Vlákno VÝBORY města Jablonec nad Nisou

Moderátoři: Odbor LbK - administrativni, KoKS Liberecký kraj, Krajští zastupitelé, Komunální zastupitelé, Zastupitele - HMP

Uživatelský avatar
Veronika.Drapalikova
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 256
Registrován: 27 říj 2013, 16:29
Profese: konzultant O2 Guru, rodičovská dovolená
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Dal poděkování: 76 poděkování
Dostal poděkování: 189 poděkování

Vlákno VÝBORY města Jablonec nad Nisou

Příspěvek od Veronika.Drapalikova »

Zakládám vlákno nejen pro členy výborů města. Do tohoto vlákna prosím veškeré důležité informace a kauzy, které řešíte ve výborech nebo o nich víte. Týká se hlavně námi podaných návrhů apod. nebo i důležitých návrhů ostatních. Co se týče našich návrhů, prosím tady s dostatečným předstihem ohlásit, že chci něco navrhovat a nechat ostatní se k tomu vyjádřit. Děkuji.

Veronika Drápalíková

Uživatelský avatar
anonym39320
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 388
Registrován: 22 pro 2017, 16:03
Profese: ústavní právník
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 286 poděkování
Dostal poděkování: 679 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlákno VÝBORY města Jablonec nad Nisou

Příspěvek od anonym39320 »

Zdravím,
mám tu na vás urgentní prosbu. Dnes je jednání KV v Jablonci, kam nemůžu kvůli zdravotním komplikacím v rodině dorazit. Má se tam projednávat pro Piráty důležité zveřejňování informací. Psal jsem kvůli tomu Vladimírovi Opatrnému, který je také členem KV za Piráty, ale mail se mi vrátil, jelikož si mě zablokoval, což jsem žel zjistil až teď. Mohli byste mu tedy předat následující info? KV zasedá v 15:30. (Snažím se maximalizovat šanci, že se k němu informace dostane před jednáním KV. Bohužel není ani tady na fóru, ani na FB - resp. o tom nevím a nepodařilo se mi jej tedy tímto způsobem zastihnout.)
-----------------------------
Ahoj Vladimíre,

prosím Tě, dnes nemůžu dorazit na KV, mamka má nějaké zdravotní komplikace.

Na bodu programu je kontrola poskytování informací občanů dle infozákona a možnost KV si vyžádat přehled o negativně vyřízených žádostech.

Právní odbor poslal stanovisko (tajemník ho všem rozesílal), kde tvrdí, že KV toto kontrolovat nemůže a ani to není nutné, jelikož se občan může obrátit na soud a ten mu případně informaci zajistí (příkáže povinnému subjektu ji poskytnout), ale průměrná délka soudního řízení je mezi 700 a 900 dny (záleží na konkrétním soudu, tj. kolik toho má na stole).

Přikládám v příloze mou žádost o stanovisko, která byla odeslána na právní odbor a ve které je i argumentace. Mohl bys to na dnešním KV zvednout a buď zkusit přesvědčit ostatní, aby KV dostával přehledy o žádostech nebo aby se to třeba odložilo na příště? Pokud bys potřeboval poradit s právní věcí, tak Míša Ti určitě pomůže. Už se na to i ptala.

Díky moc,
Lev
Příloha zde

Díky všem za pomoc
Lukáš Lev Červinka
analytik Výzkumného centra Asociace pro mezinárodní otázky
doktorand na katedře ústavního práva Právnické fakulty UK a na Fakultě ekonomie University Ca' Foscari v Benátkách

Twitter: @CervinkaLev / Facebook: Lukas.L.Cervinka
Odpovědět

Zpět na „Zastupitelstvo - Jablonec nad Nisou“