Návrh na zrušení povinného očkování

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Odpovědět
Jan.Zavadil
Člen KS Praha
Profese: Product Manager
Dal poděkování: 1616 poděkování
Dostal poděkování: 568 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Návrh na zrušení povinného očkování

Příspěvek od Jan.Zavadil »

Lucie.Vadkerti píše: 10 kvě 2020, 13:01 No. Když už jsme u fact-based: Podle informace FDA jsou incidenty s požitím dezinfekce spíš projevem neopatrnosti dětí než reakcí na Trumpův neuvážený výrok. Ve srovnání s březnem 2019 se letos v březnu na zdravotníky s otravou dezinfekčním prostředkem obrátilo o 79 procent víc Američanů. Většinou šlo ovšem o otravu dětí mladších pěti let ponechaných bez dozoru.

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/v- ... f6b220ee8/
Věkovou strukturu hospitalizovaných jsem nezkoumal, zaznamenal jsem pouze rozsáhlé dementi státních orgánů, lékařů i výrobců desinfekčních prostředků:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/leka ... ady-102303
... kteří zřejmě tento nápad považovali za extrémně nebezpečný.

A zaznamenal jsem i zprávy, že pan prezident Trump někoho svými výroky motivoval:
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-koro ... rezil.html

Pakliže lidé savařským šílenostem uvěřili jen v omezené míře, tak je to samozřejmě pozitivní :)
“There are naive questions, tedious questions, ill-phrased questions, questions put after inadequate self-criticism. But every question is a cry to understand the world. There is no such thing as a dumb question.” Carl Sagan
Maria.Vasickova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 379 poděkování
Dostal poděkování: 449 poděkování

Příspěvek od Maria.Vasickova »

Josef.Kadlecek píše: 09 kvě 2020, 12:12
P.A.Semi píše: 09 kvě 2020, 05:23 ...[*] Americká média zuřivě bojovala proti Hydroxychloroquine, který funguje proti Covid a je levný, a místo toho nekriticky lobbují pro Remdesivir, který je drahý a má závažné negativní účinky v míře větší než malé...
Hele, s MMS/CDS, tedy oxidem chloričitým, tady vůbec nezačínej, nebo Tě rozdrtí zas nějaký farmalobby agent, kterých není u Pirátů kupodivu vůbec málo. OFFTOPICMi už i napadlo, že bych se nechal najmou jako testovací panák ke klinickým testům, jenže on by do nich stejně nikdo nedal ani zlámanou grešli. Takže jsem tuhle myšlenku zas zavrhnul.

Pokud jsem ale Coviďáka prodělal, jako že dost možná jo, tak nabízím svou krev, pokud by někomu měla zachránit život. Jen co vystřízlivim :lol:
Hydroxychloroquine je běžným (ne jenom) lékem na malárii. Krom toho je v USA schválen od r. 1955 ... :roll:

Štěstí spočívá ve svobodě a svoboda v odvaze.

Periklés
Maria.Vasickova
Dal poděkování: 379 poděkování
Dostal poděkování: 449 poděkování

Příspěvek od Maria.Vasickova »

Dost možná máme poslední šanci udržet si svobodu myšlení a konání.

Štěstí spočívá ve svobodě a svoboda v odvaze.

Periklés
Lucie.Vadkerti
Dal poděkování: 100 poděkování
Dostal poděkování: 43 poděkování

Příspěvek od Lucie.Vadkerti »

Dle mého je irelevantní odpověď typu "toto konkrétně jsem nezkoumal". Začal jsi s "fact-based", tak jsem si řekla, že by bylo záhodno dodat "facts". Stačilo pár vteřin na internetu.
Pavel.Moravec
Profese: IT
Dal poděkování: 4228 poděkování
Dostal poděkování: 2664 poděkování

Příspěvek od Pavel.Moravec »

Hehe :) Vakcína proti COVID-19 ještě neexistuje a dlouhé měsíce ani existovat nebude. Nevíme vůbec nic o její účinnosti či bezpečnosti či čemkoliv jiném. Ale Rozalio už má jasno: staví se proti povinnému očkování:

http://rozalio.cz/aktualne/v-rozaliu/14 ... ova-petice

Já sice také apriori nechci podepisovat bianco šek vládě (zvlášť této) rozhodovat o mém zdraví, ale bojovat takto proti něčemu co ještě vůbec nevíme zda a jaké bude..? Co když to bude naprosto bezpečná vakcína bez vedlejších učinků, co zároveň vyhubí třeba chřipku, ale bude účinná jen při 100% proočkování? Nebudou pak v Rozalio za (ještě větší) hlupáky?

