ZÁPISY ZE ZASEDÁNÍ KF JČK

Fórum pro diskusi členů a registrovaných příznivců. Zde lze vyhlašovat závazná hlasování členů krajského sdružení.

Moderátoři: PKS Jihočeský kraj, Krajsti predsedajici, KoKS Jihočeský kraj, Administrativa-KS Jihočeský kraj

Uživatelský avatar
Klara.Bidarova
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 347
Registrován: 24 říj 2018, 11:35
Dal poděkování: 254 poděkování
Dostal poděkování: 237 poděkování

Re: ZÁPISY ZE ZASEDÁNÍ KF JČK

Příspěvek od Klara.Bidarova »

Online setkání KF JčK 25.10.2020

Návrh programu:

1) prezence, volba zapisovatelů, ověřovatelů, schválení programu (18:00-18:05)
2) slovo předsedkyně (5 minut, Jana K.) - (18:05-18:10)
3) Mediální odbor: budoucí mediální pokrytí kraje a měst, speciálně Krajského zastupitelského klubu a jeho výstupy, web, sociální sítě, Pirátské listy… (20 minut, navrhuje Zbyněk Konvička, představí Luboš Kudláček) (18:10-18:30)
4) Krajské Expertní týmy: aktuální fungování, role a význam do budoucna, (20 minut - Júsuf)(18:30-18:50)
5) Propojení zastupitelského klubu kraje a členské základny - sběr nápadů (Dan, 15 min) (18:50-19:05)
6) Krátký report či odpovědi na otázky ohledně vyjednávání a fungování zastupitelského klubu (Vyjednávací tým a předsedkyně klubu, 20 min) (19:05-19:25)
7) Report o zapojení nových lidí, práce s novými zájemci o zapojení (koordinátorky, 10min)19:25-19:35
8) závěrečné poděkování, volná diskuze (19:35-20:00)
8a) lidi do krajských komisí a výborů (Dan, 5 minut)
konec 20:00

Přítomni: Klára Bidařová, Nikola Mrázová, Jana Koláříková, Josef Špak, Honza Novák, Jiří Roubíček,Dan Leština, Jan Slavík, Jindřich Kraus, Bohouš Švehla, Veronika Kovářová, Tomáš Guth Jarkovský, Martin Mareda, Kamil Podzimek, Klára Dvořáková, Martin Kákona, Lukáš Kolářík, Zuzana Kudláčková, Luboš Kudláček, Tomáš Válek, Lenka Kozlová, Zdeněk Struska, Lucie Korytářová, Petr Trampota, Jan Hošek, Jusuf Traore, Miloš Bučinský,Lukáš Hypša, Václav Klecanda, Soňa Bradáčová, Michal Just, Ágnes Němečková,
Omluven: Zbyněk Konvička, Václav Mocek (žadatel o členství), Josef Soumar.

Program: Schváleno optickou většinou
Zapisovatel: Klára Bidařová, Nikola Mrázová
Ověřovatel: Veronika Kovářová, Honza Novák
Schváleno optickou většinou

Zuzka K. přebírá předsedání bodu 2)
2) slovo předsedkyně
Jana Koláříková:
Ahoj Pirátky, Piráti, příznivci i všichni ostatní!
Asi nejdůležitější událostí od minulého zasedání byly bezesporu volby. Ty pro nás dopadly poměrně úspěšně, získali jsme 9 mandátů a svou důvěru nám dalo 25560 občanů jihočeského kraje. Není to skvělé? Je to skvělé. Na kraji nyní budeme konstruktivní opozicí a budeme dělat všechno pro to, abychom se za sebe nemuseli stydět - a aby se za nás nemuseli stydět lidé, kteří nás volili! Přeji všem našim devíti zastupitelům hodně energie a štěstí do jejich práce.
Co nás čeká teď? Právě probíhá volba nového krajského předsednictva, protože to stávající se rozhodlo po volbách skládat účty. Příště tu místo mně může mluvit Michal Horák, Kamil Podzimek nebo Tomáš Válek. Kdo to nakonec bude je zejména na vás! Ať už se rozhodnete pro kohokoli, určitě běžte volit! První kolo hlasování na Heliosu probíhá do pondělí (26.10.) do 17:00. Připomínám, že máme dvoukolový systém volby, to znamená, že v prvním kole můžete volit všechny, které si na pozici dokážete představit, v kole druhém pak už svého preferovaného kandidáta. Volba místopředsedů pak bude bezprostředně následovat, tam kromě všech již zmíněných můžete volit ještě Bohouše Švehlu, Tomáše Gutha Jarkovského, Michala Diviše nebo Vaška Klecandu. Ať už volba dopadne jakkoli, novému předsednictvu přeji hodně sil a energie!
Brzy po zvolení je čeká sestavení rozpočtu a primární volby do Poslanecké sněmovny, následovat bude sněmovní kampaň a volby v příštím roce, následovat budou komunální volby v roce 2022. Nebude to tedy vůbec jednoduché dvouleté období, ale kdyby to bylo jednoduché, mohl by to dělat každý!
Co říci závěrem?
Bylo mi nesmírnou ctí být předsedkyní a děkuji vám všem za tuto příležitost. Ať už dopadnou volby jakkoli, jsem připravena svým nástupcům vždycky pomoci! Na to, abyste mohli pomáhat a podílet se na směřování kraje, totiž nepotřebujete funkci!
Díky!

Zuzka se připojuje k díkům a vrací předsedání Janě K.

3) Mediální odbor: budoucí mediální pokrytí kraje a měst, speciálně Krajského zastupitelského klubu a jeho výstupy, web, sociální sítě, Pirátské listy
Navrhovatel bodu Zbyněk Konvička omluven, tlumočí Luboš Kudláček
Zbyněk K. navrhl bod, protože chtěl rozšířit mediální tým
Luboš K.: Není to v této chvíli potřeba, uvidí se jaká bude spolupráce s lidmi, kteří mají funkci.
Luboš K. A) vize fungování MO - mailem oslovil všechny piráty s funkcí, jak si představují fungování, bude podporovat jednotlivce, kterým pomůže s jednotlivými posty.
B)Kampaň na nalodění - proč se daný člověk přidal k pirátům - 280 slov plus foto
C)Návrat k hlášení od kormidel - prezentace práce a konkrétních osob (vytvořit “experty”)
Verča Kovářová - práce pro tajemníka - částečně převezme práci MO, následně se bude řešit personální situace, až se uvidí, jak budou oba zvládat (Luboš a tajemník).
Dan Leština: děkuje Lubošovi a myslí si, že práce MO je nekonečná a chce, aby Luboš dále pracoval na MO.
TGJ: otázka, zda zvládneme MO ve 2 lidech? Můžeme zapojovat nové členy - ideální pro dobrovolníky.
Jan Novák: Tajemník klubu - jak to bude řešený, jestli zastupitelský klub bude mít svůj rozpočet? nebo to bude pod PKS?
Petr Trampota: MO by se měl starat zejména o politiky, ale mohl by spolupracovat i s občany, kteří chtějí zveřejnit některé věci, které se jich dotýkají v jejich okolí. Jestli je možno protlačit nějaké články do medií.
Luboš Kudláček: Každý výstup pod značkou Piráti je politickým vyjádřením a formuje to značku strany. V minulosti byl problém se shodnout na konkrétním vyjádření.
Dobrovolníky pro MO již nějaké máme (Klára).
Až vše bude fungovat, tak všichni budou motivovaní k tomu, aby MO jim pomáhal s mediálními výstupy. Cílem Luboše je, aby každý chtěl sám " publikovat" a vytvářet obsah.
Dan Leština: v současné době se osloví Pirát a ten spolu s občanem může napsat článek. Pokud má Petr Trampota něco konkrétního, může udělat společný článek s Verčou, nebo Danem.
Jana Kolaříková: žádá o aktivitu všech, aby s tématy aktivně přicházeli.

4) Krajské Expertní týmy: aktuální fungování, role a význam do budoucna
Předkladatel Júsuf - chybí.
Petr Trampota: Júsuf chtěl vykopnout možnost, nedařilo se posouvat to dopředu. Je třeba se dohodnout, jak má KET fungovat.
KET by měl být k ruce zastupitelům, kteří se neorientují a nedokáží se dostat k informacím.
Jana K.: činnost se rozjede, až se rozjede práce krajského zastupitelstva a našich zastupitelů.
Nikola: byli bychom rádi kdyby se KETy scházely online - kvůli zapojení lidí. Stanovit si primární kanál, kde budete komunikovat - když bude komunikace oboustranná, tak se více lidí zapojí. Udělat školení, článek, prezentaci, kterou bychom mohli dát online pro veřejnost.
Dan L.: v zastup. klubu (ZK) diskutujeme o spoluprácí mezi ZK a členskou základnou a KET. Navrhnul jsem, že bychom všem zájemcům posílali před každým zasedání KZ tisky, úkoly - na který se budou muset zastupitelé i týmy rozhodnout, podle toho budeme hlasovat - důležité. Navrhuji: choďte na exkurze na krajem zřizovaných organizací (nemocnice, doprava atd) = teambuildingová aktivita. Bude pro každou gesci spoustu úkolů, je co řešit.
Petr Trampota: Je to o odbornosti, v expertních týmech by měli být primárně odborníci. Je třeba to nastavit tak, aby se podpořil zájem odborníků se znalostmi v dané oblasti.
Jana K.: v nalodění se hlásí lidé i s odbornostmi
Nikola: Každý KET si může vytipovat odborníky a oslovit je.
Dan L.: KETy se špatně jmenují. Má to být krajský tým, aby to nevzbuzovalo dojem “experti”. Měli bychom odborníky oslovovat na konkrétní otázky, ne do týmů našich KETů - pokud by nechtěli být nadšení Piráti.
Kamil Podzimek: KETy měly asi 10tis. v rozpočtu, které se dají využít na experty. KET připravili podklady na program do voleb a bylo by fajn se na to znovu podívat, co je aktuální a vytipovat konrétní činnost. Udělat si systém ve fungování KETů obecně.
Kolis: KETy mají svojí subjektivitu, je třeba si uvědomit, že KET bude tak dobrý, jak bude chtít jeho vedoucí - četnost svolávání schůzek, agenda, oslovování odborníků apod. Nemusí čekat na iniciativu zhora = apel na vedoucí týmů.
Verča K.: první úkol pro KET je, aby určili, co jsme schopni prosadit v současném programu koalice. Úkol, které body můžeme tlačit. Musíme zjistit, co můžeme tlačit přes koalici.
Júsuf: Omluva za pozdní příchod. Při sestavování programu měl základ ležet na KETech, který nefungovali tak dobře. Měli bychom toto téma znovu otevřít. Otázka je: K čemu KETy jsou, jestli reálně dělají, co dělat mají? Nesouhlas s Kolisem, že je to vše na vedoucím týmu. S ustavením zastup. klubu se vše možná změní, bylo by fajn se o tom pobavit.
Verča K.: Na klubu jsme rozpracovali dokument spolupráce se členy a KET, odkaz na Zulipu vlákno “Informace pouze”
Je to zde: https://docs.google.com/document/d/18To ... sp=sharing
Júsuf: Mně nešlo primárně o to abychom si tady řekli co přesně se má zlepšit, ale abychom si řekli alespoň představu, co a jak by měl KET dělat. Mohli bychom si k tomu otevřít vlákno. Zamyslet se nad tím.
Kolis: Myslím, že se týmy plynule rozjedou - agenda ZK. Mohla by se vydefinovat náplň práce KET, výstupem by mohl být dokument, který by sloužil jako podklad pro nové PKS.
Kamil P.: Pojďme založit konrétní vlákno na foru, garanti KET a všichni zastupitelé
Dan L:: forum ok
Kolis: Nabízí se i jednání ZK na toto téma - nastavení spolupráce.

5) Propojení zastupitelského klubu kraje a členské základny - sběr nápadů
Dan Leština: chci propojit členskou základnu skrz KETy - je to přirozené.
Verča K: informování o činnosti, KF - report, připojení na Zulip - informace zastupitelského klubu - informace pouze. Sepisuje se jednací řád ZK.
Dan Leština: Přijdte s vlastními nápady, jak se chcete zapojit.
Zuzana Kudláčková: já se zapojit nechci, ale chci ocenit maily, co chodí členské základně - pravidelné informace.
Verča Kovařová: Reporty ke KF můžu posílat mailem, ale můžu je i posílat zvlášť.
Dan Leština: chci to jako součást newsletteru. Budu spolupracovat.
Verča: Chci to posílat ke KF, nechci nutně vytvářet něco jen pro newsletter, abych “něco” poslala. Do newsletteru budu dávat info, která budou důležitá či zajímavá v době, kdy nebude na dohled KF.
Jana: Sledujte Zulip, Verča bude chodit na jednání PKS, aby informace předávala.

6) Krátký report či odpovědi na otázky ohledně vyjednávání a fungování zastupitelského klubu
Verča: omlouvá Pepu Soumara za neúčast. Předává slovo.
Kolis: Povolební vyjednávání - Kolis shrnuje všechny kroky a taktiku vyjednávacího týmu. Výsledkem je, že jsme v opozici, budeme nabírat zkušenosti. O těchto krocích jsme průběžně členskou základnu informovali a Verča posílala infomaily. Kdyby byly další otázky, ozvěte se.
Dan: Vyjednávací tým byl celý ZK, měl užší jádro, které pak finálně reálně vyjednávalo: Verču, Lukáše Mareše, Kolise a Pepu Soumara.
Verča: Poslední zprávou jsem posílala tabulku s komisemi a výzvou, ať se tam, kdo má zájem napíše. Jak budeme postupovat se dozvíme od Kuby a spol.
Dan.: Nevíme, jak to přesně bude. Sbíráme ale lidi, abychom byli připraveni. Tabulku dám do zápisu a je k dispozici na Zulipu v “Informace pouze…”
Verča vkládá tabulku na Zulip.
Jana: Pozor na GDPR - do zápisu ne.
Dan.: nebo to zájemci mohou probrat s Verčou, předsedkyní ZK
Jirka Roubíček: děkuje vyjednávacímu týmu.
Júsuf: Reaguju na Dana. Neměli bychom reagovat na příkazy typu: za hodinu tam někoho dejte, nepodléhat tlaku. Diskuse k tomu by měla proběhnout dříve a ujasnit si, kdo kam půjde kdyby bylo třeba. Martin Kákona se vzdal postu komunálního zastupitele v Soběslavi.
Honza Hošek: Já se vzdám finančního výboru v ČB, zastupitele se nevzdám.
Tomáš Guth.: Víme, jak budem obsazovat pozice v komisích? Otevřená výběrka jsou v povolební strategii.
H.H.: Odpověd Júsufovi: Lukáš Mareš to možná zvažuje, nevím jestli to nebylo jen v případě, že bychom byli v koalici.
Kolis: Děkuje za důvěru, myslí si, že neměli v rámci vyjednávání vykopávat širokou koalici hned, ale počkat.
Kolis: Myslím, že jsme měli počkat až proběhnou schůzky se všemi stranami. Může se to podepsat na vyjednávání o komisích. Mohli jsme den počkat, pak teprve vyhlásit naší vizi široké koalice, zbytečně jsme šli díky tomu do nepřátelského prostředí.
Dan:Do medií jsme to řekli v době, kdy probíhala schůzka s poslední stranou. Kolečko proběhlo, pak jsme to teprve vystřelili ven. Nepřijde mi to špatně. ODS to věděla od ostatních stran. Tlak jsme udělali. Ohledně komisí a výborů, už je zapsáno hodně lidí - určitě bychom se měli dohodnout na obsazenosti dřív, třeba na jednání ZK. Ve strategii je formulace, dělat výběrka pokud to půjde. Může se stát, že VŘ nebudou možné.
Jana: Výběrka jsme chtěli dělat, ale Kuba nám to zakázal.
Verča: Přijďte na jednání ZK, budeme řešit přípravu na jednání. Myslím, že díky naší vizi široké koalice jsme za Mirky Dušíny.
Kolis.: Mohli bychom mediálně zviditelnit, že to není demokratický přístup. To že Kuba nechce dělat výběrka neznamená, že to musíme akceptovat.
Dan: Pozvat na další zastupitelský klub všechny zájemce o komise.
Verča: Dávám si to jako úkol - pozvat všechny zájemce.
Kolis: Může se udělat interní výběrko ze zájemců - je dost uchazečů.
Jana: Ráda pomůžu s výběrovým řízením.

7) Report o zapojení nových lidí, práce s novými zájemci o zapojení
https://mrak.pirati.cz/f/832376
Verča: Merch pro příznivce - pro místa, kde budeme sbírat PC pro děti - bylo by fajn tam mít pár věcí pro radost.
Klára : je někde merch z voleb? Nám tenhle plánovaný do té doby nedorazí.
Luboš: Nějaký merch je v Čepici.
Zuzka Kudláčková: Děkuje za aktivitu, vidí že lidi přibývají. V čepici merch je. Líbila by se mi propagace Jitsi Čepice - online hospoda.
Dan: Pavel Buršík vypracoval hezké dokumenty k zapojování KOKS. David František Vágner - SVýt - speciální workshop týkající se tohoto tématu. Děkuje krajským KoKS.
Jana: Ano, KOKS dostane informace.
Honza H.: Děkuje za aktivitu. Jitsi Čepice - nabízí se, že bude výčepní :) Kampaň s Ivanem, Radkem a Tomem, jak se přidali k Pirátům, má výsledky - v Praze si stěžovali že nestíhají odpovídat.
Jana: to byla placená kampaň, celostátní
Dan Leština: motá se více kampaní dohromady, Pavel Buršík mluvil o celkovém stavu
Jana: Kampaň stále probíhá, ale v Praze se dlouhodobě kampani nevěnovali, takže teď toho mají hodně
Verča: děkuje, bude workshop o kvašení doporučuje!
Luboš : 280 znaků s fotkou, budeme to dělat stejně - post každý čtvrtek
Jana: děkuje

8) závěrečné poděkování, volná diskuze
8b) report z RV
Dan: report : hlasuje se o stanovisko k migraci, a ke STAN - anylýzy a debata - možnost nominovat oponenty
harmonogram pro volby 2021 - velmi přísný - již se bude začínat
Agnes: RV - jak budeš hlasovat - migranti?
Dan: Nevim, nechci to blokovat. Smyslem bylo, abychom mohli odpovídat lidem, máme racionální postoj, který je založený na datech. Na to nikdo nemá, co říct. V tomto stanovisku se hovoří o podpoře legální migrace a solidaritě. Nevím, jestli to bude splňovat to stanovisko, co před tím. Nevím, jak budu hlasovat, věcně s tím souhlasím a určitě to nebudu blokovat.

Tomáš Válek: co covid opatření?
Kolis: s námi to moc nediskutují. Teď to vše žije akcí “Prymula vs. nový ministr”. Z toho, co máme k dispozici je, že může nastat tvrdší lockdown (izraelskej scénář). Doufám, že se projeví ty opatření, co byly potvrzené do teď. Křivka je neúprosná.
HH: Pro Agnes : Hlasování bylo prohlášený za zmatečný a budu znovu hlasovat pro stanovicko k migraci - od 5.11.2020 budeme hlasovat na nominaci na celostátního lídra, a za měsíc budeme jednat o krajském lídrovi. Harmonogram má již skluz. Měli bychom už o tom přemýšlet teď.
Zuzka Kudláčková: Děkuje Honzovi, že informuje na fóru. Každý ho může kontaktovat a probrat s ním konkrétní věci. Děkuje Kolisovi za informace.
HH: Lhůtu pro navrhování jsme již přešvihli, takže se již hlasuje. Jedná se také o koalici se STAN. S každým dalším schválením bude těžší říci ne. Mezi námi bychom si ještě o tom STANu měli promluvit.
Martin Kákona: ad analýza STAN - nelíbí se mi, protože je manipulativní a neobjektivní a to mi vadí asi nejvíc, že už teď běží lhůta a vidím to procesně špatně. Vidím, že Michálek napsal text, kde píše, jak je to se STAN všechno sklvělý, ale vůbec to není objektivní. Dá se s tím něco dělat? Napsat oponenturu nejde ze dne na den, nemám na to tolik času.
V zastupitelským vlákně máme podvlákno COVID - krajská pomoc - jednání s krajským krizovým štábem, snaha zajistit, aby těch lidí zemřelo, co nejméně. Nejsou data pro predikci - více ve vlákně. Čísla se průbězně mění - moje propočty jsou dvojnásobné. Na konci týdne 200 - 250 mrtvých denně, což mi nesedí. Je evidentní, že s nemocí musíme bojovat mimo nemocnice. Musíme se dostat s reprodukčním číslem pod 1. Může se stát, že bude 1000 mrtvých denně. Mám krajské pandemické plány - a zase jsem o ně přišel, ale technicky. Plány jsou z 2016 a 2017 a netýkají se přímo COVID a hledám další dobrovolníky, kteří mi pomůžou s analýzou týkající se COVID. Podle trendu to vypadá špatně a hledám nějaké dobrovolníky - sledujte vlákno COVID a kdyžtak návrhy doplňte.
Lucie Korytářová: Bezpečnost dat a svoboda kontroly dat - omezení práva svobody dat v mobilu? Zabývá se tím někdo?
Kolis: slyším to poprvé, fyzická omezení jsou na základě nouzového stavu, který prodlužuje sněmovna. Podmínky trvají, celé se to prodlouží, ale zeptám se ještě jinde. Nevím, že by to někdo řešil. K Martinovi - predikce je jistá - přepošlu prezentaci.
Žádá o podporu programu počítače dětem - události. Sbírejte hardware, domluvena spolupráce s neziskovkou, která to bude dále zařizovat.
Oznamuji, že budu kandidovat na krajského leadra pro primárky.
Dan: reakce na Martina: oponentura STAN - dát návrh na prodloužení rozpravy a přijde pravděpodobně proti návrh - takže je třeba založit členský podnět. Domluvit se a poslat předsednictvu do REDMINE a udělat oponenturu a oni to projednají na zasedání předsednictva - každé pondělí. Navrhuji, aby se na streamu COVID řešili ve streamu krajského sdružení - dobrovolníci. Neřešit to ve streamu ZK.
Agnes: STAN - je škoda, že se to sešlo s pirátskym tubem. Chci se zeptat, Kolise, Ivan říkal, že ve 3 krajích budou pustěné místa pro STAN. Zná se naše vedení s krajským vedením STAN? Jak bude probíhat zipování na kandidátce? Extra skokani? Jak se to bude řešit? Jak na to bude reagovat nové krajské předsednictvo?
Jana: STAN známe a je u nás nejslabší.
Tomáš Válek: analýza mi přijde vyvážená, nedělal to jeden člověk. Pokud se bude pokračovat dál, musí to schválit 60% RP. Nebude to těsným hlasováním.
Verča:stream by měl být vidět i ze záznamu, ale kdyžtak to mám nahrané. Měli bychom trochu času investovat do fb diskuzí, protože ne všichni vnímají tu důležitost COVID opatření.
Zuzana Kudláčková : Kompletní předsednictvo budeme mít do 10 dnů. Může se pak seznámit s předsednictvem STAN.
HH: Kluci - omezení dat - omezení wifi ve foodcourt v marketech. Ke STANu jsme s Danem vyplnili formulář registrovaných poříznivců STAN a já tam jdu, protože chci mít vhled do procesů ve STANu. A lidi ze STAN známe - Švec, Vojtko.
Dan: Dnešek bude nahraný (piratský tube)
Kolis: Zkoušel jsem koukat na stream, lidi ze STAN známe. STAN tu má nízké výsledky.
Lucie Korytar : Omezení dat - za porušování pravidel. Může se stát precedens - povinná instalace aplikací.
HH: toho bych se nebál.
Agnes: Konspirátoři z toho udělali, že to vláda chce udělat, ale je to blbost.
Jusúf: Nemyslím si, že je to kravina. Můžu se plést. Domnívám se, že jsem to slyšel od Havlíčka. Jakým způsobem se lidi pohybují, tak je vidět, že nedodržují stanovená opatření.
Lenka Kozlová: Myslím, že to říkal Prymula. Není to o tom, kde se kdo pohybuje, ale jestli se lidi přemisťují.
Kolis: Tohle je zcestná debata. Není to myšleno na jedntotlivce.
Petr Trampota: operátoři mají za povinnost sledovat podle GPS. I EU se k tomu nějak stavěla, že by to nemělo existovat. Kolis by to mohl snadněji než my zjistit.
Kolis: Je to tak. Všichni to zrušili, ale v ČR to ještě existuje. Data, která mají operátoři jsou k dispozici. Pokud Policie řeší něco v rámci trestního řízení, tak to mají k dispozici.
Tomáš Válek: jedná se o kolektivní sběry dat, kteří si uživatelé odsouhlasují sami na svých zařízení.
Lucie: Vím že to zní crazy, jak by se toto mělo v naší demokratické zemi stát, ale uvědomme si, kdo našemu státu vládne.
Verča: Tato vláda je naprosto neschopná, takže žádné zotročení národa nenastane.
Zuzana Kudláčková oficiálně ukončuje schůzi.
Klára Bidařová
Koordinátorka pro Jihočeský kraj
tel: +420 770 199 948
e-mail: klara.bidarova@pirati.cz
Uživatelský avatar
Veronika.Kovarova
Předseda/předsedkyně krajského sdružení
Příspěvky: 203
Registrován: 20 črc 2018, 12:43
Profese: architekt, grafik
Bydliště: Volyně
Dal poděkování: 336 poděkování
Dostal poděkování: 269 poděkování

