podnět ( nejdříve) ke KF

Moderátoři: KoKS Zlínský kraj, PKS Zlínský kraj

Pravidla fóra
  • Toto je veřejné fórum. Stanoviska nevyjadřují názor Pirátů, pokud nebyla schválena příslušnými orgány. Stanoviska se publikují na krajském webu.

  • V anketách mohou hlasovat i návštěvníci bez přihlášení. Ankety proto nelze v žádném případě považovat za závazná hlasování.

  • Moderátorem tohoto fóra je krajské předsednictvo.

  • Toto fórum je viditelné pro návštěvníky bez přihlášení. Kdokoliv do něj může psát nebo hlasovat v anketách.

  • Registrovaní uživatelé (včetně členů a RegP) si mohou fórum zneviditelnit, viz návod.

BenjaminPierce
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 251
Registrován: 16 říj 2016, 00:37
Dal poděkování: 214 poděkování
Dostal poděkování: 518 poděkování
Kontaktovat uživatele:

podnět ( nejdříve) ke KF

Příspěvek od BenjaminPierce »

Krajské fórum,

po obědě jsem se chtěl podívat na Liborem otevřenou diskuzi k výběrkám a záhadně zmizela na dotaz bylo sděleno, že na žádost několika členů, byla změněna na neveřejnou. Už dříve např. KoDo jsem se ptal jak je to s přístupem registrovaných příznivců do neveřejných diskuzí na fóru a prosím pokud to bude jen trochu možné nepřesouvejte to do žádných neveřejných částí ať je to držíme kurz viditelné pro všechny kdo na fórum zavítají.
............................


Tímto otevírám diskuzi o příspěvcích na fóru a přístupu registrovaných příznivců k diskuzím o to i těm v neveřejné části fóra.

Do neveřejné části se to bohužel přesune, nebo se to tam nejspíše už přímo odehrává, vždy když jde o věc porušení pirátského programu, principů a ducha pirátské strany a vnitřní diskuze, která nejde z hlasovací většinou a mohla by tak vytvářet negativní dojem, nebo jak někdo psal šlo by o střílení se do vlastního kolena, okopávání kotníků a podobná argumentace vypořádávající se s běžnou a slušně i konkrétně vedenou vnitřní diskuzí. Přitom původně se v neveřejné části měla odehrávat pouze příprava programu a už tak bylo s podivem, že k diskuzi o programu nemají přístup registrovaní příznivci strany viz Čl. 4 odst. 3ú a Čl. 3 odst.7) stanov.

O různé tajné skupiny, kde se už delší čas vyjednávají různé podpory, nejen k primárkám, příspěvkům a reakcím na ně, mi nejde a nejsem členem žádné z nich.

Zatím to vypadá, že se upustilo od strategií typu „co vyžadujeme po druhých politických stranách aplikujeme nejdřív sami na sobě“ následováno „držíme kurz“ a z krajského fóra se začíná stávat a v některých příspěvcích to bylo i vyžadováno, výloha a regály v obchodech jako si je pamatuju za komunistů. Zboží co je prezentováno skladem není a tak se prázdné místa zaplní stále stejným hlasitě opěvovaným zbožím a realita je jiná a není vinou těch co ty témata otvírají, že se díky neřešení přibližují k volbám, kdy by už zcela jasné věci měli být vyřešené a tehdy těsně před volbama by už šlo o to okopávání.

„Jsem přesvědčen, že na tom má podíl i to co napsal Zdeněk ve své kandidátské řeči do PKS a to, že není jednotný směr, nebo cíl."

Je to především ta některými nenáviděná diskuze, kde padají oprávněné/neoprávněné argumenty, co utváří tu politiku. Jinak je to defakto politika Andreje Babiše stylu „ nechte to na mě, diskuze a dopředu stanované a známé pravidla, se kterými jsem souhlasil mi překážejí, já to zvládnu i bez Vás stačí když mě budete následovat. Do politiky jsem nechtěl, manželka mi to vyčítá a pod."Přitom pokud je něco z pirátských zásad, předpisů těžkopádné, nesmyslné, neefektivní atd.. má to jít cestou otevřené diskuze a nebo už přímo členského podnětu na změnu.Toto na tomto předpise, postupu a pod. po zkušenostech nevyhovuje, myslím, že z tohoto a tohoto důvodu je to potřeba změnit a navrhuji tuto změnu, následováno. Co vy na to?

Ale to by, dle současné logiky omezování diskuze nešlo, protože by to byl ten jiný a na něco konkrétního vlastně negativní názor a muselo by se to přesunout do neveřejné části fóra ať se do regálů a výloh vystavují jen ty konzervy s řádně rozředěným pomerančovým koncentrátem.
...........................



Je tu návrh k diskuzi od registrovaného příznivce, aby některý z členů, nebo skupina členů z kraje, kterým je diskuze na obtíž navrhli.

Protože se vyžaduje zejména oddanost hlasovací většině a není možno mít vlastní názor,ten nejen na fóru prezentovat, je dobré toto odstranit ze stanov strany a do některého z předpisů napsat co se má diskutovat veřejně a co skrytě. Zároveň je třeba odstranit práva registrovaných příznivců se diskuze účastnit a onu větu v Čl. 4 odst. 3) stanov Další ustanovení o členech se použijí na registrované příznivce přiměřeně. nahradit za podle poslušnosti příznivce je na libovůli XY zda se bude diskuze účastnit. Ostatně už na krajské online schůzi padl členský podnět o vyloučení z diskuze o programu, nikoli dalších příznivců nebo registrovaných příznivců, ale pouze mne a po mém vstřícném gestu, že si jdu mezitím do kuchyně na čaj a buchtu na to naštěstí předseda PKS obratem reagoval a vysvětlil jak to s otevřenou krajskou schůzí je.

