Proč volit piráty na P4

Moderátoři: KoKS Praha, Pražští předsedající, PKS Praha, PMS Praha 4

zmar
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 7
Registrován: 29 bře 2017, 16:02
Profese: Konzultant
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 8 poděkování

Proč volit piráty na P4

Příspěvek od zmar »

Dobrý den,

vzhledem k nemastné neslané kampani na P4 nevím, proč volit piráty na P4. Mohl by mně odpovědný pirát říci nějaký highliht, kvůli čemu bude P4 jedinečná? Nerad bych slyšel obecné fráze. Rád bych slyšel jeden skutečný projekt, který po vás za 4 roky zůstane a mně se bude žít lépe. Něco co zajistí radnice P4.

Děkuji
Uživatelský avatar
Jan.Hora
Kontrolní komise
Příspěvky: 3076
Registrován: 19 led 2016, 15:51
Profese: IT analytik / Software developer (MSSQL)
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 4851 poděkování
Dostal poděkování: 6425 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Proč volit piráty na P4

Příspěvek od Jan.Hora »

Dobrý den,

Praha 4 je specifická tím, že nemá výrazné velké kauzy a spíše trpí neefektivitou a absencí dlouhodobé strategie. Konkrétní plány ale i tak máme, vyberu některé body, na kterých se podílím i já, takže mohu odpovídat z patra. Pokud by vás zajímala konkrétní oblast, kterou jsem nezmínil, neváhejte ji uvést, rád se na ní více zaměřím.

Nejprve to co se dá stihnout za 4 roky - pro mě osobně je v tomhle ohledu hlavním projektem transparentní a moderní radnice. Za ty 4 roky by měla Praha 4 mít moderní a transparentní web, kde se dají najít informace praktické i informace o každém detailu rozhodování zastupitelstva a rady. Zároveň chci, aby se občané mohli na úřad objednávat ke konkrétním úkonů na konkrétní časy. Dneska trvá absolvování úředního úkonu klidně několik hodin a nevíte jistě, kolik to bude stát času, dokud nepřijdete do čekárny. Za 4 roky to chceme mít nastavené tak, že víte kdy máte přijít, co máte mít s sebou a jak dlouho vám to zabere. Jinými slovy, chceme Prahu 4 vytáhnout za 4 roky z neefektivního informačního pravěku a naopak jít příkladem, jak mají vypadat služby městského úřadu občanům.

Další takový bod je prevence online kriminality mládeže na školách. Momentálně toto téma zpracovávají jednotlivé školy samostatně a nemají v tom žádnou oporu v radnici, záleží pouze na nich, jak ho uchopí. Zavést programy prevence online kriminality není těžké, v oblasti působí dostatek odborných organizací, které rády pomohou. Na konci volebního období bychom chtěli mít tyto programy rozjeté a pevně ukotvené na všech školách městské části.

Z těch dlouhodobých plánů je to vytrvalá péče o podobu územního plánu a budoucího Metropolitního plánu. Úspěch nebude tak jasně viditelný (když to bude správně fungovat, tak to nebude nikoho příliš zajímat), ale pokud se podaří zamezit nekoncepční výstavbě a naopak se podaří dotlačit investory k tomu, aby stavěli s ohledem na vzhled, potřeby a kapacitu lokality a aby se podíleli na investicích do veřejné vybavenosti, budeme to považovat za úspěch. Rádi bychom k tomu využili možnosti pořizovat regulační plány, což se zatím neděje, ale přitom se jedná o mocný nástroj, který má městská část k tomuto účelu k dispozici.

Pak jsou tu samozřejmě témata, kde dominantní úlohu hraje magistrát - a to výstavba metra D, dopravní omezení při rekonstrukcích Barrandovského mostu, Dvorecký most či parkovací zóny nebo prosté opravy chodníků a komunikací. To je vše běh na dlouhou trať a radnice P4 nemá výhradní právo rozhodnout, takže nechceme slibovat nic, co nemůžeme splnit nebo významně ovlivnit. Více viz hlavní programové priority: https://praha4.pirati.cz/program/

Jan Hora
KS Praha
PMS Praha 4
zastupitel MČ Praha 4
jan.hora@pirati.cz
Keep calm and practise Iaido

Uživatelský avatar
Jan.Hora
Kontrolní komise
Příspěvky: 3076
Registrován: 19 led 2016, 15:51
Profese: IT analytik / Software developer (MSSQL)
Bydliště: Praha
Dal poděkování: 4851 poděkování
Dostal poděkování: 6425 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Proč volit piráty na P4

Příspěvek od Jan.Hora »

A ještě jeden takový detail z oblasti transparence - po volbách bychom rádi dali do kupy něco jako "kartu pirátského zastupitele", aby byl jasné, co zastupitel dělá (nebo naopak nedělá) a jak vykonává mandát. Ať je za 4 roky dobře vidět, kolik je za námi reálné práce.

Jan Hora
KS Praha
PMS Praha 4
zastupitel MČ Praha 4
jan.hora@pirati.cz
Keep calm and practise Iaido

Odpovědět

Zpět na „Praha 4“