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ KF JČK 13.12. online od 18 hod

Příspěvek od Veronika.Kovarova »

Zasedání KF JčK 13.12. od 18:00
===
přítomni: Jana Koláříková, Andrea Protivínská, Jan Novák, Nikola Mrázová, Veronika Kovářová, Dan Leština, Lukáš Kolářík, Pepa Soumar, Petr Trampota, Kamil Podzimek, Tomáš Guth Jarkovský, Jan Blažek, Milan Svoboda, Václav Klecanda, Honza Hošek, Tomáš Posekaný, Jusúf Traore, Michal Horák, Miloš Bučinský, Ágnes Němečková, Erik Ferchenbauer, Martin Mareda, Lucie Korytářová, Lenka Kozlová, Michal Just, Klára Dvořáková, Martin Kákona, Zuzana Kudláčková, Pavel Šramhauser, Tomáš Válek, Bohouš Švehla, Andrea Protivínská, Vašek Mocek, Tomáš Kuboušek, Honza Slavík, Jirka Roubíček, Vojta Sázel, Pavla Válková, Luboš Kudláček, Klára Bidařová, Martin Benda, Václav Urban

Zapisovatelé: Jan Novák, Nikola Mrázová, Dan Leština, Jana Koláříková
Ověřovatelé: Lucie Korytářová, Lukáš Kolářík, Veronika Kovářová

Návrh programu:
### 1) Přivítání, prezence, volba zapisovatelů, ověřovatelů a schválení programu - 10 min. (18:00-18:10)
volba zapisovatelů - schváleno optickou většinou
návrh programu - prodloužení bodu grilování kandidátů
7 za 8, grillování na konec.
bod čepice (ZK) zařazen do bodu různé
bod Přední Výtoň (PT) - Změny u Lipna, salámová metoda. Ze ZK ví Dan Leština. Do bodu různé.
program schválen - optickou většinou

### 2) Představení zájemců o členství nebo příznivců (zájemci)
- 10 min. (18:10-18:20)
Jan Blažek - MS Českobudějovicko, výb. řízení na pozici tajemníka pro ZK, rád se zapojí kamkoliv, manažer štěstí, volič pirátů,
Klára Dvořáková - Planá nad Lužnicí, zabývám se jazykovou kulturou, spolupracuje s MO, zajímá jí sociál, exekuce, důchodová reforma, RegP - spadá pod MS Táborsko, teď pracuje a následně bude žádat o členství
Pavla Válková - je aktivní na zulipu, nechce být grilována na člena nyní, je příznivec, bydlí v ČB, chodí na KET ŽP a Zem, Sociál + kultura, fakturantka / customer service - AJ,NJ
Václav Mocek - Kaplice, žadatel o členství, mám zájem kandidovat v Kaplici v komunálních volbách, plus se chce zapojit do bezpečnost a finance, podnikatel - firma se zmrzlinou, Plza vs. Talíř - Ludka znám dobře a přivedl jsem stranu PRO spolu s mým otcem. Koalice v Kaplice balancuje na hraně zákona, Luděk vystupuje veřejně a nebere si servítky, vystupuje spíš nepoliticky a zbíhá do osobní rodiny. Koalice v Kaplici - dělají celkem dobré věci, ale nemají odbornost a dle mého názoru hospodaří špatně (předraženě) a netransparentně. Luděk je aktivní, konstruktivní opozice. 2013 jsem oslovil stranu ANO a i jsem je volil, ale pak jsem toho hluboce litoval. Pak ANO zaniklo. Já jsme byl ve straně PRO 2016 v Č. Krumlově. Marketing strany jsme z ČK přenesli do Kaplice. Já jsme pomáhal s marketingem strany PRO. Žádal jsem už v 2016. Uspořádal besedu (pivo s poslancem) v Kaplici od 2018, poslední roky pomáhá s kampaní (billboard)
Tomáš Kuboušek - z ČB, regP, 3 roky Milion chvilek v rámci ČB, odchází (důvody na foru), zaměřen na zahraniční obchod, AJ, NJ. Správa IT jiným firmám. Chce kandidovat do PS, plus dobrovolník. Lidé PRO vs. Piráti - vybral si Piráty - Lidé PRO nemá program a ani lidi, způsob nabírání lidí je u Pirátů lepší
V minulých letech působil - 2002 v ODS - rozčarovaný, 2005 vystoupil. Propojení byznysu s politikou nesouhlasí s touto vizí, což je v rozporu s ODS, 2018 kandidoval za TOP09 v ČB, uzavřeli koalici s ANO, a nechtěli jít ani jinou cestou, nebylo v soulasu s jeho svědomím. Volební sliby TOP09 neplní. MCH již se podílet nechci - 07/2020 - bylo jasné, že MM bude ocházet, vnitřní klima se změnilo, MCH již nerozonuje s lidmi. Ohrožení ČT - MCH stejně nechce podnikat nic "protože covid", demonstrace pro 20 lidí nemá smysl.Patrioti - kandidoval 2014 - opozice vůči Dlouhému a Kubovi, projekt měl pouze 15 lidí, výsledek byl asi 0,2%.
Erik Ferchenbauer - ČB,MS ČB, student cestovní ruch, KET cestovní ruch, MO, regP 2 měs., souzní s pirátským programem, nerozumí programu autorská práva - OSA zajišťuje příjem pro muzikanty, tak si není jistý, jestli s Piráty souhlasí, ale dopodrobna to neřešil.
### 3) Zpráva předsedkyně (Jana Koláříková) - 5 min. (18:20-18:25)
Ahoj Pirátky, Piráti, příznivci i všichni ostatní!
Od minulého zasedání se odehrálo mnoho důležitých věcí.
Máme zvolené nové krajské předsednictvo. Ráda bych tímto poděkovala všem, kteří nejen mně, ale i mým kolegům vyslovili svou důvěru. Snad se nám společně podaří posouvat krajské aktivity a kvalitně reprezentovat naše krajské sdružení.
Na úrovni kraje řešíme teď několik důležitých věcí. Nejdůležitější z nich jsou bezesporu primární volby. Ještě před Vánoci bychom měli mít zvoleného krajského lídra. S velkou radostí bych vám pak chtěla sdělit, že i kdyby dopadla koalice se STAN, lídr bude pirátský. A kdo to bude? To rozhodne celá členská základna v hlasování, které bude spuštěno 16. prosince.
Dále běží jednání krajského rozpočtu, jehož schválení je prvním krokem k tomu,abychom mohli pořádně rozjet kampaň.
Na kraji máme nově 9 krajských zastupitelů, kteří se pomalu ale jistě zorientovávají a začínají se svou konstruktivní opoziční prací. Již brzy bude vybrán tajemník zastupitelského klubu, který nejen ulehčí práci zastupitelům, ale přinese i více informací o fungování klubu do kraje.
Po Vánocích pak vybereme krajského volebního manažera, který nám pomůže nastartovat kampaň a povede nás k co nejlepšímu výsledku, který všichni chceme.
Čeká nás největší kampaň v historii Pirátů, ať už samostatně nebo s hnutím STAN. A protože tým je jen tak silný jako jeho nejslabší článek, musíme do toho dát všechno!

Na závěr bych vám všem chtěla popřát klidný vánoční čas strávený v klidu a v pohodě a plný odpočinku a sťastný nový rok plný nových výzev,

Díky!


Tomáš Válek: Jaké budou pozice Pirátů a STANu?
Jana: Máme lídra, o zbytku se jedná. STAN má v JčK velmi slabé výsledky.
Honza Slavík: Tajemník ZK? Je to standart? Nemají to dělat zastupitelé?
Jana: Otázka na zastupitele, v komparaci krajů je to u Pirátů běžné.
Dan: Ano. Je nás moc.
Pepa Soumar: Vysvětlí co vše má dělat a proč je potřeba.

### 4) Zpráva z RV (Jan Hošek)
- 5 min. (18:25-18:30)

- Hodně se dělo, hodně stručně, sledovat lze na fóru
- Rozpočet na příští rok. Včera zasedání RV. Dlouhý. Dan šťoural. (pozn. DL: Dan to vůbec nechtěl takto podrobně probírat :) )
- Změna stanov: Institut, včlenění (ze zákona právo a pár peněz na činnost)
- Technická změna stanov: Online jednání.
- Změna stanov: Novela úpravy pravomocí jednotlivých orgánů, praxe do teď nebyla legislativně OK, narovnání právního stavu se skutečností, je třeba napravit.
- Volební dohled - za RV Andrej Ramšeuski a ještě někdo. :-)
- Aktualizace stanoviska k migraci (link?), v programu pirati.cz
- Programové dokumentu mezirezortního týmu návykové chování.

Dan Leština: Návykové chování obecný, dlouhobý program, zaměřený na kraje i obce (boj s hazardem, drogově závislí), mnohé tato pozice překvapí. :-) viewtopic.php?f=248&t=54389
Programové body prochází připomínkováním na fóru. Sociál, život, voda, další témata. viewtopic.php?f=1446&t=54678

### 5) Krajský kalendář (Klára B. a Nikola M.) - 5 minut. (18:30-18:35)

Klárka: Zavedení krajského kalendáře, všechny krajský akce do něj jsou. Prosí o to, aby jsme všichni dali Kláře, nebo Nikole vědět, když pořádáme akce, aby to mohlo být v kalendáři.
https://calendar.google.com/calendar/em ... e%2FPrague

### 6) Zpráva o průběhu a výsledcích výběrových řízení do komisí a výborů kraje (Verča Kovářová)
- 20 min. (18:35-18:55)
časová tíseň, domluva s PO, zkrácené výběrové řízení - 1 kolové, dle informací a podkladů.
Celý klub byl výběrová komise, ti co se nehlásili do výboru/komise
Současná koalice nabídla relativně hodně postů, v každém výběoru (7) obsadit dvě pozice (vyjma KV a dopravního) a vechny komise jedním Pirátem. Dříve v JčK výrazně méně členů pro opozici, z toho máme radost.
Konkrétní lidi zde: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 1038729711
Komise pro cestovní ruch a kulturu se rozdělila na dvě (Pro Kulturu a pro Cestovní ruch) => komise sociální a zdravotnictví se rozdělili na Zdravotní výbor a Komisi sociální
Michal Horák se ptal na hodnotící kritéria. Odpověď je na fóru (odkaz). Michal měl zájem být ve sportovní komisi. Možná hrály osobní anonymizoty.
Hodnotící kritéria:
Odbornost 20 %
Kompatibilita s pirátským programem 50 %
Celkový dojem 20 %
Předchozí zkušenosti 10 %
Jana: Problém, že komise celý klub, vždy to chce odborníka, personalisty a zástupce klubu, ale měli jsme schvápená pravidla hry.
Honza Novák: Výběrka proběhly
Pepa Soumar: Situace bezprecedentní, povolební vyjednávání proběhlo opozičně, nikoliv koaličně. I díky rozhodnutím, že necheme s Kubou, zároveň jiné strany s námi měly problém.
Jednali jsme u Kuby s Veronikou, Kolisem o výborech a komisích, tlak na to mít vůbec nějaké větší zastoupení.
Do poslední chvíle jsme nevěděli kolik kde budeme mít lidí. My chtěli poměrné zastoupení. nicméně koalice se dohodla na tom,že bude mít všude věětšinu (Komise 8/3), výbory (8/5). Dělali jsme výběrka, nevěděli jsme kolik komisí/výborů, kolik lidí. Dělala Janča, zastupitelé (dle vědomí a svědomí).
Počty Kuba předal nejsilnějšímu, ANO si vybralo místa a zbytek nabídla nám. Konečný to udělal trojčlenkou (volební výsledek), tím pádem jsme dostali co jsme dostali. Jednání trvaly více jak měsíc. Výsledek který je, nejsme zcela spokojený, ale tolik lidí, kolik má nyní opozice v JčK od založení kraje nebylo. Nebyl to výběr HR odborníků.

### 7) Rozpočet 2021 - 10 min. (18:55-19:05)
Dnes se uzavírá rozprava na rok 2021.
Zuzka prosí o administrativní nastavení tématu na fóru za důležité. Tomáš udělá.
VašekK: Opakují se tam dva požadavky - čekal bych delší rozpravu. MNě by zajímalo, jak se tváří lidé na návrhy - sebrat peníze MS a dát je na kampaň. MS potřebují peníze lokálně. Eventuálně mohou MS sanovat kampaň později. Dle rozpočtu máme 600tis, plus další prostředky šplhají celkem k 1 Mio.
Dan Leština: schválíme cca 15 Mio na sněmovní volby pro centrálu. Co chceme na kraji mít, musíme si udělat.
2022 - bude komunální kampaň - je to jen výhled, není třeba ho úplně měnit
Rozpočty neexistující MS - je třeba administrativně upravit - viz piroplácení.
Jana Kolaříková - upravím.
TGJ: od středy se bude hlasovat.

### 8) Grilování kandidátů na lídra, dvojku a trojku kandidátky (19:05-20:00)
Struktura: 60 minut, na každého kandidáta 10 minut, pořadí bude losem.1 minuta na představení, 9 minut na otázky.
Jusuf:Věnuje se soc.oblasti a školství. Pracuje jako vedoucí odboru sociál a školství, lektoruje, věnuje se práci s uživateli drog.
Jana:Proč bychom ho měli volit? A proč ne? Jeho činnost inklinuje k tomu, že by to mohlo zajímat i voliče. Pro voliče může být zajímavý, svou odbornost může uplatnit.Ve svých značných letech má za sebou dost praktických zkušeností.
Michal H: V případě, že uspěješ, jak se vyrovnáš s tím, že tvé jméno bude vedle toxických osobností ze STANu?
Jusuf: znám jméno Knota, jinak nic. Znám Piráty a s nimi se vyrovnám, kandiduje za Piráty, to je pro mě důležité, kdo tam jde za nás. S ANO by nešel nikdy.
Milan Svoboda: jaký je tvůj názor na sociální pracovnice z OSPOD?
JT:Tím, že jsem vedoucí odboru, tak dělám OSPOD. Lektoruju sociálně-právní ochranu dětí. Je to o lidech, ta činnost se dá dělat skvěle i tak, že to je děs. Uvědomuju si, že tam ty lidi jsou.
Dan:Trápí mne nenapojenost poslanců na stranu. ty se účasníš RT. Co bys dělal jinak?
JT: S RT souzním, školství bych dělal jinak (oragnizace práce), ale neřešíme praktické věci.
Vojta:segregace v českém školství, svoboda ve vzdělávání nepovede ještě k větší segregaci.
J: Segregace je spjatá i se sociální oblastí. Tohle se může posunout společnou prací. Tímhle bych se chtěl zabývat - výbor na pomezí školství a sociálu.

Ágnes Němečková
Představení: člen RT zdravotnictví a sociál, RT lidskoprávního a RT mezi nimi. Stavíme nový RT, podmínka za únos dětí do klokánku, člen výboru vlády za práva dětí, od 2008 v neziskovém sektoru
Dotaz Michala Horáka: Co tvoje jméno vedle toxických lidí ze STAN?
Mám problém podpořit koalici se STAN, ale hlasovala jsem pro a věřím duchovnímu otci Pirátů Ivanovi, takže bude dělat vše proti toxickým míst ze STAN. Budu pracovat, tak aby STAN nepoškodil Piráty.
Andrea Protivínská: Protichůdné názory - očkování, lékářská péče, atd...Jak to budeš zvládat emotivně?
AN: To je ta moje kontroverznost a já otevřeně říkám, že nejsem antivax, ale jsem rozumný pro vax. Poslední týden byl náročný, ale pracuji na sobě a přijetí své nominace jsem řešila s více lidma. Můj způsob komunikace je možná problematický, ale já jsem ochotna s lidmi mluvit a vím, že to bude náročné.
Dan Lestina: Nevidím tě jako člen RT na stránkách, na wiki jako garanta tě také nevidím.
AN: Jsem Garantem bodu za práva pacientů (mohu doložit dokumentem)
Jana Koláříková: Jak se vyrovnáváš se stresem a jak se vyrovnáváš s tím, když s tebou více lidí nesouhlasí.
AN: pracuji na tom a měním svůj styly komunikace, tak aby moje komunikace nebyla vnímána tak agresivně, uvědomila jsem si, že mám potřebu o tom mluvit a řešit to. Nedokážu fungovat ve skupině, která má pocit, že ji poškozuji (např. ta moje podmínka s Klokánkem).

Tomáš Guth Jarkovský:
Představení: v Pirátech se věnuji Lidským Právům a jsem tajemníkem LP týmu Pirátů a pracuje. Dále se věnuji Mladým pirátům.
Dotaz Michala Horáka: Co tvoje jméno vedle toxických lidí ze STAN?
TGJ:Když by ty jména byly hodně vysoko a byly velkou tváří - měl bych problém a tlačil na PKS a RV, aby se to řešilo a v tyto organy mám důvěru, že tihle lidé tam nebudou.
Jana Koláříková: Jako leader bys měl být tou mluvící hlavou a taky na ztrátu soukromí? Jak bys fungoval ve sněmovně, čemu by ses chtěl věnovat?
TGJ: Myslím, že bych to zvládl - lídr musí být mediálně atraktivní, ale to jsou druhotný věci. Důležité je mít svůj tým. myslím, že vedoucí jsem byl v několika projektech, které dopadli dobře a jsem schopen reprezentovat. Co chci dělat ve sněmovně - moderní lidská práva - svoboda slova, ochrana soukromí na internetu. Praxe ze své práce ve sněmovně.
Tomáš Válek: Gratuluji, kolik chceš do kampaně vložit času do té kampaně?
TGJ: 1-4 místo - budu věnovat hodně času, čas mít budu, sjem ochoten na konci kampaně věnovat fulltime. Budu na sobě pracovat.
AN: Svoboda slova na internetu - co to pro tebe znamená?
TGJ: Petice Dana Vávry - jak by měli mít možnost omezovat velké společnosti svobodu slova? Komunikovat a spolupracovat s velkými společnostmi na kontrole slova, ale regulovat jejich činnost. Extremne tezke tema, vic se venuji lidskym právům nez digitálním lidksým právům.
Jan Novák: Znáš nějaké autory ?
TGJ: S. Zubovová - Age of surveillance of capitalism, popisuje sběr dat a procesy u velkých společností. je třeba se tomu začít věnovat, porozumět tomu a zabývat se tím.

Martin Kákona
Představení: Nevím, zda mám nominaci, ale chci říct, že bych se mohl věnovat zabezpečení dat a to, co bych chtěl je to, že at co deláme cokoliv, tak nesmíme přestat být piráty, čehož se obávám, že se trochu děje. Chci to ještě probrat se ZK.
Dotaz Michala Horáka: Co tvoje jméno vedle toxických lidí ze STAN?
MK: To je hlavní důvod, proč chci kandidovat. Já jsme proti předvolebním koalicím. Člení kandidáti mi nezodpověděli, takže bych chtěl prezentovat ten svůj názor a být pirátem. Chtěl bych to dělat i během kampaně.
Pirátsví je pro mne metoda. Sjednocuje nás demokratický princip a ty to principy by se měli uplaTnovat vzdy a dalsi bod je odbornost. Rozhodovat se podle informací. Začínáme se více zajímat o to, co si myslí voliči, než implementace této metody.
JN: Vzdal by ses zastupitelského postu?
MK: Za sebe bych vyškolil náhradu, pomáhal bych vám, dokud by se mi to nepovedlo.
je to náročné pomáhám s místním i krajským zastupitelstvem.
Petr Trampota: Stojí na vahách pirátský versus celostátní zájem. Jak tohle vidíš.
MK: celostátnímu zájmu asi nepomáháme tomu, že tvoříme koalici, ale jsem všeobecně proti koalici. Vedl sjem oponenturu. Myslím, že spousta pirátů nedodržela demokratické minimum. Mnoho informací,
PT: To je v dnešní době běžné.
MK: My bychom měli rozhodovat podle dat, ne podle pocitů, což je pro jedince těžké.
JH: Když by se Martin dostal, jestli víte, kdo po něm bude následovat?
MK: Vzdát se může více lidí, není to černobílé,a le je to otázka na Kolise.
Tomáš Válek: Závazek na zapojení se volbách.
MK: Já se ve volbách zapojuji. Kampaň se dá udělat dobře, aby tam zazněli různé názory.
AN: ne vyjímečně se stává, že data se sejdou různ á, podle kteráých dat se pak mají Piráti rozhodovat?
MK: Systém oponenturen se dá aplikovat i u Pirátů.

