Nominace Jiřího Knotka do primárních voleb do EP

Do tohoto fóra se přesouvají uzamčené a zpracované členské podněty.


Moderátor: Předsedající

Podporuji nominaci Jiřího Knotka v primárních volbách do Evropského parlamentu

PRO

55
46%

PROTI

48
40%

ZDRŽUJI SE

16
13%
 
Celkem hlasujících: 119 - Celkem hlasů: 119

Uživatelský avatar
Jaromir.Horky
Předseda/předsedkyně krajského sdružení
Příspěvky: 998
Registrován: 09 led 2018, 17:20
Profese: Marketingový manažer
Dal poděkování: 694 poděkování
Dostal poděkování: 1138 poděkování

Nominace Jiřího Knotka do primárních voleb do EP

Příspěvek od Jaromir.Horky »

Ahoj všichni Pirátky a Piráti,

rád bych touto cestou navrhl k nominaci a vaší případné podpoře do primárních voleb do Evropského parlamentu našeho druhého nejmladšího krajského zastupitele Jiřího KnotkaOFFTOPIC i celkově v ČR 2. nejmladší.

Jirku nominuji na čelní a další pozice. Jako aktivní politik působí od roku 2020, kdy se stal krajským zastupitelem ve Zlínském kraji, kde nyní vykonává pozici předsedy komise pro kulturu a památkovou péči. Několik let se již známe díky mému působení ve Zlínském kraji a o Evropské politice spolu dlouho debatujeme. Se záměrem mé nominace je seznámen a bud rád, pokud se ji rozhodne přijmout.

Věřím, že se vám určitě sám velmi podrobně představí a představí zejména i své vize. Za sebe však mohu zmínit, že si mladá generace, do které Jirka bez pochyby spadá, zaslouží mít své zástupce na všech úrovních politiky. Jsem přesvědčen, že na tuto velmi často opomíjenou skupinu dokáže Jirka dobře zacílit a přesvědčit tak i nové potenciální voliče.

Díky všem zvážení této nominace. Teď už je to na vás a na Jirkovi, aby vás přesvědčil! ;)

IMG_9045.jpg

Předseda KS OLK, Zastupitel Olomouckého kraje, vedoucího mediálního týmu OLK

Nejlepší způsob, jak dosáhnout cíle, je začít. OFFTOPIC774942021
Něco o mně

Uživatelský avatar
Jakub.Michalek
Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
Příspěvky: 12344
Registrován: 22 čer 2009, 14:54
Profese: poslanec
Bydliště: Žižkov - Praha 3
Dal poděkování: 5385 poděkování
Dostal poděkování: 20706 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Jiřího Knotka do primárních voleb do EP

Příspěvek od Jakub.Michalek »

Ahoj, Jirku jsem měl zatím možnost párkrát vidět a slyšet, ale vypadá jako kluk co na srdci, to na jazyku, ale současně o politice přemýšlí. Jedna věc je jistá, na kandidátce potřebujeme zástupce mladých, který ale nejde do extrému. A taky lidi mimo velká města, z krajů mimo Prahu a Brno, aby kandidátka reprezentovala i vesnice a lidi s jejich praktickými problémy. Myslím, že Jirkova kandidatura stojí za zvážení a bude ještě na něm, jak se předvede.

Opravdu bych si přál, aby aspoň někdo z kandidátů narušil linii nesrozumitelné bruselštiny, které je všude kolem hrozně moc, abychom přestali přemýšlet v intencích toho, do jakých výborů kdo vleze, jaké jsou hypotetické problémy, co by mohla EU řešit, ale vysvětlovali jsme evropanství jako přirozenou věc a lidi EU věřili, že hájí jejich zájmy.

