Ivo Slávka

Archivační fórum pro vlákna přijatých zájemců o členství

Moderátoři: KoKS Praha, PKS Praha

Pravidla fóra
Toto je dočasné archivační fórum pro odkládání vláken přijatých zájemců o členství. Vlákna sem přesouvá PKS Praha.
Zrušení archivu bude zváženo ve chvíli kdy začne kvalitně fungovat systém Evidence členů.
Zamčeno
Uživatelský avatar
Ivo.Slavka
Komunální zastupitel/ka
Příspěvky: 196
Registrován: 06 bře 2018, 20:15
Profese: právník
Bydliště: Bergerova 1115/2, 182 00 Praha 8 - Kobylisy
Dal poděkování: 227 poděkování
Dostal poděkování: 148 poděkování

Ivo Slávka

Příspěvek od Ivo.Slavka »

Ahoj,

Jmenuji se Ivo Slávka a již sem se zapojil do pirátských aktivit na Praze 8. Rád bych stal oficiálním členem České Pirátské strany.

Něco o mně, je mi 51 a vystudoval jsem práva. Pracuji na Ministerstvu průmyslu a obchodu (MPO) jako vedoucí Oddělení ekonomického Odboru hospodářské správy a do mé gesce spadá nakládání s majetkem státu, meziresortní připomínkové řízení, zadávání veřejných zakázek, resortní systém centralizovaného zadávání veřejných zakázek za resort MPO a centrální nákup státu (CNS). Zastupuji MPO ve čtyřech komoditních standardizačních skupinách na Ministerstvu financí zřízených v rámci CNS. Jsem členem sdružení PROUD - Platforma pro rovnoprávnost, uznání a diverzitu, z. s. Jsem v registrovaném partnerství a s partnerem máme zatím jedno dítě v dlouhodobé pěstounské péči a věříme, že již brzo budeme mít ještě jedno. K mým koníčkům patří adrenalinové sporty a procházky v přírodě s rodinou.

S piráty jsem se poprvé setkal na akcích na Praze 8. Chtěl bych se zapojit na celostátní úrovni hlavně v oblastech LGBT práva, Rodinná a sociální politika (téma děti, děti z dětských domovů, náhradní rodinná péče apod.), E-government, Organizace (systemizace) státní správy, Rovnoprávnost, Služební zákon a na lokální úrovni na Praze 8, kde bydlím, bych se rád zapojil do komunálních voleb. Již sem se zúčastnil akcí kolem úklidu odpadků, atd.

[b]Rovnou si dovolím odpovědět na dotazy připravené pražským předsednictvem:[/b]

1) Přečetl/a sis poslání Pirátů vyplývajících ze stanov a program? Co považuješ za nejdůležitější, s čím naopak nesouhlasíš, co tě moc nezajímá?
Přečetl, zásadní jsou pro mne body týkající se digitalizace státní správy, otevřenost, transparentní veřejné zakázky, nezávislost soudů a státních zastupitelství na státu, osobní svobody a svobodného přístupu k informacím a podobně. Nesouhlasím se zrušením koncesionářských poplatků pro ČT a ČRo. Dále mi poplatky za prázdná média a většina aktivit soukromé organizace OSA přijdou jako úplně mimo.
2) Konkrétní programové dotazy pro zajímavost:
a) Cítíš se jako Evropan? Je pro tebe zásadní, aby ČR zůstala v EU?

Ano cítím se být Evropan, prozápadně orientovaný a je pro mě zásadní aby ČR zůstala v EU.
b) Podporuješ legalizaci konopí i pro rekreační účely?
Ano, jako tolerantní občan s mnoha kamarády, kteří kuří konopí podporují legalizaci konopí i pro rekreační účely.
c) Podporuješ manželství stejnopohlavních párů a adopci dětí stejnopohlavními páry?
Jako gay v registrovaném partnerství s dítětem v pěstounské péči jednoznačně podporuji manželství pro stejnopohlavní páry a adopci dětí stejnopohlavními páry. Rád budu první, který to využije.
3) Jak dlouho Piráty znáš, jak dlouho nás podporuješ a jakým způsobem?
Piráty znám již několik let a sleduji jejich vývoj a po posledních volbách jsem se rozhodl, že se aktivně zapojím do činnosti, viz výše v mém představení.
4) Koho jsi volil/a předtím, než jsi volil/a Piráty? Proč? Pokud si to chceš nechat pro sebe, respektujeme to.
Volil sem nejdřív ANO, pak Zelené.
5) Byl jsi v minulosti členem nějaké jiné politické strany nebo hnutí? Pokud ano, co tě přimělo ji opustit?
Ne
6) Co byl pro tebe rozhodující impuls pro vstup do Pirátů? Proč chceš vstoupit zrovna teď? Co dalšího očekáváš od statusu člena oproti statusu registrovaného příznivce?
Příznivcem sem byl již nějaký čas, nyní mám pocit, že nejenom v Praze je potřeba změnit fungování a to zásadně, mám pocit, že jako řádný člen budu mít větší šanci pomoci.
7) Na jaké úrovni by ses u Pirátů chtěl/a angažovat? Na úrovni městské části, celopražské nebo celostátní? Máš už představu o tom, jakým způsobem bys nám chtěl pomáhat (odborná pomoc s programem, organizační, analytické či administrativní práce, technická výpomoc, medializace činnost, rozdávání volebních materiálů...)?
Rád bych se zapojil na celostátní úrovni zejména v oblastech již výše popsaných a to způsobem odborné pomoci s programem nebo pomoci při přípravě legislativních návrhů zákonů a jiných podzákonných norem. Současně bych se rád zapojil i na úrovni městské části, v Praze 8 jako kandidát v komunálních volbách.
8) Spojuješ si ve svých dlouhodobějších plánech s členstvím u Pirátů i možnost realizace vlastních politických cílů? Budeš chtít někam kandidovat?
Chtěl bych kandidovat na Praze 8 v komunálních volbách, abych se aktivně zapojil. Z důvodu, že jsem ve státní službě, rád bych kandidoval jako neuvolněný člen zastupitelstva.

Děkuji za pozornost.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivo.Slavka za příspěvky (celkem 2):
Michal.Novak, Ondrej.Profant

Mgr. Ivo Slávka
777 973 573
ivo.slavka@pirati.cz

Uživatelský avatar
Annette.Heidlova
Člen KS Praha
Příspěvky: 318
Registrován: 03 led 2013, 02:11
Profese: Interní tester
Dal poděkování: 281 poděkování
Dostal poděkování: 220 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Ivo Slávka

Příspěvek od Annette.Heidlova »

Ahoj,

děkuji Ti za Tvé představení se. :) Vidím, že jsi zapojen v plné míře a dokonce jsi zodpověděl i všetečné otázky našeho předsednictva, takže Tě už jen pozvu na naší Krajskou schůzi, která se koná 7.6. od 18:00 v Pracovně (Vlkova 36). :) Jinak, Tvá přihláška byla už i zpracována (jak jistě dávno víš :D ).

Měj se hezky,

Anet

P.S.: Omlouvám se za pozdější odpověď, měli jsme toho teď moc. O:) :(
Tito uživatelé poděkovali autorovi Annette.Heidlova za příspěvek:
Ivo.Slavka
Zamčeno

Zpět na „Přijatí zájemci Praha“