Zuzana Kudláčková, 37 let,

ZK: Několik Pirátů ji oslovilo. Zamyslela se nad tím, rozhodla se. Zamyslela jsem se a vím, že na to mám.
Dotaz Michala Horáka: Co tvoje jméno vedle toxických lidí ze STAN?
ZK: Diskutabilní, vím, že jsou osobní zkušenosti a neznám důkazy. Stále běží vyjednávání, včetně personálních výhrad oběma směry. Čím lépe povedeme vyjednávání, tím lépe. Důležité je aby na volitelné pozici byli dobří lidé. Pokud by na volitelné pozici měl být někdo toxický nastudovala bych si všechny jeho kauzy, dle toho bych se rozhodla.
TOmáš Válek: Čas v kampani.
ZK: Maximálně, budu mít tou dobou větší volno. Kampaňovat bude tak jako tak, má částečný úvazek, rodina s tím počítá, času hodně.
Andrea: Ve sněmovně - snížení bariér žen v politice ve sněmovně.
ZK: Sama budu případně příkladem. Neplánuje takovou kampaň. Nejlepší změna je příkladem.
Tomáš Válek: Spolupracuješ na exekucích?
ZK: Mám vhled do exekucí i insolvencí, řeším to nyní, není to ale mé hobby. Mě by víc bavilo vězenství, recividita v ČR, nemá dostatek pozornosti. Dostupné bydlení, legislativně, podpora rodin, výbor pro sociální politiku a příslušné podvýbory.
Lenka: Jsi smířená s tím, že třeba na ní vysloveně něco zbyde?
ZK: Nemám s tím problém, na ZM dělám majetkové dispozice (byla jsem v týmu nejvhodnější), umím se naučit agendu, studovat podklady, ví, že bude i odborné zázemí.
Tomáš Válek: Co bude s čepicí, když budeš ve sněmovně?
ZK: O to se může starat každej kdo má klíče a čas, v čb je dost lidí na to.
Janča: Do volby PkS nešla, protože nemá čas, teď kandiduješ do sněmovny?
ZK: Manžel mi vyjádřil absolutní podporu, takže ví, že čas má, a má podporu rodiny.

Kolis:
Poděkování
LK na Michala Horáka: Není jisté jestli mají všichni toxičtí podporu. Konkurence je tu velká. Nepodpořil jsem koalici, ale respektuji výsledek.
Jednání jsou lehce zmatečná, bude to komplikované. Není to úplně hotový, není jisté jak to dopadne.
LK na TOmáše Válka: Agenda bude vysoká, populistické tisky, věnuje hodně času kampani, jako minulou sněmovní kampan. Má kampaně vymyšlené, které by chtěl udělat. Snaha o pomoc předluženým lidem, je to bráno jako stigma. Není to nemoc, je to problém. Poskytnu i na nižší pozici.
Agnes: Díky za tvoji práci. Co považuješ za svoje nedostatky? Něco co se Ti nepovedlo?
LK: Máme chyby, time-managment by mohl být lepší, práce je hodně, není to jen o vašich projektech, reaktivní agenda (někdo něco řekne a vy musíte reagovat)
Honza Hošek: Co situace Martin Kákona ve sněmovně.
LK: Neví, záleželo by na dohodě, co by chtělo KF, co je pro nás nejvýhodnější. Časová dotace není úplně velká, pomáhám ZK. Vůle KF by byla svatá.
Janča: Jaký témata máme zvednout v kampani?
LK: Exekuce, jmenovatel sociálních problémů (spousta miliard v rozpočtu) a řeší soaciální problém - přenášení problémů na děti.
Prezentace úspěchů, nechce negativní, nechce antibabiše, pozitivní co se povedlo
Jusúf: Dluhový poradny, kterých je málo? Navýšením kapacit, nebo nový a pakliže ano, kde?
Právnická pomoc, sepsání návrhů, chce stávající (doplnit jména), centrální web kam by se mohli ozvat, pak by se to předalo organizací, chtějí do toho zapojit insolvenčí správce, ti také mohou pomoci právně. Dačicko, zadlužení je rovnoměrné (pár aglomerací).
Bohouš: Ministerské ambice?
LK: Vedoucí restortního týmu vnitro a bezpečnost, se STAN chodí jako potenciální kanditát, záleží na CF a sám nevím hodně časově náročné (rodina), nemám 5K odběratelů na FB.


### 9) Různé

Zuzka: ČePiCe prohlídky komerčních prostor, 3 nabídky, 1 v budově hlavní pošty, 2 na lanovce (okna do dálky), 3 prostor v Krajinské, dvoupatrový a je naproti Masným Krámům.
Náklady cca 50-60K + energie, daně. Pokud chceme reprezentativní, aby se tam vešlo KF, přednáška, koncert, tak takové náklady budou.
Někteří majitelé možná sníží pro Piráty.
Současná ČepiCe malá, Hospoda zavřena, není výhled na obnovení.
Kolis: Přemýšlel jsem. Přemýšlí ještě na více menších centrech v regionech, zásah je větší. Mevím, který směr je správný(x malých X jedna velké), oboje dohromady nejde.
Dan Leština: Dlouhodobá vize? Souvisí s Kolisem.
Honza Novák: Platíme? Kdy skončíme? Neplýtváme?
Zuzka: Platíme, s majitelem jednáme o ceně za dobu kdy se to skoro nevyužívalo
Lucie: Mělo by to být co nejvíc vidět, priorita.
Tomáš Válek: Kolik chodí lidí za poslancem do kanclu?
Zuzka: Teď nikdo. :-) ČePice není o kanclu.
Dřív tam bylo hodně lidí, bylo hodně akcí. Poslance dva tři lidi za měsíc, někdy i online.
Podle Kolsie přežitek - praktivcky vše vyřeší online, pomnáhá to prostorům k pronájmu.
Janča: Počkat až bude navolené čelo kandidátky, podle nich kde budou mít poslanecké kanceláře, jako centra, či centrum. Nicméně mapování trhu je super. Díky Zuzce.
Andrea: Přihlásil se do čepice nějaký provozovatel? Podmínky? Je s tím KF OK?
Zuzka: Nikoho jsme nehledali. Má dvě nabídky.
Pepa Soumar: Jsme pro decentralizaci, více míst.
Agnes: Sledovat dle covid. Chce centrum pro Piráty pro Soběslav. ČePiCe je moc lokální
Michal Horák: Glosa, držte se u zdi? Kokos (letní Kino, ulice Pražská) v Písku, bývalá budova ústředí KSČ, doporučuju držet rozum v hrsti, neblbnout.
Honza Novák: Zkontrolujte si zápis, malá centra stojí opravdu málo, v malých městech.
Milan Svoboda: V Jeremyášce neco vím. Stačilo by mimo budějce. Někdy i zadax možná.
Zuzka: Agnes klidně zařizuj, peníze zařídíme, rozpočet není svatý kánon. Chápu, že se tam soustředí cleý kraj, je třeba mít krajské centrum. Logistické centrum - krajští zastupitelé, poslanci. Věřím myšlence velkého krajského centra vzdát. Může to být denodenně plný. Sklady, logistika, místa pro schůze, nescházet se v hospodách.
Jana: Rozpočet Pirátské centrum, takže schvalujeme obě možnosti, je to jen na tom jak se rozhodneme.
Honza Hošek: u těch menších center nebude takovej problém s penězma, ať je v každým okrese je centrum. Ale je třeba to mít atraktivní, i v ČB bez hospody by to zase tolik lidí nebylo. Nebuďte přespříliš optimističtí
Agnes: Pojdme se zamyslet jak víc komunikovat záležitosti kolem pirátských center po kraji.
Vašek Klecanda: Zajímavá debata, škoda že je vedena tady. Zápis nikdo nečte, v diskuzi tam kde to dává smysl. V zápisu to nepomůže ničemu.
Agnes: To říkáš pořád. Lidi spolu potřebují mluvit, lidi si to spolu musí říct, nech lidi komunikovat, díky.
Tomáš válek: Díky Agnes a Vaškovi. Chce hodně hlasovat o hodně věcech, aby měli mandát
Honza Novák: Je to věc pkS, to je jejich džob, není třeba aby pro ně
Michal horák: ČepiCe písecku nijak nepomohla. V Písku máme vyhlídlý prostory, tam chtějí píseckou pípu (pípice), náklad 120K. Sporná otázka, chápu, že je to hodně peněz. Pak hlasování helios.
Pepa Soumar: Racionalizace. Důležitý rozpočet, můžeme predikovat vývoj voleb, dle toho upravit příspěvky na kancly. za mě strop ČB (50k měsíčně), jeden mandát poslance zaplatí centrum. Za mě je Budějovický centrum opravdu hezký, mluvíme o finančních limitech. Pokud bude více poslanců/zastupitelů (na městech ale bez příspěvku od státu), 100k za mandát zastupitele, u měst nic takového není, ale u větších klubů by měli mít dotované prostory. nejlepšéí je polepit si auto. Okresní města mají mít centra (např 5k měsíčně dotace z kraje). Krajské centrum má být hezké, ale nechceme ho za sto tisíc, a chceme rozvíjet v okresních městech,schůzky, workshopy, pořádání seminářů, zastupitelé, nezastupitelé jsme v něčem dobří, ěnkde pracujeme, to nejvíc přitáhne lidi.... Okresní města.
Zuzka: Koncepce nedává smysl, jakejkoliv provoz záleží na konkrétních lidech a zda-li to chtějí konkrétní lidé dělat, jeslti na to mají, nebo nemají čas. Verča udělala VoPici, bez koncepce, prostě se rozhodla, tak to udělala a tu podporu získala. Chci zadání od PkS v ČB, jaké má mantinely.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Veronika.Kovarova za příspěvky (celkem 2):
Bohuslav.Svehla, Josef.Soumar
Uživatelský avatar
Klara.Bidarova
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 347
Registrován: 24 říj 2018, 11:35
Dal poděkování: 254 poděkování
Dostal poděkování: 237 poděkování

Re: ZÁPISY ZE ZASEDÁNÍ KF JČK

Příspěvek od Klara.Bidarova »

Online setkání krajského fóra JčK 31.1. 2021 od 18:00
==

Přítomni:
Simon Kostadinov, Ladislav Gal, Josef Soumar, Jan Hošek, Lukáš Hypša, Tomáš Válek, Kamil Podzimek, Luboš Kudláček, Jana Koláříková, Ágnes Němečková, Miloš Bušínský, Andrea Protivínská, Michal Novák, Vítek Špoula, Petr Kolář, Jaromír Kopřiva, Erik Ferchenbauer, Martik Kákona, Zuzana Kudláčková, Nikola Mrázová, Zbyněk KOnvička, Júsuf Traore, Tomáš Guth Jarkovský, Jiřina Turková, Klára Bidařová, Martin Mareda, Tadeáš Pelech, Vítězslav Lamač, Petr Nadlický, Lukáš Kolářík, Sandrik Bednář, Veronika Kovářová, Vladimír Šíp, Tomáš Holub, Dan Leština, Klára Dvořáková, Lucie Korytářová, Milan Svoboda, Lenka Kozlová, Vojtěch Sázel, Pavla Vaňková, Milan Vrkoč, Miloš Tuháček, Josef Břečka - dobrovolník ze Sčk, Vítek Špoula - z Katovic (MS Strakonicko), Petr Trampota. Příchod v 19:10: Jakub Holzer, Nela Melicharová, Martin Ficko, Jiří Šilha, Josef Břečka, Ondřej Prášil, Filip Novotný, Miroslav Podešva, Miloslava Duřtová, Jiří Roubíček, Petr Soušek
STAN - Jiří Švec, Viktor Vojtko, Jiří Fencl, Michal Šimek

Návrh programu:
1. Přivítání, prezence, volba zapisovatelů, ověřovatelů a schválení programu - 10 min. (18:00-18:10)
2. Představení zástupců STAN JčK - Jiří Švec - 30 minut (18:10-18:40)
3. Představení zájemců o členství nebo příznivců (zájemci) - 20 min. (18:40-19:00)
4. Zpráva předsedkyně (Jana Koláříková) - 15 min. (19:00-19:15, bude zahrnovat plán kooperace se STAN) + dotazy
5. Zpráva z RV (Jan Hošek) - 5 min. (19:15-19:20)
6. Zpráva volebního manažera za krajské volby - 20 min (19:20-19:40)
7. Senioři na palubě - představení projektu (Nela Melicharová, Jakub Holzer, Olga?) - 15 min. (19:40-19:55)
8. Různé


Zapisovatelé: Lukáš Hypša, Simon Kostadinov
Ověřovatelé: Zuzana Kudláčková, Jana Koláříková


Program:
1) Zvoleni zapisovatelé a ověřovatelé zápisu. Představení programu. Zbyněk Konvička navrhuje přihlášení pod skutečnými jmény. K programu není jinak námitek.
Program jednání, zapisovatelé i ověřovatelé - schváleno optickou většinou.

2)Představení zástupců STAN JčK
Slovo dostává Jiří Švec: Poděkování za pozvání na schůzi. STAN parta mladých lidí, politiků, kteří chtějí věci dělat jinak. Preferují je mladší voliči. Stává se z nich už zajetá strana, Piráti jsou nyní ti mladí. Spojení má velkou logiku a máme šanci na úspěch. Kvituje spojení stran do parlamentních voleb. Piráti v posledních letech plnou silu sbírají zkušenosti. Síla základen Pirátů v Písku a v ČB upevňuje dobrou pozici. Neví o kraji, kde by byla nespokojenost s volbou koalice. O kampani se zatím neví nic extra. STAN má sestaven prozatímní volební štáb. Předseda + dva místopředsedové a tajemník. Primární volby u stanu jsou 17.2.2021. Představení skončilo a byl dán prostor pro dotazy.

Dan Leština: Dotaz na průběh primárních voleb STANu.
Jiří Švec: Premiéra primárních voleb u STAN ve sjednoceném režimu. Primární volby budou probíhat v jednom odpoledni. Probíhají nominace v současné chvíli. Jedná se o tajnou volbu. V jednom dni bude odsouhlasené krajské vedení STANu a podobu kandidátky. Pravděpodobně budou hlasovat prvních pět pozic a pak si navolí sněm zbytek.
Zbyněk Konvička: bavili jste se jak vést kampaň společně? Společné eventy, nebo klasika - plakáty, inzerce atd.?
Jiří Švec: Máme chuť do společných akcí. Nechceme vést oddělenou kampaň, chceme mít kontaktní kampaň, jít mezi lidi. Nechceme jít nějakou nudnou, konzervativní cestou. Co se týče programu, nejsou tam žádné zásadní rozdíly ani z minulých let. Najdeme společná témata.Musíme hlavně najít cestu z ekonomického propadu, nezvětšovat dluh, musíme najít řešení, jak zajistit systémově peníze pro kraje atd. Princip subsidiarity a fungování od spoda je nám blízký. Ve státu to tak má fungovat také.
Viktor Vojtko (STAN): Zdraví účastníky schůze. Myslí si, že je dobré, že zazní více lidí. Pan Vojtko je zapojen do expertního týmu e-government. Nabízí pomoc v tomto ohledu. Téma je blízké oběma stranám. Budou intenzivně pracovat na kampani. Byl by rád, kdyby byly využity silné stránky každé strany v kampani.
Jiří Fencl (STAN): Po podepsání koaliční smlouvy se vytvořila pracovní skupina ve formátu 3+3. Bylo zveřejněno výběrko na manažera volební kampaně. STAN Jčk jsou připraveni pracovat na kampani. Online komunikace je pro STAN přednější. Členská základna je připravena spolupracovat.
Tomáš Válek: Pane Šveci, vnímáte jako omezující pravidlo max. 1 uvolněná a 1 neuvolněná funkce?
Jiří Švec: V budoucnu by mohl nastat problém, že nebude dostatek kvalifikovaných lidí na obsazení získaných míst. Je to náročné zastat funkci v neuvolněné podobě. Pro politika je pak důležité dělat pouze jednu funkci. Sám jsem patnáctý rok na radnici v Lišově. Byl jsem krajský radním pro dopravu a zároveň starosta Lišova. Zvládnout to jde, ale je to náročné. Pokud by se někdo z nás v čelních pozicích stal poslancem tak se třeba funkce starosty bude muset vzdát.
Lukáš Kolařík: Chtěl navázat na tento bod. Nároky na funkci poslance tam jsou Má se sladit poslanecký rodinný život. Počítá se tam s jednou neuvolněnou funkcí. Musí to zvládat. Osobně bych do toho nešel. Upravuje to i koaliční smlouva.
Dan Leština: Jsou už známí kandidáti na čelo kandidátky STAN?
Jiří Švec (STAN): Nechci nikoho jmenovat, počkáme si na výsledky. Nominace stále probíhají.
Jan Hošek: Prosba o zapnutí kamery, pro fotku ze zasedání.
Jana Koláříková: Děkuje zástupcům STAN za účast.

Předání předsedání Kamilu Podzimkovi.

3) Představení zájemců o členství nebo příznivců
Jiřina Turková: Nalodila jsem se a nakontaktovala s KoKS Klárou B.

Milan Vrkoč(SEN21): Příznivec. Přihlásil se jako příznivec, je z hnutí SEN21. Jako hnutí se rozhodli podpořit koalici Pirátů a STAN. Poslal nominační řeč na kandidátku. Registroval se jako příznivec, aby se představil a případně účastnil na kandidátce. Je zemědělec z Jčk. Teď je v Praze.
Dotaz od Zbyněk Konvička: SEN 21 je spojen s osobou J. Paroubka?
Milan Vrkoč: Nene, s osobou Václava Lásky.
Lukáš Kolařík: Byla jednoduchá diskuze nad podpořením naše koalice?
Milan Vrkoč: Ta volba byla jednoznačná. Máme společný senátorský klub a ta spolupráce je dlouhodobá.
Dan Leština: Je to vhodné teď probírat kandidaturu? Jsme v sekci představování příznivců.
Kamil Podzimek: Představujeme příznivce, negrilujeme kandidáty. Grilování přesuneme na bod “různé”.
Zbyněk Konvička: Jakým oblastem by se chtěli všichni u Pirátů věnovat?
Milan Vrkoč: Oblastem zemědělského prostředí. Při volbách do krajů pomáhal Václavu láskovi v kampani. S Janem Lukáškem komunikoval dotace na konopí seté. Zemědělství a životní prostředí je mé celoživotní téma.

Petr Kolář: Jsem z Jindřichova Hradce, původně ze severních Čech. Po sledování celostátní politiky v minulých letech jsem se rozhodl, že volit nestačí. Viděl jsem reklamu Pirátů a tak jsem se přihlásil. Jezdím brigádně autobusem, zúčastnil jsem se KETu Doprava. Původně jsem kantor, takže mám blízko ke školství. Také mě zajímá zahraniční politika. Jsem zaměstnanec na místním úřadu - mám na starosti tlumočení všeho a všech zde na úřadu. Mohl bych se ujmout formulování textů, třeba z KETů.
Martin Kákona: Nejlepší kvalifikace do KETu je zájem, takže pokud ho máš, tak super, díky.
Zbyněk Konvička: Jak bys ty výstupy chtěl dál zpracovávat/distribuovat?
Petr Kolář: Udělal elaborát ve formě souvislého textu a umístil na Zulip. Měly by se oživit stránky JH stránek. Líbila by se mi představa řízení pirátského autobusu při kampani.
Jan Hošek: Chtěl připomenout dotaz Zbyňka na pomoc s kampaní. Loni jsem tím autobusem něco najezdil a není to zajisté vůbec jednoduchá práce.
Petr Kolář: Možná je to naivní, čas prověří. Třeba na 1-2 týdny bych mohl být
schopen to zvládnout.

Vítězslav Lamač: Piráty řeším už pár let, jsem z Třeboně. Grilován jsem byl už v prosinci v Třeboni. U Pirátů mě zajímají KETy - Finance a Doprava.
Martin Kákona - KET Doprava se schází, jen jsme o tobě nevěděli. Dáme si kontakt.
Jana Kolaříková: Jsi už aktivní v KET Finance?
Vítězslav Lamač: Asi před týdnem jsme se tam sešli.
Josef Soumar: Vítězslav se účastnil už před dvěma lety. Víme o něm
Jana Koláříková: Tvé politické ambice?
Vítězslav Lamač : Pro mě je priorita Třeboň a kraj. Je těžké bojovat v Třeboni sám. Je tu jen Čert a Zelení.
Tomáš Válek: Jindřichohradečáky rádi uvítají.
Klára Bidařová: Pomůžeš s kampaní?
Vítězslav Lamač: Pomůžu, myslím, že daleko víc než v minulých letech.
Tomáš Válek: Co znamená, že dováží doktory a sestřičky ze Slovenska?
Vítězslav Lamač: Dělám recruitment pro české nemocnice. další aktivita je prodej seniorských vozítek. Dodávám personál třeba do FN Motol. Platy sester teď stoupají. Nevidím to tak tragicky jak je nyní popisováno. Je to o personálu.


Vítek Špoula: 24 let z Katovic. Studuje na Jihočeské univerzitě. Chce participovat ve Strakonicích, pomoct s krajskou politikou. Kandidoval jsem s Lukášem Koláříkem do katovického zastupitelstva. Píše diplomovou práci na téma smart city. Ve volném čase chodí na judo a trénuje menší děti.
Zuzana Kudláčková: Co tě baví na Pirátech?
Vítek Špoula: Protože se snaží být transparentní, nejsou konzervativní, dívají se na svět trochu jinou optikou.
Lenka Kozlová : je něco co ti vadí na Pirátech?
Vítek Špoula: Nevím o ničem co by mi vadilo. Otázka redukovaného nájemného v Praze. Nemělo by se zasahovat do práva majitelů bytů o výši nájemného.
Dan Leština: Názor na legalizaci drog? Názor na stejnopohlavní sňatky? Názor na svobodu internetu.
Vítek Špoula: Sňatky podporuji. Svobodu Internetu bych rád zachoval. Legalizace marihuany by mohla přinést spoustu peněz do státního rozpočtu.

Předsedající: Přesun zbylých příznivců do bodu různé.

