Návrh na zrušení povinného očkování

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Odpovědět
Antonino.Milicia
Komunální zastupitel/ka
Profese: Strategie, projekty, rozvoj
Dal poděkování: 857 poděkování
Dostal poděkování: 1191 poděkování

Re: Návrh na zrušení povinného očkování

Příspěvek od Antonino.Milicia »

Maria.Vasickova píše: 01 bře 2019, 19:03 Čtu si v společném pirátském předvolebním programu:
Piráti pevně věří, že všichni lidé musí mít právo na spravedlivé a rovné zacházení. Je nezbytné, aby společnost respektovala práva menšin. Postavíme se proti jakékoli diskriminaci a hnutím, která působí proti lidským právům. Internet jako prostředek komunikace nabízí obrovskou příležitost pro politický rozvoj a překonává jednosměrnou komunikaci směrem od vyšších vrstev k nižším. Piráti proto budou svobodu internetu na evropské i světové úrovni usilovně obhajovat.
A ptám se sebe sama, jak se ta víra a obhajoba projeví v praxi, pokud to právo některá zájmová hnutí zpochybňují.?
Je právo každého zpochybňovat cokoliv (jsou jisté výjimky, ale očkování mezi ne nepatří). Už to, že to video lze svobodně publikovat, prokazuje, že takový názor lze svobodně šířit. Svoboda publikovat neznamená totéž co povinnost přijímat, naopak - je to v absolutním rozporu.
Maria.Vasickova píše: 01 bře 2019, 19:03 A ze zkušenosti si mohu odpovědět. Tím, že lidé budou zklamáni, protože jenom víra nestačí. Ale chápu, napsat: "Piráti souhlasí s tím, že všichni (...)" je více o odpovědnosti. Tak snad jim to půjde na evropské úrovni lépe než doma
To, co zde je uvedeno, je progresivní nad běžné poměry. Neříkám, že nelze jít dál, ale je to více, než říkají jinde (co vím).
Maria.Vasickova píše: 01 bře 2019, 19:03 Vy býváte na Ústavním soudu nezřídka v opozici proti většinovému názoru, říkají dokonce, že jste rebelka: byla jste pro zrušení EET, pro zrušení zákazu kouření v restauracích, jako jediná jste zaujala odlišné stanovisko k verdiktu kolegů, že povinné očkování je v souladu s ústavou. To je ta vaše důvěra ve svobodné rozhodování člověka?
Pozor, já si myslím, že naše společnost není připravena na dobrovolné očkování. Ale náš zákon dává rodině příliš mnoho povinností, to mi vadí. Neříká: „Musíš mít své děti očkované proti těmto nemocem.“ Říká: „Musíš to udělat právě touto vakcínou, a ne jinou, musíš to udělat v tomto termínu, a ne v jiném.“ V občansky silných demokraciích není očkování povinné, protože se svobodou se tam pojí vysoká míra odpovědnosti. Rovněž poskytují odškodnění těm, jimž očkování způsobí problémy. Naproti tomu my máme systém povinností a pokut. Přikazujeme, že dítě nemůžete očkovat vakcínou z Rakouska, ale vakcínou českou. Musíte ho očkovat v jednom okamžiku proti šesti nemocem, byť si rodič myslí, že by se dětské tělo lépe vypořádalo s postupným očkováním. A narazí-li tenhle tvrdý systém na maminku či tatínka, kteří jsou znejistěni zvláštními informacemi na internetu, nerozebere jejich strachy, nýbrž autoritářsky přikáže: „Musíš, jinak ti nevezmeme dítě do školky!“Říká Kateřina Šimáčková v rozhovoru pro Reflex
Nelegitimní šikanování rodičů by mělo být jádrem diskuse (k tomu jsem psal výše). Pokusy ZDE řešit medicínskou rovinu zatím vždy narazily na nekompetentnost na obou stranách názorové propasti.

"Tatínek je pirát, ale ten hodný pirát." (Mikeš, 4yo)
Odvaha dělat, co je správné.

Adam.Jaros
Příznivec Pirátů – Praha
Profese: Teoretický alchymista
Dal poděkování: 710 poděkování
Dostal poděkování: 803 poděkování

Příspěvek od Adam.Jaros »

Jakub.Backa
Profese: advokát a insolvenční správce
Dal poděkování: 1144 poděkování
Dostal poděkování: 1727 poděkování

Příspěvek od Jakub.Backa »

Určitě by to vyřešila vhodná terapie energetické psychologie. Kdyby měly ty děti v pořádku auru, nevybouchnou!
We are all heroes: You and Boo and I. Hamsters and rangers everywhere! Rejoice!
Antonino.Milicia
Komunální zastupitel/ka

Bylo by fajn být schopen odlišovat odmítání očkování z důvodu nepodložených argumentů a odmítání systému očkování z důvodu nesystémového šikanování.
Zesměšňování jiných názorů a dříve i podvodná interpretace výzkumů není projevem kritického myšlení a je to vcelku ubohé, stejně jako osobní útoky. Navíc to jen zbytečně posiluje nevíru v očkování jako celek.

