Deník.cz - Policie bude moci k vám domů i bez povolení

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
jzvc
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Admin
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 467 poděkování

Re: Deník.cz - Policie bude moci k vám domů i bez povolení

Příspěvek od jzvc »

2Skynet: Duvodne podezreni = nekdo ma pocit, ze by to moh jit prosacovat byt. S dukazy to nema nic spolecneho.
Jana.Syrovatkova
Člen KS Praha
Profese: VŠ pedagog
Bydliště: trvalé Úvaly u Prahy, přechodné Praha 7, Holešovice
Dal poděkování: 232 poděkování
Dostal poděkování: 722 poděkování

Příspěvek od Jana.Syrovatkova »

Troufám si říct, že kdyby se vzaly policejní kontroly skutečně důsledně, tak by mohlo být u soudů tak 90% obyvatel ČR. Proč? Protože přijde-li policie něco zkontrolovat, klidně pobere i další důkazy jiné nelegální činnosti. A málokdo doma nemá skutečně žádný datový nosič obsahující SW, k němuž dotyčný vlastní fakturu. Stačí, že tam bude 5 let stará záloha počítače a faktury k SW jsou už ztraceny.

Co na tom, že pak možná soud vyhrajete? Ty nervy kolem, zabavené počítače ....

Domnívám se, že tyto nástroje možné policejní šikany by měly být omezeny a nikoli ještě více povoleny.

A k té provozovně - ano, je to kruté, ale je to tak, že lidé, co mají firmu na vesnici či v malé obci jsou takto v podstatě "šikanování" a tak to způsobuje hromadný exodus firem směr Praha.

Nene, já bych nejraději po státu nic nechtěla a ať mi dá stát pokoj. Zdravotní pojištění je už podle jména pojištění, které zajišťují zdravotní pojišťovny - a ano, ve vlastním zájmu si ho uzavřu. Sociální pojištění je jistý druh pojištění - a ano, zde mám možnost volby a některé jsem též využila. Fajn. nějaké daně se hodí - něco přecejenom musí fungovat. Ale nepotřebuji vnucovat, že nejlepší pro mě je zvláštně sojově upravená klobása, do níž je sója zcela hygienicky vpravována podle norem. Radši si koupím králíka od souseda. A klidně bez norem, zvláště když vidím, že má králíky zdravé a mé děti budou vědět, že sousedovic děti ho mají k obědu taky a nic jim není.
Ivan.Pisa
Profese: bylinkář

Příspěvek od Ivan.Pisa »

Já mám jen pocit, že v tomto státě jsou špatné zákony. Pochopitelně se mi též nelíbí různé kontroly a udání, ani by se mi nelíbilo kdyby ke mě domů vtrhla urna, nebo policie, i když mám vše v pořádku a nekradu a nelžu jako 90% lidí, když vynechám kopírování CD.
Jan.Kohler
Profese: OSVČ
Dal poděkování: 198 poděkování
Dostal poděkování: 151 poděkování

Příspěvek od Jan.Kohler »

Nejenom v tomto státě. Nicméně by vznikl jeden další takový špatný zákon s domovníma prohlídkama na základě udání.
| Jan Köhler | E-mail: jan.kohler@pirati.cz | +420 775 579 686 | Jablonec nan Nisou |
| 3D tiskárna | Řezací ploter na reklamy, samolepky, šablony a nažehlovačky | DTP/grafika |
| Lepená reklama na padákové kluzáky |
Ivan.Pisa
Profese: bylinkář

Příspěvek od Ivan.Pisa »

Pro pana Kohlera, ano máte pravdu. Mělo by se však všem měřit rovným dílem. Buďto kontroly na udání všem, a nebo nikomu, tedy ani oficiálním výrobcům a prodejcům. A ušetřili by se úředníci a jejich práce, protože co vím, tak valná většina kontrol je na udání, neboť u nás platí zákon, který ukádá prověření jakéhokoli udání - i anonymního. Což je pochopitelně špatné.
jzvc
Profese: Admin
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 467 poděkování

Příspěvek od jzvc »

S oficialnim vyrobcem cehokoli se muzu soudit, pokud me jeho vyrobek poskodi. S domacim vyrobcem muzu prd, protoze to bude samozrjeme tvrzeni proti tvrzeni.