4) Zpráva předsedkyně
Ahoj Pirátky, Piráti, příznivci i všichni ostatní!
Od minulého zasedání se odehrálo mnoho důležitých věcí.
Probíhají primární volby do poslanecké sněmovny. Už teď víme, že kandidátku povede Lukáš Kolářík, záda mu bude krýt Pepa Soumar a Zuzka Kudláčková. Naše kandidátka je plna silných osobností, které nás ve Sněmovně budou velmi dobře reprezentovat. Tímto bych jim chtěla popřát mnoho štěstí v kampani i ve volbách samotných.
Došlo k podpisu koaliční smlouvy se STAN,.budeme mít tedy společnou kandidátku. O jednotlivých kandidátech za STAN se rozhodne 17.2. na jejich sjezdu, buďme tedy trpěliví.
Na úrovni kraje se zatím setkáváme na úrovni našich zvolených čelních kandidátů a předsednictva STAN. Po navolení čela nás čeká stanovení volebního výboru, který bude do velké míry udávat směr kampaně.
Čeká nás výběrové řízení na společného volebního manažera. který nám pomůže nastartovat kampaň a povede nás k co nejlepšímu výsledku, který všichni chceme.
Po ustanovení volebního výboru se pak kampaň rozjede na plné obrátky.
Sami už teď víme, že do ní musíme dát všechno, protože za dobrým výsledkem stojí vždycky zejména dobrý tým.
Na závěr bych tedy chtěla všem popřát hodně energie a sil, společně to zvládneme. A kdo ví, možná budeme za pár měsíců stát ve vedení této země.
Díky!

Dotazy k řeči předsedkyně:
Lukáš Kolářík: Došlo k představení STANu?
Jana: Ano o tom jsem mluvila.
Zbyněk Konvička: Řešilo se v jakém duchu bude kampaň? Pozitivní kampaň by byla dobrá.
Jana Koláříková: Určitě povedeme pozitivní kampaň, STAN je jistě stejného názoru. Negativní kampaň určitě neděláme.
Jan Hošek: Chtěl víc detailů ke spolupráci se STAN. Koalice předpokládá štáb. Je myšleno na nějakou komunikační platformu? Obava z nedostatku kontaktů.
Jana Koláříková: Čekáme na zvolení čela abychom stanovili volební výbor a štáb. výbor hlasuje o nákladech a akcích. Komunikační platforma zatím neřešena. Čeká se na informace z centrály. Vzniká centrální volební štáb. Na zapojení dobrovolníků jsem nominována na centrální volební štáb. Budeme pracovat s dobrovolníky Pirátů a STANu naráz. Platformu určitě chceme.
Dan Leština: Až budete ustanovat volební štáb a výbor, tak pozor aby to bylo dle koaliční smlouvy.
Jana Koláříková: Mám informace, dáme si pozor. Sešli jsme se se STANem zatím dvakrát. Zápisy se dělají. Máme společné úložiště. Zatím je tam tabulka rozpočtu, inzerát na volebního manažera. Na schůzky chodím já, lukáš Kolářík, Pepa Soumar a Bohouš Švehla.
Tomáš Válek: Máme informaci o počtu STANu v kraji?
Jana Koláříková: Zatím tuto informaci nemáme, ale budeme jí chtít, aby se mohli všichni společně pracovat na kampani.
Tomáš Válek: Nebylo by dobré pak uspořádat koaliční KF?
Jana: Ano, to je určitě skvělý nápad.
Zbyněk: Uvažujeme o oslovení široké veřejnosti? Inzerce v místních novinách atd. nebo pojedeme svou cestou?
Jana Koláříková: Uvědomujeme si potenciál STAN, že mají spoustu starostů, kteří mohou využít své obce ke kampani. Jakmile budeme něco vědět, tak se to jistě dozvíte.
Dan Leština: Prosba o udržení vyváženosti pomocí obecních plátků a rozhlasu, abychom to nevyužívali v naší kampani.
Zbyněk: Měl jsem namysli Jihočeský deník a ne rozhlasy nebo radniční noviny.
Jana Koláříková: Taky jsem to nemyslela jako zacílení na Piráty s STAN, spíše propagaci voleb samotných.

5) Zpráva z RV
Představení RV, fungování RV a tak dále. Schválili jsme rozpočet. Schvalujeme záměry, třeba na agenturu zpracovávající grafiku kampaně. Teď jsme se zasekli na idea-makerovi, který bude snad schválen brzo. Udělali jsme doporučení na podobu zápisů. Doporučení pro využívání interních IT systémů.
Dan Leština: Honza je krajský zástupce, já jsem zvolen CF. RV má exekutivní pravomoci. Můžeme schvalovat rozpočet, úkolovat RP. Reforma odborné sekce (KET, týmy).

6) Zpráva volebního manažera za krajské volby
Luboš Kudláček (VoKo): Otevírá prezentaci.
Prezentace, jak kampaň probíhala.
Hlavní podklady byly: volební manuál (best practices od Pavla Štěpánka), výzkum Behavio pro programové priority, program a výsledky minulých voleb
Byly pravidelné, otevřené volební štáby. Chtěli jsme dodržet pirátské principy, zároveň aby nás to bavilo a aby se mohl každý zapojit a abychom oslovili široké spektrum lidí.
Hlavní claim “Jde o kraj”. Snažili jsme se aktivizovat voliče a vysvětlit potřebnost kraje.
Byly pirátské listy (30k na jaře, 70k na podzim). Také jsme vyrobili pirátské lavičky.
V další části kampaně jsme použili autobus, symbolicky jako předěl minulosti a budoucnosti.
Použili jsme plakáty, bannery. Video v MHD, city light. Dopisy.
Založili jsme i Twitter, IG jsme moc nepoužili.
Měli jsme 2 videa, z kempu Ratmírova a tour s autobusem.
Díky Google Ads jsme oslovili za 70k oslovili 3 500 000 lidí (někteří jsou počítaní vícekrát :D)
Několik eventů, hlavní v Táboře a ČB.

Jan Hošek: Dotaz na nakloněnost Drbny.
Luboš: Tři dny před volbami nám prostor sebral současný hejtman. Měli jsme si prý zaplatit placený prostor napřímo. Kuba tam zkrátka nalil hodně peněz.
Dan Leština: Poučení do budoucna, schovávat si budget nakonec. Mé očekávání z prezentace nesplnil bod, jak fungovala kampaň a co fungovalo. Neviděl jsem, přepočet na efektivnost různých kampaní.
Luboš: Je to těžko proveditelné.
Dan: Mohli bychom se zeptat určité skupiny lidí po volbách. Teď už je určitě pozdě, ale do budoucna bychom něco mohli vymyslet.
Zbyněk Konvička: Danův dotaz je určitě relevantní. Honza dělal srovnávání obcí, má z toho nějaké výstupy? Souhlasím s Lubošem, že je to těžko měřitelné.
Lukáš Kolářík: Analýza by mohla být zajímavá a možná bude zbytečně složitá. Chtěl bych Lubošovi poděkovat za provedenou práci, jak kampaň tak prezentaci.
Tomáš Válek: Děkuji Lubošovi za práci. Pomohlo by k lepším ziskům v kampani věnování většího rozpočtu?
Luboš: Určitě ano
Dan Leština: Vyhodnocoval jsem ty statistiky, dají se z toho vytáhnout poučení.
Jana: Děkuji Lubošovi za provedenou práci. Informace pro Luboše: zveřejnění výběrového řízení na pozici volebního manažera pro sněmovní volby.

7) Senioři na palubě
Olga Richterová: Zdravím do JčK. Někteří lidé věří hoaxům kolem nás, myslí si, že nestojíme o seniory.
Kuba Holzer: Někteří už o našem projektu ví. Hlavním smyslem projektu je prohloubit mezigenerační spolupráci, přiblížit Piráty seniorům, kteří představují obrovský voličský potenciál. Přijdeme jim sympatický, ale bohužel se orientujeme na taková témata jako digitalizace a připadá jim, že jsou skupinou o kterou se nezajímáme. Nejde o charitativní ale politický projekt. Projekt bude dlouhodobý, i po volbách. Projekt má 3 roviny. Budeme zakládat Paluby, zatím online, do budoucna to budou fyzická místa (asi u pirátských center). K tomu potřebujeme i aktivní zapojení seniorů. Jednoho z nich tu dnes máme - Vladimíra Šípa. Budou nám pomáhat organizovat Paluby a medializovat je. Připravujeme web a na měsíční bázi se setkáváme s dobrovolníky, s Olgou. Je tam program, za měsíc třeba přednáška o konopí.
K těm hoaxům - zkusíme vytvořit i tým, který proti nim bude bojovat.
Nela: Není to důležité pouze pro nejbližší volby, příští rok jsou komunálky.
Kuba: Nyní máme v celé republice asi 30-40 zájemců. Důležitá bude i ta medializace, že se Piráti o seniory zajímají.
Olga: Spoustu z těch věcí se už stala. Můžete se zapojit na krajské úrovni. Nevadí, že se zapojí zlomek seniorů - pokud se o tom dozví desítky tisíc seniorů, zasáhneme tím mnoho lidí, je to skvělý.
Jan Hošek: Náš příznivec Batysta byl předseda nějakého seniorského spolku Activ.
Vláďa Šíp: Těší mě tahle odezva. Je možné určitě převzít Babišovi 15-20 procent voličů.
Milan: Pomáhal zakládat senior taxi - pohoda transport. Připravoval jsem všechny podklady, obcházel jsem domovy důchodců atd. Důležité bylo aby se lidi přesvědčili, že to funguje. Důležité je s těma lidma mluvit a překonat ty povídačky, kterým věří. Jsem sám důchodce a jsem rád, že můžu komunikovat digitálně, ale to aby se ti lidé přesvědčili o tom, že něco funguje je složité.
Josef Soumar: Je to skvělý nástroj na ty dezinforamce. Je to zároveň pirátská myšlenka a to je edukace. Pojďme se do toho pustit.
Dan Leština: Program do voleb.
Olga: Jde o to vyzobat věci z programu a dát to do programu pro starší věk, tak aby to lidé našli.
Jana Koláříková: Děkuji všem, doufám, že budeme dál spolupracovat.
Nela: Pokud budou nějací zájemci, tak můžeme udělat schůzku s dobrovolníky a udělat si schůzi společnou a rozdělit úkoly. Domluvte se s KoDo a nakontaktuje vás.

FB Senioři na palubě: https://www.facebook.com/seniorinapalube


8) Různé
Bohuslav Švehla: Dnes probíhá volba druhého kola. Je upravený harmonogram. Do příští neděle.
Lukáš Kolářík: Připravujeme se na volby, budeme potřebovat spoustu dobrovolníku. Ti kdo chtějí spolupracovat, tak se mi prosím ozvěte.
Jan Hošek: Dejme prostor pro představení těm, kteří se nestihli na začátku.
Dan Leština: Někteří by chtěli být grilováni na kandidátní listinu, tak jestli neumožnit grilování teď v bodě různé v omezeném čase.

Veronika Kovářová: Prosím našeho nového tajemníka o představení.
Sandrik Bednář: Tajemník zastupitelského klubu. Pochází z Nové Včelnice. Debata vaše mě velice baví. Přišel jsem k Pirátům hlavně makat a budu se těšit na spolupráci s vámi.
Zbyněk Konvička: Připomíná svůj dotaz s čím chtějí pomáhat.
Sandrik Bednář: Zajímám se především o oblast školství. Mám zkušenosti s nestátními zařízeními a spolky.

Pokračování bodu 3 (přesunuto do bodu Různé):
Ondřej Prášil: Zájemce o příznivectví. Je členem Zelených. Je z Třeboně, kde je i zastupitelem. Inicioval rozšíření o Piráty, kde jsou v zastupitelstvu. Pracuje jako profesor na přírodovědecké fakultě. Zabývá se mikrobiologií. Od roku 89 je aktivní komunálně. Vydává listy v Třeboni. Pracuje v oblasti životního prostředí. Myslí si, že má s Piráty hodně společného. Zvýšili sílu po spojení s Piráty. Mrzí ho, že se nedaří toto spojení i na kraji nebo celostátní úrovni. Nemá smysl si konkurovat.
Jana Koláříková: Chtěl bys být v KET životní prostředí?
Ondřej Prášil: Ano
Dan Leština: Přišla pozvánka a jsme v kontaktu přes mail.

Jiřina Turková: Žije v ČB, bude se přesouvat na Rudolfov. Je stavební inženýr, bude dokončovat doktorát, spojený se životním prostředním. Pomůže v oblasti veřejných financí, stavebních otázek a životního prostředí. Věda a výzkum jí je také blízká.
Jan Hošek: Je možné konzultovat stavební zakázku v ČB?
Jiřina Turková: Určitě se můžeme domluvit.

Tomáš Holub: Příznivec z ČB. Student. Před rokem a půl se začal zajímat o místní politiku. Zajímá se o dopravu a grafiku. Chce se zapojit v Českých Budějovicích.
Jana Koláříková: Bylo by možné se zapojit v rámci grafiky do parlamentní kampaně?
Tomáš Holub: Určitě ano
Dan Leština: Máš něco společného s jiným sdružením nebo stranou?
Tomáš Holub: Ne nemám nic společného
Vítězslav Lamač: Určitě se zapoj do KET doprava.
Veronika Kovářová: Náš KET je územní rozvoj, poprosím o zařazení a já si vás naverbuju.

Petr Nadlický: Z Kardašovy Řečice. Zapojení do dopravy, absolvovat KET. Chtěl i do KEtu životního prostředí, ale COVID mu v tom zabránil. Žádost na Dana o přizvání do KETu. Pracuje na pozici plánovače výroby v Plané v automotive. Proč Piráti? OSA, sharing, myšlenkový proud, legalizace konopí.
Dan Leština: Obecně pro všechny - KET životní prostředí je otevřen všem zájemcům. Prosím všechny nové, aby si pohlídali v nalodění zaškrtnutí oborů.

Milan Vrkoč: Pokud jde o homosexuální páry, tak mám spoustu přátel homosexuálních a nemám s tím vůbec problém.
Jan Hošek: Dotaz k senior taxi. Nepřijde mu moc dobře nastavené ta služba a chce zkonzultovat službu, kterou chce zavádět město ČB.
Zbyněk Konvička: Doplnil Taxík Maxík v Písku jako odkaz do chatu.https://pspisek.cz/taxik-maxik/

Jana Koláříková: Uzavírá oficiální část schůze (20:53). Děkuje za účast.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Klara.Bidarova za příspěvek:
Bohuslav.Svehla
Klára Bidařová
Koordinátorka pro Jihočeský kraj
tel: +420 770 199 948
e-mail: klara.bidarova@pirati.cz
Uživatelský avatar
Klara.Bidarova
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 347
Registrován: 24 říj 2018, 11:35
Dal poděkování: 254 poděkování
Dostal poděkování: 237 poděkování

Re: ZÁPISY ZE ZASEDÁNÍ KF JČK

Příspěvek od Klara.Bidarova »

Online setkání KF JčK 21.3.2021

Přítomni: Tomáš Guth Jarkovský, Bohuslav Švehla, Kamil Podzimek, Jiří Roubíček, Michal Just, Petr Nadlický, Václav Klecanda, Jan Hošek, Šimon Blashko, Václav Peltan, Tomáš Hrdý, Lukáš Kolářík, Erik Ferchenbauer, Vítězslav Lamač, Luděk Šídlo, Veronika Kovářová, Radek… , Jiřina Turková, Andrea Protivínská, Nikola Mrázová, Petr Trampota, Martin Kákona, Tomáš Válek, Jan Slavík, Josef Špak, Klára Bidařová, Sandrik Bednář, Milan Svoboda, Jan Votřel, Petr Kolář, Josef Soumar, Vojtěch Sázel, Martina Schlegelová, Michal Horák, Martin Dent Ficko, Tomáš Posekaný, Zuzana Kudláčková, Júsuf Traore


Návrh programu:
1. Přivítání, prezence, volba zapisovatelů, ověřovatelů a schválení programu - 10min. (18:00-18:10)
2. Představení zájemců o členství nebo příznivců (zájemci) - 20min. (18:10-18:30)
3. Představení koncepce přijímání členů (Bohouš Švehla) - 10min. (18:30-18:40)
4. Zpráva předsedkyně + dotazy (Jana Koláříková) - 10min. (18:40-18:50) - bod zrušen
5. Mladé Pirátstvo (Georgia Hejduková) - 10min. (18:50-19:00)
6. Organizace práce PKS JČK - https://redmine.pirati.cz/issues/30704 (Václav Klecanda) - 10min. (19:00-19:10)
7. Představení čelních kandidátů STAN (Viktor Vojtko, Pavla Vaňková) - 10min. (19:10-19:20)
8. Zprávy z koaliční rady, představení volebního manažera + dotazy (Jana Koláříková, zástupce STAN) - 20min. (19:20-19:40)
9. Koncepce KET (Nikola Mrázová a Kamil Podzimek) - 10min. (19:40-19:50)
10. Zpráva z RV (Jan Hošek) - 5min. (19:50-19:55)
11. Různé
- Pomocná ruka Pirátů z jihu… (Júsuf Traore)


Zapisuje: Zuzana Kudláčková, Jan Votřel, Júsuf Traore, Nikola Mrázová
Ověřuje: Veronika Kovářová

1) Změna programu:
TGJ: vyřazení bodu 4 zpráva předsedkyně, námět od Júsufa do bodu různé.
Hlasování: schváleno

2) Představení zájemců o členství, příznivci:
Petr Nadlický - chci se přidat sdílím program. Z Kardašovy Řečice. nesnáším papalášství. chci v komunále kandidovat za Piráty v Kardašově Řečici a založit zde MS.
Hošek: Technická: prosím o pojmenování nepojmenovaných
TGJ: Jak se dosud zapojujuš u Pirátů
Petr: Ket Doprava a Životní prostředí a v kontatku s Nikolou Mrázovou. Roznesl plakáty po KŘ. V tuto chvíli by se chtěl dostat do programu SAKO a čeká, co se bude dít ve workshopech.
TGJ: Četl jsi pirátské stanovy a je zde něco, s čím nesouhlasíš?
Petr: Četl a souhlasím, ale nesouhlasím se vstupem do koalice se STAN.
Bohouš: Byl jsi členem nějaké jiné politické strany a kdybys nebyl s Piráty, koho bys volil?
Petr: Nikdy nebyl, minulé roky jsou volil Zelené. Kdysi dávno ODS (v 18 letech, ale byl jsem k tomu trochu manipulován). Zelené bych volil asi i dál (kdyby nebylo Pirátů). Spoustu dalších odpovědí jsou na fóru. Jsem obsáhlý (devět A4 - odkaz je v chatu)

Václav Peltan - Jsem z ČB, ale dlouho jsem žil v K. Řečici. Působím jako doktorant na teologické fakultě v ČB, pracuji v charitě a pracuji s dobrovolníky. Nechci zatím kandidovat. Jsem v KETu SOVA a chtěl bych pomoct s kampaní, dělal jsem nějaké online rozhovory.
Bohouš: Byl jsi v jiné politické straně a koho bys volil kromě Pirátů?
Václav: Nebyl jsem v žádné jiné straně, Piráty jsem vždy volil, ale někdy volil i Zelené. Koalice se STAN se mi libí a podporuji jí.
Bohouš: Nesouhlasíš s něčím, co dělají Piráti?
Václav: Souhlasím s činností Pirátů.
Vítězslav Lamač: Co jsi studoval před doktorátem na JČU?
Václav: Filosofii a religionistiku na JČU
TGJ: Máš nějaké politické ambice a na jaké politické úrovni se politice chceš věnovat?
Václav: MS v ČB. Dlouho jsem se odhodlával požádat o členství. Vyšší ambice nemám.

3) Koncepce přijímání členů
https://docs.google.com/document/d/1f50 ... efys3kmq6n
Bohouš Švehla: S dokumentem začalo předminulé PKS. Cílem je vytvořit šablonu, jak přijímat členy. Odlouhlaseno na krajském sdružení.
TGJ: Co přináší nového?
Bohouš: Je to strukturovaný návod. Je tam, co člověk musí splnit. Musí být registrovaným příznivcem, zapojovat se do pirátského dění, neměl by to být nějaký noname, člověk, kterému důvěřujeme. Máme i checklist, podle kterého se dá jet a zjistit, zda budoucí člen splňuje či nesplňuje naše požadavky.
TGJ: Má někdo nějaké připomínky?
Zuzana Kudláčková: Chci poděkovat Bohoušovi, že s tímto začal. Líbí se mi, že je to napsané v podmiňovacím způsobu a může to MS velmi pomoci s přijímáním dalších členů.
Petr: Jakým způsobem se budou posuzovat momentálně podané žádosti? Jsou nicméně pozastavené kvůli dokončení tohoto dokumentu (pravidel).
Bohouš: Nyní se obešle členská základna a začne se přijímací proces. Nyní se to rozjede.
Milan Svoboda: Je k písemné žádosti nutné podat ještě jednu žádost?
Bohouš: Žádost o přijetí se musí doručit písemně MS, nebo KS přes koordinátorky a poté musíš být nějakou dobu registrovaným příznivcem. Přihlášku pak musíš podat na svém MS.
Klára: Milanovu přihlášku mám u sebe.

4) Zpráva předsedkyně - bod zrušen

5) Mladé pirátstvo
Jiřka Hejduková: Mám připravenou prezentaci. Mladé Pirátstvo - je to původně založené v roce 2013, vytvořené pro začleňování mladých lidí do strany a postupně to zaniknulo. V roce 2019 přišel TGJ by bylo fajn tento spolek obnovit a byl vytvořen tým, kdy se ale nevyvíjela žádná velká aktivita. Přešli jsme pod zahraniční odbor. V lednu 2021 jsem se stala předsedkyní a máme vlastní jednací řád. Fungujeme primárně na Zulipu a na fóru, kde máme formální hlasování. Fungujeme podobně jako menší MS. Chceme vytvářet prostor pro mladé lidi. Mladí nemají o politiku zájem, protože v politice prý mladí lidé nejsou. Chceme ale zbořit tento mýtus, protože v Pirátské straně funguje mnoho mladých lidí, ale i starších. Chceme být vstupní bod pro ty nejmladší, co mají zájem o Piráty. Komunikujeme napříkla i se seniory. Mnoho věcí je ve fázi příprav a nemáme to jako hlavní náplň práce. Je možné se zapojit do čtenářského klubu (každý druhý čvrtek), jde o politické knihy, ale jde i o běžnou literaturu (filosofie, belerie). Také společně hrajeme hry (Minecraft, Among us). Plánují se i další jednorázové akce. Chceme rozšiřovat členskou základnu (objíždím krajská sdružení). Dostupné bydlení, výše trestů za znásilnění atd. jsou témata, která řešíme. Budeme plánovat také Online Pirate Con. Členy je možné se stát poté, co několikrát přijdete na naší schůzi a po krátkém grilování.
Tomáš Válek: Jaký je věkový profil členů?
Jiřka: Minimálně 15 let, maximálně do 35 let (pokud jste starší, tak nemůžete být členy). Průměr je 24 let. Ale na schůzky jste samozřejěm zvaní vždy.
VKl: Mladí Piráti jsou součástí Young Pirates of Europe. Jak spolu komunikujete?
Jiřka: Šárka by Vám odpověděla více ohledně YPU. Komunikujeme s YPU.
TGJ: Jsme největší Pirátská strana v Evropě. Jsme propojení s YPU a snažíme se, aby fungovala, protože zde je ještě těžší to propojovat, než s dospělými Piráty.
H. Hošek: Kdo jsou aktivní mladí Piráti?
TGJ: Většině mladých jsem to nabídl, ale moc lidí se asi nezapojuje. Jedním z nich je Ruda Žák. Budu to ale pravidelně připomínat.
Jiřka: Můžete odebírat náš newsletter. Každé 3 měsíce ho budeme rozesílat. Neváhejte a odebírejte.

