Obnova Mladých Pirátů
Moderátoři: Předsedající, Rada Mladého Pirátstva
- Simona.Mikusova
- Krajské předsednictvo
- Dal poděkování: 305 poděkování
- Dostal poděkování: 62 poděkování
Re: tým Mladí Piráti
Za kodo Praha: naší mladí pirati chtějí mimo jiné víc přitáhnout své vrstevníky k zájmu o společnost a vytáhnout je z povrchní lhostejnosti.. Myslím, že se mezi námi cítí dobře, ale asi by je to bavilo ještě víc, kdyby byli v partě. Rozhodně bych si Mlade Piráty nepredstavovala jako nějakou těžce formální strukturu. Koneckonců hodně Pirátů jsou rodiči děti v tomto věku, třeba by to uvítali. Určitě by to nebylo pro nikoho nad 18 let, to je jasné.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Simona.Mikusova za příspěvky (celkem 2):
- Petr.Vileta, Rudolf.Zak
- místopředsedkyně KS Praha
- místopředsedkyně MS Praha 3
- Rudolf.Zak
- Profese: Student, dopravní kontrolor
- Dal poděkování: 36 poděkování
- Dostal poděkování: 42 poděkování
Mohu-li přidat osobní zkušenost za Piráty v ČB, osobně to vidím tak, že mě do party berou, což někteří i otevřeně říkali. A berou mě i přesto, že do členství mám ještě 1,5 roku a jsem tam nejmladší 🙂. Takže pokud by měla být mládežnická organizace pouze proto, abychom se cítili víc v týmu, přijde mi to zbytečné.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Rudolf.Zak za příspěvky (celkem 3):
- Jiri.Snizek, Vojtech.Pikal, Josef.Spak
©Rudolf Žák – garant KET Doprava a Infrastruktura JčK
- Marketa.Gregorova
- Republikový výbor
- Profese: europoslankyňa
- Dal poděkování: 485 poděkování
- Dostal poděkování: 2213 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já přinesu malinko historie, abychom se třeba vyvarovali chyb minulosti či věděli, kam to chceme směřovat.
Mladí Piráti jako organizace v jeden moment skoro fungovala, měla i stanovy a sídlo. De facto to však byla taková odnož zahraničního odboru, reprezentující nás primárně v Young Pirate of Europe (YPE), sdružující všechny mládežnické pirátské organizace v Evropě, a proběhlo jen několik schůzek a teambuildingů, které stejně ve výsledku zahrnovaly všechny věkové kategorie. Na tomto místě je také potřeba říct, že v zahraničí v naprosté většině případů existuje mladá odnož Pirátů z jednoho jediného důvodu: tyto organizace mohou dostávat na svou činnost nějaké peníze, narozdíl od politické strany, což je často kruciální pro fungování Pirátů jako takových. Tento systém u nás nemáme a tedy zde byl přirozeně i nižší zájem se "štěpit". Druhou věcí totiž je, že tyto snahy byly nejakcentovanější v době, kdy jsme se pohybovali mezi 200-300 členy, tzn. víceméně každý se znal, každý byl zapojen, pokud chtěl a na žádné rozdělení podle věku (pohlaví, víry, barvy očí, počtu aut,...) se nehrálo.
Podle mě určitě dává smysl Mladé Piráty zachovat (o revival se mimochodem pokoušel nedávno Franta Kopřiva a je taky v předsednictvu YPE, ale nejsem si jista výsledkem), a to kvůli oné reprezentaci na mezinárodní úrovni, ale také na domácí scéně (až příliš často jsem se dozvěděla o debatě mladých politiků, kam nikdo nepozval Piráty, jelikož nemají mládežnickou organizaci) a ke koordinaci dalších aktivit, jako jsou například dotazníky do diplomek či stáže (politologické i jiné fakulty prakticky cpou stranám své studenty na praxi a mít single point of contact, koordinující se s KoKSy, může být podle mě výrazně užitečné).
Zároveň si osobně nemyslím, že je nutné si utvářet v rámci strany nějaké umělé skupiny ve smyslu scházení se, teambuildingu a tak, protože to podle mě naopak zhoršuje následný "skutečný" vstup do strany a všech jejích zakoutí (a střet s realitou). Skupinky podle osobní chemie či zájmů vznikají zcela přirozeně a přijdou mi dostačující. Na druhou stranu jsem již byla na jednom z víkendů Pirátek, takže si uvědomuji, že mohu v tomto ohledu vyznít pokrytecky. .D Spíš se snažím podpořit tu myšlenku, že na věk jsme si u Pirátů nikdy nehráli, a že pokud bude chodit pařit (deskovky samozřejmě!) mladší parta a starší házet drobky holubům, je to normální, ale netlačila bych to jako agendu té organizace MP.
