Bedřich Hádek - žádost o členství

V tomto fóru se představují příznivci Pirátů, kteří se chtějí stát členy.

Moderátoři: Personální odbor - celý, PKS Ústecký kraj

Pravidla fóra
V tomto vlákně se prosím ostatním členům stručně představte:
  1. Představení vložíte kliknutím na ikonu Obrázek, která se zobrazuje, pokud jste přihlášeni.
  2. Do předmětu napište svoje jméno a příjmení.
  3. V textu se nám prosím stručně představte a napište nám, co vás vede k zájmu o členství v Pirátech. Budeme rádi, když nám zároveň řeknete, jak byste se chtěli do činnosti strany zapojit a jaké máte zájmy, schopnosti a dovednosti.
Krajské předsednictvo vás bude informovat o nejbližší schůzi v tomto tématu nebo jiným vhodným způsobem.
Členství vznikne, jakmile na schůzi podáte písemnou přihlášku, budete přijati předsednictvem a zaplatíte členský příspěvek na transparentní bankovní účet (podrobnosti).
Odpovědět
Uživatelský avatar
Bedrich.Hadek
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Příspěvky: 61
Registrován: 23 říj 2021, 19:31
Profese: Biomedicínský inženýr/student phd
Bydliště: Roudnice nad Labem
Dal poděkování: 63 poděkování
Dostal poděkování: 121 poděkování

Bedřich Hádek - žádost o členství

Příspěvek od Bedrich.Hadek »

Ahoj,

jmenuji se Bedřich Hádek, pocházím z Roudnice nad Labem a je mi v současné době 24 let, rád bych se zde také zapojil do komunálního dění. V Roudnici nad Labem jsem se nejen narodil, ale také jsem zde studoval základní a později střední školu v podobě osmiletého gymnázia. Po dokončení gymnázia jsem ve studiích pokračoval na Fakultě biomedicínského inženýrství na ČVUT. Od letošního února pracuji II. interní klinice kardiologie a angiologie 1. LF a VFN v Praze, kde se jako biomedicínský inženýr věnuji kardiostimulaci a elektrofyziologii. Od září jsem také studentem doktorského studia na 1.LF UK, kde bych se v rámci své dizertační práce měl věnovat detekci arytmií u pacientů při zánětlivých a infekčních onemocněních.
Když bych měl shrnout své politické angažmá, tak mimo toho, že jsem volil ve všech volbách, ve kterých jsem jako plnoletý mohl, a zúčastnil se několika politických diskuzí/akcí, tak jsem byl vždy pouze pasivní zájemce.
Pirátská strana pro mne byla vždy zajímavá a to především z hlediska digitalizace, transparentnosti a kladení důrazu na důležitost kroků k minimalizaci klimatických změn a také dekriminalizace/legalizace drog.

A protože nevím co víc o sobě napsat, tak rovnou odpovím na standardní set otázek.

  1. Četl jsi stanovy?
    Četl.
  2. Máš v úmyslu se u Pirátů zapojit do dění v kraji, sledovat fórum a účastnit se hlasování?
    Především mám zájem se zapojit do dění na komunální úrovni, což je i jeden z hlavních důvodů, proč bych se stal rád stal členem Pirátské strany, nicméně rád se zapojím i do diskuzí na vyšších politických úrovních. Možnost sledování diskuzí na fóru strany a hlasování na fóru považuji za jednu z předností strany.
  3. Proč my a ne někdo jiný? Popiš strany, nad kterými (bys) uvažoval, a proč jsi je zavrhl.
    Piráti mi jsou sympatičtí především svou progresivitou a tématy, které vyzdvihují. Co se týče jiných stran, tak mimo Strany zelených a hodně teoreticky STAN, tak si myslím, že na české politické scéně pravděpodobně není nikdo, kde by mě neodrazovalo, ať už některé téma strany či nějaký názor anebo jen pouhá historie. SZ a STAN jsem zavrhl především proto, že vidím mnohem větší programovou shodu s Piráty.
  4. Jaká témata nebo část programu tě u Pirátů zajímá?
    Témat je více. Především by to byla digitalizace, vzdělávání, zdravotnictví a územní plánování.
  5. Je něco s čím v programu nesouhlasíš?
    Upřímně mě toho v tuhle chvíli z hlavy moc nenapdá, ale tak nějak jsem si jist, že by se několik věcí našlo, především pokud bychom některé věci probírali detailněji.
  6. S čím nám můžeš pomoci?
    Pokud v Roudnici vznikne kandidátka Pirátů, tak bych rád pomáhal především s dosažením úspěšného výsledku ve volbách a rád byl její součástí.
  7. Jak se stavíš k otázce rovnoprávnosti partnerského soužití gay a lesbických párů a možnosti adopce dětí takovými páry?
    Jsem přesvědčen o tom, že rovnoprávnost gayů a leseb již dávno měla být platná spolu s možností adopce. Koneckonců toto pro mne bylo jedním z prvních témat, kdy mi přišlo, že je lidsky naprosto nepochopitelné, že něco takového je nutné vůbec obhajovat a vyvolalo ve mně zájem politické dění sledovat.
  8. Jaký máš názor na legalizaci drog? Legalizoval bys konopí? LSD? Heroin?
    Jednoznačně podporuji dekriminalizaci všech drog a zároveň kontrolovanou legalizaci. Jak z historického hlediska, tak z hlediska současných problémů, je jasné, že tvrdé restrikce stojí mnohem více peněz a především lidem více ubližují, než je chrání. Nicméně je dle mého názoru v současné době nutné začít primárně u vzdělávání a prevence závislostí obecně (teď nemyslím jen na látkách považovaných jako klasické drogy) a také samozřejmě podpory lidí, jež jsou závislostmi zatíženi. Dále je nutné sledovat současné výzkumy (myslím například výzkumy jež zahrnují psylocibin, LSD, MDMA nebo třeba ketamin) a výrazně zvýšit podporu výzkumu v této oblasti. Nicméně, kdybych měl reagovat konkrétně, tak si myslím, že obecně rostliny či houby považované za drogy by neměly být regulovány více než alkohol. U drog které jsou buď čistě syntetické nebo jsou syntetizovány/extrahovány z přírodních zdrojů, je jak regulace, ale především quallity control naprosto esenciální, protože přesně nekvalita/nečistota působí problémy mnohem častěji, než samotný charakter těchto látek (myšleno samozřejmě ze strany nežádoucích příhod jako je předávkování či nutnost hospitalizace).
Tito uživatelé poděkovali autorovi Bedrich.Hadek za příspěvky (celkem 8):
Zuzana.Petruvova, Michal.Ketner, Eva.Novakova, Jan.Bartonicek, Ondrej.Marek, Lukas.Rysavy, Miroslav.Hrstka, Hana.Vodrazkova
Odpovědět

Zpět na „Zájemci o členství Ústecký kraj“