Korespondenční volba

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
qnx
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 147 poděkování
Dostal poděkování: 335 poděkování

Re: Korespondenční volba

Příspěvek od qnx »

Marek.Krejpsky: Dokážeš i něco lepšího, než hloupé osobní útoky? Současná vláda není nepopulární z toho důvodu, že je rusofobní. Současná vláda je nepopulární pro svou neschopnost a s tím spojený výrazný úpadek životní úrovně obyvatelstva. Je nepopulární, protože jedná proti zájmům většiny občanů. Korespondenční volba je pro ni jen taková účelová berlička, protože ji má zajistit nějaké to procento hlasů od lidí žijících mimo ČR. Prostě chce hlas od těch, kdo neschopnosti vlády nepociťují, když zde nežijí.

Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11092 poděkování
Dostal poděkování: 8913 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Chtěl bych podotknout, že to procento hlasů ze zahraničí fakt žádnou vládu nespasí. Jestli to přidá jeden mandát náhodnému poslanci v jednom kraji, tak to bude výrazné.
A prvně se to podle všeho použije až při příští volbě prezidenta. Což, pokud jeho úlohou je třeba i prezentovat republiku v zahraničí, tak mi přijde, že lidi žijící či pobývající v zahraničí k tomu mají docela co říct.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvky (celkem 2):
Milan.Dadourek, Ondrej.Profant

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

eladar
Dal poděkování: 138 poděkování
Dostal poděkování: 244 poděkování

Příspěvek od eladar »

Vojtech.Pikal píše: 20 led 2024, 16:49

Chtěl bych podotknout, že to procento hlasů ze zahraničí fakt žádnou vládu nespasí. Jestli to přidá jeden mandát náhodnému poslanci v jednom kraji, tak to bude výrazné.
A prvně se to podle všeho použije až při příští volbě prezidenta. Což, pokud jeho úlohou je třeba i prezentovat republiku v zahraničí, tak mi přijde, že lidi žijící či pobývající v zahraničí k tomu mají docela co říct.

Na tom vůbec nezáleží. Není důležité o co jde nebo jak to má fungovat. Jde především o to, jak to bude vypadat. A při tom, jak to extrémně nepopulární vláda tlačí silou, to bude vypadat, že jde o pokus zmanipulovat výsledek voleb. Nálepky" "zoufalci, kteří udělají všechno proto, aby se udrželi u koryta", se už těžko zbaví.

Opozice to samozřejmě ví a plně toho využívá. A vsadil bych se, že to využije i ve volbách a bude to jedna z prvních věcí, které po volbách zruší. Prakticky nulové politické náklady, přínosy nepřehlédnutelné - politické body zadarmo.

Něco jiného by bylo, pokud by existovala shoda minimálně s částí opozice na tomto zákoně. Ale koalice to zpackala takovým způsobem, že na dlouho bude "korespondenční volba" patřit mezi sprostá slova.

Tito uživatelé poděkovali autorovi eladar za příspěvek:
qnx
Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11092 poděkování
Dostal poděkování: 8913 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Pokud máme řešit věci, podle toho, jak budou vypadat a ne co budou reálně dělat, asi to nemá celé smysl pro mě, no.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvky (celkem 2):
Tomas.Cech.P2, Ondrej.Profant

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

qnx
Dal poděkování: 147 poděkování
Dostal poděkování: 335 poděkování

Příspěvek od qnx »

Vojtech.Pikal: On bude i zásadní rozdíl mezi "jak to má fungovat" a "Jak to bude fungovat ve skutečnosti". Že to budí jasný dojem snahy o manipulaci volebního výsledku, to většina lidí vidí, ale to je spíš pozitivní věc. Ono by to ve výsledku mohlo vládní pětidemolici i nějaký ten hlas sebrat.

Jakub.Backa
Profese: advokát a insolvenční správce
Dal poděkování: 1144 poděkování
Dostal poděkování: 1727 poděkování

Příspěvek od Jakub.Backa »

Já jen všem bojovníkům za rovné a tajné hlasování připomenu, že tu máme 30 let možnost hlasovat do přenosné urny, kde senioři v důchoďácích volí zcela veřejně. :) To ale ANO/SPD nevadí.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Backa za příspěvek:
Vojtech.Pikal
We are all heroes: You and Boo and I. Hamsters and rangers everywhere! Rejoice!
eladar
Dal poděkování: 138 poděkování
Dostal poděkování: 244 poděkování

Příspěvek od eladar »

Jakub.Backa píše: 21 led 2024, 12:23

Já jen všem bojovníkům za rovné a tajné hlasování připomenu, že tu máme 30 let možnost hlasovat do přenosné urny, kde senioři v důchoďácích volí zcela veřejně. :) To ale ANO/SPD nevadí.

To není ten samý případ. U přenosné urny se, stejně jako ve volební místnosti, ověří právo hlasovat, ale hlasování samotné je tajné. A na místě je víc zástupců volební komise, aby se zabránilo možnosti manipulace s hlasovacím lístkem

Tito uživatelé poděkovali autorovi eladar za příspěvek:
qnx
mooph
Profese: programátor
Dostal poděkování: 22 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mooph »

Já z vaší diskuze čtu to, že nemám co dodat ani ke svým úvodním statementům ani k těm, kterými jsem reagoval. Až se vykecáte, tak mě vzbuďte :)

(rozkladtajemstvi.cz)

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“