Každopádně ráda s čímkoli pomůžu. Jo a těším se na kopu stážistů v Bruselu, které budou koordinovat MP, neasi! ;D
Mladí Piráti jako organizace v jeden moment skoro fungovala, měla i stanovy a sídlo. De facto to však byla taková odnož zahraničního odboru, reprezentující nás primárně v Young Pirate of Europe (YPE), sdružující všechny mládežnické pirátské organizace v Evropě, a proběhlo jen několik schůzek a teambuildingů, které stejně ve výsledku zahrnovaly všechny věkové kategorie. Na tomto místě je také potřeba říct, že v zahraničí v naprosté většině případů existuje mladá odnož Pirátů z jednoho jediného důvodu: tyto organizace mohou dostávat na svou činnost nějaké peníze, narozdíl od politické strany, což je často kruciální pro fungování Pirátů jako takových. Tento systém u nás nemáme a tedy zde byl přirozeně i nižší zájem se "štěpit". Druhou věcí totiž je, že tyto snahy byly nejakcentovanější v době, kdy jsme se pohybovali mezi 200-300 členy, tzn. víceméně každý se znal, každý byl zapojen, pokud chtěl a na žádné rozdělení podle věku (pohlaví, víry, barvy očí, počtu aut,...) se nehrálo.
Podle mě určitě dává smysl Mladé Piráty zachovat (o revival se mimochodem pokoušel nedávno Franta Kopřiva a je taky v předsednictvu YPE, ale nejsem si jista výsledkem), a to kvůli oné reprezentaci na mezinárodní úrovni, ale také na domácí scéně (až příliš často jsem se dozvěděla o debatě mladých politiků, kam nikdo nepozval Piráty, jelikož nemají mládežnickou organizaci) a ke koordinaci dalších aktivit, jako jsou například dotazníky do diplomek či stáže (politologické i jiné fakulty prakticky cpou stranám své studenty na praxi a mít single point of contact, koordinující se s KoKSy, může být podle mě výrazně užitečné).
Zároveň si osobně nemyslím, že je nutné si utvářet v rámci strany nějaké umělé skupiny ve smyslu scházení se, teambuildingu a tak, protože to podle mě naopak zhoršuje následný "skutečný" vstup do strany a všech jejích zakoutí (a střet s realitou). Skupinky podle osobní chemie či zájmů vznikají zcela přirozeně a přijdou mi dostačující. Na druhou stranu jsem již byla na jednom z víkendů Pirátek, takže si uvědomuji, že mohu v tomto ohledu vyznít pokrytecky. .D Spíš se snažím podpořit tu myšlenku, že na věk jsme si u Pirátů nikdy nehráli, a že pokud bude chodit pařit (deskovky samozřejmě!) mladší parta a starší házet drobky holubům, je to normální, ale netlačila bych to jako agendu té organizace MP.
Každopádně ráda s čímkoli pomůžu. Jo a těším se na kopu stážistů v Bruselu, které budou koordinovat MP, neasi! ;D
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Marketa.Gregorova za příspěvky (celkem 8):
- Janka.Michailidu, Jan.Hora, Vit.Fux, Simona.Mikusova, Jarmil.Halamicek, Vojtech.Pikal, Ondrej.Kalis, Ivo.Diblik
Europoslankyňa.
Pravda bolí.
Politika je pro všechny.
NEklikat.
Píše se to AI.
Vize pro Evropu.
- Simona.Mikusova
- Krajské předsednictvo
- Dal poděkování: 305 poděkování
- Dostal poděkování: 62 poděkování
Deskovky můžou pařit právě staří i mladí🙂Pražští MP by se rádi do této debaty zapojili, příležitostí se poznat bude určitě dost.
- místopředsedkyně KS Praha
- místopředsedkyně MS Praha 3
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
- Profese: politik, informatik
- Dal poděkování: 11093 poděkování
- Dostal poděkování: 8916 poděkování
Jsou na Wikipedii (EN): https://en.wikipedia.org/wiki/Young_Pir ... _Republic)
(Já to nebyl.)