Následně dát i volebním orgánům strany podnět, aby se přestali používat některé z chytlavých sloganů, protože samotná realizace je nereálná a nebo na obtíž, stále častěji jsou dotazy k realitě pirátského programu brány jako nevhodné, obtěžující a do diskuze nepatřící a jejich dalším mediálním používáním se Piráti samotní kopou do kotníků a střílí do vlastního kolena.

Radek

,,To nejde" je jen rychlá a jednoduchá výmluva, v devíti z deseti případů to zpravidla jde.

Uživatelský avatar
Petr.Tkadlec
Člen KS Zlínský kraj
Příspěvky: 4766
Registrován: 30 říj 2013, 07:37
Profese: rozpočtář/přípravář/stavbyvedoucí
Bydliště: Štípa
Dal poděkování: 4401 poděkování
Dostal poděkování: 3715 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: podnět ( nejdříve) ke KF

Příspěvek od Petr.Tkadlec »

Výběrka proběhla v souladu, skupina lidí se tajně domluvila a sama se tam dosadila.
Petr Tkadlec - 724 879 117
jestli něco chcete, tak víte, kde mě naleznete
Uživatelský avatar
Linda.Matuskova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 295
Registrován: 04 úno 2018, 10:49
Profese: fotografka, máma
Dal poděkování: 432 poděkování
Dostal poděkování: 291 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: podnět ( nejdříve) ke KF

Příspěvek od Linda.Matuskova »

Radku díky, brilantně podané jako vždy. Vyjádření doplním.
MS Kroměříž, za Piráty předsedkyně Komise pro školství, výchovu a vzdělávání (Kroměříž)
kontakt www.lindamatuska.cz, www.go-ed.cz, fb: https://www.facebook.com/linda.matuskova.pirati, tel.: 774410116
BenjaminPierce
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 251
Registrován: 16 říj 2016, 00:37
Dal poděkování: 214 poděkování
Dostal poděkování: 518 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: podnět ( nejdříve) ke KF

Příspěvek od BenjaminPierce »

Protože mi bylo sděleno, že se příspěvek vrátil do veřejné části, což je dobré znamení, tak jen k smyslu fóra.

Nezatracujme fórum a velmi záhy po úspěších se nezavírejme do ulit a na vlastní pískoviště z obavy, že by zcela běžné rozdílné názory a řešení problémů házeli špatné světlo ven.
Fórum kromě informační role plní i roly vnitřního kontrolní mechanismu. Ne vždy má pravdu většina a ne vždy ji nemá, jen proto, že někdo z menšiny, klidně i já sám, může mít jiný názor.

Ostatní strany říkají, že perou špinavé prádlo doma. Sice to hodí do pračky, zapomínají do ní nalít vodu a prací prášek, v ní protože jede na stále stejný program se jen točí otočené naruby, pak se vyžehlí a navenek zase chvíli vypadá čistě. Když už ani to nejde, tak si z veřejných peněz půjčují peníze co nevrací, za ty si kromě majetků kupují mediální obraz fešáckých manažerů a to jede pořád dokola.

My se tady střetáváme názory, strany vůči kterým se vymezujeme a snažíme se nabízet jiná řešení, neshody neřeší veřejně,ale o to intenzivněji za fasádou. Často pomocí zneužívání pravomoci a cestou svých vazalů jak na úřadech, u policie, státního zastupitelství, u soudů na ministerstvech mezi sebou vedou někdy až vyhlazovací válku. Co se asi muselo dít když krajští zastupitelé za ODS a ČSSD hlasovali o nemocnici. Věřím, že si u toho vzájemně vyhrožovali nejen politickou likvidací a v každé druhé větě by se dala najít kvalifikace nějakého trestného činu. Buďme rádi, že to svinstvo, které před sebou roky hrnou a kterým se navzájem drží v šachu bylo neveřejné.

Tyto strana se v jejich očích nezařaditelnosti pirátů do jejich dosavadního chápání politiky bojí, proto když si neví kudy kam tak zejména cestou jejich příznivců o pirátech píšou jako o feťácích, huličích, smažkách, pankáčích a pod. Ne piráti k nim, ale je to politická konkurence kdo sem chodí natajňačku číst, protože se fóra bojí, protože nic tak silného jako fórum nemají. Mají právě jen ty tajné skupiny na sociálních sítích, některé poddajné novináře a taky mýdla, kterými si vzájemně mažou schody a už se bojí si i vzájemně volat. Následky této jejich kvality praní prádla pociťujeme desítky let.

Stále stejným způsobem, který se tady za 30 let opakovaně výrazně neosvědčil, nelze dosáhnout jiného výsledku, držme se toho co se osvědčilo a pokud s přirozeným vývojem měnit tak citlivě.

,,To nejde" je jen rychlá a jednoduchá výmluva, v devíti z deseti případů to zpravidla jde.

Odpovědět

Zpět na „Zlínský kraj“