Žádost o podporu MS pro krajské volby 2020

Moderátoři: PKS Pardubický kraj, KoKS Pardubický kraj, PMS Chrudimsko

Odpovědět
Uživatelský avatar
Filip.Mezera
Krajský zastupitel
Příspěvky: 300
Registrován: 24 srp 2017, 17:59
Profese: Datový analytik
Bydliště: Pardubicko
Dal poděkování: 584 poděkování
Dostal poděkování: 382 poděkování

Žádost o podporu MS pro krajské volby 2020

Příspěvek od Filip.Mezera »

Ahoj všem.
Vzhledem k tomu, že se schůze Chrudimska konala ve stejném termínu jako Pardubicka, tak bych vás požádal o podporu takto. Předem svého textu musím říct, že jsem velmi rád, že na lídra kandiduje víc uchazečů. Je to dle mého nejlepší zajištění kvality. Jediné, co mě mrzí, že mezi námi zatím není žádná žena.
Mě samotného zřejmě znáte. Pokud vám nějaká informace chybí, tak napište. Milerád odpovím. Co se týče mého programu, který jsem si pracovně nazval Kraj 4.0, tak jeho základní teze jsou:
1. Kvalitní a rozmanité školství je dosažitelné. Je potřeba podporovat všeobecné vzdělání, výuku jazyků a některým oborům, které se potýkají s nižší poptávkou, dát nový šmrnc, protože jejich zaměření se v blízké budoucnosti změní z hrubé dřiny na rozmanitou práci.
2. Zdravotnictví musí zůstat dostupné i v odlehlejších oblastech, jinak se tyto budou vylidňovat. Co se týče dostupnosti, tak to neznamená větší pokrytí zdravotnickými zařízeními, ale například službou Doktor taxi pro seniory, případně pro další potřebné. Problémy nemocnic se budou řešit v návaznosti na úhradovou vyhlášku. Některé potíže ale mají příčiny přímo u nás. Například u Pardubické nemocnice se část potíží odbourá stavbou nového urgentního příjmu. Vše to ale nevyřeší. Je nutné po tomto dále jít a odstranit všechny vnitřní bloky v systému.
3. Je potřeba zastabilizovat sociální péči, kde jsou problémy s transparentností toho, jak budou prostředky nadále ze státního rozpočtu vypláceny. Je potřeba propojit potíže zdravotnictví, školství a sociální oblasti a tyto problémy řešit společně.
4. U dopravy se v návaznosti na dostavbu D11 změní zatížení tras v kraji. Bude nutné znovu zmapovat provoz, označit problematická místa a ty postupně odstraňovat. I k této stavbě bude nutné dál pracovat na nabídce alternativní hromadné dopravy, a to jak vlakové, tak autobusové. Dalším úkolem je rozvíjet mezikrajskou spolupráci a napojení tras právě mezi kraji.
5. U životního prostředí je nutné razantně odmítnout plány na kanál Labe – Dunaj – Odra a dosáhnout jeho úplného zrušení. Dále řešit kůrovcovou kalamitu, a to především pomocí změny přednostních druhů stromů ve výsadbě. Podporovat rozmanitost nikoliv monokultury. Dále vytvořit modelové situace a možnosti jejich řešení. Kraj má v tomto spíše poradní možnosti, ale i to může mnoha obcím velmi pomoci.
6. Transparence pro mě znamená dostat data mezi experty a veřejnost, která o ně má zájem. Primárně jde o otevření passportů majetku a silniční sítě. Dále o co největší otevřenost u dotačních titulů. Mapa dotačních titulů se zvýrazněnými příklady dobré praxe v jednotlivých odvětvích je za mě asi nejlepším a nejjednodušším nástrojem.
7. U kultury a sportu podporovat hlavně dlouhodobé a životaschopné projekty. Je nutné vyvážit možnosti podpory u velkých měst a malých obcí. Právě amatérské divadelní či pěvecké soubory, oddíly Sokola, hasičů či fotbalu (a nejen tyto zmíněné spolky) na menších městech udržují venkov životaschopný.
To jsou nejdůležitější body, ze kterých vycházím a pokusím se je zapracovat do našeho programu. Ten by za mě měl být jasný, přehledný, s body, které řeší konkrétní problémy v jednotlivých oblastech. Rád bych k volbám vytvořil skutečný tým, který je vždy silnější než sebelepší jednotlivec. Máme nyní možnost využit naši sílu pro změnu našeho okolí k lepšímu. Doufám, že ji využijeme. Sám pro to udělám maximum.

Tímto prosím o podporu mé osoby buď jako krajského lídra, nebo čelního kandidáta.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Filip.Mezera za příspěvky (celkem 2):
Pavel.Stepanek, Ivo.Diblik

"No to už dál nejde," vydralo se z dědy Janečka. "To přece je zvrhlost! Vidíš, to mají z toho, že řežou všechno možné z kostí! Nám taková nestydatost jakživa na mysl nepřišla, protože z pazourku by to ani nešlo udělat - Tam to vede! To jsou ty jejich vynálezy! Pořád budou něco vymýšlet, pořád budou něco nového zavádět, až všechno zhuntují a zničí - A já říkám," zvolal pračlověk Janeček v prorockém osvícení, "že dlouho to už trvat nebude!" Karel Čapek, O úpadku doby

Odpovědět

Zpět na „Místní fórum Chrudimsko“