Nominace Jiřího Vavřiny na deváté a nižší místo kandidátky pro krajské volby

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: PKS Středočeský kraj, Předsedající, Krajsti predsedajici

Odpovědět

Ve věci nominace Jiřího Vavřiny na deváté a následná místa kandidátky jsem:

Pro

19
86%

Proti

1
5%

Zdržuji se

2
9%
 
Celkem hlasujících: 22 - Celkem hlasů: 22

Uživatelský avatar
Jiri.Vavrina
Člen KS Středočeský kraj
Příspěvky: 327
Registrován: 10 říj 2021, 14:07
Profese: invalidní důchodce
Bydliště: Čáslav
Dal poděkování: 560 poděkování
Dostal poděkování: 297 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nominace Jiřího Vavřiny na deváté a nižší místo kandidátky pro krajské volby

Příspěvek od Jiri.Vavrina »

Vážené krajské fórum,

dovolím si ucházet se o nominaci do slotu 9 až 11 místo a následná místa na kandidátce pro volby do středočeského krajského zastupitelstva 2024.

Mám představu, že bych se v zastupitelském klubu zabýval otázkami spojenými s funkčními audity, a s efektivitou organizace. K tomu bych perfektně využil svoji více než desetiletou praxi s výkonem této činnosti. Druhou věc, kterou považuji za nesmírně důležitou, je podpora domácí péče o osoby v pokročilém věku, a zejména pro rodiny a osoby blízké, které tuto péči poskytují. Třetí oblast, kde bych rád odvedl kus práce, je aplikace principů společenské odpovědnosti (corporate governance) v organizacích zřizovaných krajem. Tady se opřu o dobrou praxi získanou v mezinárodní společnosti, kde jsem se podílel na celé škále projektů a postupů zajišťování souladu s právními předpisy v oblasti zaměstnanecké, technické, ochrany zdraví, ochrany majetku, a také ochrany životního prostředí. S tím bylo spojené zajišťování spokojenosti zákazníků, zaměstnanců, a akcionářů.

Vím, že kraje jsou zahlceny agendou, kterou musí plnit v rámci takzvaného výkonu přenesené působnosti od státu. Mám povědomí, že na agendu samosprávné, samostatné působnosti nezbývá kraji mnoho zdrojů; finančních, lidských a také časové dotace na její výkon. Rád bych se podílel na vylepšení výše popsaného současného stavu. Považuji to nesmírně důležité, nechci, aby se z kraje stala jen nějaká dirigovaná přepážka na státní agendu.

Moje zkušenosti s výkonem mandátu ve veřejné správě jsou z části značně vousaté, pocházejí z období přímo navazující na listopad 1989. Jak na samosprávné úrovni tehdejších okresů (kooptace 1990) a také města (mandát z voleb 1990). S přenesenou působností, tedy výkonem státní správy, mám praktickou zkušenost z funkce vedoucího stavebního úřadu (ORP) a rozvoje města. Novější zkušenosti mám z období po loňských komunálních volbách (komise pro majetek městské rady, kontrolní výbor zastupitelstva kraje).

Snažím se přispět prací k činnosti KETů: Územní rozvoj a plánování, Sociální politika. Zapojuji se do krajského Mediálního odboru.

Nejsem si vědom žádného střetu zájmů, ani trestního stíhání. Jsem ženatý, bez závazků (dluhy) a pohledávek (nikdo mi nic nedluží). Pobírám invalidní důchod, odpracoval jsem povinné roky sociálního pojištění, věnuji se tvůrčí činnosti v oblasti prózy, filosofie v nejširším slova smyslu, poezie, písňových textům a Pirátům. Jsem členem Vlastivědného spolku Včela Čáslavská.

Z majetkových poměrů uvádím, že vlastním rodinný dům s pozemkem v Čáslavi, zhruba kubický metr knih a přibližně 500 LP a CD, a cca 15 kytar a baskytar a vybavení pro punk rock a domácí hudební studio.

Věřím, že na pozici 9 až 11 kandidátky budu dobrým nosičem vody, hodlám spolehlivě pomáhat naplnit náš program. A podílet se na jeho tvorbě. Tomu chci věnovat příslušnou porci času.

Vážené krajské fórum, žádám zdvořile o váš hlas a podporu ve výše uvedené anketě.

J.V.LITRFREE: Dosahovat ve stanovený čas stanoveným způsobem stanovených cílů.

Uživatelský avatar
Jiri.Vavrina
Člen KS Středočeský kraj
Příspěvky: 327
Registrován: 10 říj 2021, 14:07
Profese: invalidní důchodce
Bydliště: Čáslav
Dal poděkování: 560 poděkování
Dostal poděkování: 297 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Jiřího Vavřiny na deváté a nižší místo kandidátky pro krajské volby

Příspěvek od Jiri.Vavrina »

Ahoj @Lucie.Cirkva.Chocholova,

Zde jsou moje opovědi.