6) Organizace práce předsednictva jihočeského kraje
https://docs.google.com/document/d/12Hn ... jOIqk/edit#
Václav Klecanda: Toto začalo minulé předsednictvo a shodli jsme se na tomto znění i v současném předsednictvu. Tyto dokumenty jsou cenné, protože je to know-how, které je dobré předávat i novému předsednictvu. Dokument popisuje, jak se v předsednictvu pracuje, co jsou vstupy a výstupy a jak probíhá jednání.
Zuzka: Je tento dokument veřejný? Nakolik dokument vychází z praxe?
Václav: Ano. Z praxe to vychází ze cca 70%. Dokument říká, že většina věcí by měla být dána do Redmine, ale není. Hodně z nich tam ale je a to je dobře.
TGJ: Tento dokument bude na pirátských stránkách. Předávám předsedání Kamilovi.
Václav: Tento dokument berte jako návod, pokud budete chtít s předsednictvem komunikovat.

7) Koncepce KET
Kamil: Můžeme předřadit bod KET a koncepce KET. Vzal jsem si to na starost. Některé fungovaly, některé ne zas tolik. Vytvořili jsme dokument o filosofii KET a jak by měla fungovat jejich komunikace s dalšími částmi Pirátské strany. Proběhla schůzka s Garanty KET a to mnohé z nich nakoplo k činnosti. Odkaz na tento dokument dám do chatu.
Nikola: Pokud existuje nějaký zájemce do KET, ať se mi ozve do emailu.
Tomáš: Co udělat s KET, které nejsou aktivní a jak je případně aktivizovat?
Kamil: Nikola s těmito KET komunikuje, aby dali dohromady termíny. Budeme je kontaktovat telefonicky a ptát se jich, jestli na to mají vůbec čas.
Petr: Jsou KET koncipovány tak, jestli jsou tvořené, aby řešily problémy i veřejnosti, nebo pouze problémy zastupitelů.
Kamil: Obojí.
Lukáš Kolářík: Chci poděkovat za tento dokument pro garanty KET, který jim pomůže v tom, jak to dobře dělat. Evidovat jejich aktivitu je dobré a pomůže nám to.
Milan: U některých KET je jasné, co řeší, ale u některých to zas tak jasné není. Mohl bys dopnit popis KETů, aby člověk věděl, co přesně KET řeší?

8) Představení čelních kandidátů STAN
Kamil Podzimek: Jsme rychlejší.Předřazen bod 10
Viktor Vojtko: Členové STAN přijdou na sedmou hodinu a můžeme volný čas využít k debatě.
Děkuji za pozvání. S Piráty kooperujeme poměrně úzce a jsem rád, že se zde vidíme. Jsem náměstek primátora v ČB. Mám na starost školství, cestovní ruch, sociální věci. Jsem v politice první funkční období, předtím jsem 15 let působil na ekonomické fakultě, byl jsem vedloucí katedry Cestovního ruchu. Mám doktorát, témata vždy souvisela s marketingem, nebo informatikou. V poslední době jsem se věnoval cestovnímu ruchu, marketingovým výzkumům. Jsem předseda detinačního managementu ČB-Hlubocko, jsem členem Krajského výboru Stan a členem týmu e-government a veřejná zpráva u Stanu.
Zuzka: Koaliční smlouva říká, že lidé, co se dostanou do sněmovny nemohou mít další funkci, ve tvém případě by to byla funkce náměstka. Našel jsi svého případného nástupce?
Vojtko: Rád bych zůstal jako neuvolněný radní, hodně věcí se dají zorganizovat tak, abych tam nemusel být každý den. U dalších koaličních partnerů jsem také nezaznamenal tlak to nyní řešit. Spolupráci v Piráty vnímám jako velmi zajímavou a obohacující zkušenost. Doufám, že nás to jako obě strany posune dál. Nicméně nevnímám Piráty s Stan jako subjekty, které se spojují navždy. Naše silná stránka je komunál a menší obce, kde jsme dlouhodobě. Na této úrovni není spolupráce s Piráty vždy jednoduchá. Nicméně jsem spolu vždy komunikovali slušne, i když někdy jsme ne vždy měli stejné názory.
Tomáš Válek: Pozvete nás online setkání Stan?
Vojtko: Lukáš Kolářík se takového setkání zúčastnil a podobné setkání máme v rámci krajských výborů jednou měsíčně. Poté se setkávají oblastní skupinky. Krajský výbor bude mít neveřejno a veřejnou část. Pokud by byl zájem, tak se můžeme takto sejít s Piráty.
Víťa: Kde vidíte mezi Vaší stranou a Piráty největší třecí plochy?
Vojtko: Celostátně je to legalizace lehkých drog - zde jsou Stan spíše proti. Poté témata týkající se manželství stejných pohlaví, poté levicová témata a neomarxismus. Když se ale mluví o nějakém hlubším obsahu, tak velmi často neshoda není, ale takto se občas nálepkuje. Máme toho ale mnohem víc, co nás spojuje.
Petr Nadlidský: Jakou politickou stranu bys volil, kdyby nebyli Piráti a Starostové?
Vojtko: Moje politické historie - v 90. letech jsem začal volit jsem volil ODS a studoval VŠ Ekonomickou, kde to téměř patřilo k povinnostem. Byl jsem velký fanoušek ekonomického liberalismu, ale začal jsem to přehodnocovat a posunul se ke středu. Po opoziční smlouvě jsem volil TOP09. Poté, co mě naštvali i tam jsem šel do Stan. Nejmenší zlo pro mě představuje TOP09.
Petr Trampota: Budou komunální volby a senátní. Otázka - nyní chceme spolupracovat a do budoucna budete chtít spolupracovat také, nebo spíše ne (např. v komunáních volbách).
Vojtko: Není automatické, že to takto bude fungovat i do budoucna. Budeme mít samostatné poslanecké kluby a pokud to bude dobře fungovat, je možné, že budeme spolupracovat i nadále, ale není možné to říct na jistotu. Na komunální úrovni je nutné se propojit na lidské úrovni. Není tedy spolupráce automatická a nebráníme se tomu, ale tyto diskuse ještě neprobíhaly.
Milan: Osobně jsem pravičák jako poleno. Stan a Piráti by mohli spolupracovat. Názorové neshody je ale dobré si vyříkat.
Vojtko: Je potřeba komunikovat a budovat důvěru. Spousta názorových neshod se dá ve skutečnosti vyříkat. Koaliční potenciál stran závisí na tom, jak moc jsou čitelné pro ostatní. Pokud spolu budeme mluvit, tak jsme v řadě ohledů velmi kompatibilní.
Lukáš Kolářík: MS jak Pirátů i Stan jsou relativně nezávislé na centrálním vedení. Proto v rámci komunálu bude hrát roli to, jak si budou konkrétní členové rozumět. Spolupráce v tuto chvíli funguje i na krajské úrovni. Pojďme nechat představit další kandidáty Stan.

Pavla Pivoňka Vaňková: Pocházím z Lišova. O komunální politiku se zajímám zhruba 20 let, kdy jsme chtěli dělat věci lépe a efektivněji. Vyhráli jsme 3x volby. Dlouhá léta jsem působila jako středoškolský pedagog. Nyní působím jako … Jsem členkou expertního týmz pro sestavení programových priorit do parlamentních voleb. Působím v občanských iniciativách, zakládala jsem několik spolků. Kandidaturu do PS beru jako velkou výzvu a těším se na to.

Honza Mádl: Jsem členem ZM v ČB, s Honzou Kleinem jsme založili hnutí Čisté Budějovice, jehož jsem předseda. Byl jsem navržel Stan na poslední místo na kandidáce. Od roku 2007 organizuji charitativní fotbalovou exhibici. V roce 2019 jsme si vzali do pronájmu část kasáren a máme tam centrum Žižkárna. Jsem ženatý a mám 2 děti.

Viktor Vojtko: S registrovaným partnerstvím ani s legalizací lehkých drog já osobně nemám problém, ale mají ho jiní členové Stan.
Martin Kákona: Mám dotaz ohledně hracích automatů. Stát se zřekl odpovědnosti za tento problém. Kdyby se v parlamentu regulaci zpřisňovala či uvolňovala - jaký by byl Váš postoj? Herní průmysl je z mého pohledu špatný a na rozdíl od drog se regulovat dá.
Vojtko: Nevím, jak to má Stan. Já osobně myslím, že regulace by herních automatů by mohla být tvrdší. V ČB je regulace celkem tvrdá, ale náklady na řešení problémů herních automatů byly větší, než finanční výhody z provozování automatů.
Honza Mádl: Jsem rád, že ČB zakázala provozování automatů v katastru města. Vedlejší obce to tak bohužel nemají. Kdyby to bylo centrálně, tak by to bylo lepší.
Honza Hošek: Chtěl jsem se zeptat na názor Pavly ohledně měkkých droga a manželství stejnopohlavních párů.
Pavla: S tvrdšími drogami mám problém. Několik let jsem žila s partnerem, který měl pozitivní vliv k měkkým drogám a vidím, že to není nic závažného a člověk může bez problémů fungovat v běžném životě.
Hošek: A co sňatky stejnopohlavních párů?
Pavla: Nemám s tím žádný problém.
Jusuf: Drogy se nedělí na tvrdé a měkké.

9) Zprávy z koaliční rady:
Lukáš Kolářík:
Spolupracujeme velmi intenzivně i několikrát týdně, je to oboustraně inspirativní:
Ve středu je setkání volebního štábu.
Máme koaliční radu 8 lidí ( 4 na 4) probíráme kampaň a ůkoly z celostátního štábu. jednáme každé úterý večer… například rozpočet kampaně spolu s mamažery, listy atd. Minulý týden jsme vybrali manažera. nakonec jsou dva. Robin Mikušiak - hlavní manager a Šimon Blashko druhý manager.
Kampaň bude náročná, už teď máme signály o snaze rozklížit nás i z ostatních stran. Apeluji, abychom byli rozumní a než začnete křičet tak si to ověřte… Pokud máte kdokoli nápad obraťte se na managery a na nás např. na štábu. Pokud už teď víte, že nám chcete pomoc, přihlašte se koordinátorkám. Jaroslav Havel, Pavla Vaňková, Michal Novák. Kolis, Jana, Pepa Soumar
Viktor: na centrálním volebním výboru zazněla výzva k doporučení podpory…
Václav Klecanda: k těm hejtům a klínům: mě zajímá, jestli je stanovený proces, jak to zpracovat, ověřit. hoaxová databáze… Lukáš Kolářík: jo to je důležitý. Už teď se tomu věnuje tým na celostátní úrovni, už je web k haoaxům a bude i na krajské úrovni. Přemýšlíme nad emailovou kampaní, spolupracují Senioři na palubě…
Nikola Mrázová: do 14 dnů budete mít email k tomuto
Kolis: Přiďte ve středu na štáb.:)

Představení Šimona Blashka
Pracuju v Praze jako produkční a dramaturg
jsme na to dva, už jsme si dělali nejaký brainstorming, děláme dost věcí podobně. Nechceme dělat kampaň dělat trochu jinak. aby si lidé odnesli pozitivní emoci a zážitek.Chceme se potkat s čelními kandidáty a poznat se a udělat si představu.

10) Zprávy z RV
Jan Hošek:
RV - je kolektivní orgána má 20 - 43 členů … něco jako parlament
Co se událo: Schvalovali jsme zprávy a výsledky hospodaření v příslušných sekcích na fóru. Podle mě důležité je, že se zakládá Pirátský institut a volí se šlenové správní rady (7) část je volená celostátním fórem, dva bude volit RV.
Budou se volit členové RV volení CF. věnujte tomu pozornost. Můžu zkusit, to co Dan, pokud máme krajského kandidáta…popřemýšlejte a dejte mi vědět.
Schválili jsme 1. kolo participativního rozpočtu, termín přihlášek je do 30. dubna.
Dan: Jděte do volby RV CFkem… ti kdož znáte lidi mimo kraj…
Sledujtre tvorbu programu do voleb a reformu odborné sekce. pokud nevíte jak obraťte se na mě.
Také jsme dost řešili STAN. podněty na důležité věci klidně hrňte.

11) Různé
a) Pomocná ruka z Jihu (Júsuf)
Jsem si vědom toho, že mnoho z nás dělá různé věci, kterými pomáháme. Můžeme to probrat tady?
Diskuze nad způsoby. Komunikační způsob. Diskuze o smyslu takové práce… atd
Tito uživatelé poděkovali autorovi Klara.Bidarova za příspěvek:
Josef.Soumar
Klára Bidařová
Koordinátorka pro Jihočeský kraj
tel: +420 770 199 948
e-mail: klara.bidarova@pirati.cz
Uživatelský avatar
Tomas.Guth.Jarkovsky
Republikový výbor
Příspěvky: 412
Registrován: 01 pro 2017, 11:10
Profese: dělník lidských práv
Dal poděkování: 303 poděkování
Dostal poděkování: 1369 poděkování

Re: ZÁPISY ZE ZASEDÁNÍ KF JČK

Příspěvek od Tomas.Guth.Jarkovsky »

16.5. 2021 - online setkání KF

Program:

Přivítání, volba zapisovatelů, ověřovatelů a schválení programu - 10 min. (18:00-18:10)
Představení zájemců o členství nebo příznivců (zájemci) - 20 min. (18:10-18:30)
Zpráva předsedy (Jana Koláříková) - 5 min. (18:30-18:35)
Pozdrav od čelních kandidátů (Kolis, Pepa/5 min) (18:35-18:40)
Tipy na zapojení do kampaně (Klára, Šimon, Nikola/5 min) (18:40-18:45)
zdravice od STAN (V.Vojtko, Pavla Vaňková)- 5 min (18:45-18:50)
Zpráva z RV (Jan Hošek) - 5 min. (18:50-18:55)
Okénko volebních manažerů (+ dotazy) - 15 min. (18:55-19:10)
Zahájení kampaně 18.5. - 10 min. (19:10-19:20)
Politické okénko - jak funguje politika na kraji? (V. Kovářová, J.Soumar/20 min) (19:20-19:40)
Různé, volná diskuze

Přítomni: Sandrik Bednář, Petr Nadlický, Martin Benda, Erik Ferchenbauer, Dan Leština (chvíli na začátku - špatné připojení), David Kubeš, Zuzana Kudláčková, Nikola Mrázová, Lenka Kozlová, Jan Roleník, Kamil Podzimek, Milan Svoboda, Júsuf Traore, Petr Trampota, Jan Mráček, Tomáš Guth Jarkovský, Lukáš Kolářík, Andrea Protivínská, Martin Mareda, Luděk Šídlo, Jana Koláříková, Josef Soumar, Jan Votřel, Bohouš Švehla, Jan Hošek, Lucie Orbók, Martin Kákona, Radek Janošťák, Václav Klecanda, Tomáš Válek, Šimon Blaschko, Klára Bidařová, František Batysta, Kali (?), Marián, Viktor Vojtko, Pavla Pivoňka Vaňková, Lucie Korytářová, Robin Mikušiak, Miloš Tuháček, Michal Just

1. volba zapisovatelů, ověřovatelů a schválení programu
Zapisovatelé: Jan Votřel 18:00 - 19:00, Petr Nadlický od 19:00 - schváleno
Ověřovatelé: Andrea Protivínská, Tomáš Guth Jarkovský - schváleno
Návrh programu - schváleno

2. představení zájemců o členství a příznivců
předání předsedání Kamilovi Podzimkovi
Martin Benda, z Třeboně 23 let, představení na foru, zajímá se o školstí. hlavní motivace je začlenění se v Třeboni od 2019 RegP . Je mi líto, že není fungující MS. Je zde málo lidí (2). O členství jsem se dozvěděl od Čerta, k založení je prý třeba 5 členů, proto chci být členem. Nabízel jsem i při pomoci v kampaních a to bych udělal i kdybych do strany přijat nabyl.
Dotazy: Zuzana Kudláčková: A) Co se ti na pirátech líbí nejvíc a co ti vadí?
Odpověď: ad A) strana stojí na liberálních principech - pluralita názorů; demokratické principy; líbí se mi lidi ve straně, jsou energičtí a motivovaní a mohlo by to s nimi jít. ad B) velká většina lidí není připravena na progresivní pirátské názory. Mě jako jednotlivci tyto názory nevadí, ale ve společnosti tyto názory vyvolávají polarizaci a tyto názory občas zbytečně k polarizaci přispívají.
Tomáš: Zajímá tě školství a chtěl bys nějakou reformu a rozhýbat to v Třeboni. Na jaké úrovni politiky by jsi se chtěl v budoucnosti zapojit?
Odpověď: Láká mě komunální politika a školství se na komunálu dá řešit velmi omezeně. Po komunále jsem neřešil co dál, ale otázka školství mě by v této oblasti zajímala. Komunální volby bych chtěl podpořit, ale v Třeboni je málo Pirátů.
Jusůf: Školství není schopné reagovat na potřeby dnešní doby. Nevím, proč se víc věcí neučí - např. duševní rozvoj, mindfulness a práce se stresem. Kvůli pandemii atd. lidé trpí psychickými problémy a právě tyto věci ve školství chybí. Další důležité téma je zvyšování platů učitelů atd.
Odpověď: Na úrovni kraje jsem neřešil kompetence. Podpořil bych financování technických oborů a učilišť.
Jusůf: Vedu KET školství a můžeme spolupracovat.
Dan Leština: Četl jsi stanovy. Máš s něčím ze stanov problém?
Odpověď: Četl jsem je před dvěma týdny. Nic negativního jsem nenašel.
Bohouš: jaký má názor na gay páry a možnost těchto párů mít děti
Odpověď: Nedostatek lidí v Třeboni k tomu, aby se založilo MS. S kampaní jsem chtěl již před třemi lety pomáhat a už se mi to nechce odkládat. Co se týče gay párů: jsem 100% pro a je to jedna z věcí, která této skupině lidí pomůže a nikomu neuškodí či jejich komfortu. Jsem pro.
Lenka: Díval jsi se na organizace a strukuturu strany a jak strana funguje?
Odpověď: Zatím jsem nebyl aktivní, ale sledoval jsem Vaší stranu a základní prinicipy jsou mi jasné a vyhovuje mi to. Jediná věc - fórum je velmi transparentní a to se mi líbí, ale občas to praní špinavého prádla přede všemi, což rády využívají média, je možné špatné a možná by bylo lepší tyhle věci řešit bokem.

David Kubeš, 19 let, bydlí u ČB ve Srubci, student střední školy informačních technologií, chtěl by studovat VŠ, programuje internetové stránky a aplikace, má rád přírodu, má rád Piráty a proto by se chtěl stát členem strany.
Tomáš: A)Čím tě Piráti nadchli a B) co nemáš rád u Pirátů.
Odpověď: ad A) je to moderní strana - informační technologie, otevřený stát, zlepšení blahobytu obyvatel. ad B) Pirátské portály jsou velmi roztříštěné a je občas náročné se v tom vyznat.
Andy: Kdybys byl člen a kandidoval si. Jak by ses vypořádal s hejty - jsi příliš mladý a nic nevíš. Jak by jsi se s tím vypořádal? (nevadí mi tvůj věk:)
Odpověď: Každý musí někde začít. I když jsem mladý, tak to neznamená, že nemohu o dané věci něco vědět, nebo že se v dané věci nemohu angažovat.
Bohouš: Jaký je tvůj postoj k legalizaci drog?
Odpověď: Závisí to na definici drog - v případě konopí jsem pro a historicky by nikdy neměla být zakázána (na základě rasismu), pro legalizaci tvrdých drog nejsem.
Bohouš: V tom případě tě odkážu podívat se na náš dlouhodobý program.
Tomáš: Jsi ze Srubce - by byl tedy členem MS Českobudějovicko.
Odpověď: Ano.
Podzimek: Chystáš se zapojit do KET IT?
Odpověď: Ano.

3. Zpráva předsedy (Jana Koláříková)
Ahoj milí piráti, pirátky, příznivci a všichni ostatní. Od minulého jednání se odehrálo mnoho důležitých věcí. Všechnu energii nyní soustředíme do kampaně, která nás čeká. Každé úterý se tak schází koaliční rada a každých 14 dní se schází volební štáb, který společně s volebními manažery posouvá všechny nápady vpřed a přichází s novými. Další volební štáb nás čeká již 25 května od 19:00. Pokud jste se doposud nezapojili a chtěli byste, můžete se obrátit na naše koordinátorky. Pokud jsme se doposud jenom rozehřívali, od úterka už to bude pořádná výheň. 18. května je totiž start kampaně, což je den kdy všechny Pirátky, Piráti, příznivci a každý, kdo s námi souzní, vyjde do ulic a bude rozdávat pirátské listy. Je to den, kdy bude spuštěn koaliční WEB na Facebooku si můžete nasadit rámeček, sítě zaplaví fotky Pirátů a Pirátek v koaličních tričkách a lidi by měli mít pocit, že Piráti a STAN jsou všude, možná na ně vyskočí i doma z lednice. Tím to ale nekončí, naopak tím všechno začíná. Bude to kampaň a nebude jednoduchá. Vzrůstající preference se úzce pojí s vzrůstající antikampaní proti naší koalici. Bude to tedy tvrdá hra, ale kdyby to bylo jednoduché, mohl by to dělat každý. Ale bez ohledu na výsledek určitě vyhrajeme, pokud si kampaň patřičně užijeme a bude nás náležitě bavit! Díky všem kteří se zapojí. No a na závěr trochu sentimentu: to, že nemůžeme změnit svět, neznamená, že se o to nemůžeme alespoň pokusit. Pro lepší budoucnost, pro naše děti, pro sebe i pro ostatní. A to ideálně všichni společně! Moc díky!

4. Pozdrav od čelních kandidátů (Lukáš Kolářík, Josef Soumar)
Kolis: pozdrav a info o kampani. Jde o to, aby lidi věděli, že kampaň startuje a aby to lidi viděli ve zprávách a na sociálních sítích. Problémy - informace o kampani neprosakovaly dál do nižších pirátských pater, ale snad už se to vyřešilo a budou všichni informováni. V úterý prosím o co největší nasazení a aby se to povedlo.
Pepa: Těším se na úterý, díky všem, co na tom dělají včetně Starostů. Je dobré si kampaň i užít, i když je to práce. Bylo by dobré dosavadní politiku zvrátit, protože politická dna, kterých se současná politika dotýká jsou čím dál hlubší. Poslední měsíce kolegové pracovali na programu, který brzy všichni uvidíme a na v KET a KF se bude ještě řešit. Často uvidíte také články týkající se programu (i jako click bait). www.pirati.cz/hoax poukazuje na největší hoaxy, kde se můžete dočíst, co si Piráti opravdu myslí. Na kampaň máme 90 milionů Kč a peníze jsou opravdu na štíru. Řešíme, jaké věci mají smysl. Z 80% je kampaň v jihočeském kraji připravená. Napiště mi otázky, rád odpovím.