Jakub Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů a vedoucí resortního týmu Spravedlnost
Nenič mě, sloužím všem. :)

Uživatelský avatar
Jiri.Knotek
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 189
Registrován: 12 úno 2017, 13:17
Profese: Krajský zastupitel
Bydliště: Strání
Dal poděkování: 135 poděkování
Dostal poděkování: 320 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Jiřího Knotka do primárních voleb do EP

Příspěvek od Jiri.Knotek »

Ahoj všichni!
Děkuju Jardovi za nominaci, kterou pochopitelně přijímám.

Dovolte mi tedy rovnou přejít k mojí kandidátské řeči.

Kdo vlastně jsem?

Jmenuji se Jiří Knotek, je mi 24 let, jsem šťastně ženatý, vystudoval jsem politologii na katedře politologie a evropských studií na Univerzitě Palackého v Olomouci a momentálně jsem krajský zastupitel a předseda výboru pro kulturu a památky v zastupitelstvu Zlínského kraje. Jsem mladý člověk, který pochází z československého pohraničí z obce Strání a prožil jsem tady celý život. Někdo z vás by si možná mohl říct, že je to nevýhoda, která pirátské straně v nadcházejících volbách nic užitečného nepřinese. Já to naopak pokládám za výhodu. Studium politologie v Olomouci mě seznámilo s životem a potřebami mladé inteligence. Na druhou stranu mi zase život na vesnici dává obraz mladých lidí, kteří žijí obyčejným životem a více, než ideologické konflikty je zajímají naprosto všední věci.

Jsem v neustálém kontaktu se všemi věkovými i profesními skupinami, ať už s mladými puberťáky, kterým není ani osmnáct let, nebo se studenty a mladými lidmi, kteří se rozhodli po opuštění školy pracovat a zakládat rodiny. Nejsem jeden z těch, co tvrdí, že má právo zastupovat mladé jenom proto, že mu ještě nebylo třicet. Rozumím jim a myslím si, že by byla velká škoda neposlouchat jejich názory, i když třeba politice moc nerozumí.
Stále jako strana opakujeme, že jsme pro mladé, že rozumíme jejich zájmům a chceme je zastupovat. Já tento statement beru jako výzvu. S dovolením tak tuto hozenou rukavici zvedám a žádám vás o jediné: nechte nás mladé dělat si to "po svém" a pusťte nás na ně! #inavesnicichjsoumladi

Aby to nebylo jenom o mladých. Po dokončení studia jsem se rozhodl, že se chci co nejdříve osamostatnit a naskočit do práce. Po úspěšných krajských volbách, které jsme díky skvělé práci Jardy Horkého a všech našich kandidátů zvládli, jsem začal pracovat jako technolog/kooperant v jedné průmyslové firmě. Opět si někdo z vás může říct, že je práce ve strojním průmyslu spíše přítěží než výhodou v kandidatuře do EP. Já zase tvrdím opak. Tato práce mi dala možnost nahlédnout i do světa pracujících lidí, kteří mají diametrálně odlišné problémy od většiny z nás. Nemusí se nám to líbit, ale průmysl je naším největším vývozním artiklem a úspěšné kroky k tomu, aby třeba fungoval moderně, ekologicky a digitálně, potřebujeme dělat se znalostí a podporou zevnitř, nikoliv jen vnějším tlakem. Rozumím jim a získal jsem tak možnost vážit si skutečné práce obyčejných lidí. Často to ale vypadá, jako kdybychom zapomínali, že sloužíme všem lidem. Nesmíme se proto stát izolovanou marginální stranou, která řeší ideologické témata mimo realitu normálních lidí. Považuji totiž za důležité vědět, jak se cítí obyčejní lidé a mladí v obcích. Mohl bych tak být i jejich hlasem ve "velkém" Bruselu.

Já a politika.

