zápis z veřejné schůze MS Jindřichův Hradec z 9.10. 2018

Moderátoři: PKS Jihočeský kraj, KoKS Jihočeský kraj

Pravidla fóra
  • Toto je veřejné fórum. Stanoviska nevyjadřují názor Pirátů, pokud nebyla schválena příslušnými orgány.

  • V anketách mohou hlasovat i návštěvníci bez přihlášení. Ankety proto nelze v žádném případě považovat za závazná hlasování.

  • Toto fórum je viditelné pro návštěvníky bez přihlášení. Přihlášeným uživatelům se zobrazuje pouze tehdy, pokud jsou členy místního sdružení nebo registrovanými příznivci (Obrázek Nastavit zobrazovaná fóra).

  • Moderátorem tohoto fóra je místní předsednictvo.

Uživatelský avatar
Jiri.Princ
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 235
Registrován: 24 bře 2015, 12:07
Profese: Nepolitik, Obchodník
Dal poděkování: 70 poděkování
Dostal poděkování: 75 poděkování

zápis z veřejné schůze MS Jindřichův Hradec z 9.10. 2018

Příspěvek od Jiri.Princ »

ZÁPIS SE ZASEDÁNÍ (SCHŮZE) MÍSTNÍHO SDRUŽENÍ PIRÁTSKÉ STRANY JINDŘICHŮV HRADEC
konané 9. 10. 2018 od 19:00 hodin, v Restauraci u Vily, Šafaříkova 1073, Sezimovo Ústí I.
Přítomni: Ing. Máca (JH), dr. Lešetický (JH), Ing. Princ (JH), Ing. Mácová (JH), MDDr. Jirková (host)
Nepřítomni: Mgr. Urban (JH)

Program

1. Zahájení schůze, schválení programu
2. Kontrola usnesení/úkolů z minulé schůze
3. Podnět Václava Urbana: Opakovaná volba předsednictva MS Jindřichův Hradec
4. Analýza výsledků komunálních voleb v Jindřichově Hradci
5. Financování komunálních voleb: kontrola a schválení výdajů
6. Různé
Poznámka: není-li uvedeno jinak, je výsledek hlasování uváděn vždy v pořadí (hlasy pro – hlasy proti – zdrželi se hlasování).

Body jednání

Ad 1. Oldřich Máca zahájil v 19:00 jednání místního sdružení, hlasování o programu schůze (4-0-0).
U: Program schůze byl jednomyslně schválen.

Ad 2. Kontrola úkolů/usnesení z minulé schůze, která se uskutečnila 17.9. 2018.
• Na doporučení krajských pirátských orgánů bylo přikročeno k nové volbě předsednictva MS Jindřichův Hradec.
U: Splněno na schůzi místního sdružení 17. 9. 2018. Nicméně Václav Urban volbu komentářem na fóru PS zpochybnil. Rozhodnuto volbu předsednictva opakovat na schůzi 9.10. 2018. Viz bod 3 schůze.

• Na doporučení KP ze dne 2. 9. 2018 proběhla opakovaná volba/potvrzení čela kandidátky do komunálních voleb 2018 v Jindřichově Hradci.
U: Úkol splněn.

• Pro komunální volby 2018 v Jindřichově Hradci byly zadány nebo vyrobeny reklamní předměty (plakáty, visačky) nebo zajištěny reklamní plochy.
U: Úkol splněn.

• Volba vyjednávacího týmu pro komunální volby a návrh povolební strategie.
U: Úkol trvá: jednáním se zástupci ostatních politických subjektů byl pověřen O. Máca, bude průběžně informovat vedení MS a vyplní záznam do seznamu „lobby schůzek“. Povolební strategie má za cíl politicky vytěžit maximum z 2 získaných mandátů za současného dodržení programu ČPS.

• Zajištění a organizace fotbalového turnaje 29.9.2018
U: Turnaj se uskutečnil od 9:00 ve Sportovní hale v Jindřichově Hradci za účasti dalších politických stran a uskupení kandidujících v komunálních volbách; v turnaji zvítězil tým „Hradec srdcem a rozumem + Svobodní“. Účast Ivana Bartoše kvitujeme s povděkem. Poděkování organizátorům! Úkol splněn.

• PR místního sdružení, správa FB O. Lešetický a Ju. Védlová
U: O. L. vytvořil FB neveřejný profil „jindřichohradečtí Piráti“ pro komunikaci a připomínkování mezi členy MS JH a kandidáty v komunálních volbách. Aktuální a relevantní příspěvky potom budou Ondřej nebo Judita zveřejňovat na oficiálním profilu https://www.facebook.com/otevrenyhradec/.
Václav Urban v září poskytl přístup do blogovacího systému „otevrenyhradec.cz“, bohužel bez uživatelských práv na editování starších příspěvků nebo dalších položek v menu. O.L. v systému zveřejnil 3 aktuální články před volbami od autorů Kopřivy (sport v JH), Prince (zemědělství) a Jirkové (zdravotní péče).

• Proúčtování výdajů v souvislosti s komunálními volbami.
U: Krajské sdružení neproplatilo výdaje. Úkol trvá.

• Projekt ozelenění „Vykvetlý most“. Vysazené květiny ukončily vegetační období, a navíc je postihlo plísňové onemocnění, a proto bylo rozhodnuto projekt ukončit.
U: Úkol splněn.

