Pavla Váňová Černochová

V tomto fóru se představují příznivci Pirátů, kteří se chtějí stát členy.

Moderátoři: PKS Jihočeský kraj, Personální odbor - celý, KoKS Jihočeský kraj

Pravidla fóra
V tomto vlákně se prosím ostatním členům stručně představte:
  1. Představení vložíte kliknutím na ikonu Obrázek, která se zobrazuje, pokud jste přihlášeni.
  2. Do předmětu napište svoje jméno a příjmení.
  3. V textu se nám prosím stručně představte a napište nám, co vás vede k zájmu o členství v Pirátech. Budeme rádi, když nám zároveň řeknete, jak byste se chtěli do činnosti strany zapojit a jaké máte zájmy, schopnosti a dovednosti.
Krajské předsednictvo vás bude informovat o nejbližší schůzi v tomto tématu nebo jiným vhodným způsobem.
Členství vznikne, jakmile na schůzi podáte písemnou přihlášku, budete přijati předsednictvem a zaplatíte členský příspěvek na transparentní bankovní účet (podrobnosti).
Odpovědět
Pavla.Vanova.Cernochova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 10
Registrován: 20 črc 2018, 22:52
Profese: muzejní pedagožka
Dal poděkování: 16 poděkování
Dostal poděkování: 20 poděkování

Pavla Váňová Černochová

Příspěvek od Pavla.Vanova.Cernochova »

Ahoj Piráti,

mnozí mě už znáte, tak se pokusím představit opravdu stručně.

Jsem muzejní a galerijní pedagožka, pracovala jsem na různých pozicích v Oddělení vzdělávání Národní galerie v Praze a spolupracovala s různými dalšími kulturními institucemi, momentálně pracuji jako vedoucí Podbrdského muzea v Rožmitále pod Třemšínem. Kultura, zejména vizuální, péče o kulturní dědictví a divadlo jsou moje největší zájmy, postupně k nim přibývá péče o zahradu a krajinu celkově. Jsem původně učitelka, i v oblasti vzdělávání dětí i dospělých myslím mám co říct.

Někteří možná znáte naši - mou a mého muže - aktivitu v Blatné, kde žijeme: Od roku 2016 usilujeme o záchranu a oživení bývalé výletní restaurace Vily Fialy a vybudování rozária v její zahradě. Podrobnosti najdete na www.vilafiala.cz nebo na našem facebooku: https://www.facebook.com/krckovnablatna/ . Nemovitosti jsou v majetku obce, která je původně chtěla prodat a zdemolovat. Naše činnost spočívá v neustálé snaze oslovit vedení města pro spolupráci - zatím marné, nepřetržitém hlídání toho, co město v této věci podniká - tím jsem získala velmi dobrý a bohužel dost neveselý přehled o tom, jak funguje komunální politika v Blatné (a asi i v jiných městech), a prezentaci témat s vilou spojených veřejnosti - děláme kulturní pořady, přednášky specialistů, máme galerii současného umění na nádraží, děláme pikniky u vily - za výhružné účasti městské policie - a akce Ukliďme Česko.
Za ty tři roky jsme docílili toho, že nemovitosti zůstaly zachovány v majetku obce, vila byla prohlášena kulturní památkou, že o ní vědí tisíce lidí a že se výrazně oživil zájem o blatenskou růžařskou tradici a o osobnost architekta Karla Fialy, který vilku navrhl. Byl stavitelem Pražského hradu, spolupracovník Jože Plečnika.

Píši to proto, že touto naší aktivitou, do které jsme vstupovali jako naivní intelektuálové se zkušeností z velkých měst, jsme zjistili mnohé o tom, jak funguje - nebo spíš nefunguje - politika. Ta komunální na malém městě je výrazně ovlivněna tím, jaká bída je to v celorepublikovém měřítku. Svou přihlášku do České pirátské strany jsem odeslala 17. 11., protože jsem měla pocit, že nejde jen klikat na facebooku a rozčilovat se nad "Babišem", ale že je potřeba kultivovat politické prostředí, debatu především přímo tam, kde člověk žije. Rozčiluje mě, se blatenští občané hrdě vyvezou na Letnou demonstrovat, ale na zastupitelstvu obce nikdy nebyli a to, že jejich vedení obce používá úplně stejně praktiky, jako premiér, si odmítají připustit. Je to podle mě pokrytecké. Piráti jsou jedinou politickou stranou, která nám nabídla v naší činnosti pomoc a také pomohla, mohu se ztotožnit s tí, co Piráti dělají, mám důvěru v to, jak fungují a jak prezentují. Chtěla bych být členkou MS Strakonicko.

Pirátům mohu nabídnout své zkušenosti z oborů, ve kterých pracuji - kultura, turistický ruch, vzdělávání, za poslední tři roky taky fungování samosprávy, zveřejňování informací na základě zákona 106 (v tom jsme fakt dobří) a podobně. Mohu nabídnout své dobrovolné služby v drobných věcech, jako je roznos plakátů, produkční výpomoc. Vzhledem k náročnosti své práce v Blatné a Rožmitálu nemám moc možnost zapojovat se do vzdálenějších aktivit. To už skloubit s péčí o rodinu prostě nejde.

Uvidíme se teď v neděli 9. 2. u nás v Blatné na zasedání krajského fóra v Blatné.

Těším se na setkání s vámi i na případně dotazy.

Pavla
Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavla.Vanova.Cernochova za příspěvky (celkem 5):
Josef.Spak, Klara.Bidarova, Zuzana.Kudlackova, Lukas.Mares, Veronika.Kovarova
Uživatelský avatar
Josef.Spak
Člen KS Jihočeský kraj
Příspěvky: 1106
Registrován: 24 zář 2017, 23:50
Profese: Programátor
Bydliště: České Budějovice
Dal poděkování: 1833 poděkování
Dostal poděkování: 1111 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Pavla Váňová Černochová

Příspěvek od Josef.Spak »

Ahoj, těším se na setkání v Blatné
Tito uživatelé poděkovali autorovi Josef.Spak za příspěvek:
Pavla.Vanova.Cernochova
Uživatelský avatar
Klara.Bidarova
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 349
Registrován: 24 říj 2018, 11:35
Dal poděkování: 254 poděkování
Dostal poděkování: 237 poděkování

Re: Pavla Váňová Černochová

Příspěvek od Klara.Bidarova »

Ahoooj, paráda Pájo!
Jsme v kontaktu, kdyby cokoliv, víš kam napsat! :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Klara.Bidarova za příspěvek:
Pavla.Vanova.Cernochova
Klára Bidařová
Koordinátorka pro Jihočeský kraj
tel: +420 770 199 948
e-mail: klara.bidarova@pirati.cz
Odpovědět

Zpět na „Zájemci o členství Jihočeský kraj“