[Přijat] Adam Vyplel

V tomto fóru se představují příznivci Pirátů, kteří se chtějí stát členy.

Moderátoři: Personální odbor - celý, KoKS Jihomoravský kraj, PKS Jihomoravský kraj

Pravidla fóra
V tomto vlákně se prosím ostatním členům stručně představte:
  1. Představení vložíte kliknutím na ikonu Obrázek, která se zobrazuje, pokud jste přihlášeni.
  2. Do předmětu napište svoje jméno a příjmení.
  3. V textu se nám prosím stručně představte a napište nám, co vás vede k zájmu o členství v Pirátech. Budeme rádi, když nám zároveň řeknete, jak byste se chtěli do činnosti strany zapojit a jaké máte zájmy, schopnosti a dovednosti.
Krajské předsednictvo vás bude informovat o nejbližší schůzi v tomto tématu nebo jiným vhodným způsobem.
Členství vznikne, jakmile na schůzi podáte písemnou přihlášku, budete přijati předsednictvem a zaplatíte členský příspěvek na transparentní bankovní účet (podrobnosti).
Zamčeno
Uživatelský avatar
Adam.Vyplel
Člen KS Jihomoravský kraj
Příspěvky: 324
Registrován: 22 lis 2017, 19:28
Profese: vodopohodář
Dal poděkování: 283 poděkování
Dostal poděkování: 589 poděkování

[Přijat] Adam Vyplel

Příspěvek od Adam.Vyplel »

Zdravím Pirátky a Piráti,

jmenuji se Adam Vyplel, ale přátelé mi říkají Ejdy. Pocházím z Brna, kde jsem 16 let i žil, ale teďka bydlím v Říčanech (okr. Brno-venkov). Bude mi 24 let, v Brně se stále pohybuju a znám ho celkem dobře. Studuji na fakultě stavební VUT navazující mag. program vodní hospodářství, kde se zejména zaměřuji na revitalizaci a úpravy toků v krajině, obecně jejich nápravu stavu, který byl poškozen za minulého režimu v časech scelování pozemků. Zajímá mě též erozní ohroženost zemědělských ploch a s tím související pozemkové úpravy a celkově problematika zadržování vody v krajině což je v JmK doslova horké téma.

Ve škole jsem měl seminář stavebního práva, který mě zaujal a stavebnímu a vodnímu zákonu se věnuji v rámci studia celkem intenzivně. V poslední době jsem kritizoval Foldynův pozměňovák, který asi nejvíc ze všeho vykostil územní řízení. Seznamuju se, jak fungují státní podniky správy povodí a co a jak by se dalo zlepšit.

Osobně se považuji za středového liberála, orientovaného pro EU, byť v některých oblastech jsem ve finále asi trochu doleva. Citlivá je pro mě sociální politika (exekuce, insolvence, soc. bydlení a tak), řešení důchodového systému. Regulace ano, ale jen v krajním případě, pokud standardní procedury („neregulace“) selhávají. Nejsem úplně proti dotacím, ale současný trend přidělování jejich přínos smazává. Kladu důraz na ochranu životního prostředí, kde by se mohla vyplatit nějaká forma osvěty pro občany, ne přímo legislativní činnost, stejně tak např. přínos EU, kdy lidé o tom oprávněně málo vědí (je to složité až běda, kompetence EU…) a dělají někdy až zbrklé závěry v podobě volby extremistů apod.
Na Pirátech oceňuji komplexnější řešení transparentnosti státní správy. Právě z tohoto důvodu bych se chtěl k Pirátům přidat. Ostatní politické strany se v podstatě ničím neliší (politicky - je to můj subjektivní pocit), takže kontrola mocných je pro mě jakási přidaná hodnota a také vnitřně liberální a demokratické směřování strany.

Nikdy jsem nebyl členem politické strany ani hnutí, jen v Říčanech vykonávám jmenovanou funkci člena Kontrolního výboru obecního zastupitelstva, kde se věnuji dodržování zákonných lhůt vyvěšování dokumentů a záměrů na úřední desku. Dále potom na odpadové hospodářství obce. Několikrát jsem byl na schůzi KS a zasedl jsem za Piráty ve volební komisi při volbách do PS.
V obci samotné se asi nepodaří založení místního sdružení (přestože Piráti ve volbách obdrželi 10,5 %, nemám větší povědomí o voličích), proto bych třeba v budoucnu mohl pomoci se založením MS Rosicko, pokud bude dostatek členů v okolí, nebo se zapojit do dění v Brně, nebo orgánech kraje.

Mějte se!
Ejdy
Tito uživatelé poděkovali autorovi Adam.Vyplel za příspěvky (celkem 5):
Viktor.Derka, Maria.Vasickova, Jiri.Ulip, Petr.Springinsfeld, Tomas.Gottwald
Uživatelský avatar
Jan.Mucka
Člen KS Jihomoravský kraj
Příspěvky: 154
Registrován: 16 črc 2017, 13:42
Profese: Student učitelství, obsahový marketing
Dal poděkování: 111 poděkování
Dostal poděkování: 186 poděkování

Re: Adam Vyplel

Příspěvek od Jan.Mucka »

Ahoj Ejdy,
děkuji za představení, myslím, že by se tvůj zájem o vodní hospodářství dal velmi dobře propojit se snahami našeho poslance Radka Holomčíka, který se snaží o zlepšení ochrany pitné vody a je pravda, že právě v Jihomoravském kraji je to velký problém.

Jinak 25. 4. se bude od 18:00 konat krajská schůze v Malém sále B. Bakaly, kde bude mimo jiné probíhat také "grilování" zájemců o členství, kde se uchazeč představí obdobně jako tady a posléze odpovídá na doplňující otázky krajského fóra. Jedním z hlavních cílů grilování je zjistit postoje uchazečů k dlouhodobým programovým cílům strany - podrobně zde, důležité je také znát stanovy.

K přijetí je také nutné aktivně se zapojovat do činnosti strany (např. 7.5. se budou Piráti prezentovat na dni těhotenství, 19.5. se bude zase hodit výpomoc při organizaci setkání se slovenskými Piráty, popřípadě se lze zapojit do krajského mediálního odboru nebo pomoct s některým programovým bodem do zastupitelstva) - ohledně zapojení piš prosím mně do SZ nebo na e-mail - jan.mucka@pirati.cz

Poslední věcí, kterou je nutné absolvovat je krajská informační schůzka pro zájemce o členství, kde se dozvíš podrobnosti o struktuře a fungování strany a o online systémech, které strana používá. Na tuto schůzku se lze hlásit zde, termín se vybere podle časových možností.
Uživatelský avatar
Petr.Springinsfeld
Republikový výbor
Příspěvky: 2028
Registrován: 29 srp 2015, 23:41
Profese: Zastupitel JmK
Bydliště: Brno-střed
Dal poděkování: 2702 poděkování
Dostal poděkování: 3190 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Adam Vyplel

Příspěvek od Petr.Springinsfeld »

Na zakládě hlasování byl Adam přijat za člena Pirátské strany. Gratuluji.

Petr Springinsfeld
zastupitel Jihomoravského kraje a městské části Brno-střed
608 366 554, petr.springinsfeld@pirati.cz

Zamčeno

Zpět na „Zájemci o členství Jihomoravský kraj“