu od Ondřeje Lochmana (STAN). Tímto tedy zde doručuji na jeho žádost kandidátskou řeč.

Vážení kolegové a kolegyně,

chtěl bych touto cestou požádat o podporu České strany pirátské do senátních voleb 2024 v okrsku č.38 Mladoboleslavsko Turnovsko.

Představení mé práce pro rodný region a ve sněmovně:

Jsem rodák z Veselé u Mnichova Hradiště od roku 2011 se snažím měnit veřejný prostor v Pojizeří. Nejprve jsme s přáteli založilo spolek Veselá Vesnice. Natáčeli pamětníky, oživovali tradice a sousedské vztahy v obci. O naší vesnici jsem pečoval jako předseda osadního výboru. Od roku 2014 do 2022 jsem byl ve službě pro Mnichovo Hradiště v roli starosty. Po zvolení do sněmovny na podzim 2021 jsem se rozhodl již na pozici starosty nekandidovat. Od podzimu 2020 jsem Středočeským krajským zastupitelem.

Mám za to, že do služby pro náš domov se vydáváme vždy s myšlenkou, co chceme změnit a čím chceme přispět. S myšlenou, jak v dané roli budeme přínosní druhým. Tak jsem vždy ke všem rolím, do kterých mě občané zvolili přistupoval.

Pokud bych si měl vybrat co považuji za ty hlavní úspěchy, tak to bude spojování lidí v rodné Veselé a Mnichově Hradišti a proměna veřejných prostranství v rodném městě. Na kraji končím svou misi v roli předsedy Výboru pro dopravu. V poradní roli si nelze přivlastňovat úspěchy kolegů z Rady kraje. Ovšem mám za to, že se mi dařilo přispět k integraci veřejné dopravy, vytvoření systému prioritizace dopravních staveb nebo přípravě soutěží na nová vozidla veřejné dopravy. Za Piráty moji práci na kraji mohou blíže hodnotit členové výboru Jan Lička, Martin Kodera, Jakub Platil a dřívější člen Petr Procházka.

Ve sněmovně jsem si kladl za cíl priority uvedené na volebním webu z roku 2021 zde. Bylo to především podpořit opravy silnic II. a III. třídy, což se podařilo alespoň v roce 2023, kdy byl navýšen rozpočet na tyto komunikace pro kraje ze 4 na 6 miliard Kč. Dále vyšší ochrana úrodné půdy – nyní prochází sněmovnou po druhém čtení zákon, který přinese širší ochranu ZPF – ač bych si představoval ochranu ještě silnější. V oblasti vzdělávání mládeže se podařilo obnovit odbor mládež na MŠMT. V oblasti digitalizace jsem spolupracoval v oblasti dopravy na omezení fyzických dopravních dokladů. Od letošního roku není potřeba s sebou vozit řidičský a technický průkaz a byl zrušen velký technický průkaz. Vše je vedeno v digitální formě. Moji další práci ve sněmovně může hodnotit vaše místopředsedkyně Klára Kocmanová.

Proč jsem se rozhodl kandidovat do senátu?

Za poslední dva roky jsem navštívil přes 100 obcí, především na Mladoboleslavsku. Středočeský kraj má přes 1100 obcí, a tak jsem si řekl, že reálně se mohu věnovat 100-150 obcím a být jejich spojka pro centrální orgány v Praze. Pomáhání starostům a spolkům s jejich starostmi považuji za stejně důležitou roli poslance jako péči o zákony a souboj o ideje ve sněmovně. Přirozeně jsem tak dospěl do momentu zvažování kandidatury do senátu. Senát považuji za komoru regionů a ústavní pojistku. Jsem přesvědčený, že aktivní senátor musí znát hlavní problémy každé obce ve svém obvodu. Že se musí průběžně, nejen před volbami jednou za 6 let, setkávat s lidmi a podporovat lokální spolky a místní srdcaře. Senátor má podle mne mít zkušenosti z malých obcí, větších měst, ale také z kraje a z parlamentu. Takový senátor našemu regionu chybí.

Rád odpovím na další otázky například ohledně možné spolupráce na tématech se senátory za Piráty.

Zdravím

Ondřej Lochman

Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Hazlinsky za příspěvek:
Petr.Prochazka

profil, místopředseda SčK, člen MS Kladno, network and solution architect @ CESNET, pište mi na Zulip (na FB reaguji s nízkou prioritou dle možností)

"It is impossible to sharpen a pencil with a blunt axe. It is equally vain to try to do it with ten blunt axes instead."
—Edsger Dijkstra

Uživatelský avatar
Michal.Hazlinsky
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 736
Registrován: 20 říj 2013, 00:45
Profese: Network architect
Bydliště: Kladno
Dal poděkování: 701 poděkování
Dostal poděkování: 1064 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF SčK 08/2024 - Volby do senátu v obvodě č. 38 M. Boleslav

Příspěvek od Michal.Hazlinsky »

Vážené KF,

uplynula doba pro navrhování a v řádném termínu se přihlásil další zájemce o podporu Pirátů v senátním volebním obvodě č. 38.