5. Tipy na zapojení do kampaně (Klára, Šimon, Nikola)
Šimon: Zapojit se můžete 18. května roznosem ve svém městě, změnit si profilovku a dát si tam pirátský rámeček. Verča Kovářová vytvoří plakát, který budeme rozesílat a bude tam složka (jaká?). Napište nám svoje poznatky. Pracujeme s Nápadníkem, kde bude napsáno, které nápady budeme realizovat. Pokud se v regionu budou realizovat také kulturní akce a rádi se pripojíme. Vznikla FB skupina Kampan Piráti a STAN 2021, kde bude nejjednodušší dostat se k informacím. V Čepici jsou placky a rádi bychom je distribuovali - dejte nám vědět, zda byste je mohli distribuovat u Vás.
Andy: Na placky jsem sama + Imrich, který je v Nalodění. Pokud budete mít v pondělí do Čepice cestu a pomohli mi udělat další placky, tak budu moc ráda. Ozval se mi Ondra Znoj a chtěl by jít večer plackovat. Mám čas jen do 20 h. Mohla bych dát Ondrovi dát kliče z Čepice, aby tam mohl zůstat plackovat? Chybí asi 150 placek a docela to trvá.
Odpověď: Honza Hošek - zajde tam.
Kolis: Budu se věnovat kampaně v rámci kraje a pokud byste chtěli, abych za Vámi přijel, tak budu moc rád a přijedu.

6. zdravice od STAN (V.Vojtko, Pavla Vaňková)
Viktor: zdravím všechny s některými jsem se viděl s některými ne, doufám, že se uvidíme brzy. Zdůraznil bych, že úterý bude zásaddní. Ve střeu startuje SPOLU. Projeví se to v mediich. Oficiální hash tag: JAKÝ BYL PŘESNĚ??? Pokud by jste chtěli psát příspěvky tak je lepší komentář než pouze sdílení. Každý si najde téma. Bylo by fajn udělat spoustu fotek - zkuste co nejvíce, bylo by dobré společné úložiště. Naplánoval jsem si kampaň v zábavné formě s rodinou. Díky za energii, kterou do toho vkládáte.
Pavla: Moc zdravím, Na kampaň se těším, myslím, že nás obohatí. Mám inspiraci z pirátů. Hurá do toho!!!

Předsedání předáno Tomášovi Guth Jarkovskému.

7. Zpráva z RV (Jan Hošek)
Honza: Krajský zástupce RV - něco jako Pirátský parlament, zástupci volení do RV. Nedávno proběhla volba, zvolilo se 12 členů a bude dovolba. Koncem měsíce se bude hlasovat, tak tomu věnujte pozornost a zvolte co největší počet pro vás vhodných kandidátů. Příští týden Jitsi market. Pokud se chcete zeptat kandidátů, tak odkaz na fóruu. Schvaloval se program, aby mohl být v úterý schválený. Teď se jedná o jmenováno do nominačního týmu, který bude mít na starost jmenování do vládního týmu (případní ministři) a bude probíhat hlasování o dokončení etika ve vnitrostranických volbách-definice co je a není etické ve smyslu volte mě atd… RV sleduje intezivně Dan
otázky: Tomáš V týká se voleb lidí nebo i rozhodnutí strany
odpověď: hlavně personální, ale do chatu odkaz na dokument. Není ok obepisovat všechny SMS volte mě, ale je OK toto sdělit do fóra. Je to pokus o definici etiky při volbách členů do RV.

8. Okénko volebních manažerů (Šimon, Robin)
Šimon: pririta připravit start kampaně, dávali se dohromady místní spojky - kompletace týmu se podařila podle veškerých dostupných informací. Spousta z vás půjde rozdávat. Info bude v newsletteru - dodržujte nařízení ohledn ochrany zdraví - nechceme nahrávat jiným stranám
Robin: přišl jsem později. Mám jednu věc, která mě trápí. emailová korespondence ohledně presentaci jednotlivých kandidátů. Podivil jsem se nad tím. Volby vnímám tak, že je to volná soutž týmů, kdy se, jako ve sportu, snaží zvítězit třeba jako na olimpiádě. A je vidět vyčnívající individuality, které táhnou své týmy. Byla by škoda, kdyby se kandidáti přebíjeli. Já jako volič se rozhoduji podle individuálních lidí, kteří se různě prezentují třeba v mediich. Máme čas na tom zapracovat.
Tomáš děkuje za příspěvky obou
otázky: Jana - mohl by si se vrátit ke kampani Robine? Co čekat v kampani - ceůkvé shrnutí
odpověď: čím víc lidí bude aktivních, tím lepší kampa%n bude. Srrdce Povodím Vlatvy povolena. Prý to není ale ideální kvůli mladým ptákům. Je to na nás jestli to bude použito. Vše co jsme si naplánovali se zdá, že funguje. Lite kampaň pojede. Vybíráme nejvodnější podniky kam se podívat - volnočasová aktivita podívat se na hezkou věc v dané lokaci. Třeba nějaký hezký Gastro podnik. Chci zjistit jestli podnik není proti názorům strany - zjistíme.
Pokojíček nebude v některých městech, ale v některých bude double pokojíček ČB, Tábor, Písek. V menších budou dobrovolníci, kteří obejdou město místo velké produkce. Začal jsem pracovat na cenách found risingu - chce ho rozjed co nejrychleji. Poradím se ohledně nastavení. Prostor v mediich je připraven, jen potvrdit a zaplatit. Budlife v srpnu, aby jsme to stihli
poslední věc, že zítra se snažíme vymyslet zajímavou netradiční tiskovku pro novináře - uvidíme
otázky: Jan Votřel - ke kampani - půjde prostřednictvím FB, listů. Matcce kamaráda chodí HOAX - zaměřují se na to piráti? - údajné machynace na Praze10 - někteří věří, že Piráti jsou špatní kvůli HOAXU. Zaměříme se na to nějak?
odpověď: Jana: je důležité s těmito lidmi pracovat - přeposlat hoax na mail info@pirati.cz - se všema adresama - odpovídači řeší.
Marian - možnost podcastu? Šimon měl dát vědět
Šimon: řešíme to mezi sebou, jak by to mělo vypadat, pracujeme na tom
Robin: musí vyřešit foťák s profi mikrofonem - budeme hledat kandidáty, kteří chtějí mluit a zároveň se pokusíme přemluvit ty, kteří nemluví tolik
Zuzka: je k dispozici harmonogram kampaně? za pomoci kalendáře si to dávám dohromady, ale nejsem si jistá jestli jsou všechny body kampaně plán a nebo už je to fixní akce, které se budou konat.
odpověď: Šimon - zítra bude v newsletteru - kampaňovník, ve kterém budou všechny informace - feedback prosím od všech kdo k tomu něco bude mít.
Milan Svoboda: hoaxy - moje zkušenost je vysvětlovat to lidem a odpovědi na stránkách jsou

9. Zahájení kampaně 18.5. (Šimon, Robin)
Šimon: jedničky pojedou do Prahy u Rudolfína - bude tam stream na našich stránkách a stránkách Starostů. Mělo by být špatné počasí, nicméně možnosti krizového plánu nejsou tak velké a budeme doufat v lepší počasí.
Zkuste udělat nějakou fotku z roznosu s dominantou města - poslat Lubošovi Kudláčkovi na mail lubos.kudlacek@pirati.cz
Bannery jsou v plánu - půjde centrální formulář
otázky: Tomáš Guth: kam posílat fotky přesněji
Šimon: Luboš preferoval email kvůli kvalitě

10. Politické okénko - jak funguje politika na kraji? (V. Kovářová, J.Soumar)
Pepa: minulý rok volby do krajských zastupitelstev - nakonec jsme v opozici. Víme jaká je situace zde na jihu. Zdá se, že to bylo předdomluvené. Máme rozmanitost povolání a to nám pomáhá při rozdělení témat. Fungování je podobné jako na obcích.
Co může kraj ovlivňovat: Kraj hospodaří cca s 20ti MLD - největší položky zdravotnicrví, školství, doprava silnice II tříd a další
dále pak sociální oblast
Kraj řeší investice
Lukáš Kolářík zastupitelům velmi pomohl v začátcích a jako klub momentálně velmi dobře fungujeme. Snažíme se nespolupraovat s tzv oligarfy a dalšími ovlivňujícimi subjekty.

V každé komisi a výboru máme minimálně jednoho zástupce. Máme zástupce i v krajských organizacích, dozorčích radách atd…
nejtěžší je vyjednávání s M. Kubou, který je tvrdý ale ne neoblmný.

povedl se pozmněňovací návrh - zavedení rozklikávacího rozpočtu až k jednotlivým fakturám.
dříve bylo, ale bez detailu na faktury - zároveň se to povedlo i v uživatelsky přívětivém rozhraní

dále se povedlo upozornit na některé věci, jako třeba most v Červeném - plánuje se postavení nového mostu. Martin Kákona pracuje na informacích ohledně možnosti zachování mostu stávajícího
informací je mnoho - sdílíme na FB na fóru.
Snažíme se ukazovat lidem jak funguje kraj, co ovlivňuje atd…
v nejbližší době se budeme zabívat dotacemi, chceme transparenci a férovost
zastupitlský klub se schází 3x v měsíci. Připravili jsme tabulku s e všemi tisky, na kterých se pracuje. Udržujeme historii naší práce. Děkuju Sandrikovi, který se stará o agendu zastupitelského klubu.
Máme rozjeté KETy - Sociální, sport, vzělání a další
všichni se můžete účastnit těchto KETů, ve kterých můžete ovlivňovat dění v kraji, máte přístup k tisků a dalším informacím týkajícím se řízení kraje
Verča: chci poděkovat Pepovi, ptejte se volejte mailujte
otázky: Jana - kolik času sebere zastupitelování a jestli se to promítá do soukromí
odpověď: Martin - já jsem dotoho šel, že budu věnovat jeden den v týdnu, ale nedodržuji to, protože je mnoho tisků, které musím procházet - je to piplačka. V kraji chybí systémy - informační systém kraje je v plenkách. grafických systémů se používá několik, které vznikají na zakaázku a fungují podle toho kdo je vyvořil na různých webe. Ko je workoholik ať se jpřipojí na kandidátku
Pepa: je to velmi intenzivní - bude 5. zasedání - ccca měsíčně. Plán jeden den týdně se opravdu nedaří - věnujeme se opravdu jednotlivým tisků - pojďte dotoho, když budete chtít - fungujeme dobře, pracujeme s výsledky z KETů - jsme členy výborů, takže té práce je hodně takže cca 1,5 dne to určitě zabere. Příjem za to je cca 6000Kč měsíčně, ale odměna nenéí to hlavní - chceme rozkrýt to fungování a jsme konstruktivní opozící, která chce doplnit program a to vede k úspěchům, které se nám daří.
Verča: první měsíce horší ale teď se Sandrikem 8 dní v měsící
Jana: Chci poděkovat všem zastuupitelům a doufám, že vám to nasazení vydrží. Nasadili jste laťku následujícím zastupitelům. Vidíte, že i z opozice se dáprotlačit rozklikávací rozpočet.

11. Různé, volná diskuze
Jan Hošek: kdo si myslíte, že jste nebyl osloven ke kampani, tak se mi ozvěte ČB, pokud někdo mimo ČB, tak Šimonovi
Tomáš Guth: čtvrteční úklid Čepice - sejdeme se, poznáme se - bude občerstvení atd…
Jana: poslední slovo - je složité dělat fórum online, ale už se těším na osobní setkání a omlouvám se za to, že jsme se museli scházet online díky všem, že Pirátíte!!!
KONEC SCHŮZE

Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Guth.Jarkovsky za příspěvek:
Josef.Soumar

+420 728 jednajednatři 966

Uživatelský avatar
Zuzana.Kudlackova
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 655
Registrován: 12 říj 2016, 17:18
Profese: Chůva
Dal poděkování: 880 poděkování
Dostal poděkování: 596 poděkování

Re: ZÁPISY ZE ZASEDÁNÍ KF JČK

Příspěvek od Zuzana.Kudlackova »

27.6.2021 od 18:00 jitsi

1) Přivítání, prezence, volba zapisovatelů, ověřovatelů a schválení programu - 10min. (18:00-18:10)
Přítomní: Kamil Podzimek, Josef Soumar, Andrea Protivínská, Jan Votřel, Erik Ferchenbauer, Dan Leština, Jana Koláříková, Zuzana Kudláčková,Tomáš G. Jarkovský, Sandrik Bednář, Bohouš Švehla, Veronika Kovářová, Klára Bidařová, Honza Hošek, Jusuf Traore, Nikola Mrázová, Lukáš Kolářík, Petr Nadlický, Tomáš Válek, Šimon Blaschko, Vladimír Šíp, Nela Melicharová, Michal Just
Zapisovatelé: Jan Votřel a Petr Nadlický
Předsedají: Jana Koláříková, Kamil Podzimek
Ověření zápisu: Josef Soumar, Zuzana Kudláčková
Program schválen.

2) Zájemci o členství a jejich představení (18:10-18:30)
Zájemci o členství nejsou :)

3) Zpráva předsedkyně + dotazy (Jana Koláříková) - 10min. (18:30-18:40)
Předsedá Kamil Podzimek.
“Ahoj milí piráti pirátky příznivci a všichni ostatní. Od minulého jednání se odehrálo mnoho důležitých věcí, proběhlo několik kampaňových akcí, Piráti byli vidět v ulicích a na sítích. Kampaň se začala pomalu rozbíhat a její části začaly dostávat konkrétní obrysy.
Bohužel však část naší země zasáhla v tomto týdnu katastrofa v podobě tornáda. Na Jižní Moravě přišlo o život dle aktuálních informací 5 lidí, přes 2000 domů je zničených. Na místě pracují jednotky integrovaného záchranného systému a také armáda s těžkou technikou.
Po celé republice vznikají jak finanční, tak materiální sbírky.
Jsem moc ráda, že ani Piráti nezůstali pozadu. Moc děkuji všem, kteří se rozhodli přispět jakoukoli finanční částkou a také všem, kteří se podíleli na narychlo zorganizované materiální sbírce, materiál již zítra pojede na Jižní Moravu.
Kampaň je pozastavena, a to minimálně do 30.6. Nyní jsou totiž mnohem důležitější věci, než je kampaň. Buďme solidární a pomáhejme…a hlavně z toho pomáhání nedělejme kampaň.
Jižní Morava již brzy bude potřebovat dobrovolníky na pomoc v místě katastrofy. proto pokud budete mít volnou kapacitu, máte možnost místo koaličních listů vzít do rukou lopaty a kýble a udělat něco, co má smysl.
O dalším postupu nejen dobrovolnické pomoci, ale i kampaně, vás budu informovat hned, jak budeme vědět víc.
Nejsme Piráti, ale jsme hlavně lidi a solidarita a ochota pomáhat ostatním by pro nás měla být samozřejmostí. Díky, že pomáháte!”

Zuzana Kudláčková: V Čepici je nějaký materiál na pomoc na Moravě, ale není toho hodně a nemá cenu, aby sem někdo zajížděl.
Odpověď: Zavolej Blance Lednické.
Jan Votřel: Kdy se budou povolávat dobrovolníci na Moravu?
Dobrovolníci jsou v současnosti pomalu povoláváni a budeme je svolávat v rámci dní.

4) Zpráva z RV (Jan Hošek) - 5min. (18:40-18:45)
Dan Leština: Chystá se stream s volebními managery o kampani a do zítra do dopoledne máme vybrat nějaké zástupce lidu, kteří by měli poskytovat zpětnou vazbu o tom, jak naše kampań probíhá. Tento stream s manažery má být ve čtvrtek. Pokud budete mít zájem se zúčastnit, tak dejte vědět. Témata: zkušenosti z kampaní, zkušenosti z ulic atd. Dále jednáme o tom, jestli rozesílat sms. Jmenovali jsme lidi do vládního týmu. Měli jsme na to hodně málo času. Máme jednoho kandidáta, ale nestihl vyřešit vše, co bylo potřeba. Řešili jsme technické záležitosti ohledně fóra. Pracovní skupiny jedou.
Jusúf Treore: Dospělo RV k tomu, že Zulip je oficiální kanál?
Odpověď: Je to stranický systém, který je doporučen k vnitrostranické komunikaci víc, než email.

5) Zprávy z krajského zast.klubu (Veronika Kovářová, Josef Soumar)- 10min. (18:45-18:55)
https://docs.google.com/document/d/1pWo ... DilRU/edit
Josef Soumar: Měli jsme včera pracovní setkání krajského klubu a řešíme strategii do dalšího roku, řešíme marketing. Rozklikávací rozpočet: krajský úřad ho má nově zapnutý. Není dokonalý a je to politický konsensus a rádi bychom měli ještě další úpravy. Zvolili jsme tzv. salámovou metodu a budeme to tlačit dál a zlepšovat. ZM: vyjadřujeme se odborně na základě dat a analýz. Odstupující ředitel krajského úřadu nás pochválil za to, jak fungujeme. Pokud byste něco potřebovali, tak se na nás obraťte.
Dan Leština: Zpráva z KZ. Krajský úřad vyměnil ředitele a nový ředitel byl vybrán ve výběrovém řízení. Byli jsme ve výběrové komisi a byl vybrán nejlepší kandidát - za nás tam byla Veronika Kovářová a pomohla ve výběru kandidáta. Ten byl jednoznačný, byl vybrán pan /neslyšel jsem jméno). Budějovické letiště: schází se mezistranická pracovní skupina - lákají se investoři, projekty atd. Rozklikávací rozpočet: je dodělán.
Každý měsíc máme mezi 30-60 pracovními body a většinou hlasujeme pro, protože je to dobře připravené, až na nějaké výjimky. Naší výhodou je, že tam jenom nechodíme sedět a hlasovat, ale často si obejdeme úředníky a dost často nám pak něco projde. Prosadili jsme třeba vysokorychlostní internet atd. Měli jsme taky teambuilding. Máme nevýhodu v tom, že nemáme 700 zaměstnanců krajského úřadu, proto potřebujeme lidi v KETech, kde se téměř vše z krajského zastupitelstva řeší. V 9 lidech, které na krajském úřadě máme to zvládá, ale stále jsme na to sami.

6) Plán kampaně - akce přes léto a podzimní horká fáze (Šimon Blaschko) - 20min. (18:55-19:15)
Šimon Blaschko: nyní je kampaň pozastavená, jak na sociálních sítích, tak kontaktní (zrušena kampaň na Olšina a v Českém Krumlově se starostou - je možné, že tyto akce přesuneme, nebo necháme jenom to setkání se starostou). Letní akce budou fungovat formou rozdejů a chceme se zaměřit na větší města, připadně 1 větší město, 2 měnší. V Čepicu bude setkání s dobrovolníky. Zatím je otázka, jak a kdy bude start horké fáze kampaně. Původně to mělo být 31. srpna, ale možná se posune na dřívější termín. Začne taky pokojíček tour ve větších městech a roznos novin v menších městech. Hlavní event bude 1. října ČB, kam dorazí oba lídři. 11.8. přijde Vít Rakušan a 24.8. přijede na jih Ivan Bartoš.
Robin rozjednal nábytkovou banku, ale nelíbilo se nám, jak to vypadalo. Ideálně by to mělo být přijemné místo setkání a budeme se to tak snažit udělat.
Máme vylepenou první vlnu plakátů. Řeší se i billboardy, ale až od září. Vyrábí se taky plachty a měly by být v první polovině srpna.
Jan Votřel - až budete v Č. Krumlově, tak se můžete ozvat
Šimon - dáme vědět. Pokud bude Krumlov, tak budeme informat ve středu.
Josef Soumar - chtěl bych poděkovat Šimonovi, že jsem moc spokojený s naší spoluprácí.
Šimon - taky díky. Budu rád, až si vzájemně poděkujeme za spoluráci v říjnu po volbách:) Ale díky a vázím si toho.
Petr Nadlický - jaká je změna ve volebních manažerech?
Josef Soumar - měnil se volební manažer a Šimon se stal hlavním volebním manažerem.