Maria.Vasickova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 379 poděkování
Dostal poděkování: 449 poděkování

Příspěvek od Maria.Vasickova »

Antonino píše: 02 bře 2019, 15:18
Je právo každého zpochybňovat cokoliv (jsou jisté výjimky, ale očkování mezi ne nepatří).
Hm, a co je důvodem toho, že něco lze a něco nelze zpochybňovat?

Štěstí spočívá ve svobodě a svoboda v odvaze.

Periklés
Antonino.Milicia
Komunální zastupitel/ka

Maria.Vasickova píše: 02 bře 2019, 23:16
Je právo každého zpochybňovat cokoliv (jsou jisté výjimky, ale očkování mezi ne nepatří).
To je otázka na zákonodárce. Opakuji ale, že to se netýká očkování, takže to tu nemusíme řešit.

Maria.Vasickova

Antonino píše: 02 bře 2019, 23:51
To je otázka na zákonodárce. Opakuji ale, že to se netýká očkování, takže to tu nemusíme řešit.
Představ si, že si zákonodárce :-).
Z jakého důvodu odmítáš zpochybnit očkování?

Periklés
Antonino.Milicia
Komunální zastupitel/ka

Maria.Vasickova píše: 03 bře 2019, 01:25
Antonino píše: 02 bře 2019, 23:51
Představ si, že si zákonodárce :-).
Z jakého důvodu odmítáš zpochybnit očkování?
Nechápu smysl té otázky. A nezdá se mi spojení "odmítáš zpochybnit". To zní dost nesvobodně.
A nechci se tu ani o samotném očkování bavit. Nemám pro to kvalifikaci. Já jsem kritický k systému povinného očkování v ČR.

Maria.Vasickova

Antonino píše: 03 bře 2019, 07:19
Nechápu smysl té otázky. A nezdá se mi spojení "odmítáš zpochybnit". To zní dost nesvobodně.
A nechci se tu ani o samotném očkování bavit. Nemám pro to kvalifikaci. Já jsem kritický k systému povinného očkování v ČR.
Právě v odmítání spočívá ta svoboda. V tom, že můžeme odmítat. V okamžiku, kdy nám v tom někdo nebo něco brání, nebo nás k tomu nutí, stáváme se nesvobodní. Pokud vnímáš to spojení nesvobodně, zřejmě se tak cítíš a proto "nechápeš" smysl otázky. Bavíme se na půdě politické strany. Teoreticky, každý z nás by mohl být jedním z poslanců. Tudíž, pokud bychom se dostali do situace rozhodovat o něčem, čemu "nerozumíme", nemáme kvalifikaci (protože není statistik nebo nemá data, nikoliv proto, že není odborník na vakcinaci), podle čeho bychom se rozhodovali? V dnešní době, kdy si můžeš koupit jakoukoliv studii? Hýbat s daty je to nejjednodušší, pokud víš, jak má vypadat výsledek.
Bohužel, bez povídání o samotném očkování ten systém nelze změnit, protože právě v něm, více než v čem jiném, jsme nesvobodní, protože nám chtějí zakázat se informovat, a nutí nás odmítat.
Na základě čeho si kritický k systému povinného očkování ? Co nebo kdo tě kvalifikoval? Pokud nemáme my neodborníci kvalifikaci pro komentování očkování?

Periklés
Josef.Kadlecek
Člen KS Praha
Profese: revizní technik elektro, energetik
Dal poděkování: 704 poděkování
Dostal poděkování: 759 poděkování

Příspěvek od Josef.Kadlecek »

OFFTOPICNic, chvíli jsem poslouchal tu pí. Jílkovou, co sem postnul Adam, početl jsem si těch pár stránek až sem a jdu si zas radši vykloktat. "Savem" :lol:
Doma mají všichni už asi rok spalničky a já se o ně starám, aby jim fleky nevyšisovaly a oni zůstali tak hezky kropenatí co nejdýl :roll:
Já jsem nezažil kombinovaná očkování, ale když mi do dítek náš místní doktor (Mengele) pral tu chemii alá https://cs.wikipedia.org/wiki/IG_Farben, měl jsem pocit, jako by to dítě právě znásilňoval. Ale přešlo mě to, už si zvykám... Babiš mým dětem plodnost zajistí,musíme ho v tom podporovat
Existuje princip: je hrází pro jakékoli informace, odolává všem argumentům a úspěšně drží lidi ve věčné ignoranci: zavrhnout věc ještě před prozkoumáním
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!
Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“