Btw. kromě Ivana, pouse Olga má na En wiki svůj článek. Gratuluji.
(Já to nebyl.)
Btw. kromě Ivana, pouse Olga má na En wiki svůj článek. Gratuluji.
- Josef.Spak
- Člen KS Jihočeský kraj
- Profese: Programátor
- Dal poděkování: 402 poděkování
- Dostal poděkování: 208 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k věkovému složení členů a příznivců mi skoro přijde účelnější zakládat tým, kde budou spíš členové a příznivci s vyšším věkem. Snažil jsem se to teď napsat tak, abych nikoho zbytečně neurazil, a proto si ani netroufám vymýšlet název takového týmu.
Mladí Piráti možná dávají smysl, pokud je třeba být něčeho členem, a zákon to kvůli nízkému věku neumožňuje. Vtip je v tom, že u nás nebývá zapotřebí být něčeho členem, aby se jednotlivec mohl zapojit do činnosti.
Mladí Piráti možná dávají smysl, pokud je třeba být něčeho členem, a zákon to kvůli nízkému věku neumožňuje. Vtip je v tom, že u nás nebývá zapotřebí být něčeho členem, aby se jednotlivec mohl zapojit do činnosti.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Josef.Spak za příspěvky (celkem 3):
- Vojtech.Pikal, Vit.Fux, Ondrej.Kalis
- Petr.Vileta
- Člen KS Plzeňský kraj
- Profese: Celkem Spokojený Důchodce
- Dal poděkování: 10822 poděkování
- Dostal poděkování: 8772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Myslíš PirátskýklubdůchodcůJosef.Spak píše: ↑27 kvě 2019, 16:36 Vzhledem k věkovému složení členů a příznivců mi skoro přijde účelnější zakládat tým, kde budou spíš členové a příznivci s vyšším věkem. Snažil jsem se to teď napsat tak, abych nikoho zbytečně neurazil, a proto si ani netroufám vymýšlet název takového týmu.

- Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvek:
- Jiri.Snizek
Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
- Profese: politik, informatik
- Dal poděkování: 11093 poděkování
- Dostal poděkování: 8916 poděkování
Starý pardály si zakládejte jako tým jinde.
Já jdu připravovat základní náležitosti týmu, asi.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvek:
- Petr.Vileta
- Jarmil.Halamicek
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: programátor
- Dal poděkování: 107 poděkování
- Dostal poděkování: 993 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
POMAT : pirátští ostřílení matadořiPetr.Vileta píše: ↑27 kvě 2019, 21:41Myslíš PirátskýklubdůchodcůJosef.Spak píše: ↑27 kvě 2019, 16:36 Vzhledem k věkovému složení členů a příznivců mi skoro přijde účelnější zakládat tým, kde budou spíš členové a příznivci s vyšším věkem. Snažil jsem se to teď napsat tak, abych nikoho zbytečně neurazil, a proto si ani netroufám vymýšlet název takového týmu.![]()
![]()
POSER : pirátští odborníci a senioři

- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jarmil.Halamicek za příspěvky (celkem 5):
- Jiri.Snizek, Petr.Vileta, Jan.Prokop, Vit.Fux, anon539
Autor pirátských Odměn a projektu GreenOrDie. Člen Technického odboru. Jarmil.com
Face your fears, live your dreams.
- anonym39320
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: ústavní právník
- Dal poděkování: 67 poděkování
- Dostal poděkování: 228 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Mně to přijde jako dobrý nápad. Nejrůznějších organizací zaměřených na mladé je poměrně dost a když cílí na dlouhodobou spolupráci s politickými stranami, tak typicky vyhledávají jejich mládežnické organizace.Vojtech.Pikal píše: ↑29 kvě 2019, 22:09 Starý pardály si zakládejte jako tým jinde.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym39320 za příspěvek:
- Vojtech.Pikal
Lukáš Lev Červinka
analytik Výzkumného centra Asociace pro mezinárodní otázky
doktorand na katedře ústavního práva Právnické fakulty UK a na Fakultě ekonomie University Ca' Foscari v Benátkách
Twitter: @CervinkaLev / Facebook: Lukas.L.Cervinka
analytik Výzkumného centra Asociace pro mezinárodní otázky
doktorand na katedře ústavního práva Právnické fakulty UK a na Fakultě ekonomie University Ca' Foscari v Benátkách
Twitter: @CervinkaLev / Facebook: Lukas.L.Cervinka