7) S hosty o Seniorech na palubě - update (Nela Melicharová, Jakub Holzer, Vladimír Šíp)-10 min. (19:15-19:25)
Nela Melicharová, Vláďa Šíp
Nela - díky za pozvání a možnost shrnutí na celostátní úrovni. Mám radost, že se podařil projekt dobře rozjed. Proběhlo velké množství akcí oniline i offline cca 3 akce. Přes léto bude větší pauza a start bude až v září. Přes léto příležitosné setkávání víletování. Chci sdílet celostátní plakát - ke stažení na webu (Klára, Nikola má link). Budeme rádi když budete mít při kontaktní kampani náš leták - je tam pirátská linka. Dále je seniorský program, který se dával dohromady delší dobu a příští týden by měl být kompletní. několi A4 ale chceme ho upravit do menší podoby - bude dostupný i na webu. Natáčíme video - představovací - senioři na palubě - proběhlo s Ivanem a z víletu a vyhodíme krátké představovací video - náborová kampaň (senioři nejsou tolik na FB ale naše cílovka ano)
Další video má Vovsík
Další seniorské setkání se chystá 19. 7. - budu zde na dovolené a dorazím a ráda se s vámi setkám a poznám blíž
Klárka - setkání v čepici bude 19. 7. od 16:00 všichni jsou zváni
Dan - byl jsem účasten mezigen setkání za mladé a bylo to fajn - normální povídání si, kdo by chtěl, tak se může zapojit. Děje se program a RV to neviděl a doufám, že to brzy schválíme.
Nela - Kuba Holcer měl na starosti program a protože všichni řešili celostátní program a vzhledem k prolínání seniroského a celostátního programu se řeší finální verze a schválení se ještě řeší
Dan - bojím se, že program není žádný - musíme to vidět včas a mít čas na to to schválit. Podatelna RV funguje
Nela - času je dost, je to potřeba na září a říjen
Vladimír Šíp - stříbrný program se tvořil dlouho, mnoho připomínek. Myslím, že je to dobrý materiál-dostal jsem poslední znení od Olgy. Těším se na 19. 7. Máme k dispozici el. auta - chceme vyrazit na jízdu okresem Tábor a nabořit Babišův dopis (není to pravda). mám přípis pro seniory co mě znají v JČ - vysvětluji, že Piráti a STAN jsou budoucnost - v Táboře máme volební okno pro vydávání novin a já tam dám leták proč Babiše nevolit. Chci vyrazit do vesnic a vkládat do schránek. Na menších a středních obcích jsou senioři volící Babiše, protože nemají relevantní informace. Chceme získat až 15 - 20% seniorů. Jirka Roubíček chce vymyslet trasu s Vláďou a doufá ve schválení programu.
Dan - díky za aktivity. Vloni jsme zkoušeli rozdávání osobně na vesnicích a bez efektu. Nechtěl bych aby jste tím ztráceli moc času. Super jsou hospody a povídání si tam - myslí, že to má potenciál
Honza Hošek - k programu - v RV o tom nic nevíme - může to být leták do schránek s vysvětlením proč piráti a nebo si to můžeme schválit. Můžeme to dát koaliční radě k vyjádření.
Nela - Vláďa nasdílí dokoment
Honza Hošek - když RV neví, že něco existuje, tak to nemůže být bráno jako ofiko část programu
Dan - jde o to, že si různé týmy tvoří něco sólo bez informace na členskou základnu. Postupujme dle pravidel.
Janinka - nevěřím ve špatný úmysl
Nikola - budu tě kontaktovat v pondělí - máme plakáty na neplacené plochy a nechám je u Klárky v Táboře
Petr Trampota - jestli pojedete kolem Lipna, tak se můžeme spojit
Jan Votřel - líbí se mi zaměření na seniory. Jde o to, aby nevolili Babiše. Máte manuál, jak mluvit s vlastními seniory?
Dále velký problém řetězových HOAXů, jak na ně, eventuálně vlastní řetězový mail
Nela - maily jsou velké téma a historycky na to děláme od začátku. Pracujeme na jednom řetězovém mailu, ale nevíme jestli to půjde. Ivan chce příručku proti HOAXům, abychom měli k dispozici rychlou odpověď v ruce.
Nikola - argumentační mauál je již k dipozici - viz info k HOAXům
Jan Votřel - 1. byl by Vláďa schopný sdílet zkušenosti s kkomunikací se seniory?
Stíhá Michal Zachar a chtěl by pomoc?
Vláďa - konzuluji se Šimonem. Dále toho devatenáctého můžeme probrat zkušenosti jinak není problém mi napsat
Nela - Michal nestíhá a bude rád za každou pomoc - budou rádi
Jan Votřel - prosím o kontakt
Vláďa dává kontakt do chatu: valdimir.sip@arrwosys.cz, Ivana.hlusickova@pirati.cz
Zuzka - jste v kontaktu s Jirkou Šromem?
Nela - na jednou nebo dvou setkání ale teď nevím. Možná Klárka.
Klárka - Jirka se stará o nemocnou tetu, ale na setkání chce dorazit
Zuzka - je propirátský a byla by škoda, kdyby zapadl
Janinka - díky za Váš čas Nelo a Vláďo

Volná diskuze a různé
Zuzka - chci se zeptat. Bylo by fajn, že bychom to mohli intenzivně provozovat přes prázdniny. Je to bez nákladů a nevím jak to organizovat a převzít samotnou kontaktní kampaň do vlastních rukou. Chci to pozdvihnout lokálně
Nikča - chci aktivizovat lidi z nalodění. Přátelsky se s nimi setkat, sednout si pokecat dát si jídlo, piknik atd…
Andrea - to samé a apelovat na ReP a členy, že když se vyhlásí rozdávání a na termín tam nikdo nedorazí, tak se ztrácí chuť do akce
Janinka - když nemůžete, tak se omluvte
Zuzka - máme se s těmi voliči a podporovateli potkávat, pokecat, kdekoliv kdekoliv
Petr - bude se řešit moje členství na PKS?
Janinka - zařadím si to do programu

volná diskuze

Tito uživatelé poděkovali autorovi Zuzana.Kudlackova za příspěvek:
Josef.Soumar
Zuzana Kudláčková- MS Českobudějovicko
"Naděje není to přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl - bez ohledu na to, jak to dopadne."
Uživatelský avatar
Klara.Bidarova
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 347
Registrován: 24 říj 2018, 11:35
Dal poděkování: 254 poděkování
Dostal poděkování: 237 poděkování

Re: ZÁPISY ZE ZASEDÁNÍ KF JČK

Příspěvek od Klara.Bidarova »

Setkání KF JčK 12.9.2021 od 14:00 v ČePiCi

Přítomni: Jana Koláříková, Lukáš Kolářík, Josef Soumar, Ruda Žák, Jan Novák, Luboš Kudláček, Tomáš Válek, Sandrik Bednář, Jan Hošek, Nikola Mrázová, Tomáš Guth Jarkovský, Zuzana Kudláčková, Martin Benda, Vítězslav Lamač, Olga Kypetová, Josef Špak, Jusuf Traore, Pavla Válková
Jitsi: Klára Bidařová, Veronika Kovářová, Dan Leština Host: Lukáš Wagenknecht ( od 16:00)

1) Přivítání, prezence, volba zapisovatelů, ověřovatelů a schválení programu - 10min. (14:00-14:10)
Zapisovatel: Zuzka Kudláčková, TGJ
Ověřovatel: Ruda Žák (16.9.2021)
Program schválen optickou většinou.

2) Představení zájemců o členství nebo příznivců (zájemci) - 20min. (14:10-14:30)
Olga Kypetová: Z Nových Hradů, ČB gympl, věnuju se psychologii a pracuju v zemědělství na statku, S Piráty sympatizuji delší dobu (plachty, OVK atd.), ale teď se chci zapojit více. Do MS ČB.
RUDA: Mohla by ses zapojit do KET? co je ti blízké.
OK: Zemědělství.
JK: To zrovna potřebujem.
Luk. Kol: jsi v souladu s Pir programem? je tam něco co ti vadí?
OK: Jsem v souladu velmi, nic mi úplně nebaví. Jediný trochu rozpor je s rychlým přijetím eura.
TGJ: Koho bys volila kdyby neexistovali Piráti?
OK: To bych byla hodně na vážkách. Musela bych si hodně zjistit. Ale k volbám bych šla.
JN: Co se ti na programu líbí?
OK: Digitalizace - jsem velký fanda.
Martin Benda: Byl jsem na jarním setkání online. Jsem z Třeboně, představení na fóru již mám. V Třeboni můžu pomáhat.
Luk. Kol.: Máme v Třeboni už zastupitele, komunikujete tam?
MB: Jj, setkáváme se a už řešíme různý věci, ale hlavně se to snažíme oživit.
JK: Velmi chválím.
MB: Humanitní obory mám bc. - chci pokračovat v mgr na učitelství v ČB.
JK: KET SOVA bych vřele doporučila.

3) Zpráva předsedkyně + dotazy (Jana Koláříková) - 10min. (14:30-14:40)
Předáno předsedání TGJ.
JK: Je kampaň! Všichni jste už kampaň nasáli a doufám, že to tak bude až do konce září, a že to AB nandáme, a budem třeba i ve vládě. Prosím, zapojujte se do kampaně. Bavte se s okolím a svou bublinou, dejte jim noviny. rekapituulace bude na Volebním štábu
dotazy ke kampani:
LK: Připravuje se volební štáb?
JK: Bude v krajském městě. Společné sledování výsledků.

4) Zprávy z koaliční rady + dotazy (Jana Koláříková) - 20min. (14:40-15:00)
Schází se jednou týdně v úterý - občas to přesouváme kvůli kampani. Vytýkám lehce Starostům, že se málo zapojují, ale dva jejich kandidáti a tajemník se zapojují velmi. Diskuse nad výzvami ke kroužkování z některých stran. Kandidáti na ministry: řeší se volební výbor. Pokud se chcete se na něco ještě zeptat?.
JT: Je někde k dispozici čerpání rozpočet?
JK: Ano je to na piroplaceni.pirati.cz diskuse nad čerpáním. příspěvků kandidátů, fundraising

5) Zapojení do kampaně - lídr kandidátky - 10 min. (15:00-15:10)
LK: V uterý byla tiskovka a zahájení kampaně. větší akce (pokojíček) funguje dobře, ale potřebujeme zapojení více lidí/dobrovolníků. Téměř každý den je něco, je třeba se střídat. Sešup preferencí je, zdá se, zastaven. Kontaktní kampaň funguje. Potvrzuji, co říká Janča, se Starosty to není horký. Jen ti dva kandidáti a tajemní ostatní se nezapojují. Starostové na menších obcích jsou pod velkým tlakem. Prosím my se zapojujme a bojujme, dá se to ten měsíc vydržet, zvládneme to. Těším se na vás.
JK: Jakým způsobem probíhala tiskovka.?byl špatný zvuk.
LK: jo to víme, proběhla sebereflexe. 5 kandidátů řeklo své projevy, a pak jsme odpověděli na otázky o kraji. Přišly ČT a Jihočeská televize. Ta udělala reportáž - neutrální.
TomášV: Zahájení v Ústí. Taky to padalo. Metrika zahájení kampaně? LK: O Ústí nevím, nezařizoval jsem a metriky dosah neděláme sami, ale dělá to monitoring tisku atd. Nevím z hlavy, pak se kouknem.
JTraore: Mluvil si o zastavení klesání. Dneska vyšel STEM s 18.
LK: Nemůžeš porovnávat různý agentury. U dalších průzkumů to bude už zploštělé.
JN: Edukační okénko o průzkumech.
LK: Je třeba sledovat trendy: například mandaty.cz
TGJ: Předávám předsedání JK.

6) Kampaň - volební manažer a PR manažer - 30min. (15:10-15:40)
Šimon je v Praze, kde získává důležité informace.
LK: Čekají nás debaty v Tv.
M: Veškeré informace jsou v newsletteru. Je možné a žádoucí se zapojovat do debaty. V pátek 17.9.2021 je možná setkat se starosty v obci Hůry. Ve Vimperku bude 24.9. pokojíček. Je možnost vzít si plakáty a rozvěsit v obcích.
LK: 1.10. bude největší událost v JčK - bude potřeba každá ruka a noha.
JK: Nikče pošle pozvánku. TV: chtěů jsem říct, že mám dobrou zkušenost s plakáty, když jich tam je hodně, tak to nemizí.
JS: 4.10. měl být Ivan v Písku?
NM: Zjistím.
JS: Musíme si udělat přehled v příštím týdnu, kde to bude rozneseno, a kde to musíme rozdat a roznést.
TGJ: Doporučuji kampaň sledovat, je mnoho dobrých věcí a fakt je motivační.
LK: Jo obrat kampaně se povedl. Divadlo je skvělé.
NM: V pondělí bude v Táboře ŠvindlBus.
LK: Ten doporučuji, jeto hodně dobrý.
NM: Vemte si noviny!
LK: Jak je to s plachtama?
NM: Organizace kampaně.

přestávka - 15:40-16:00

7) Senátní volby + dotazy (Lukáš Wagenknecht) - 30 min. (16:00-16:30)
JK: Přivítání.
LW: Rád vás osobně vidím. Chtěl bych řešit věci ohledně voleb. Jsem z Volebního výboru, kde řešíme volby i městské a senátní. Obecní zastupitelstva, na to bude kapacita až po volbách 10. 10., bude to spíše volnější s centrální podporou. V senátních volbách bychom neradi zaspali vlak, jako vždycky. Rád bych nastartoval debatu. Fungování se senátorem Láskou (Sen21), v tuto chvíli nechceme asymilaci STAN klubu. Ne vždy jsme v souladu, např. 3x a dost. V našem klubu je zatím 90 procent shoda.
TV: Máme cíle v počtech senátorů?
LW: Není to ještě ověřené, ale čím víc tím líp.
TV: U nás jsme už vykopl, ale usnulo to. Když nebudeme mít svého kandidáta, budeme podporovat?.
LW: V podpoře upřednostnit koaliční formát. Je třeba to mít namyšlené v rozpočtu. centrální nákupy zlevní kampaň. V Praze je cena cca 1 milion. Menší město za cca 0,5 mil. za kampaň do senátu. Pomůže i sinergie s obecní kampaní.
NM: Jak to děláte s podporou daného kandidáta? Tým pro něj? Minule byla jiná představa.
LW: Někdy je reality trochu jiná. Přílišná kreativita, nicméně to musí ten kandidát odmakat.
JK: Je fakt že se kandidát se musí snažit. Vždy je problém u rozpočtu se souběhem s komunálem. My máme menší rozpočet, takže to fakt nebude moc.
LW: Co musí kandidát splňovat: Brand strany! Lokální znalost! samotný kandidát! (musí dřít!!! odstát v ulici) sociální dovednosti, komunikace atd. se dají naučit a budou mít školení. Je třeba je varovat, že bude hodně práce. kandidát musí mít příběh. Diskuse nad protikandidáty a možnostmi v našich senátních obvodech.

8) Zpráva z RV (Jan Hošek) - 5min. (16:30-16:35)
Nejaktuálnější věc: běží Participativní rozpočet. Členové hlasujte pls.,je to do zítra.
JK: Je tam i jihočeský projekt - na krajinotvorbu - příroda do měst.
HH: Schválili jsme etiku kampaňování ve vnitrostranických volbách. Řešili se niominace do vládního týmu, běží druhé kolo doplnění, zatím je přihlášen jen Jan Lipavský. Dále se schvalovali programy, povolební strategie, řešili se dokumenty, který se jmenují program (program v 5 minutách, pro maldě atd). Proběhlo po dlouhé době fyz. zasedání v Pardubicích. Další zasedání bude v listopadu. Můžem v JČK nabídnout prostory… Diskuse nad parametry a organizaci zasedání RV.
GJ: Jak dopadl ten vládní tým (problémové osoby)?
HH: Usnesení bylo přijato.

9) Různé
Jusuf T.: Jak vám fungujou KETy? Přiznám se , že SOVA moc nefunguje.
JK: Je kampaň. po volbách zaměříme.

Klára Bidařová
Koordinátorka pro Jihočeský kraj
tel: +420 770 199 948
e-mail: klara.bidarova@pirati.cz
Uživatelský avatar
Zuzana.Kudlackova
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 655
Registrován: 12 říj 2016, 17:18
Profese: Chůva
Dal poděkování: 880 poděkování
Dostal poděkování: 596 poděkování

Re: ZÁPISY ZE ZASEDÁNÍ KF JČK

Příspěvek od Zuzana.Kudlackova »

KF JčK 31.10.2021 Písek

Přítomni: Jana Koláříková, Lukáš Kolářík, Josef Soumar,Jan Novák, Luboš Kudláček, Tomáš Válek, Sandrik Bednář, Jan Hošek, Nikola Mrázová, Tomáš Guth Jarkovský, Zuzana Kudláčková, Martin Benda, Júsuf Traore, Klára Bidařová, Michal Horák, Tomáš Posekaný, Jiří Roubíček, Milan Svoboda, Bohuslav Švehla, Ivo Vlasatý, Erik Ferchenbauer, Jan Mráček, Pavel Tůma, Kamil Podzimek, Ivana Hofmannová, Filip Kudláček
Jitsi: Dan Leština, Josef Špak, Šimon Blaschko, Martin Novotný, Václav Klecanda (od 16:15)

0)uzavřený bod jen pro členy - povolební vývoj (Olga Richterová) - 50 min. (14:00)
přestávka 10 minut (14:50-15:00)
1)Přivítání, volba zapisovatelů, ověřovatelů a schválení programu - 10 min. (15:00)
2)Představení zájemců o členství nebo příznivců (zájemci) - 10 min.(15:10)
3)Zpráva předsedkyně (Jana Koláříková) - 5 min. (15:20)
4)Zprávy z koaliční rady (Jana K., Lukáš K. Bohouš Š., Josef S.) - 30min (15:30)
přestávka 10 minut (16:00-16:10)
5)Zpráva z RV (Jan Hošek) a Povolební situace, dopady voleb, vyjednávání, pohled do budoucnosti, poučení z historie + diskuze (Lukáš Kolářík, Jana Koláříková - 60min) (16:10)
přestávka 10 minut (17:10-17:20)
6)KETY (Júsuf Traore)
7)Grilování kandidátů do PKS (Jana Koláříková, Bohouš Švehla?) - 40 min. (17:20)
8)Různé, konec (18:00)

Přivítání, volba zapisovatelů, ověřovatelů a schválení programu - 10 min. (15:00)
KF bylo řádně zahájeno. Zapisovatelem byl zvolen Sandrik B., Erik F. a Honza N., Ověřovateli: Zuzana K. a Júsuf T.

Představení zájemců o členství nebo příznivců (zájemci) - 10 min.(15:10)
Ivana Hofmannová - nabízím své služby v oblasti PR.
Martin Novotný - jsem z ČB, studuji správu zeleně v Lednicích. Jsem aktuálně bývalý člen HOPČB. Zvažuji zapojení do komunální politiky v ČB doposud jsem spíše jednal jako aktivista.

Zpráva předsedkyně (Jana Koláříková) - 5 min. (15:20)
JK: Volby nedopadly podle plánů. Škoda, ale budeme makat.
Výzvy, které nás čekají jsou komunální a senátní volby (dva obvody - ČK a Tábor). Pro komunální volby považuji podstatné nakopnutí KETů, které by měly pomoci s přípravou volebních programů. Buďme přátelé a tahejme za jeden provaz. Děkuji všem za nasazení a práci v kampani.

Zprávy z koaliční rady (Jana K., Lukáš K. Bohouš Š., Josef S.) - 30min (15:30)
JK: Koaliční rada byla složená ze čtyř zástupců za Piráty a čtyř za STAN. Nepříliš velká aktivita STAN. Po začátku kampaně jsme se rozhodli rozvázat spolupráci s hlavním krajským volebním manažerem Robinem M. Takže v práci pokračoval dále druhý volební manažer Šimon Blaschko za podpory KoKS, MO a tajemníka ZK.
JS: Snažili jsme se držet rozpočet v rámci rady. Scházeli jsme se online. Aplikovali jsme pokyny dané z centrály. Považuji za trochu nešťastné sdílení vlastního know-how. Snažili jsme řešit individuální prohřešky kandidátů - velmi nedisciplinovaný byl bohužel Jan Mádl (STAN).
LK: Potvrzuji, nedělali jsme strategické věci, pouze realizovali věci dané shora. Se současnými poslanci za STAN jsem v kontaktu. Od příště bude poslanecké okénku s kolegy ze STAN.
BŠ: Republikově to měli kolegové v krajích těžší než my. Všechny hříchy jsme reportovali včas.
NM: Naší kampan moc kopírovat nejde.
ZK: JčK STAN není zcela jednolitý.
TV: Otázka na Kolise ohledně Vostradovského - jela se na něj kampaň?
Kolis: Nejel nic, je v trochu jiném křídle. Vostradovský se poměrně distancoval.
JT: Spolupráce na krajské úrovni? Se STAN?
JK: Koaliční rada rozpuštěna, ale na schůze chodit budou a budou s námi konzultovat.
ZK: Díky za otevřenost fungování koaliční rady.
BŠ: Co Jan Mádl? Vůbec neřešil výtky k osobní kampani.
IH: Po osobních zkušenostech se STAN, jejich vnitřní organizací, držení pravidela dohod, promítne se to do komunálu? Povede se jinak?
JK: Je to věc subsidiarity a jednotlivých MS.
BŠ: Neznám osobně moc příznivců koalice.

Zpráva z RV (Jan Hošek) a Povolební situace, dopady voleb, vyjednávání, pohled do budoucnosti, poučení z historie + diskuze (Lukáš Kolářík, Jana Koláříková - 60min) (16:10)
LK: Probíhá programové prohlášení vlády. Probíhá dobře až na 4 vyjímky. Dále resortní dosazování lidí, zde je to koplikovanější z pohledu 5 stran. Do ustavující schůze sněmovny by mělo být vše připraveno.
DL: Za RV jsme v uterý po volbách měli se zvolenými poslanci hovor. Probírali jsme co musíme napravit a kde jsme udělali chybu. RP a RV by mělo objíždět kraje a budovat důvěru v členské základně, ale zatím se to úplně nedaří.
JH: Špatná kouminakace RP a RV. Bude probíhat referendum o jadnacím řádě.
JK: Bude volební výbor pro kumunální volby a volby pro Senát. Komunální program si každá obec dělá sama popřípadě doplní o centrální program kumunalních voleb.
DL: Centrální program bude nejspíš hotový na jaře.
ZK: Už je vyčíslen finanční dopad na KS?
JK: Kraje to až tak nezasáhne, ale centála musí snížit náklady o 50 procent. Musíme oslovit MS ohledně financování (např. komunální volby či akce).
JS: Věnovat se především problémům v komunálu a ne zbytečnostem. Zaměřit se na příležitosti a finančně je podpořit.
LK: Pokud se chcete věnovat komunálním volbám a kandidovat, začněte už teď. Musíme být obezřetní, kampaň jede pořád dál z pohledu médií.
JS: Nesmíme být pasivní v jednáních, ale i v naší práci. Musíme poukázat na problémy obcí, mediálně je vyzdvyhnout a řešit je.
VK: Na centrálu nezpoléhat, musíme převzít zodpovědnost do vlastních rukou.

KETY (Júsuf Traore)
JT: Garanti Ket jste spokojení s fungováním? Máte příklady dobré praxe? Dva roky se snažím o fungování KETu SOVA a posouvat, ale řekl bych, že KET uplně nefunguje. KETy by se daly využít teď v komunálních volbách. Mohly by se pokusit sestavit nezávazné odborné programy. Vídím v tom min. 3 výhody. Aktivizujeme lidi, budeme mít support pro kandidáty a bude ucelený.
ZK: Myslím, že by to mělo fungovat obráceně. Konzultovat program od MS ke KETu.
JK: Navrhnula bych, aby se podoba fungování přesunula na Fórům a PKS se sešlo s garanty KET.
JS: Personálně je nás bohužel málo.
DL: KET nám funguje jako porada před zastupitelstvem.

Grillování kandidátů do PkS
JN: konkrétní cíle práce v PkS?
JK: Rozpočet, rozvoj členské základny (zapojení Kokks), nastartování KET, komunál (soustředit se na PR)
JS: Všechno na fóru, peníze a strategie, vše dokola, volte Pepu!
TV: podpora kandidátek komunál, komunikace s členy mimo MS
MH: Vrácení straně Pirátů smysl, koalicí jsme ho ztratili, bude těžké ho získat zpět, budu pracovat aby strana smysl měla (osa, svoboný internet, legalizace!)
Kolis: Navázat na předchozí práci, strategie (mediální odbor, KET - již dělal), komunálky (finanční pokrytí, lídry, komunikace témat, chceck list - komunál, KET), ztmelit a vylepšit procesy.
DL: KET nefunguje, málo lidí, proč ten KET nefunguje? Jak co a proč to ještě nefunguje?
TV: více strategií, žádná nefungovala, vytypovat dva až tři KETy, které vybudovat, pka další.
JK: Slepice a vejce - nemáme lidi, když příjdou nezapojí se, protože nefungují KETy. Je třeba napnout síly - zakládání organizace.
MH: Uměle zveličený problém? Má to být servis pro KS, pokud není poptávka po servisu, tak není třeba. V Písku lokálně zafungovalo hlasování zastupitelského klubu na kraji proti špatně nastaveným dotacím. KET fungují když si to někdo vyžádá. Není to tak zlé.
JS: Vymýšlel jsem KETy. Furt o tom mluvíme, ale pořád nemáme nic funkčního. Komerce - odstřihnu (předběhlo dobu?), je otázka zda-li to dát jet, nebo dát k ledu. Zfunkčnit, nebo zmrazit. Vidíme v tom přidanou hodnotu, potřebují to ty lidé? Mají KETy analýzu kde lidi chtějí působí? Proč nechodíš? proč se ti tam nelíbí? => Analýza. Nemáme data.
Kolis: Zjistit, které KETy fungují, nebo které ne a řešit?