A zakonu je dost, pokud dotycny vyrabi a prodava => neopravnene podnika => je moznost mu to dokazat a potrestat ho (staci sehnat rozumny pocet svedku). Netreba mu chodit delat domovni prohlidky, navic kvuli prkotine jako vyroba nejake masticky.
Jan.Kohler

ivan pisa píše:Pro pana Kohlera, ano máte pravdu. Mělo by se však všem měřit rovným dílem. Buďto kontroly na udání všem, a nebo nikomu, tedy ani oficiálním výrobcům a prodejcům. A ušetřili by se úředníci a jejich práce, protože co vím, tak valná většina kontrol je na udání, neboť u nás platí zákon, který ukádá prověření jakéhokoli udání - i anonymního. Což je pochopitelně špatné.
Vidim trochu rozdíl v kontrole soukromého bytu a sídla firmy, on tento zákon který znevýhodňuje podnikatelskou oblast je opodstatněn ochranou spotřebitele, to že nejde odfiltrovat oprávněná a neoprávněná udání je momentálně prostě drsný fakt. Nedával bych další mocné nástroje vlastně do rukou kohokoliv.

Jinak taky můžu přidat konkrétní případ znechucení nad zákonama. Mám tady nahráno asi tak 8 zlodějů, někdy i zlodějských skupin, kteří nebyli jen tak nějací náhodní zlodějové, kteří dostali příležitost. Tito měli vybavení přímo pro krádež a obelhání bezpečnostních systémů atd. A tito lidé jsou taky víceméně beztrestný, protože vědí co můžou a co už ne, hlavně za kolik Kč... Krádež se stane krádeží až když je evidentní že se jedná o krádež - krádež není to že si někdo dá foťák na prodejně do batohu, krádež nastává v okamžiku opouštění obchodu, jenže zastavte si týpka o hlavu většího když už je napůl venku ze dveří.
Dál zákon o ochraně osobnosti mi nedovolí fotky a videa těchto osob zveřejnit, tim mi znemožní sdílet informaci o tom že je tito lidé mohou okrást.
A co se týká finanční hranice mezi přestupkem a krádeží? tam je něco špatně, nevim proč by se třeba osobám nemohly jednotlivé krádeže sčítat a při dosažení odpovídající hodnoty by z toho vznikl trestný čin.

Zajímalo by mne jak to ten dotyčný prodává? na ulici, na internetu? nebo inzeráty, myslim že se na to tady někdo již ptal, ale nevšiml jsem si reakce. Pokud víte kdo je váš nepřitel a jak pracuje, tak by se s tím dalo něco dělat, akorát vás to bude stát čas a nervy.
| Jan Köhler | E-mail: jan.kohler@pirati.cz | +420 775 579 686 | Jablonec nan Nisou |
| 3D tiskárna | Řezací ploter na reklamy, samolepky, šablony a nažehlovačky | DTP/grafika |
Jan.Prokop
Člen KS Středočeský kraj
Profese: ITak
Dal poděkování: 690 poděkování
Dostal poděkování: 1455 poděkování

Příspěvek od Jan.Prokop »

Jan Kohler píše: Dál zákon o ochraně osobnosti mi nedovolí fotky a videa těchto osob zveřejnit, tim mi znemožní sdílet informaci o tom že je tito lidé mohou okrást.
Tohle by me zajimalo, jak to je, jestli napr, kdyz bych dal fotky na server v zemi, kde zakon neni, jestli je to OK
Jan.Kohler

honcka píše:
Jan Kohler píše: Dál zákon o ochraně osobnosti mi nedovolí fotky a videa těchto osob zveřejnit, tim mi znemožní sdílet informaci o tom že je tito lidé mohou okrást.
Tohle by me zajimalo, jak to je, jestli napr, kdyz bych dal fotky na server v zemi, kde zakon neni, jestli je to OK
No to je otázka, jsou to ale jasně záběry s firemní statické kamery a nevim jak by si to ostatní vysvětlovali, že se jsou na zahraničním serveru, asi by to právně mohlo projít. Rád bych to všem ukázal co je to za lidi, ale nechci kuli tomu "jezdit" do zahraničí ani nijak lhát jako že nám je ukradly nebo obcházet zákon :(
Mě nejde na rozum u drobnejch krádeží ten limit mezi přestupkem a trestným činem. Když 100krát ukradnu 4999 Kč tak jsem "boháč" a s mnoha přestupkama. Jak jsem psal nenašel jsem důvod proč by se to nemohlo sčítat, prostě zlodějíček je recidivista s poměrně slušným poměrem cena/výkon. Nebo jestli je to tak promyšlený že by s tim přišly nějaký negativa, nevim.

Ale téma je o něčem jiném, toto s těma nahrávkama a limitem hodnoty krádeže jsem psal jen v reakci na jinou reakci z osobní zkušenosti.
Jana.Syrovatkova
Člen KS Praha
Profese: VŠ pedagog
Bydliště: trvalé Úvaly u Prahy, přechodné Praha 7, Holešovice
Dal poděkování: 232 poděkování
Dostal poděkování: 722 poděkování

Příspěvek od Jana.Syrovatkova »

Jestli se nemýlím a zase to nezrušili, tak zákon byl změněn tak, že se krádeže v nějakém období sčítají. Ale podrobnosti neznám.
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“