Hana Mertová

Archivační fórum pro vlákna přijatých zájemců o členství

Moderátoři: KoKS Praha, PKS Praha

Pravidla fóra
Toto je dočasné archivační fórum pro odkládání vláken přijatých zájemců o členství. Vlákna sem přesouvá PKS Praha.
Zrušení archivu bude zváženo ve chvíli kdy začne kvalitně fungovat systém Evidence členů.
Zamčeno
Uživatelský avatar
Hana.Mertova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 11
Registrován: 09 srp 2019, 16:08
Profese: Systémový specialista
Bydliště: Praha 21
Dal poděkování: 37 poděkování
Dostal poděkování: 8 poděkování

Hana Mertová

Příspěvek od Hana.Mertova »

Milé Pirátky a Piráti, hlásím se mezi vás! Začala bych tím, že vám popíšu, co mě k tomu vede.

Zhruba v březnu 2018 jsem byla oslovena kamarádkou, že se v Újezdu nad Lesy sejde skupina aktivních lidí, kteří by chtěli diskutovat nad budoucností Újezdu (MČ Praha 21). Netušila jsem, že toto první setkání nakonec spustí lavinu událostí, které povedou k podání společné kadidátky Piráti a STAN pro Újezd do komunálních voleb. S chutí a s plnou vervou jsem se pustila do předvolební kampaně, do oslovování voličů, představování našeho programu. Dopadli jsme výborně, pouze o pár hlasů druzí (první byla ODS). V zastupitelstvu máme 5 mandátů, mimo jiné za Piráty kandidovala skvělá Bc. Blanka Charvátová, která mě postupně přibližovala k vám, Pirátům. Já kandidovala v tomto uskupení pod nominací STANu. Po zhruba ročním pozorování, jak to u vás funguje, po účastech na mediálním školení, školení na komunikaci na sociálních sítích a posléze po mé účasti na vaší výjezdní krajské schůzi u nás v Újezdě (4.7.2019) jsem se definitivně rozhodla se k vám oficiálně přidat.

Nyní něco málo o mě samotné. Narodila jsem se v roce 1983 v Praze na Královských Vinohradech, po šesti týdnech jsem se s rodiči přestěhovala na jižní Moravu na Slovácko, do malého města Veselí nad Moravou, kde jsem vyrůstala. Po absolvování Obchodní akademie a složení přijímacích zkoušek jsem stála před volbou, kam půjdu studovat dál. Nabízela se VŠE v Praze, VUT v Brně nebo VŠB-TUO v Ostravě. Ostrava vyhrála a já se odstěhovala na 5 let na koleje do Poruby a poznávala jazyk i mentalitu Ostraváků. Obor Podnikovou ekonomika a management jsem vystudovala s červeným diplomem. Mezitím jsem si procházela praktickými zkušenostmi po různých brigádách. Ještě na jižní Moravě jsem působila jako průvodce zámeckými expozicemi ve Strážnici, posléze různými brigádami v maloobchodě, ve skladech, v call centrech, ve výrobní firmě jako kontrolor kvality výroby notebooků atd. Po promocích jsem se přestěhovala do rodné Prahy, konkrétně do Újezdu nad Lesy na sídliště Rohožník do bytu po mých prarodičích. Nastoupila jsem do pracovního poměru u jedné německé společnosti zabývající se implementací a podporou podnikového informačního systému SAP. Posléze jsem začala pracovat na generálním ředitelství Správy železniční dopravní cesty, s.o. na pozici garanta a správce modulu HR SAP. Nejnáročnější částí mé práce byly projekty převzetí části podniku Českých drah a jejich zavedení do systému SAP modulu HR. Z titulu mé pracovní pozice mě zajímá oblast práce a mezd, dále sociální politika a kvůli velké kauze rušení zdravotního střediska u nás na sídlišti Rohožník se zajímám i o zdravotnictví, které je v Újezdě nad Lesy ve velmi tristním stavu. Mám zájem a již se angažuji v komunální politice. Na začátku roku 2019 jsem spolu s dalšími aktivními členkami našeho újezdského uskupení založila spolek ÚJEZD.KOM (Újezd komunitní), pod jehož hlavičkou pořádáme komunitní akce nekomerčního charakteru a snažíme se tvořit prostor a podmínky pro sbližování lidí v Újezdu (Vítr v šatníku, Drakyáda, spoluúčast na Masopustu, Sousedský den, Tancovačky, Komentované vycházky a další) . Jedním z našich snů je vybudování komunitní zahrady a komunitního centra. Mezi mé zájmy patří zájem o víno a vinařství, o českou historii, návštěva kulturních památek, ze sportu aerobic a fitness. Jsem spolu s Blankou Charvátovou správcem největší újezdské fb skupiny, která se snaží o zlepšení komunikace občanů na místní úrovni. Jsem osm let vdaná za Jaroslava Mertu, který se vám představoval níže a máme spolu dvě děti ve věku 7 a 5 let.

Jsem připravena se přijít ogrilovat již zítra, tj. 5.9. :-)

Díky
Tito uživatelé poděkovali autorovi Hana.Mertova za příspěvek:
Dalibor.Zahora
Michal.Hrib
Příznivec Pirátů – Praha
Příspěvky: 127
Registrován: 29 srp 2019, 15:58
Profese: Koordinátor Praha
Dal poděkování: 19 poděkování
Dostal poděkování: 140 poděkování

Re: Hana Mertová

Příspěvek od Michal.Hrib »

Ahoj Hanko, děkuju za tvůj vyčerpávající příspěvek. Myslím, že vše bylo řečeno jak tady, tak hlavně na Krajské schůzi 5. 9. 2019. Pokud máš ale nějaký dotaz, ozvi se mi na mail koordinatori.praha@gmail.com.
Hezký den
Michal
Zamčeno

Zpět na „Přijatí zájemci Praha“