Jednací řád volebního výboru a volebního štábu

Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha

Pravidla fóra
  • Toto je veřejné fórum. Stanoviska nevyjadřují názor Pirátů, pokud nebyla schválena příslušnými orgány. Stanoviska se publikují na krajském webu.

  • V anketách mohou hlasovat i návštěvníci bez přihlášení. Ankety proto nelze v žádném případě považovat za závazná hlasování.

  • Moderátorem tohoto fóra je krajské předsednictvo.

  • Toto fórum je viditelné pro návštěvníky bez přihlášení. Přihlášeným uživatelům se zobrazuje pouze tehdy, pokud jsou členy krajského sdružení nebo jeho registrovanými příznivci. Fóra místních sdružení se zobrazují pouze jejich členům a jejich registrovaným příznivcům.

  • Mezi registrované příznivce se můžete sami zařadit přidáním do příslušné skupiny v nabídce Obrázek Nastavit zobrazovaná fóra.

Uživatelský avatar
Jan.Hora
Kontrolní komise
Příspěvky: 3081
Registrován: 19 led 2016, 15:51
Profese: IT analytik / Software developer (MSSQL)
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 4852 poděkování
Dostal poděkování: 6433 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Jednací řád volebního výboru a volebního štábu

Příspěvek od Jan.Hora »

Na základě jednání které bylo ukončeno se záměrem otevřít připomínkování dokumentu zakládám toto vlákno. Cíl dokumentu shrnuje důvodová zpráva, kterou sem pro váš komfort kopíruji:

Důvodová zpráva Michala Zachara
Vážené krajské fórum,

chci vám předložit k rozpravě myšlenku založení dvou týmů, které podle mého názoru zatím ve struktuře krajského sdružení chybí. Jedná se o tzv. stálý Volební štáb a a stálý Volební výbor.

Oba dva štáby popisuje předložený jednací řád, kde jsem se pokusil o co nejjednodušší návrh struktury. V rámci Pirátů totiž stále opakujeme dle mého názoru stejnou chybu. A sice to, že nepracujeme dlouhodobě na volebních kampaních. Vždy se začne pracovat rok před kampaní, spíše až poslední půlrok před termínem.

Záměrem zřízení těchto dvou týmů je tedy přispět k tomu, aby se informace a zkušenosti přenášely běheme volebních období průběžně a neztrácely se a získávaly s nástupem každého volebního manažera znovu a znovu.

Tvorbou těchto strategických týmů je to, co může v dlouhodobém horizontu pomoci s volbami, se začleňováním dobrovolníků do práce u Pirátů.
Zároveň přikládám původní PDF: Vzhledem k tomu že kolaborativní editování na mraku je stále ještě nespolehlivé (alespoň podle mých posledních informací) a část členů nefandí ukládání souborů na gdrive, ponechávám k diskusi jako formou se bude dokument připomínkovat (a případně připravím preferovanou variantu). Osobně bych preferoval gdrive, protože lze dokument měnit formou návrhů změn a jde o veřejný dokument, ze kterého velký bratr žádnou velkou hodnotu nezíská, ale podřídím se preferenci většiny.

Jan Hora
KS Praha
PMS Praha 4
zastupitel MČ Praha 4
jan.hora@pirati.cz
Keep calm and practise Iaido

Uživatelský avatar
Georgia.Hejdukova
Rozhodčí komise
Příspěvky: 1211
Registrován: 25 čer 2017, 17:02
Profese: studentka práv, rešeršistka
Bydliště: Praha 6
Dal poděkování: 735 poděkování
Dostal poděkování: 2475 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Jednací řád volebního výboru a volebního štábu

Příspěvek od Georgia.Hejdukova »

Výborný nápad

“It does not do to dwell on dreams and forget to live”
― prof. Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore, O.M
+420 775 864 103 / georgia.hejdukova@pirati.cz
LinkedIn / Facebook / Twitter / Instagram / Web

Uživatelský avatar
Jakub.Michalek
Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
Příspěvky: 12344
Registrován: 22 čer 2009, 14:54
Profese: poslanec
Bydliště: Žižkov - Praha 3
Dal poděkování: 5385 poděkování
Dostal poděkování: 20706 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Jednací řád volebního výboru a volebního štábu

Příspěvek od Jakub.Michalek »

V rámci volebního výboru jsme tuto záležitost probírali a připravil jsem návrh stručnějšího dokumentu, který sem dáváme k připomínkám. Poprosím o připomínky do čtvrtka, v pátek 23. 10. v 15.00 hodin odpoledne na Jitsi (Volebni Vybor Praha).

Pro připomínkování dokumentu bych doporučil používat Google Docs, který funguje bez problému a jde o osvědčené řešení, které umožňuje komentovat komukoliv.

Jakub Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů a vedoucí resortního týmu Spravedlnost
Nenič mě, sloužím všem. :)

Odpovědět

Zpět na „Praha“