Spravedlnost?

Moderátor: PKS Ústecký kraj

Pravidla fóra
  • Toto je veřejné fórum. Stanoviska nevyjadřují názor Pirátů, pokud nebyla schválena příslušnými orgány. Stanoviska se publikují na krajském webu.

  • V anketách mohou hlasovat i návštěvníci bez přihlášení. Ankety proto nelze v žádném případě považovat za závazná hlasování.

  • Moderátorem tohoto fóra je krajské předsednictvo.

  • Toto fórum je viditelné pro návštěvníky bez přihlášení. Přihlášeným uživatelům se zobrazuje pouze tehdy, pokud jsou členy krajského sdružení nebo jeho registrovanými příznivci. Fóra místních sdružení se zobrazují pouze jejich členům a jejich registrovaným příznivcům.

  • Mezi registrované příznivce se můžete sami zařadit přidáním do příslušné skupiny v nabídce Obrázek Nastavit zobrazovaná fóra.

Antonin.Budaj
Člen KS Ústecký kraj
Příspěvky: 63
Registrován: 07 bře 2020, 11:05
Profese: Úředník
Dal poděkování: 118 poděkování
Dostal poděkování: 108 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Spravedlnost?

Příspěvek od Antonin.Budaj »

Ahoj,
částečně kopíruji a částečně jako autor sdílím případ, který asi většina z nás zná. Buhužel ale vzhledem k dlouhé době a vleklým soudům, byl tento případ pozapomenut. A proto připomínám a zároveň se ptám...jaký je na tento případ názor Pirátů?
"Skoro osm let se u českých soudů vleče případ Lukáše Kuzmiaka, který dokázal v roce 2011 vypátrat svůj ukradený MacBook a na svém blogu zveřejnil záběry lidí, kteří ho koupili. U soudu se ale nakonec jako obžalovaný ocitl on sám, protože na něj dotyčná rodina podala žalobu kvůli psychické újmě, kterou měla utrpět, když se případ dostal do médií. O jedné žalobě soud pravomocně rozhodl letos v září. „Výsledkem je, že mám zaplatit odškodné ve výši 86 400 Kč plus úroky a soudní poplatky, celkem asi 135 tisíc,“ řekl Kuzmiak Lupě s tím, že je to vlastně úspěch, protože žalující strana požadovala původně odškodné 448 tisíc Kč. Odvolací soud ale nakonec přihlédl k tomu, že žalující rodina mohla – například kvůli podezřele nízké ceně – důvodně předpokládat, že byl počítač kradený."

(Lupa.cz, David Slížek 20.11.2020 https://www.lupa.cz/aktuality/muz-z-kau ... .sznhp.box)

Fajn den a víkend
Tonda

Místopředseda krajského sdružení Ústeckého kraje.

Odpovědět

Zpět na „Ústecký kraj“