V souladu s původně vyhlášeným postupem tak toto jednání přejde do formy podobné primárním volbám a to sebou nese i následující změny v postupu jednání.

  1. Jednání se prodlužuje. Znovu otevírám rozpravu, která potrvá do středy 8.5. 10:00. Následovat bude 48h doba na rozmyšlenou. Po té zahájíme rozhodující hlasování v pátek 10.5. v 10:00.

  2. Budeme vybírat ze dvou variant usnesení ve zněních, která uvedu níže. Volba bude dvoukolová.

Navržené varianty usnesení zní:

Varianta A:

KF SčK souhlasí s jednáním o podpoře kandidáta Ondřeje Lochmanna v senátních volbách 2024 ve volebním obvodě č. 38 Mladoboleslavsko a Trutnovsko a současně pověřuje PKS vedením jednání a přípravou dohody o podpoře kandidáta. KF dále ukládá PKS předložit finální verzi dohody o podpoře ke schválení Krajským fórem v referendu.



Varianta B:

KF SčK souhlasí s jednáním o podpoře kandidátky Jany Krumpholcové v senátních volbách 2024 ve volebním obvodě č. 38 Mladoboleslavsko a Trutnovsko a současně pověřuje PKS vedením jednání a přípravou dohody o podpoře kandidátky. KF dále ukládá PKS předložit finální verzi dohody o podpoře ke schválení Krajským fórem v referendu.



Rozprava je nyní znovu otevřena. Do jejího uzavření je možné pokládat otázky uchazeči a uchazečce o podporu. Otázky prosím pokládaje zde ve vlákně, stejně tak odpovědi prosím sem do vlákna.

Proti změnám v jednání je možné podat námitku (proti postupu předsedajícího), nebo lze do ukončení rozpravy předkládat jiné návrhy postupu.

profil, místopředseda SčK, člen MS Kladno, network and solution architect @ CESNET, pište mi na Zulip (na FB reaguji s nízkou prioritou dle možností)

"It is impossible to sharpen a pencil with a blunt axe. It is equally vain to try to do it with ten blunt axes instead."
—Edsger Dijkstra

Uživatelský avatar
Jan.Prokop
Kontrolní komise
Příspěvky: 2459
Registrován: 22 dub 2009, 08:49
Profese: ITak
Bydliště: Brandýs nad Labem
Dal poděkování: 2011 poděkování
Dostal poděkování: 3231 poděkování

Re: KF SčK 08/2024 - Volby do senátu v obvodě č. 38 M. Boleslav

Příspěvek od Jan.Prokop »

Návrh postupu:
Přijde mi, že doba na rozpravu a na vyjednávání je příliš krátká, proto navrhuji

Rozprava se prodlužuje do středy 15.5. 10:00. Následovat bude 48h doba na rozmyšlenou. Po té zahájíme rozhodující hlasování v pátek 17.5. v 10:00.

Díky

Uživatelský avatar
Michal.Hazlinsky
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 736
Registrován: 20 říj 2013, 00:45
Profese: Network architect
Bydliště: Kladno
Dal poděkování: 701 poděkování
Dostal poděkování: 1064 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF SčK 08/2024 - Volby do senátu v obvodě č. 38 M. Boleslav

Příspěvek od Michal.Hazlinsky »

Jan.Prokop píše: 04 kvě 2024, 17:11

Návrh postupu:
Přijde mi, že doba na rozpravu a na vyjednávání je příliš krátká, proto navrhuji

Rozprava se prodlužuje do středy 15.5. 10:00. Následovat bude 48h doba na rozmyšlenou. Po té zahájíme rozhodující hlasování v pátek 17.5. v 10:00.

Díky

Oznámení moderátora:

Registruji navrh postupu.

Nebude-li do 6.5. 20:00 vznesena námitka, bude návrh přijat všeobecnou shodou.

profil, místopředseda SčK, člen MS Kladno, network and solution architect @ CESNET, pište mi na Zulip (na FB reaguji s nízkou prioritou dle možností)

"It is impossible to sharpen a pencil with a blunt axe. It is equally vain to try to do it with ten blunt axes instead."
—Edsger Dijkstra

Uživatelský avatar
Jan.Prokop
Kontrolní komise
Příspěvky: 2459
Registrován: 22 dub 2009, 08:49
Profese: ITak
Bydliště: Brandýs nad Labem
Dal poděkování: 2011 poděkování
Dostal poděkování: 3231 poděkování

Re: KF SčK 08/2024 - Volby do senátu v obvodě č. 38 M. Boleslav

Příspěvek od Jan.Prokop »

Jan.Prokop píše: 04 kvě 2024, 17:11

Návrh postupu:
Přijde mi, že doba na rozpravu a na vyjednávání je příliš krátká, proto navrhuji

Rozprava se prodlužuje do středy 15.5. 10:00. Následovat bude 48h doba na rozmyšlenou. Po té zahájíme rozhodující hlasování v pátek 17.5. v 10:00.

