Žádost o nominaci KF Vysočina do Republikového předsednictva

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: Předsedající, PKS Vysočina

Odpovědět

Nominace Jany Holomčík Leitnerové do Republikového předsednictva Pirátů

Pro

11
85%

Proti

1
8%

Zdržuji se

1
8%
 
Celkem hlasujících: 13 - Celkem hlasů: 13

Uživatelský avatar
Jana.Leitnerova
Republikové předsednictvo
Příspěvky: 323
Registrován: 19 bře 2016, 16:08
Profese: radní - sociální a rodinná politika JMK
Dal poděkování: 287 poděkování
Dostal poděkování: 800 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Žádost o nominaci KF Vysočina do Republikového předsednictva

Příspěvek od Jana.Leitnerova »

Vážené Pirátky, vážení Piráti z Vysočiny,

velmi ráda bych získala nominaci do Republikové předsednictva na post místopředsedkyně z vašeho kraje, proto mi dovolte představit se a přiblížit vám, co chci v případě zvolení v RP dělat.

Krátké představení

Jmenuji se Jana Holomčík Leitnerová, jsem členkou KS Jihomoravský kraj. Na jihu Moravy jsem - nejdříve jako RegP a poté i jako členka a vedoucí krajského MO - pomáhala s mediální komunikací a PR. V listopadu 2019 jsem byla zvolena jako trojka na kandidátce do krajských voleb, od listopadu 2020 pak vykonávám funkci uvolněné radní JMK pro sociální a rodinnou politiku.
Považuji se za progresivní liberálku, která prosazuje sociálně citlivou a udržitelnou politiku. Jsem feministka a věřím, že je pro společnost i systém výhodnější žít v prostředí, které bude respektující, různorodé.
Další stručné, avšak zásadní informace o mně najdete profilu na lide.pirati.cz.

Co tedy nabízím?

  • Čas a chuť pracovat do/uvnitř strany. Zdá se vám to jako samozřejmost? Jenže podle rozhovorů s mnoha z vás to tak úplně není. Vnitrostranické funkce, které nejsou u Pirátů honorované, s sebou nesou spoustu neviditelné a někdy i punc nevděčné práce. Myslím, že se to s velkou nadsázkou dá přirovnat třeba k rodičovství :) Já jsem každopádně připravená věnovat práci v RP dostatek času a využít ho efektivně.

  • Zkušenosti s vedením týmu v oblasti PR a marketingu OFFTOPICale také z oblasti dobrovolnictví či pořádání akcí, mediální zdatnost a schopnost dobře prezentovat program, priority i naše témata.

  • Intenzivní řešení tématu žen v politice a rovných šancí. Protože sama tohle téma doslova žiju více než 10 let, poslední 3 roky pak více než intenzivně. Kloubení rodinného a pracovního života, postavení LGBTQ+ , žen a mužů ve společnosti, přístup k ženám a menšinám v politice - to jsou moje osobní témata, o kterých nebudu v RP jen mluvit, ale budu v nich intenzivně postupovat vpřed.

  • Evoluci. Konzistentně tohle o sobě říkám dlouhé roky. Jsem příznivkyní postupného vývoje, nikoli revolucí OFFTOPICačkoli naprosto chápu a respektuju, že to má někdo jinak a vždycky se snažím hledat společný cíl a cestu k němu.

  • Pohled člověka z exekutivy. Prosazování programu, vyjednávání, prioritizace a řešení problémů je můj denní chleba. Velmi často jde o problémy, které zaviní chyba v systému státní pomoci nebo mindset společnosti. Snažím se o data based policy, takže se mi podařilo navázat spolupráci s odbornou veřejností. Ta vítá političky a politiky, pro které nejsou analýzy jen kusem papíru nebo dat, ale podkladem pro rozhodování.

Čemu se chci v RP věnovat

Jak už napovídá moje psaní výše za odrážkami, jsou to tyto oblasti:

  • Spolupráce s Mediálním odborem na zlepšování mediálního obrazu celé strany OFFTOPICvčetně lidí v krajích a na komunále ve spolupráci s mediálními spojkami v krajích + se chci věnovat i vnitrostranické komunikaci OFFTOPICúplně zjednodušeně chci být oporou pro MO a zároveň zapracovat na tom, aby se důležité informace komunikovaly ve správný čas nejen ven, ale i dovnitř strany.

  • Projekty na podporu zlepšení vnitřního prostředí strany směrem k rovným šancím a obecně vnitrostranická kultura OFFTOPICmyslím, že se shodneme, že častovat se vulgaritami, a to veřejně i na našich komunikačních kanálech, není úplně ideální cesta k příjemnému prostředí uvnitř strany. Kromě toho, že zbytečné hádky a řešení samisebe místo prosazování programu, jsou demotivující pro spoustu z nás, nepůsobíme moc přívětivě ani na venek.

  • Spolupráce s kraji. Tu považuji za stěžejní, pokud má fungovat princip subsidiarity. Chybí mi ve straně nějaká koncepce, jak ke spolupráci přistoupit. Chci proto navštěvovat schůze KS, případně i PKS, bude-li to potřeba a vítáno a na základě zjištění potřeb navrhnout ideální funkční model, který bude sloužit všem bez ohledu na personální obsazení orgánů.

  • Rozvoj pirátského programu, priorit a příprava stanovisek s ohledem na aktuální potřeby, pochopitelně ve spolupráci s komunálními a krajskými zastupiteli, RT + KET a nepochybně i RV. Pokud se považujeme za progresivní stranu a chceme praktikovat evidence-based policy, bez pravidelné aktualizace našeho programu to nepůjde.

Na závěr chci ještě dodat jednu věc. Dlouhodobě se řídím, respektive opravdu poctivě snažím řídit pirátským komunikačním minimem. To ode mne můžete očekávat teď, ale i pokud mi dáte důvěru pracovat pro stranu a členstvo jakožto místopředsedkyně Pirátů.

Budu velmi ráda za vaše otázky, ať už tady na fóru či případně při grillování.

Děkuji za případnou podporu a přeji krásné dny,

Jana

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jana.Leitnerova za příspěvky (celkem 6):
Milan.Dadourek, Jan.Brizdala, Roman.Pasek, Jan.Posvar, Jiri.Wiche, Miroslav.Vacha

Jana Holomčík Leitnerová
Radní JMK pro sociální a rodinnou politiku JmK
+420725894702
jana.leitnerova@pirati.cz

„Když člověk ponižuje, pak jen proto, že je sám nízký.“ A. De Saint-Exupéry, Malý princ

Odpovědět

Zpět na „Krajské fórum Vysočina“