Jaroslav Krejčí

V tomto fóru se představují příznivci Pirátů, kteří se chtějí stát členy.

Moderátoři: Administrativní tým - OlK, PMS Přerov

Pravidla fóra
V tomto vlákně se prosím ostatním členům stručně představte:
  • Představení vložíte kliknutím na ikonu Obrázek, která se zobrazuje, pokud jste přihlášeni.
  • Do předmětu napište svoje jméno a příjmení.
  • V textu se nám prosím stručně představte a napište nám, co vás vede k zájmu o členství v Pirátech. Budeme rádi, když nám zároveň řeknete, jak byste se chtěli do činnosti strany zapojit a jaké máte zájmy, schopnosti a dovednosti.
Místní předsednictvo vás bude informovat o nejbližší schůzi v tomto tématu nebo jiným vhodným způsobem.
Členství vznikne, jakmile na schůzi podáte písemnou přihlášku, budete přijati předsednictvem a zaplatíte členský příspěvek na transparentní bankovní účet (podrobnosti).
Odpovědět
Uživatelský avatar
Jaroslav.Krejci
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 26
Registrován: 22 črc 2018, 10:51
Profese: učitel
Bydliště: Přerov
Dal poděkování: 64 poděkování
Dostal poděkování: 47 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Jaroslav Krejčí

Příspěvek od Jaroslav.Krejci »

Dobrý den a ahoj,
jmenuji se Jaroslav Krejčí, je mi 45 let, pocházím z Mohelnice a více než 20 let žiji trvale v Přerově. Vystudoval jsem učitelství Čj a Ch na Pdf UHK, později ještě Inf na Pdf MU. Od r . 2002 učím na ZŠ v Přerově, jsem ženatý a mám dvě děti.
Pirátskou stranu pasivně sleduji delší dobu, jako jediná strana ve svém programu akcentovala a stále akcentuje svobodný software. Ten je pro mě koníčkem i prací - zasloužil jsem se o migraci naší školy na Linux (desktop i server). Proč jsem se rozhodnul stát členem? Impulsem bylo arogantní vyjádření politika ANO v souvislosti s realizací ITI projektů za 13 mil. v naší škole: "Při zachování operačního systému Linux je nutné si uvědomit, že padá možnost čerpání dotace ITI pro vaši školu a to nejen na konektivitu, ale i na stavební úpravy a vybavení učeben". Bylo nutné bojovat. V této situaci mi dost pomohl Martin Švadlenka. Zatím to pro naši školu vypadá jako Happy End. Ale nechci to zakřiknout.
V boji s arogancí moci bych mohl být úspěšný na těchto dvou frontách:
  • Rád bych své znalosti a zkušenosti s implementací svobodného softwaru ve školství nabídnul Pirátům a pomhl s realizací programu v této oblasti
  • Samozřejmě že i obecně problematika školství je mi dost blízká
Nejen svobodný software je důvodem, proč chci vstoupit k Pirátům: otevřenost, transparentnost, svoboda internetu, boj proti zavádění 1984 do naší společnosti, sympatické mi jsou i prvky přímé demokracie, které na rozdíl od politické konkurence, jsou nadávkovány v rozumné míře.
Co jsem jako kandidát členství stihnul:
  • Účast na čevencové pirátské schůzce spojené s "grilováním"
  • Jako nezávislý kandiduji za Společně pro Přerov a Piráti v komunálních volbách
  • Napsal jsem článek "Proč by město Přerov mělo používat svobodný software", který snad bude použit v kampani pro komunální volby
Ještě stručně k mým zájmům: Svobodný SW, kuželky, rpg, klasické parodie, hudba (malá část vážné a nevážné), pěší a auto turistika

Díky, že jste dočetli až sem a těším se na spolupráci.
Jarda
Odpovědět

Zpět na „Zájemci o členství Přerov“