Díky

Omlouvám se, stahuji svůj návrh, neuvědomil jsem si, že je to pouze souhlas s jednáním pro PKS, ale pokud je tomu tak, tak mi přijde zbytečné uzavirat možnost jednání s druhým kandidátem, tj dávám nový návrh postupu

  1. Jednání se prodlužuje. Znovu otevírám rozpravu, která potrvá do středy 8.5. 10:00. Následovat bude 48h doba na rozmyšlenou. Po té zahájíme rozhodující hlasování v pátek 10.5. v 10:00.

  2. Budeme vybírat ze dvou variant usnesení ve zněních, která uvedu níže. Volba bude dvoukolová.

  1. Jednání se prodlužuje. Znovu otevírám rozpravu, která potrvá do středy 8.5. 10:00. Následovat bude 48h doba na rozmyšlenou. Po té zahájíme rozhodující hlasování v pátek 10.5. v 10:00.

  2. Budeme hlasovat pro přijatelnost obou kandidátů. Volba bude jednokolová.

ušetříme si i jedno hlasování

Uživatelský avatar
Michal.Hazlinsky
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 736
Registrován: 20 říj 2013, 00:45
Profese: Network architect
Bydliště: Kladno
Dal poděkování: 701 poděkování
Dostal poděkování: 1064 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: KF SčK 08/2024 - Volby do senátu v obvodě č. 38 M. Boleslav

Příspěvek od Michal.Hazlinsky »

Oznámení moderátora:

Registruji stažení původního a současně nový navrh postupu.

Znovu platí, že nebude-li do 6.5. 20:00 vznesena námitka, bude návrh přijat všeobecnou shodou.

profil, místopředseda SčK, člen MS Kladno, network and solution architect @ CESNET, pište mi na Zulip (na FB reaguji s nízkou prioritou dle možností)

"It is impossible to sharpen a pencil with a blunt axe. It is equally vain to try to do it with ten blunt axes instead."
—Edsger Dijkstra

jakubho
Příznivec Pirátů – Středočeský kraj
Příspěvky: 1
Registrován: 17 říj 2021, 00:38
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: KF SčK 08/2024 - Volby do senátu v obvodě č. 38 M. Boleslav

Příspěvek od jakubho »

Zdravím, rozhodl jsem se využít přiležitosti a obrátit se na kandidáty s dotazem, nebo spíše myšlenkou, na kterou by mě zajímala jejich reakce.

Předpokládám, že se shodneme na tom, že jak Jana Krumpholcová tak Ondřej Lochman jsou mnohem přijatelnější než Raduan Nwelati. Po té dlouhé době, kdy měl a stále do učité míry má prakticky hegemonní postavení na Mladoboleslavské politické scéně, je čas na změnu. Víme přitom, že porazit Nwelatiho ve volbách s většinovým systémem nebude jednoduché. Věřím - a rád bych, aby to i kandidáti zde potvrdili či vyvrátili - že v případě úspěchu a postupu jednoho z nich do druhého kola jej ten druhý podpoří. Otázka je, zda se do toho druhého kola dostaneme. Připomínám výsledky z minulého volebního období:

Nwelati (ODS) 33,8%
Jiří Muller (ANO) 17,9%

Troufám si přitom tvrdit, že v těchto volbách hnutí ANO ještě posílí. Paradoxně se tedy může ukázat těžší uhrát druhé místo v prvním kole, než pak soupeřit s Nwelatim v druhém kole. Obávám se , že vzájemnou konkurencí akorát rozštěpíte hlasy voličů, kteří jsou v opozici proti Nwelatimu, ale zároveň nejsou protisystémově laděnými voliči ANO nebo SPD a podobných. Zajímalo by mě, zda jste nezvažovali se nějak dohodnout, a tomuto štěpení hlasů zabránit, případně z čeho pramení vaše očekávání, že máte reálnou šanci volby vyhrát. Nerad bych propůjčoval podporu kampani, která je předem odsouzena k neúspěchu, a jejíž jediným výsledkem bude prodloužená PR kampaň pro budoucí volby jiného typu.

Tito uživatelé poděkovali autorovi jakubho za příspěvky (celkem 2):
Dalibor.Zahora, Frantisek.Kopriva
Odpovědět

Zpět na „Krajské fórum Středočeský kraj“