Výběrové řízení na člena Finančního výboru

Toto forum slouží pro diskuze a zveřejňování činnosti Pirátů v městských orgánech - komisích a výborech.


Moderátoři: PKS Pardubický kraj, KoKS Pardubický kraj, PMS Pardubicko

Uživatelský avatar
Ondrej.Karas
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 437
Registrován: 08 zář 2017, 12:40
Profese: vývojář, obchodník
Dal poděkování: 478 poděkování
Dostal poděkování: 587 poděkování

Výběrové řízení na člena Finančního výboru

Příspěvek od Ondrej.Karas »

Hledáme nového zástupce Pirátů do Finančního výboru zastupitelstva města Pardubic.

Finanční výbor je kontrolním a iniciativním orgánem zastupitelstva obce. Je jedním dvou výborů zřizovaných zastupitelstvem ze zákona a kontroluje hospodaření obce. Výbor dále plní úkoly, kterými jej pověří zastupitelstvo obce a tomu se také ze své činnosti zodpovídá.

Požadavky
  • Bezúhonnost
  • Názorová shoda s programem Pirátů
  • Řádná docházka na jednání výboru
  • Pravidelná komunikace se zastupiteli (online komunikační platforma, koordinační schůzky před jednáním zastupitelstva )
Termín nástupu: co nejdříve.

Hodnotící kritéria
  • Odbornost: váha ⅓
    • Formální vzdělání v oboru
    • Praxe v oboru
    • Zájmová činnost (spolky, dobrovolnictví, …)
  • Komunikační schopnosti: váha ⅓
    • Schopnost a ochota využívat pirátské fórum
    • Schopnost a ochota využívat interní komunikační systémy (Zulip, Jitsi)
    • Ochota účastnit se pravidelně schůzek zast. klubu nebo jiných setkání.
    • Jiné metody komunikace a reportování
  • Motivace a časové možnosti: váha ⅓
    • Zaměření na cíl (jaké priority chce uchazeč prosazovat).
    • Jaké jsou možnosti uchazeče se výboru věnovat (kolik času může do výboru vložit).
Výběrové řízení bude dvoukolové.
  • Hodnotící komise bude v prvním kole tříčlenná, složená z členů místního sdružení Pirátů. Na základě zaslaných přihlášek provede hodnocení uchazečů. V případě potřeby položí uchazečům doplňující dotazy.
  • Finální výběr kandidáta provede společně hodnotící komise a členové pirátského zastupitelského klubu. Pro toto druhé kolo může být vyžadována přítomnost uchazeče v termínu do 29.11.2020 za účelem pohovoru. Pohovor může být realizován online.
Vaše přihlášky zasílejte do 23.11.2020 23:59 na ondrej.karas@pirati.cz.

V textu přihlášky se stručně představte, popište své odborné předpoklady pro výkon funkce člena výboru (formální vzdělání, praxe, zájmová činnost, ...). Popište své možnost a schopnost komunikace s pirátským zastupitelským klubem (e-mail, fórum, chatovací platformy, práce se sdílenými dokumenty, ochota využívat interní komunikační systémy strany,...). Dále popište svou motivaci. Proč se hlásíte do výběrového řízení, co byste chtěli v výboru prosazovat. Popište také vaše časové možnosti (příprava a účast na výboru, schůzky se zastupiteli).

V případě, že se do VŘ nikdo nepřihlásí, nebo pokud přihlášení kandidáti nebudou splňovat jistou základní úroveň požadavků, bude VŘ ukončeno bez výsledku a kandidáti budou osloveni napřímo.

Vyhodnocení VŘ bude v anonymizované formě zveřejněno v tomto vlákně na fóru nejpozději 5.12.2020.
Zdenka.Sulcova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 5
Registrován: 23 dub 2020, 10:11
Profese: lektor, poradce, řidič
Bydliště: Pardubice
Dal poděkování: 6 poděkování
Dostal poděkování: 9 poděkování

Re: Výběrové řízení na člena Finančního výboru

Příspěvek od Zdenka.Sulcova »

Hezký den,

dovoluji si podat přihlášku do VŘ na člena Finančního výboru.

Jmenuji se Zdenka Šulcová, bydlím v Pardubicích a mám podanou Přihlášku k Pirátům v Pardubicích.

Vzdělání mám vysokoškolské v oboru účetnictví, podniková ekonomika a oceňování. Dosažen titul Ph.D. V současné době se věnuji poradenské a lektorské činnosti, a to nejen pro podnikatelské subjekty, ale i pro ÚSC, rozpočtové organizace apod. Vyučuji a lektoruji účetní a daňová témata pod vzdělávacími agenturami (Profima Effective s.r.o., TSM Vyškov s.r.o., 1. VOX a.s., Cambridge Business School, apod.). Mimo poradenskou a lektorskou činnost se věnuji stálým klientům v oblastech účetnictví a podnikový financí (např. Domov důchodců Tmavý Důl - rozpočtová organizace zřízená krajem apod.)

Mezi mé koníčky patří filatelie, četba, když je počasí, tak jízda na kole, případně si s manželem jdeme zahrát tenis. Další můj koníček a relax je řídit autobus a trolejbus. :)

Jako motivaci, proč se hlásím do Finančního výboru, je snaha být užitečná a nápomocná v rámci činnosti na této úrovni a dát k dispozici své vědomosti, znalosti a praktické zkušenosti.

Ohledně časových možností - pokud jsou termíny dány předem, mohu si zařídit volno na tyto dny - alespoň ve většině termínů. Jinak jsem schopná a ochotná komunikovat online i osobně, a to i v pracovní době.

Děkuji za zpětnou vazbu

Zdenka Šulcová
Uživatelský avatar
Vojtech.Jirsa
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 51
Registrován: 23 říj 2017, 21:44
Profese: dopravní urbanista, projektový manažer
Dal poděkování: 85 poděkování
Dostal poděkování: 67 poděkování

Re: Výběrové řízení na člena Finančního výboru

Příspěvek od Vojtech.Jirsa »

Výsledky:
Do výběrového řízení se přihlásili dva zájemci: Zdenka Šulcová a Adolf Vondrka. Hodnotící komise ve složení @Vojtech.Jirsa, @Lukas.Havlena a @Dominik.Becka doporučila zastupitelskému klubu Adolfa Vondrku. Zastupitelský klub návrh následně přijal. Gratuluji Adolfovi
Hodnocení komise je zde:
Oba zájemci byli hodnoceni v jednotlivých kritériích všemi hodnotiteli, a to jako ve škole (známky 1-5). Dle podmínek VŘ byly určeny průměry hodnocení z kritérií ve třech oblastech. Tyto oblasti mají dle podmínek VŘ při hodnocení stejnou váhu (každá oblast 1/3). Dále byl tedy spočten průměr hodnocení z průměrů v jednotlivých oblastech pro oba zájemce. Zdenka Šulcová obdržela celkovou známku 1,7, Adolf Vondrka 1,4. Oba zájemci tedy obdrželi známku 1-. Ve škole by zřejmě měli oba jedničku. My jsme museli přihlédnout k tomu, že je třeba jednoho z nich vybrat. Doporučujeme jmenovat do funkce člena FV Adolfa Vondrku. Dále doporučujeme Zdenku Šulcovou, pokud bude mít zájem, co nejvíce zapojit do činnosti zastupitelského klubu, zejména v oblasti rozpočtových a obecně ekonomický problémů.
Odpovědět

Zpět na „Pardubice - městské orgány“