Nominace Milana Kryla na 1. místo kandidátky do ZMČ Praha 5, r.2022

Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha, PMS Praha 5

Zamčeno

Podporuji nominaci Milana Kryla na 1. místo kandidátky do ZMČ Praha 5, r. 2022

PRO

9
100%

PROTI

0
Žádná hlasování

ZDRŽEL SE

0
Žádná hlasování
 
Celkem hlasujících: 9 - Celkem hlasů: 9

Uživatelský avatar
Karel.Bauer
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 159
Registrován: 04 led 2018, 15:37
Profese: ekonom
Bydliště: Praha 5
Dal poděkování: 53 poděkování
Dostal poděkování: 87 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nominace Milana Kryla na 1. místo kandidátky do ZMČ Praha 5, r.2022

Příspěvek od Karel.Bauer »

Ahoj kolegyně a kolegové MS Praha 5,
předkládám nominaci našeho zastupitele Milana Kryla na lídra kandidátky a jsem rád, že přehodnotil svoje původně zamítavé stanovisko. Milan byl velmi platných členem našeho týmu na radnici v "koaliční" době (předseda VUR) a i po přesunu do opozičních lavic se naplno zapojuje do práce na radnici. Svým vystupováním a přesnou argumentací dokáže leckdy prosadit naše stanovisko i proti koaliční většině. Věřím, že jeho znalosti a zkušenosti budou velkým přínosem jak ve volbách, tak i při dalších vyjednáváních.
Prosím Milana o dodání kandidátské řeči nejpozději do 8.1.2022.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Karel.Bauer za příspěvek:
Adam.Rut

Karel Bauer
předseda zastupitelského klubu Pirátů MČ Praha 5
předseda finančního výboru MČ Praha 5
člen finančního výboru SčK

Uživatelský avatar
Milan.Kryl
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 17
Registrován: 19 úno 2018, 17:57
Profese: Investor
Bydliště: Praha 5 - Barrandov
Dal poděkování: 10 poděkování
Dostal poděkování: 18 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Milana Kryla na 1. místo kandidátky do ZMČ Praha 5, r.2022

Příspěvek od Milan.Kryl »

Přátelé,
s většinou z vás spolupracuji od roku 2017, od roku 2018 jsem zastupitelem MČ P5 a od roku 2019 zastupuji Piráty jako externista i ve Výboru územního rozvoje na MHMP. Jsem s vámi v kontaktu častějším než s vlastní širší rodinou, takže si vás dovolím do své rodiny počítat :-).
Pro nováčky ještě doplním, že můj profil je na https://praha5.pirati.cz/lide/milan-kryl/

Zde je moje kandidátská řeč:

Vyrostl jsem v Praze 6 – Břevnově a část života prožil v Praze 8 - Karlíně. Po několika letech vybírání ideálního místa pro bydlení jsem se v roce 2007 usadil v Praze 5 na Barrandově. Barrandov nám s manželkou tak učaroval, že jsme se zapojili do komunitního života. Šestým rokem vedu Spolek na ochranu Barrandova a založil jsem a provozuji komunitní web Barrandov.org. Stal jsem se patriotem a věnuji se zlepšování kvality života a sousedským vztahům v okolí bydliště. Právě podpora sousedů mne přivedla do politiky a do zastupitelstva.

Pirátská strana (ač v opozici) se loni stala terčem pomluv a dezinformací v parlamentním boji a doplatila na to slabým výsledkem. V Praze má primátora a stane se proto znovu ještě snazším terčem v komunálních volbách. Přiznejme si, že v roce 2018 jsme se k vítězství v Praze 5 vyvezli na popularitě Ivana Bartoše a strany. Letos by bylo chybou, na to znovu spoléhat.
Proto bych chtěl letos představit náš program jako vzešlý odspodu, od lidí kteří žijí ve stejné ulici jako volič spíše než jako reklamní materiál vytvořený kdesi nahoře na stranickém sekretariátu. Lidé v komunálních volbách nevolí obličeje z plakátů, ale někoho, kdo jim naslouchá a řeší problémy právě jejich ulice. Proto v menších městech často vyhrávají nestranické kandidátky místních sdružení.
Právě na komunálních zkušenostech, kontaktech v místě bydliště a zpětné vazbě od lidí, kteří v našem okolí žijí (nejen mých, ale i vašich) bych chtěl stavět naši společnou kampaň do voleb. To neznamená, že se odkloníme od pirátských zásad a principů. Od uprchlíků, konopí a daní přeneseme pozornost na parkování, školy, dopravu a čistotu a bezpečnost veřejných prostranství.
Počítám, že na volitelných místech kandidátky budou lidé se zkušeností ze zastupitelstva či práce v některém výboru či komisi – a to dnes jsou vesměs členové strany. Nicméně přesto bych radši kandidátku prezentoval spíše jako „Piráti a spolky Prahy 5“ nebo „Piráti s podporou sousedských spolků“ než jen čistě stranickou.

Že každý může výrazně přispět ke zlepšení života v okolí svého bydliště, mohu ukázat na odkazu https://www.google.com/maps/d/u/1/edit? ... 78747&z=14 , kde jen v oblasti, kterou mám na starost, je vyznačeno 21 problematických míst na jejichž řešení dlouhodobě pracuji. Většina již má žluté a zelené zabarvení, značící značný pokrok nebo vyřešení.
Právě při věcném řešení konkrétních místních problémů mi jako zástupci opozice nezbývá, než se obracet na odpovědné koaliční politiky. To mi za ta léta pomohlo navázat osobní vztahy i s některými našimi politickými konkurenty. Právě při práci se nejlépe pozná, s kým se dá spolupracovat a kdo se ke spolupráci nehodí. Mám dojem, že i od konkurenčních politiků se mi dostává kladné zpětné vazby. Fakt mne baví, když můj úhlavní politický nepřítel z roku 2018 mi letos mezi vánočními svátky i první pracovní ráno v novém roce volal domů a hlásil, že plní, co jsem po něm žádal. Už si nemyslí, že jsme aktivisti-prudiči jako kdysi, ale věcní spolupracovníci, se kterými se dá s věcmi pohnout. A podobně to cítím i ve výborech a komisích. Přesvědčil jsem se, že i jako jediný zástupce opozice ve výboru můžete ty koaliční přemluvit, aby neschopnému předsedovi obrátili jeho návrh usnesení naruby a ještě mu dali úkol. S věcným přístupem k řešení konkrétních problémů prostě máme i koaliční potenciál. O osobních zkušenostech s konkrétními představiteli dalších stran nechci psát na fórum (Adam promine, ale i ta otevřenost má hranice). Pobavíme se o tom třeba v Kojicích :-)

Jako manager jsem byl vždy zastáncem spíše koučování než direktivního managementu. Pokud má člověk k dispozici kvalitní tým, je to hračka. Politika je týmová hra, nicméně jiná než v korporátu. Když vám do týmu nastrkají koaliční partneři slabé hráče, je to i váš problém. Každý z nás získal v politice nějaké zkušenosti a uspět můžeme, jen když se o ně společně budeme dělit a budeme jeden soudržný tým. Za ty čtyři roky jsme se mnohému naučili a získali spoustu zkušeností. Když každý přispěje tím, co umí, může i ten rok 2022 být docela zábavný :-)
Přeji vám, ať se vám v něm daří.
Milan

Tito uživatelé poděkovali autorovi Milan.Kryl za příspěvek:
Stepan.Rattay
Zamčeno

Zpět na „Místní fórum Praha 5“