Ad 3. Na podnět Václava Urbana, který znovu zpochybnil legitimitu volby předsednictva MS Jindřichův Hradec z důvodů nedodržení stanov, proběhla opakovaná tajná volba předsednictva MS Jindřichův Hradec. Na předsedu MS byl navržen Ing. Oldřich Máca, s kandidaturou souhlasil, výsledek tajného hlasování (3-0-1). Na funkci prvního místopředsedy MS navržen dr. Ondřej Lešetický, s kandidaturou souhlasil, výsledek tajného hlasování (3-0-1). Na funkci druhého místopředsedy MS navržen Ing. Jiří Princ, s kandidaturou souhlasil, výsledek hlasování (3-0-1).
U: Nové předsednictvo MS Jindřichův Hradec bylo zvoleno ve složení Máca (předseda MS), Lešetický (1. mp) a Princ (2. mp)

Ad 4. Na schůzi byla provedená stručná analýza výsledků komunálních voleb v Jindřichově Hradci v roce 2018. Kandidátka ČPS skončila na 8/10 místě, získala ve volbách 6,79 % (absolutně 12 810) hlasů a 2 mandáty v zastupitelstvu města Jindřichův Hradec.
U: Výsledek v komunálních volbách 2018 je považován za relativní úspěch, mj. i ve srovnání s rokem 2014, kdy ČPS nezískala v JH ani jeden mandát. Do zastupitelstva byli zvoleni: Jana Burianová (#2 kandidátky, 792 hl.) a díky preferenčním hlasům Jaromír Kopřiva (#6 kandidátky, 931 hl.).
Výsledek na jednu stranu mrzí, neboť ani jeden ze zvolených nejsou členy MS JH, na druhou stranu poukazuje na vysokou „oblibu“ lékařů u jindřichohradeckého elektorátu. Viz volební výsledky ANO (doktoři Cihla, Rytíř, Vyhlídka). Zelení PRO Jindřichův Hradec v koalici s Lidovci opět neuspěli. Srovnání s ostatními místními sdružení: Písek (15,33 % a 5 zastupitelů) a Tábor (11,3% a 4 zastupitele) poukazuje na další potenciál k růstu preferencí v JH.
V diskusi bylo konstatováno, že předvolební kampaň se neobešla bez problémů. Zejména začala se zpožděním cca 1-2 měsíce než by bylo žádoucí, zájem o kandidaturu za PČS byl v JH relativně nízký a vázla komunikace uvnitř MS! V souvislosti s tím je nutno zmínit chování Václava Urbana, který se dlouhodobě neúčastní řádných ani koordinačních schůzek MS, odmítl participovat na předvolební kampani, denuncioval členy místního sdružení na KS a verbálně dehonestoval kandidáty ČPS nebo jejich příspěvky v Pirátských listech. „Jeho jednání gradovalo týden před volbami kauzou Balcarová“ (O. Máca) V souvislosti s tím požadujeme vysvětlení Václava Urbana k jeho výrokům, mj. o rozpuštění MS Jindřichův Hradec, které před volbami rozesílal zástupcům jiných politických uskupení a rádi bychom také znali jeho představu o dalším působení v rámci ČPS Jindřichově Hradci.

Ad 5. Mirka Mácová seznámila přítomné se situací ohledně financování kampaně pro komunální volby 2018 v Jindřichově Hradci: Bohužel i přes opakované snahy se nedaří proúčtovat výdaje za kampaň, přičemž se jedná o tyto částky.
• Projekt ozelenění „Vykvetlý most“ 28.162,00 Kč
• Projekt „Ukliďme Česko“ 2.880,00 Kč
• Fotbalový turnaj včetně pronájmu Sportovní haly 29. 880,00 Kč

U: Celková částka činí 60.922,00 Kč. Předschválený rozpočet byl překročen o 1,65%. Nicméně jednotlivé položky byly zkontrolovány a konstatujeme, že fakturované částky jsou legitimní, byly vynaloženy v přímé souvislosti s předvolební kampaní v komunálních volbách 2018 v Jindřichově Hradci a mohou být předloženy Mirkou Mácovou k vyúčtování/proplacení příslušným finančním „orgánům“ KS v Českých Budějovicích. Hlasování (4-0-0).

Ad 5. Různé
• Přijetí nových členů MS Jindřichův Hradec. Navrhovány: MDDr. Veronika Jirková a Bc. Judita Védlová.
• Závěrečná diskuse a ukončení schůze.

U: Obě dvě uchazečky o členství se ztotožňují s programem ČPS, aktivně se účastnily předvolební kampaně a kandidovaly za ČPS v komunálních volbách. Judita byla dokonce v minulosti členkou ČPS (nicméně ji bylo členství ukončeno). Místní sdružení souhlasí a doporučuje přijetí. Hlasování 4-0-0. Obě, nechť se registrují se na pirátském fóru a sledují aktuální dění, dále nechť vyplní přihlášku do ČPS a připraví si stručný profil (Pirátské CV). Jiří Princ bude konzultovat s Janou Kolaříkovou podmínky přijetí a souhlas KS Jihočeský kraj. Schůze ukončena ve 21:10.

V Sezimově Ústí 10. 10. 2018, zapsal: Lešetický, za správnost: Máca.
Zamčeno

Zpět na „[archiv] Jindřichův Hradec“