Stal jsem se v roce 2020 druhým nejmladším krajským zastupitelem v celé republice.
Mám toho za sebou ale víc. Už v roce 2018 jsem se s ničím pokusil kandidovat do obecního zastupitelstva. Tehdy jsem to vyzkoušel jenom tak a naprosto bez koruny, nebo jakékoliv cizí pomoci. Sesbíral jsem dostatečný počet podpisů pod petici a kandidoval. Pochopitelně neúspěšně. O něco úspěšnější již byla kandidatura v posledních komunálních volbách, kde se mi podařilo získat necelých 11% hlasů. Byl jsem však překroužkován a tak v obecním zastupitelstvu nejsem. Nicméně jsem se nezhroutil a jedeme dál!
Pirátům jsem pomáhal ve všech volbách od těch Evropských v roce 2019. Z toho 2x jako kandidátOFFTOPICSněmovna, kraj. Vždycky jsem se snažil dělat kampaň s maximálně možným nasazením, i když jsem byl na nevolitelných pozicích. OFFTOPICPodle mého názoru totiž neexistuje nevolitelná pozice, protože každý kandidát by se při volební kampani měl snažit tak, jako by sám byl lídr. Roznášel jsem pirátské listy a denně stál na ulicích mnohdy i sám a podporoval jsem to, v co jsem věřil. Do kampaní jsem vždycky dával kus sebe a to stejné bych udělal i teď. Debatoval jsem na ulicích s lidmi a častokrát i dlouhé hodiny a přesvědčoval je o tom, že fakt nejsme komunisti a nechceme jim zabavit jejich chaty a zdanit nadměrné metry. Přijde mi, že často zapomínáme na to, že politika začíná u vyslechnutí si názorů od lidí, které zastupujeme.

Pravidelně se účastním různých diskuzí a demonstrací na podporu demokracie a proevropských myšlenek. Jednu takovou větší demonstraci jsem s malým podílem pomáhal 17. listopadu organizovat. OFFTOPICSlíbil jsem ale, že ji nebudu zneužívat pro mou osobní politickou kampaň. Takže vám neřeknu o co šlo :D nicméně nebude problém si to dohledat
Aktivně vystupuji proti rozšiřujícímu se politickému a ekonomickému vlivu Číny a Ruska, za což jsem si dokonce vysloužil oficiální stížnost od jakýchsi naštvaných občanů, kterou dostal do rukou náš Hejtman. Zastupitelstvo Zlínského kraje například OFFTOPICNa 9. zasedání 28.2.2022 politicky odsoudilo Ruskou agresi vůči Ukrajině a vyjádřilo jí plnou podporu na základě mnou předloženého návrhu usnesení.

A teď už jen skutečně ve stručnosti:
• Mám rád gaming a jsem fanouškem e-sportu
• Plat. II v League of Legends (Kassadin a Ornn OTP) / kdysi Sherrif v CS:GO OFFTOPICa to jsem prosím dokázal s 60Hz monitorem. A pokud vůbec nerozumíte tomu, co říkám. Tak vám to rád vysvětlím :D .
• Rád čtu a píšu knihy. Snad ji teda někdy dokončím a vydám.
• Pro euro
• Pro hlubší integraci
• Pro hlubší spolupráci EU s USA

Co bych v EP dělal?

Svoboda pohybu a podpora Erasmu je jednou z klíčových věcí, které bych mimo již zmíněné podporoval. Možnost využít programu Erasmus dává studentům životní příležitosti, ke kterým by se bez tohoto programu nemohli dostat. Naše podpora tohoto programu by tedy měla být maximální.
Jako student vysoké školy jsem udělal tu chybu, že jsem možnost Erasmu nevyužil. Bude tedy nutné tuto službu propagovat v maximální možné míře. Studenti, kteří program Erasmus pořádně nedocení a nevyužijí ho, tak přicházejí o obrovskou příležitost pro jejich budoucnost. Tomu musíme zabránit.

