Vyjádření jednatelů k RV70/2021 - Odvolání člena vládního týmu

Archivní fórum pro ukončená jednání Republikového výboru.


Moderátoři: asistent/ka RV, Jednatelé, Předsedající RV

Zamčeno
Uživatelský avatar
David.Wagner
Republikový výbor
Příspěvky: 2199
Registrován: 06 lis 2017, 23:35
Profese: vykonavatel vůle
Dal poděkování: 945 poděkování
Dostal poděkování: 7378 poděkování

Vyjádření jednatelů k RV70/2021 - Odvolání člena vládního týmu

Příspěvek od David.Wagner »

K poslední sérii vyjádření Ondřeje Dostála cítíme potřebu jako jednatelé Republikového výboru Pirátské strany reagovat.

  • Ondřej Dostál byl na jaře 2021 zvolen členem vládního týmu za Piráty a kandidátem na ministra zdravotnictví. Z tohoto titulu se v předvolebním čase vyjadřoval ke zdravotnickým a zdravotnicky-právním tématům a k řešení pandemické krize. Jeho nezpochybnitelná erudice a praxe ve zdravotnickém právu nebyla nijak zpochybňována a je na místě mu poděkovat za vytrvalou zpětnou vazbu vůči špatně připraveným vládním nařízením.
  • zároveň Ondřej Dostál vypustil řadu kontroverzních a v příslušných odborných týmech nekonzultovaných silných vyjádření, velkou část mediálního prostoru plnil informacemi o svém osobním očkování/neočkování a nepodloženými výroky, kterými nereprezentoval program vládního týmu, nýbrž sám sebe a nedbal na etický, empatický nebo dokonce přímo zdravotnický aspekt všeobecné situace, kdy se jeho činnost omezila na dogmatické prosazování svého náhledu na literu práva. Na základě toho bylo v září poprvé projednáno výborem jeho možné odvolání, ve kterém nakonec výbor nerozhodl pro předložení odvolání členské základně.
  • v listopadu 2021 po dalších silných prohlášeních výbor projednal návrh předložit celostranickému hlasování variantu odvolání Dostála z vládního týmu. Na toto jednání reagoval kandidát sérií mediálních vystoupení, ve kterých si stěžoval na šikanu, "kádrování" a útlak a cíleně dezinformoval o důvodech jednání. Jednatelé republikového výboru jsou toho názoru, že celé jednání bylo vedeno korektně. Jednání bylo v tuto chvíli zveřejněno v celém rozsahu zde viewtopic.php?f=248&t=59166&p=786780#p786780.
  • ve chvíli, kdy výbor téměř jednomyslně odsouhlasil předložení věci celostranickému hlasování, Ondřej Dostál oznámil svou rezignaci.
  • místo toho, aby tímto věc skončila, se dále vyjadřoval ve smyslu konfliktu s blíže neurčenou “skupinou, která odmítá i vládní spolupráci” či “odvolává Ivana Bartoše”. Vůči těmto konstruktům se jako jednatelé výboru potřebujeme vymezit - pro hlasování o odvolání Dostála se vyjádřilo široké spektrum členů výboru a jedná se o další konspirativní vystoupení Ondřeje Dostála s cílem se zviditelnit jako mučedník, kdy do veřejného prostou nevyžádaně vnesl údajné, neexistující a na pravdě se nezakládající vnitrostranické spory kolem jeho osoby.

(jednatelé RV @Jan.Bednarik , @Janka.Michailidu , @Blanka.Charvatova , @Dalibor.Zahora a já)

Podporuji myšlenky.

Zamčeno

Zpět na „[Archiv RV]“