Kateřina Jínová

V tomto fóru se představují příznivci Pirátů, kteří se chtějí stát členy.

Moderátoři: Personální odbor - celý, KoKS Liberecký kraj, PKS Liberecký kraj, Odbor LbK - administrativni

Pravidla fóra
V tomto vlákně se prosím ostatním členům stručně představte:
  1. Představení vložíte kliknutím na ikonu Obrázek, která se zobrazuje, pokud jste přihlášeni.
  2. Do předmětu napište svoje jméno a příjmení.
  3. V textu se nám prosím stručně představte a napište nám, co vás vede k zájmu o členství v Pirátech. Budeme rádi, když nám zároveň řeknete, jak byste se chtěli do činnosti strany zapojit a jaké máte zájmy, schopnosti a dovednosti.
Krajské předsednictvo vás bude informovat o nejbližší schůzi v tomto tématu nebo jiným vhodným způsobem.
Členství vznikne, jakmile na schůzi podáte písemnou přihlášku, budete přijati předsednictvem a zaplatíte členský příspěvek na transparentní bankovní účet (podrobnosti).
Zamčeno
Katerina.Jinova
Příspěvky: 177
Registrován: 06 srp 2017, 14:00
Profese: sklář brusič
Dal poděkování: 112 poděkování
Dostal poděkování: 104 poděkování

Kateřina Jínová

Příspěvek od Katerina.Jinova »

Zdravím Piráty!
Jmenuji se Kateřina Jínová, známí mě oslovují Káča. Profesně jsem sklář brusič a ve volném čase dobrovolník v kultuře a máma dvou dcer. Žiji, pracuji i tvořím v Semilech. Mým šálkem kávy je podpora tradic a umění. Podporování kulturního vyžití vnímám jako možnost poskytnout veřejnosti další alternativy pro jejich zájmy. Lidská svoboda mi nikdy nebyla lhostejná. A proto mi už dochází trpělivost se současným politickým vývojem v naší zemi. Program Pirátské strany je mi natolik sympatický, že bych tuto stranu velmi ráda podpořila na lokální úrovni a tím pomohla šířit povědomí o ní. Proto se ucházím o člentství v ní.

Chci se dotknout omezování svobodného podnikání. Jeho stále tvrdší podmínky hraničí se šikanou a monitorováním občanů. V prostředí drobného podnikání se pohybuji, tedy vidím, jak přemíra byrokracie omezuje např. velmi poctivé řemeslníky, nebo držitele tradic, kteří vyrábí jako "vedlejšák", pro radost. Nechci aby se tato forma podnikání začala vytrácet, protože s tím v neposlední řadě bude ubývat i ono držení tradic, nebo rozvoj nových alternativ. Toto bez pochyb není jenom o EET, ale samozřejmě i o zbytečném "papírování" na úřadech, což zná každý občan i jako nepodnikatel.
Stručně a jednoduše. Kdo z nás by si nepřál snažší úřední postupy? Zbytečná komplikovanost otráví a mnohdy i odradí snad každého. Proto mi přijde naprosto nezbytné zjednodušování styku občanů s úřady. S tím velmi úzce souvisí i zprůhledňování státní správy. Mnozí lidé si například nedovedou představit co je to veřejný registr smluv a k čemu má sloužit.Tato témata potřebují osvětu. Potřebují se dostat do povědomí obyčejných lidí. Dnešní legislativa a předpisy se mnohdy vymykají logice. Tento sled absurdit nenechává občany poklidně žít.

Jsem poměrně "psavý" člověk. A proto si myslím, že bych mohla nejen touto vlastností přispět Pirátům k šíření fakt a názorů. Vidím, co lidi "žere". Proto jim chci nabídnout řešení.

S pozdravem
Káča
Tito uživatelé poděkovali autorovi Katerina.Jinova za příspěvky (celkem 2):
Vit.Fux, Ondrej.Kolek
Uživatelský avatar
Ondrej.Kolek
Příspěvky: 1878
Registrován: 20 pro 2011, 17:05
Profese: chemik (manažer vývoje)
Bydliště: Praha 3
Dal poděkování: 1652 poděkování
Dostal poděkování: 1326 poděkování

Re: Kateřina Jínová

Příspěvek od Ondrej.Kolek »

Ahoj Kačko :-)
Protože jsme se předminulý týden potkali v Semilech, máme první setkání za sebou.
Tvůj rychlý obrat k žádosti o členství mě těší. Nyní se ještě musíš přihlásit ke členství ZDE a doručit podepsanou přihlášku. Mezitím rozjedeme hlasování předsednictva (bude chvíli trvat kvůli dovoleným).

"Podle ovoce poznáte dobrý či špatný strom"

Uživatelský avatar
Ondrej.Kolek
Příspěvky: 1878
Registrován: 20 pro 2011, 17:05
Profese: chemik (manažer vývoje)
Bydliště: Praha 3
Dal poděkování: 1652 poděkování
Dostal poděkování: 1326 poděkování

Re: Kateřina Jínová

Příspěvek od Ondrej.Kolek »

"Podle ovoce poznáte dobrý či špatný strom"

Zamčeno

Zpět na „Zájemci o členství Liberecký kraj“