Transparentnost je jedním z klíčových témat Pirátů. Osobně se mi však nelíbí poměrně netransparentní využívání europoslaneckých fondů různými politickými stranami. Společně s korupčními kauzami v Evropském parlamentu bych toto jako jeho člen řešil a striktně bych proti tomu vystupoval. Chtěl bych se zasadit o to, že transparentnost ve využívání evropských peněz posuneme na maximální možnou úroveň. Je potřeba, aby každý europoslanec zveřejňoval veškeré své výdaje z fondů, které má z peněz daňových poplatníků.

Demokratický deficit je jedním z problémů, který v EU stále přetrvává, i když je pravdou, že se ho v posledních několika letech daří účinně potlačovat OFFTOPIC“Demokratický deficit v Evropské unii je pojem odvolávající se na názor, že Evropská unie je v důsledku složitých metod rozhodování, které používá, vzdálena běžnému občanovi a nedostává se jí tak demokratické legitimity“. . Lidé mají pocit, že jim Brusel zbytečně mluví do jejich životů. Často stále nechápou, kdo Evropu vůbec vede a mají pocit, že jsou politici z Bruselu odtrženi od reality. Zapomínáme jim dostatečně vysvětlovat důležité věci a agendu EU. To musíme změnit!
Objevují se iniciativy, jak reformovat a řídit EU zdola. Ať už prostřednictvím Konferencí o budoucnosti Evropy, nebo různých občanských panelů. Stále však zůstává faktem, že zde je prostor ke zlepšení. Jako europoslanec bych se snažil poslouchat názory odborníků a hledal bych způsoby, jakými lze ještě snížit demokratický deficit tak, aby zůstaly členské státy spokojené, a zároveň aby celý mechanismus fungoval co nejlépe. Neméně důležité tak bude i to, aby celý proces fungování EU byl srozumitelný pro obyčejného občana, který se v ní prostě nevyzná. Zkrátka a dobře musíme veškerou naši agendu komunikovat lidským jazykem a nepředhánět se v tom, kdo zná lepší nesrozumitelné slovíčko.

Rád bych se podílel na tvorbě zahraniční politiky EU a chtěl bych se uplatnit ve výboru pro zahraničí. Využíval bych pozici evropského poslance jako vlivovou pozici pro zlepšení a prohlubování evropské integrace. Zasadil bych se o rozšíření euroatlantické politické, bezpečnostní a ekonomické spolupráce a podporoval bych její rozšíření na Japonsko a Jižní Koreu. Proč vlastně? Kvůli stupňujícímu-se politickému a ekonomickému vlivu Číny ve světě. EU je sice ekonomicky silná, ale podle mého názoru zaostává v politické a bezpečnostní stránce spolupráce s globálními partnery. Pro budoucnost Evropy bude nezbytné, aby za ní stáli i silní partneři, kteří budou společně táhnout za jeden provaz. Svět se musí postavit novým bezpečnostním a politickým výzvám společně. To by byl úkol, který bych prioritně jako europoslanec plnil.

Mimo tyto a další formální činnosti, které europoslanci vykonávají, bych pochopitelně pomáhal politicky i doma. Podporoval bych domácí politiku Pirátů a pomáhal bych s kontaktní kampaní tak, jak jen to bude možné.
Finančně bych také chtěl podporovat mládežnické sportovní a studentské organizace. I když je mladých menšina, tak budou tvořit většinu naší budoucnosti. Pomáhat tak mladým a talentovaným sportovcům v jejich nadání je pro naši společnost stěžejní.

Koho bych si do EP vzal?

Napadlo mě na závěr, že by by bylo dobré prozradit pirátům, koho bych sebou do europarlamentu chtěl vzít. Pochopitelně máme na podobné věci otevřená výběrová řízení, nicméně bych byl rád kdyby se ho účastnili lidé, kteří by mi přímo pomáhali a osvědčili se ve volební kampani.

Děkuji vám, pokud jste příspěvek přečetli až sem. Mile rád vám odpovím na vaše dotazy.