  1. Kolik času hodláte věnovat kampani?

Rozhodně tolik, abych prospěl celku, a to jak v kontaktní kampani, práci v ulicích, tak v online prostoru. Předpokládám, že se můžu působit v okresech KH, KO, NB, kam to mám dobře dostupné, jinak dle možností dojezdu PID. V kampani nebudu mít dovolenou. Otázka cílí na časovou dotaci, tedy na hodiny, určitě to bude 20+ hodin týdně.

  1. Proč vás zajímá právě krajská politika?

Uvědomuji si, že lidé kraje vnímají různě. Pro některé to je naprosto nezajímavé politické patro, pro jiné prasátko na dotace, a pro nepočetné další je krajská politika důležitá jako místo, kde je vrchol samosprávy na větším prostoru, než jsou obce. Kraj může, a podle mě musí, kreativně, účelně a účinně, nastavovat směry, které hodlá podporovat. K tomu patří šetrné nakládání se stanovisky, které omezí směry podpory. Příklady najdeš v pohledech na klasické otázky dopravy, výstavby obecně, a sociálně – kulturní rozvoj regionu. Právě krajská politika dokáže prakticky otevírat skutečná palčivá dilemata, jako je prevence patologických jevů v komunitách (tím myslím obce), versus třeba střední školy a možnosti výstavby. Toto je krátká črta, která předchází odpověď na tvou parádní až skvělou otázku. Zajímá mě proto, že podle mě na krajské politice je úplně nejvíc nejlepší to hledisko, že člověk má zde tisíc a jednu možnost neustále, krok za krokem, přetavovat politické vize v konkrétní události, praktické skutky, oživení nevyužívaných možností.

  1. Které tři oblasti z krajské politiky jsou vám blízké?

Hospodárné vynakládání prostředků na území kraje. To znamená koordinaci, jako příklad vyberu investiční připravenost obcí ve vztahu s investicemi kraje do infrastruktury. Takže první oblast jsou investice. Investice nejsou jen veřejné zakázky a technická řešení či financování. Nezapomenu na to, a budu zdvihat téma koordinace s obcemi a dalšími osobami, a to už ve stádiu návrhu.

Kraj má správu nad celou paletou zřizovaných organizací. Od muzeí přes nemocnice, domovy důchodců až po školy a centra cestovního ruchu a další. To, jak vnímá veřejnou správu kraje obyvatelstvo, ovlivňuje „chování“ takovýchto organizací vrchovatou měrou. Kraj provozuje slušné instrumentárium korekčních a preventivních nástrojů, jako jsou interní kontroly a audity, externí dohledy a audity, či detailní inspekce. Mým cílem je propojit znalosti, získané ze sumy auditů, v účelná a účinná opatření. Jejich cílem je zlepšení organizací jako takových, a předcházení rizik. To znamená, že se chci věnovat zlepšení činnosti organizací kraje, včetně koordinace „těžení“ dat o jejich chodu v prostředí úřadu, a jejich analýzy. Váhám, jak celou specifickou oblast takto vymezené krajské politiky nazvat. Možná: Zlepšení vlastních činností kraje.

Poskytování domácí péče. Hovoří se o tom, že tento druh podpory stárnoucích, nebo invalidních, obecně zdravotně postižených osob, je to nejnormálnější, co můžeme jako společnost nabídnout. Je výše hodnocená než ten druh péče, který poskytují domovy důchodců, ústavy sociální péče a podobně. O tom se hovoří. Ale už se nehovoří o specifikách závěrečně paliativní péče. Nemluví se také příliš o podpoře osob, které tuto péči poskytují. Je normální se s úctou a důstojně o předky starat. Domácí péče má být první volba, kdykoliv to je možné. A její podpora je pro mě priorita.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Vavrina za příspěvky (celkem 3):
Lucie.Cirkva.Chocholova, Lukas.Kohout, Milan.Zeleny

J.V.LITRFREE: Dosahovat ve stanovený čas stanoveným způsobem stanovených cílů.

Uživatelský avatar
Jiri.Vavrina
Člen KS Středočeský kraj
Příspěvky: 327
Registrován: 10 říj 2021, 14:07
Profese: invalidní důchodce
Bydliště: Čáslav
Dal poděkování: 560 poděkování
Dostal poděkování: 297 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Jiřího Vavřiny na deváté a nižší místo kandidátky pro krajské volby

Příspěvek od Jiri.Vavrina »

Ahoj Tomáši, @Tomas.Zmuda

Zde jsou odpovědi na Tvé otázky:

  1. Zachovali byste stávající rozdělení gescí mezi radní nebo byste preferovali úpravu/úpravy. Pokud ano, tak jakou/jaké?

Vyrámoval bych jinak v rámci gescí obsah slov Investice, Provoz a Plánování a jejich výslovně formulované Koordinace (IPPK). Provoz souvisí s plánováním, s tím souvisí investice, a podmínka je koordinace v území. Bral bych to jako princip správy území. Kraj může participovat na aktivitách vyšších územně správních celků (EU/ČR), a směřovat do obcí podobně svoji participaci na základě připravenosti. Zmíněný princip se uplatní jak v dopravě, tak ve školství, zemědělství, sociální péči, životním prostředí, zdravotnictví, digitalizaci a back office, krizovém řízení, prostě všude. Jeden radní by se mohl věnovat důrazně udržitelné energetice a bydlení. Podle mě za reformu stojí náplň práce libovolných radních. Záleží také na počtu náměstků, ostatně ale míním, že princip IPPK vyvolá úplně nový design gescí, včetně uvolněných zastupitelů. Pokud by skutečně re-design gescí rady a uvolněných zastupitelů byl na stole a měl z naší strany podporu, rád bych se na něm podílel.

  1. Když by se vás někdo u piva/limonády zeptal: co jste na tom kraji vlastně udělali za ty 3 roky? Co vás napadne jako první? (bez ohledu na to, z jaké gesce to je; myšleno koaliční úspěch nebo nejviditelnější věc)

První věc, co mě napadne, je spojená s tím, kam chodím na pivo. (Chodím hlavně Murphy ‘s Pubu Cork a do pivního baru Udvou.) Ta první věc je Digitální technická mapa kraje (DTM). Podle toho, kdo se ptá, budu cílovat další odpovědi a vysvětlení. Stavebník porozumí, že mu ulehčí řízení, vlastník se dozví, jaká jsou omezení a možnosti v území, obci pomůže třeba se správou osvětlení nebo s koordinací prací v území. To se povedlo opravdu dobře nastartovat. DTM má opravdový potenciál pro budoucnost.

Děkuju za tenhle solidní námět k přemýšlení.

PS: Nesmím také zapomenout na plus pro Tebe, ten středník a nevětou závorku.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Vavrina za příspěvky (celkem 2):
Tomas.Zmuda, Jiri.Snizek

J.V.LITRFREE: Dosahovat ve stanovený čas stanoveným způsobem stanovených cílů.

Uživatelský avatar
Jiri.Vavrina
Člen KS Středočeský kraj
Příspěvky: 327
Registrován: 10 říj 2021, 14:07
Profese: invalidní důchodce
Bydliště: Čáslav
Dal poděkování: 560 poděkování
Dostal poděkování: 297 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Jiřího Vavřiny na deváté a nižší místo kandidátky pro krajské volby

Příspěvek od Jiri.Vavrina »

Tady jsou odpovědí na otázky Martina @Martin.Karim.

  1. V jaké pozici byste chtěli po volbách v případě, že vše půjde zcela ideálně, v budoucím volebním období na kraji působit a proč?

V první řadě jde o to, jak uspějeme ve volbách. Předpokládám, že bych nejlépe prospěl jako běžný zastupitel, a rád bych zapojil dle možností do těchto výborů: kontrolní, nebo pro regionální rozvoj, a též pro sociální věci.

  1. Jste připraveni v případě, že vše neklapne podle vašich představ působit i na jiné pozici? Uveďte prosím na jaké a proč.

Pokud by k tomu došlo, že by to nešlo podle představ, dokážu samozřejmě pracovat jako řadový člen Rady zastupitelstva.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Vavrina za příspěvek:
Martin.Karim

J.V.LITRFREE: Dosahovat ve stanovený čas stanoveným způsobem stanovených cílů.

Uživatelský avatar
Jiri.Vavrina
Člen KS Středočeský kraj
Příspěvky: 327
Registrován: 10 říj 2021, 14:07
Profese: invalidní důchodce
Bydliště: Čáslav
Dal poděkování: 560 poděkování
Dostal poděkování: 297 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Jiřího Vavřiny na deváté a nižší místo kandidátky pro krajské volby

Příspěvek od Jiri.Vavrina »

Vážené Krajské fórum,

mile rád děkuji za příležitost zúčastnit se primárek na čelo krajské kandidátky. A když se podívám na výsledky z pohledu účasti členstva na volbách, tak to není s námi nijak špatné, ba co víc, je to opravdu skvělé. Je to silný mandát, a zodpovědnost. Z celýho srdce gratuluji celé jedenáctce zvolených, a nechť vás síla provází po celou kampaň.Ještě něco, moc se mi líbí poměr ženy/muži na čele, je to 5/6.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Vavrina za příspěvek:
Milan.Zeleny

J.V.LITRFREE: Dosahovat ve stanovený čas stanoveným způsobem stanovených cílů.

Odpovědět

Zpět na „Krajské fórum Středočeský kraj“