NM: Jakou gesci v rámci PkS měli a proč?
JK: Senát, koks, rozpočet, zadávání úkolů a odměnování.
TV: komunikace s KF, headhauting.
LK: Rozpočet, IT, komunikace s ostatními orgány, ale jsem univerzální. Komunál.
MH: Vrátit se z úkroku bokem, je třeba jí vrátit na Pirátskou cestu. Watchdog.
JS: Komunál, best practicis (jak co dělat - koaliční potenciál, PR)

JH: Nikdo z kandidátů není v ČB, v ČB bude taky komunál, co budete dělat proč ČB?
JK: Otevřené jednání (kdokoli z čb může) pks, nejlepší je komunikace, nehrajme si na to kdo má fnci a kdo jí nemá.
LK: Nikdy jsem nedělal rozdíly mezi MS, se všemi na rovinua stejně. V ČB je otázka čepice, ale je třeba ji stále mít (otázka kde).
TV: Jde i o to reprezentovat minority a bezMSkový, kraj nejsou jen Budějce. Kraj musí být pro všechny.
JS: Budějce potřebují kandidáta na primátora/ku, ten musí dostat od PkS maximální support, neznamená to nadřazenost jiným ěmstům, ale tenhle člověk bude mediálně vidět, bude prezentovat jak republikové, tak místní témata. Obdobně jako Praha táhne SčK. Bez ohledu na místní příslušnost. Na ČB musí být odraz jak fungujeme interně a externě. SPolečný brief kandidátů!
MH: loňské senátní volby ukázaly jak budějčáci a ostatní pomohli v senátní kampani.

BŠ: Kolik bude vaše časová dotace
TV: 5-20 hodin, v létě to bude méně. Čas co slíbím dodržím.
LK: Mám času dost. :-) 10h/týnden
JK: 40-50 měsíčně jsme měla, chci redukci na 40/měsíc => 10/týden
MH: Otázka je zavádějící, jde o to co se řeší, když není co řešit je toho málo.
JS: Podobně jako Michal, jde o efektivitu, nejde o to kolik času, ale kolik práce. Já odvedu svojí práci, nebudu to měřit. Důležitý je jestli PkS plní úkoly. Případně členský podnět, když nikdo nic nedělá.
TV: Chtěl jsem kontrolovatelnost, proto jsem to do své řeči dal. Pak jsou lidé co se do toho
JF: Příměr KF a PkS jako k volbám voličům a vládě. VOlíte lidi co mají schopnosti a zkušenosti, jsou to lidi co se umí domluvit a koordinovat vaší budoucnost. Já bych to nestavěl do role hodin, ale do úrovně.

JN: Nemělo Ti pomoct tvoje MS? Lidé z MS čb makali
MH: Nechme to být.

ZK: máte být fungující tým. Dva lidi, které preferujete z těch kolegů:
JK: Verča a Pepa
TV: Verča a Pepa
LK: Jana a Pepa
JS: Kolis (naučils e věci dotahovat do konce a má nadhled => zkušenosti z republiky), uměl bych si představit všechny, ale kdyby šlo o dva protipoly a měl by tam být Michal. Je důležitá diverzita. Důležitý je názorový rozpor, to vede k větší diskuzi.
MH: Kolis (viz Pepa) a Pepa

IV: senátní volby? Mámte předtavu a co proto udělat?
JK: šance moc není, dělal jsem si analýzu, 2024 a 2026 imho větší šance, nerýsuje se osobnost. Zkoušíme vše možné.
Kolis: republikové dohody, vyklízení slabších míst za podporu lepších.
JF: Bude těžké proti Jirsovi, neslibujme senátora tam kde to bude těžké. Neplácat cenný čas, který patří do komunálu. Víme kdo asi vyhraje, řešmě komunál. Chceme starosty, místostarosty, radní.
MH: Je to na nás, já dostal 20K na registraci do voleb. Je třeba investovat víc. Je třeba hodně peněz.
TV: Okamžitě řešit, i Jirsa jde porazit, ODS není tak silná jako dřív. Je třeba mít co nejlepšího kandidáta (do konce roku). Zvážit podporu koaličního kandidáta.

Jusuf: Konkrétně: CO uděláte pro komunální volby, kandidátky, tak co vy kobnkrétně uděláte pro náš úspěch v komunálu?

TV: Oslovení, dle toho plán, aktivní podpora kandidátek a kandidátů.
Kolis: metodika lidí co se chtjěí zapojit, finance, napojení na krajský klub, bližší provázání s MO, individuální PR a mediální školení.
JK: Jako kolis, plus SAKo, zvyšování kompetencí a dovedností. Kandidát se musí umět prodat.
MH: Já nevím co proto tebe mám udělat, chci konkrétní požadavky a pomůžu s konkrétními problémy. O to si musíš říct. Nevím co je v kterém ěmstě za problém, s kterým budu moct pomoct dopředu je těžké. Zkušenosti máme, volební kampaně umíme, nevíme co zapůsobí jinde. Pomůžu s čímkoliv.
JF: Je třeba dopředu říct co udělá PkS a druhé je to co říká Michal. CO může PkS? Vítězná strategie, zbytek je k ničemu.Jak má kdo kdy pracovat. Postavit vítěznou strategii pro každou obec, ne jen pro MS.

ROuba: Kolis kandiduje na předsedu?
Kolis: Nespecifikoval jsem, zařadili mě tam na předsedu, OK?
Rouba: Platí že koupíš lod když budeš předseda?
Kolis: Ano a velkou!

Různé
JH: Kde se uvažují komunální kandidátky?

VOlyně, Prachatice, Katovice, ČB, Třebon, Hradec, soběslav, Tejn, Písek, Suchdol, Tábor.
VK: vyvážený prostor pro kandidáty?

Vašek nebyl na zahájení, proto neměl prostor.

DL: Mrzí mě technické nedostatky,a le nemůžu za ně, nebyly na mé straně.

Zuzana Kudláčková- MS Českobudějovicko
"Naděje není to přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl - bez ohledu na to, jak to dopadne."
Uživatelský avatar
Klara.Bidarova
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 347
Registrován: 24 říj 2018, 11:35
Dal poděkování: 254 poděkování
Dostal poděkování: 237 poděkování

Re: ZÁPISY ZE ZASEDÁNÍ KF JČK

Příspěvek od Klara.Bidarova »

Zasedání krajského fóra online 19.12.2021

Přítomni: Dan Leština, Klára Bidařová, Lukáš Kolářík, Zuzka Kudláčková, Ivo Vlasatý, Tomáš Jarkovský, Dominik Kruppa, Filip Holzer, Jan Hošek, Kamil Podzimek, Kristýna Nohejlová, Tomáš Válek, Luboš Kudláček, Lucie Orbók, Martin Benda, Martin Kákona, Michal Horák, Pavel Tuma, Sandrik Bednář, Václav Mocek, Vojtěch Hutla, Jana Koláříková, Veronika Kovářová, Andrea Protivínská, Jusuf Traore, Pavla Pivoňka Vaňková, Nikola Mrázová, Pavel Šramhauser, Viktor Vojtko, Michal Šimek, Ondřej Prášil, Martin Tošer, Jiří Roubíček
Předseda: Lukáš Kolařík
Zapisovatel: Tomáš Válek + Dan Leština
Ověřovatel: Verča Kovářová

1)Přivítání, prezence, volba zapisovatelů, ověřovatelů a schválení programu
Kolis předseda, TV zapisovatel, VK ověřuje, program schválen
DL chce prodloužit bod RV na 15 min

2)Představení zájemců o členství nebo příznivců (zájemci) - 20min.
Vojtěch Hutla - původem Chrudim, podniká v IT, sleduje Piráty 7 let, chce se zapojit zatím jako RegP, chce se zapojit i okolo IT, na dotaz JK - programově mi koalice se STAN smysl dávala, ale byl jsem zaskočen výsledkem, dotaz DL - je to moje první dobrovolnická činnost mimo školu, krom Pirátů uvažuje i o Amnesty
Lucie Orbók - jsem RegP pod MS Tábor, podílela jsem se na kampani do PS21 a chci i na KV22, jsem v týmu kultura a cestovní ruch, jsem režisérka a divadelní manažerka školou, také vedla české centrum Budapešť (diplomacie), aktuálně na MD, částečně žije v Rumunsku, v Sedmihradsku (poblíž Draculy), LK i JK přenáší zkušenost, že vzdálenost nevadí
Filip Holzer - zastupitel v Třeboni, odešel od SZ a s Martinem Bendou a Vítkem Lamačem a Čertem připravují kandidátku do KV22, od SZ jsem odešel kvůli politice dvou lidí, plus jsem ztratil naději ve změnu u SZ, na dotaz JK jsem jen RegP, nyní nechci vstupovat do strany, zajímá mě nejvíc cyklodoprava, spolupracuju s Automatem, sociálními službami a kultura, dotaz AP a soc. služby - podpora hospicu, podpora zázemí, JF dotaz - chci hlavně alokovat finanční zdroje, programem pro mladé myslím hlavně dostupné bydlení, startovací byty, využít lépe městské byty, i kulturu využít více pro mladé (festival a tak, více Čert)
Kristýna Nohejlová - je z CB, pracuju jako speciální pedagog pro autistické děti, věnuje si LGBT, založila Duha na jihu, věnuju se i IT, ZK - domluvíme se na ověření, dotaz DL - chce jít do MS CB
Martin Tošer - pochází od Veselí, žije v JH, po 30 letech skončil u armády, zaměstnán v nemocnici (přístroje, dotace, VŘ, ekonomika) - zájemce o příznivectví a komunální politiku v JH, Vystudovaná stavařina, dělal ženistu.

3)Poslanecké okénko (poslanci) - 10 minut
změna rozvrhu na návrh předsedy
PV - jsem zvolená za PirStan, dveře máte u mne vždy otevřené, v PS jsem ve výboru sociální a v školkém výboru, podvýboru (něco k dětem), komise pro rovné příležitosti, delegace pro středoevropskou inciativu, zpravodaj pro novou izolačku, chci vyzvat ke spolupráci
VV - podvýbor pro CR a eGovernment, věnuje se zakotvení digitalizace v programu nové vlády, výbor pro sociální politiku, vedoucí delegace do Evropské? unie, kancelář budeme mít v CB, jsem již jen neuvolněným náměstkem, bude na městě reorganizace
ZK dotaz na PV - každý den mě něco překvapí, nejvíc zkreslenost mediálních obrazů
LK - těším se na spolupráci, jsem i částečně poradcem VV pro předání svých zkušeností, dveře jsou otevřeny i pro Vás poslance
VV i PV se odpojili

4)Zpráva předsedy + dotazy (Lukáš Kolářík) - 10min.
VK přebírá předsedání
LK děkuji za volbu, nemáme PKS ještě kompletní, problematická dovolba, nejsou kvůli tomu detailně hotové kompetence
priority KV - viz. později
revize KET - vzniká dokument nového zaměření KET
dotazníkově nám vyšla malá přístupnost a pomalé nabírání členů, KET nám může pomoci s atraktivitou, je třeba začít se skautingem
ČePiCe - zatím není moc alternativ, zatím doporučíme prodloužit smlouvu, není výhodnější alternativa, začneme s jednáním KF, ať je případně čas i na jinou variantu
MT dokážeme Čepici využít? LK vysvětluje funkci a poměry, sleva na nájmu, smlouva je nyní v plánu na rok, pak revize
MK - dotaz na peníze, LK peněz za volby máme jako kraj mírně víc, ale méně máme od centrály, LK návrh rozpočtu brzy předložíme

5)Zpráva z RV (Jan Hošek) - 15min.
LK předsedá
JH aktuálně se jedná o rozpočtu centrály, viz. forum
JH bylo toho hodně, vláda, náměstci, upgrade pravidel pro členy a RegP - máme ověřovat ideové cíle strany u daných zájemců; jedná se o červených liniích pro vládní angažmá
DL k červeným liniím, jde i o proceduru, aby to bylo zvládnutelné za běžného provozu; proběhlo jednání k odvolání Ondry Dostála; RV často musí konfirmovat jednání vyjednávačů či PK - není ideální přenos pravomoci na RV místo CF; jména ve vyjednáváních jsou čistě na vyjednávacím týmu, RV to neovlivňuje
ZK Chobotnice už na ideové souznění myslí

6)Komunální volby - plán postupu - LK - 15 minut
poslali jsme výzvu a sběr plánovaných kandidatur
pomůžeme vyřešit administrativní formality
potřebujeme lídry co nejdříve pro mediální viditelnost
na CF2021 má přijít k představení volební strategie VV a VŠ, plus zdroje atd.
ZK potřebujeme vědět jak je to s volebním manažerem (zda ho má platit MS či bude kraj), LK dáme vědět
TV dotaz na manuál, LK zatím jsme zkopírovali odjinud a zpracováváme, chceme to mít v první půli ledna
JH apeluje na doplnění celostátní tabulky
NM spolu s LK zpracováváme dosavadní info z měst a obcí

7)Různé + situace v Čepici (na návrh ZK)
diskuse se již nezapisuje

Klára Bidařová
Koordinátorka pro Jihočeský kraj
tel: +420 770 199 948
e-mail: klara.bidarova@pirati.cz
Uživatelský avatar
Klara.Bidarova
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 347
Registrován: 24 říj 2018, 11:35
Dal poděkování: 254 poděkování
Dostal poděkování: 237 poděkování

Re: ZÁPISY ZE ZASEDÁNÍ KF JČK

Příspěvek od Klara.Bidarova »

KF JčK 27.02.2022 Strakonice

Přítomni: Jana Koláříková, Lukáš Kolářík, Iva Kočíková, Veronika Kovářová, Luboš Kudláček, Zuzana Kudláčková, Sandrik Bednář, Jan Hošek, Michal Horák, Vítězslav Lamač, Dan Leština (od bodu 6),
Luděk Bláha
Jitsi: Klára Bidařová, Václav Klecanda, Martin Mareda, Nikola Mrázová, Kamil Podzimek, Josef Špak (od bodu 3), Tomáš Guth Jarkovský (od bodu 3), Viktor Vojtko (bod 3–4), Júsuf Traore (od bodu 6),
Tomáš Válek (od bodu 6)

Návrh programu:
První blok (13:00-15:00)
1) Přivítání, volba zapisovatelů, ověřovatelů a schválení programu - 10 min. (13:00-13:10)
2) Představení zájemců o členství nebo příznivců (zájemci) - 15 min. (13:10-13:25)
3) Zpráva předsedy (Lukáš Kolářík) - 5 min. (13:25-13:30)
4) Poslanecké okénko (Viktor Vojtko) - 10 min. (13:30-13:40) - připojí se online
5) Komunální volby - 45 min. (13:40-14:25)
a) reporty z MS a ostatních lokalit - přípravy na komunálky
b) sdílení idejí do komunálních programů (V.Klecanda) - 10 min.
6) Zpráva z RV (Jana Koláříková) - 5 min. (14:25-14:30)
7) Senátní volby - 30 min. (14:30-15:00)
a) strategie k senátním volbám - uzavřený bod - zařadit na konec (T. Válek) - 10 min

  1. pauza 15:00-15:30
  2. Druhý blok (15:30-17:30)
  3. Souběžně - předpokládáme průběžnou fluktulaci osob včetně pořádajích:
    1.) Diskuze na téma "Jak naplnit kandidátku na malém městě" - (Verča Kovářová)
    2.) Time management - (Jana Koláříková)
    3.) Městečko Palermo - workshop na krizovou politickou komunikaci (vhodné i pro
    mladší) (Tomáš Válek)

1) Přivítání, volba zapisovatelů, ověřovatelů a schválení programu
Na úvod byl schválen zapisovatel Sandrik, ověřovatelem Lukáš Kolářík, a dále byl schválen upravený program.
Bod Vaška Klecandy přeřazen na pozici číslo 3. Druhý blok pro nižší účast a aktuální situaci zrušen.

2) Představení zájemců o členství nebo příznivců (zájemci)
Iva Kočíková – Reg. příznivec, jsem nová, chci se rozkoukat, nejsem zvyklá na politiku. Sleduji ZULIP.
Jsem keramička, zajímám se o ŽP. Piráti jsou pro mě jediná volitelná strana, chci vás podpořit. Dříve
jsem volila zelený. Jsem z obce Věžovatá Pláně z oblasti mezi Českým Krumlovem a Kaplice.

3) Sdílení idejí do komunálních programů (V.Klecanda)
VKL: Zajímalo mě, jestli to funguje celostátně (zjevně není). Takže se ptám, jestli to aspoň bude
celokrajsky. Je plno zkušeností, které by se daly sdílet.
JK: Měl by být celostátní program pro obce o který se mohou opřít, stále se na něm pracuje,
připomínkuje se to, ale není to pořád ono, ještě to bude pár dní trvat. Pak se od toho můžeme
odpíchnout.

LK: Je potřeba pracovat v resortních týmech a KETech a pak to může šlapat a je možné sdílet
zkušenosti.
VK + JK + ZK: Už jako ČB máme složku s programy, připojíme se k tomu doplníme a budeme sdílet
minulé i současné programy.
VKL: Chtělo by to lépe sdílet informace, já jsem o žádné složce nevěděl. Musíme pracovat efektivně,
nestačí mít někde v zápisech někoho.
Domluvili jsme se, že modifikujeme současná data, vytvoříme rozcestník, svoláme volební štáb.

4) Poslanecké okénko (Viktor Vojtko)
Omlouvá Pavlu, ře ubytování válečných uprchlíků na Lipně. Info o pandemickém zákoně, nebylo to
úplně šťastné. Dále je důležitý rozpočet, který prošel 1. čtením. Opozice někde ve výborech hlasuje
pro, někde proti. Odsunutá je korespondenční volba, je to pro nás stále zásadní.
Dále debata ohledně zrušení skupiny přátel Ruska na parlamentní úrovni. JH: Dotaz na skupinu pro
Tchaj-wan. V. Vojtko ifnormuje, že skupina existuje, ale ne na oficiální úrovni jako ostatní.

5) Zpráva předsedy (Lukáš Kolářík)
LK: Od minula došlo k dovolbě předsednictva, Tomáš Válek dovolen jako poslední místopředseda.
Obracejte se na nás dle toho, co má kdo na starost v matici odpovědnosti. Díky schválení rozpočtu
jsme ukončili rozpočtové provizorium a již hospodaříme řádně. Nesrovnalost s jedním záměr byla
vyřešena a došlo k úpravě. Luboš představil dokument, a to, jak může každému pomoci s komunální
kampaní. Dále pracujeme na tom, jak zaktivizovat příznivce, z těch, co se zapíší je stále menšina těch,
co jsou později aktivní.

6) Reporty z MS a ostatních lokalit - přípravy na komunálky
NM: Jindřichův Hradec – dáme 27 dobrých lidí, čistě Piráti. Již pracujeme na další aktivizaci a
kampani.
JT: Prachatice – pracujeme na silné kandidátce
ZK: České Budějovice – máme tříčlenný volební výbor (ZK, Jarda Hansal a Luboš dle vnitřních
pravidel). Program budeme mít brzy, dopravu řešíme externě. Debata se zelenými.
VK: Volyně s vysokou pravděpodobností budeme stavět.
JK: Katovice – řešíme jak, ale stavět určitě budeme.
MH: Písek – práce není lehká, mnoho bodů, komplikované body týkající se prodeje v průmyslových
zónách a pozemkové body. Primárky jsem vyhrál, i když jsem to nečekal. Ještě řešíme jak dál.
VL: Třeboň – je nás kolem 10, připravujeme se na založení MS. Finalizujeme program.
MH: Soběslav (písemně zastoupil a přečetl MH) – stavíme kandidátku, někteří z minula, někteří noví.
Půjdeme jako Piráti pro Soběslav. Plánujeme vydání listů.
MM: Tábor – vlastní kandidátka, máme navoleno prvních 6 míst. Kolega z Jistebnice rezignoval na
pozici místopředsedy MS. Budeme mít volební manažerku – členka kandidátky Lucie Orbok.
JT: Nabízí, že má připravené body do programu pro sociál a školství. Ozvěte, pomohu Vám s tím.
JK: Navrhne RP předání programu z komunálu vedoucím KETů.

7) Zpráva z RV (Jana Koláříková)
JK: Jsem čerstvě zvolenou členkou republikového výboru. Plním tam plno úkolů, byla jsem vyslána do
volebního výboru, ve kterém jsem místopředsedkyní. Řešíme dotažení programu i financování.
Doporučení ze strany RV bohužel RP nerespektuje, to nám trochu komplikuje práci. Volební výbor
předložil tři varianty pro RP, to si vybralo variantu číslo čtvrtou. Spory se točí ohledně peněz pro
Prahu na kampaň. DL potvrzuje.
JK: Probíhá výběrové řízení na 1. pirátskou, zástupce za RV budu já. Také jsem společně s DL
jednatelem. Shrnutí, jsem velmi aktivní, včetně DL.
Jan H: Jaroslav Hansal má zkušenosti s provozem eshopů, má sklad, má know-how. Může se zapojit nebo
aspoň pomoci se zkušenostmi.
Dále debata o fungování republikového výboru a o bonmotu Jakuba Michálka ve vztahu k RV. DL
vysvětluje, že polovina členů má velmi slabou účast a je pasivních, v tom mimo jiné spočívá tento
problém. Zejména u těch, co mají vysoké veřejné funkce, je to problém.
DL: Ukončili jsem Mumble. Debata o rozlišení fóra pro diskuze a jednání na jiné platformě.

8) Senátní volby
Týkají se nás 3 obvody (Českokrumlovsko, Táborsko a Jihlava).
neveřejný bod

9) Různé
MH představuj svůj disentní postoj k dlouhodobé situaci na Ukrajině.

Klára Bidařová
Koordinátorka pro Jihočeský kraj
tel: +420 770 199 948
e-mail: klara.bidarova@pirati.cz
Odpovědět

Zpět na „Krajské fórum Jihočeský kraj“