Uživatelský avatar
Zuzana.Freitas
Krajský zastupitel
Příspěvky: 129
Registrován: 23 led 2018, 09:14
Profese: asistentka
Dal poděkování: 485 poděkování
Dostal poděkování: 337 poděkování

Re: Nominace Jiřího Knotka do primárních voleb do EP

Příspěvek od Zuzana.Freitas »

Ahoj,

díky za tuhle kandidaturu. S Jirkou jsem měla možnost se potkat a pohovořit osobně. Mile mne překvapil svými vyzrálými postoji a schopností nadhledu. To se u politika, zejména pak mladého politika, cení!

Z kandidátské řeči je zřejmé, že fungování v EP má Jirka docela promyšlené. Zároveň ví, kdo je jeho cílovka a čím on sám může zaujmout.

Jirko, píšeš, že by ses rád zabýval zahraniční politikou EU. Zajímalo by mne několik věcí (možná triviality, ale myslím to v následujícím období bude na pořadu):

A) názor na kandidaturu Ukrajiny, Moldavska a Turecka
B) jak bys řešil fungování Maďarska (a vlastně i Polska) v rámci EU?
C) jak se díváš na současné politické směřování Itálie a Španělska?

Děkuji a držím pěsti!

Tito uživatelé poděkovali autorovi Zuzana.Freitas za příspěvky (celkem 3):
Robert.Magni, Zdenek.Kosour, Eva.Ticha
Uživatelský avatar
Michaela.Nepejchalova
Kontrolní komise
Příspěvky: 2431
Registrován: 12 led 2016, 14:28
Profese: sociální pracovnice
Bydliště: Praha 4
Dal poděkování: 10864 poděkování
Dostal poděkování: 4883 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Jiřího Knotka do primárních voleb do EP

Příspěvek od Michaela.Nepejchalova »

Jirko, pamatuju si, že jsme se potkali před pár měsíci na Twitteru, když jsi vychvaloval Novotného z Řeporyjí jako svůj politický vzor, je to stále pravda?

Tito uživatelé poděkovali autorovi Michaela.Nepejchalova za příspěvek:
Robert.Magni

Podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip

správce FB a Twitteru MRT Návykové chování
What mind-bogglingly pathetic and emotionally stunting little rules they make up. - Graham Chapman
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing. - Edmund Burke

Uživatelský avatar
Jiri.Knotek
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 189
Registrován: 12 úno 2017, 13:17
Profese: Krajský zastupitel
Bydliště: Strání
Dal poděkování: 135 poděkování
Dostal poděkování: 320 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Jiřího Knotka do primárních voleb do EP

Příspěvek od Jiri.Knotek »

Michaela.Nepejchalova píše: 02 čer 2023, 18:22

Jirko, pamatuju si, že jsme se potkali před pár měsíci na Twitteru, když jsi vychvaloval Novotného z Řeporyjí jako svůj politický vzor, je to stále pravda?

Ahoj. Pamatuju si to a ta fotka se určitě dá dohledat. Bylo to tuším s tričkem, které prodával. Určitě jsem nepoužil slovo politicky vzor. Byl to spíš takový vtip :)

Uživatelský avatar
Michaela.Nepejchalova
Kontrolní komise
Příspěvky: 2431
Registrován: 12 led 2016, 14:28
Profese: sociální pracovnice
Bydliště: Praha 4
Dal poděkování: 10864 poděkování
Dostal poděkování: 4883 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Jiřího Knotka do primárních voleb do EP

Příspěvek od Michaela.Nepejchalova »

Určitě by to dohledat šlo, mně jde ale o tvůj názor na Novotného, protože ses o něm vyjadřoval pochvalně a mě zajímá, jestli se ti opravdu líbí jednak jeho komunikační styl a jednak politika ODS.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Michaela.Nepejchalova za příspěvek:
Dalibor.Zahora

Podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip

správce FB a Twitteru MRT Návykové chování
What mind-bogglingly pathetic and emotionally stunting little rules they make up. - Graham Chapman
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing. - Edmund Burke