Aneb nač stahovat kalhoty, když brod ještě ani neexistuje.

Bývalý správce @PiratiJMK i @PiratePartyCZ, bývalý člen KK, bývalý člen.

Ondra.kl
Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
Profese: IT administrátor
Dal poděkování: 258 poděkování
Dostal poděkování: 1393 poděkování

Příspěvek od Ondra.kl »

Pavel.Moravec píše: 18 kvě 2020, 16:34Ale Rozalio už má jasno: staví se proti povinnému očkování
Hele, jako ... nic proti. Očkování by skutečně mělo být nepoviné. Zásadní otázkou ale je za jakých podmínek.
Jan.Zavadil
Člen KS Praha
Profese: Product Manager
Dal poděkování: 1616 poděkování
Dostal poděkování: 568 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan.Zavadil »

Ondra.kl píše: 18 kvě 2020, 17:02 ...Očkování by skutečně mělo být nepoviné...
To je věta vystřelená bez dalších parametrů do vzduchu. Dovedeš to prosím podložit nějakými argumenty?
“There are naive questions, tedious questions, ill-phrased questions, questions put after inadequate self-criticism. But every question is a cry to understand the world. There is no such thing as a dumb question.” Carl Sagan
Ondra.kl
Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
Profese: IT administrátor
Dal poděkování: 258 poděkování
Dostal poděkování: 1393 poděkování

Příspěvek od Ondra.kl »

jan.zavadil píše: 18 kvě 2020, 17:10
Ondra.kl píše: 18 kvě 2020, 17:02 ...Očkování by skutečně mělo být nepoviné...
To je věta vystřelená bez dalších parametrů do vzduchu. Dovedeš to prosím podložit nějakými argumenty?
Ty argumenty jsou filozofické - zastávám názor že tvrdá povinnost nemá být tam, kde nutně být nemusí. Např. pokud se pohybuji na silnici, tak helmu musím mít jen v některých případech. Pokud jsem zásadový odpůrce nošení helmy tak buď půjdu pěšky, nebo pojedu autem nebo autobusem.

Např. očkování proti tetanu by už myslím nemuselo být povinné ... IMHO ho stejně 90% dospělé populace neobnovuje. Umím si představit že nebude povinné, pokud např. budu platit vyšší zdravotní pojištění. Resp. naopak - pokud se prokážu vykonaným očkováním tak budu mít slevu na zdravotním pojistném. A odpůrci očkování si budou moct vybrat ;)
Pavel.Moravec
Profese: IT
Dal poděkování: 4228 poděkování
Dostal poděkování: 2664 poděkování

Příspěvek od Pavel.Moravec »

Ondra.kl píše: 18 kvě 2020, 17:02
Pavel.Moravec píše: 18 kvě 2020, 16:34Ale Rozalio už má jasno: staví se proti povinnému očkování
Hele, jako ... nic proti. Očkování by skutečně mělo být nepoviné. Zásadní otázkou ale je za jakých podmínek.
Ano, za jakých podmínek. A právě Rozalio chce mít očkování proti COVID vždy dobrovolné. I když by to třeba znamenalo dramatický pokles účinnosti. Neznají podmínky, ale kategoricky říkají ne. Toto mi vadí.

Bývalý správce @PiratiJMK i @PiratePartyCZ, bývalý člen KK, bývalý člen.

Hana.Simeckova
Příznivec Pirátů – Praha
Dal poděkování: 7 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od Hana.Simeckova »

Jiri.Kaderavek píše: 14 kvě 2010, 21:05 Já jsem osobně dlouhodobě proti povinnému očkování. Nechal bych to na rodičích. Pokud je pravda, že v sousedním Rakousku a Německu očkování povinné není, tak bych se toho vůbec nebál. Piráti toto však nediskutovali. Jakékoliv zde vyslovené názory jsou tak osobní postoje.
Naposledy, když jsem byla u své obvodní doktorky, tak mi říkala, že v Rakousku už se očkuje povinně i proti klíšťatům (zřejmě kromě jiných očkování). Stát, potažmo daňové poplatníky, to totiž vyjde levněji, než následná léčba, protože případů encefalitidy neuvěřitelně přibývá. Jinak pro ilustraci- moje prababička byla z jedenácti dětí, z toho šest zemřelo při jediné epidemii záškrtu. Stačila by jediná vlna takové hrůzy- protože covid je o ničem, proti tomu, co bývalo-a všichni by volali po zavedení povinného očkování.
Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“