Uživatelský avatar
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Příspěvky: 34754
Registrován: 22 črc 2009, 18:12
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Bydliště: Plzeň 2
Dal poděkování: 31656 poděkování
Dostal poděkování: 25744 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Jiřího Knotka do primárních voleb do EP

Příspěvek od Petr.Vileta »

Michaela.Nepejchalova píše: 02 čer 2023, 20:27

Určitě by to dohledat šlo, mně jde ale o tvůj názor na Novotného, protože ses o něm vyjadřoval pochvalně a mě zajímá, jestli se ti opravdu líbí jednak jeho komunikační styl a jednak politika ODS.

Pavel Novotný je taková Janka ODS.

a jistě je ovlivněn jak svým minulým povoláním, tak svým otcem. ;) Ale jeho některa vyjádření bych podepsal i já.
"Babiš prodává lež a lejna."
"Filip je bolševická svině, Zahradil mi vyhrožuje a patří do SPD,"
https://www.youtube.com/watch?v=3cez9GmOqmc

Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvek:
Jaroslav.Takac

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Uživatelský avatar
Lukas.Dolezal
Zahraniční odbor
Příspěvky: 2388
Registrován: 28 úno 2019, 14:48
Profese: Politolog, analytik mezinárodních vztahů
Dal poděkování: 4010 poděkování
Dostal poděkování: 3064 poděkování

Re: Nominace Jiřího Knotka do primárních voleb do EP

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

Jiri.Knotek píše: 24 črc 2022, 22:45

Jsme liberální strana, ale lpíme na deset let starých stanovách. Tohle moji kolegové unavuje většinu členů a přestává je to bavit.

Ahoj,
můžeš prosím vysvětlit tuhle citaci?

Co je špatného na 10 let starých stanovách a jak se to pojí s liberální povahou České pirátské strany?

Děkuji.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Dolezal za příspěvky (celkem 5):
Dalibor.Zahora, Libor.Adamek, Jan.Podhajsky, Roman.Pasek, Martin.Svadlenka

Podporuji ██████████████████████████████████████████████████████████████.

Pomoz vytlačit okupanty z Ukrajiny. Слава Україні! Героям і Героїням слава! 🇺🇦 ✌️.

Člen MF Brno, KF Jihomoravský kraj, Zahraničního odboru a Rezortního týmu pro záležitosti Evropské unie, zahraničních věcí a obrany (RT EZO), lukas.dolezal@pirati.cz

Uživatelský avatar
Jiri.Knotek
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 189
Registrován: 12 úno 2017, 13:17
Profese: Krajský zastupitel
Bydliště: Strání
Dal poděkování: 135 poděkování
Dostal poděkování: 320 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Jiřího Knotka do primárních voleb do EP

Příspěvek od Jiri.Knotek »

Michaela.Nepejchalova píše: 02 čer 2023, 20:27

Určitě by to dohledat šlo, mně jde ale o tvůj názor na Novotného, protože ses o něm vyjadřoval pochvalně a mě zajímá, jestli se ti opravdu líbí jednak jeho komunikační styl a jednak politika ODS.

S politikou ODS pochopitelně nesouhlasím. Což dávám dostatečně najevo tím, že nejsem členem ODS, ale Pirátů. Pavel Novotný, kterého známe z internetu, je prezentací nějaké role a já tak jeho styl komunikace beru. Baví mě to, jakým stylem "bojuje" s Ruskem a Čínou a jakým způsobem řeší dění v jeho obci. Pochopitelně to neznamená, že souhlasím se vším, co dělá. Určitě existují prohlášení a výroky z jeho strany, které bych nepodepsal. Víc bych za tím opravdu nehledal.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Knotek za příspěvek:
Petr.Vileta
Zamčeno

Zpět na „[Archív] Ukončené členské podněty“