Dino Arnautovič

Archivační fórum pro vlákna přijatých zájemců o členství

Moderátoři: KoKS Praha, PKS Praha

Pravidla fóra
Toto je dočasné archivační fórum pro odkládání vláken přijatých zájemců o členství. Vlákna sem přesouvá PKS Praha.
Zrušení archivu bude zváženo ve chvíli kdy začne kvalitně fungovat systém Evidence členů.
Zamčeno
Uživatelský avatar
Dino.Arnautovic
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 59
Registrován: 07 srp 2017, 10:19
Profese: pirát
Dal poděkování: 20 poděkování
Dostal poděkování: 38 poděkování

Dino Arnautovič

Příspěvek od Dino.Arnautovic »

Ahoj piráti,

jmenuji se Dino Arnautovič a jsem členem Pirátské strany od srpna 2017. Stal jsem se členem bez toho, abych o sobě něco uvedl. Rád bych se vám tímto zpětně představil.

Je mi 24 let a studuji na Právnické fakultě Univerzity Karlovy. Před zahájením studia na Právnické fakultě jsem rok studoval ve Švýcarsku a půl roku pracoval v Honkongu. Během studia práv jsem v rámci praxe pracoval ve dvou advokátních kancelářích v Praze. Práci v advokátní kanceláři jsem začátkem května 2018 nahradil pozicí asistenta ve strategickém týmu a výpomocí v administrativním odboru.
Piráty vidím jako stranu s upřímným záměrem vyzdvihnout úroveň života všech občanů bez ohledu na pravo/levou orientaci napříč poltickým spektrem, a to průhlednými a racionálními kroky, zamezením příležitostí pro korupci, vtáhnutím lidí do politického dění a využiváním moderních technologii, které občanům zjednoduší život. O upřímném zapálení pro věc a záměru pohnout s nynějším stavem jsem se opakovaně přesvědčil na krajských i místních srazech pirátské strany. Piráti pro mě představují stranu, které můžu věřit, že si bude stát za svým slovem, nenechá se vtáhnout do korupčních příležitostí které by poškozovaly občany České republiky.

Celý život žiji na Praze 2 kde jsem se nedávno podílel na vzniku místního sdružení na pozici prvního místropředsedy (Rozprava) (Ustavující schůze-zápis) (Hlasování)

Teď k otázkám:

1) Přečetl jsi si stanovy a program? Co považuješ za nejdůležitější a s čím naopak nesouhlasíš, co tě moc nezajímá?
Ano přečetl. S programem se schoduji, nejzajímavější část programu je podle mě E-goverment a především zavedení všestranné digitální identity pro každého občana. Rád bych v budoucnu viděl Českou republiku ve vedoucí roli a jako vzor pro další státy v impelemtaci E-govermentu.
2) Konkrétní programové dotazy pro zajímavost:
a) Cítíš se jako Evropan? Je pro tebe zásadní, aby ČR zůstala v EU?
Ano. Je podle mě naprosto zásadní aby ČR zůstala v EU. Věřím v propojenou Evropu bez překažek pro všechny. Přál bych si proaktivnější jednání České republiky v jednání v Evropském parlamentu.
b) Podporuješ legalizaci konopí i pro rekreační účely?
Ano podporuji. Nevěřím, že prohibice je vhodný způsob jak řešit cokoliv. Měli bychom se poučit ze studií, které jsou vyprcovávány ve státech Colorado,Oregon,Uruguay a mnoho dalších, které popisují efekty legalizace konopí na statistiky (kriminalita, zaměstnanost, spokojenost se státem...).
c) Podporuješ manželství stejnopohlavních párů a adopci dětí stejnopohlavními páry?
Ano podporuji. Nevidím žádnou překážku by stejnopohlavní páry nemohly uzavírat manželství a adoptovat děti.
3) Jak dlouho Piráty znáš, jak dlouho nás podporuješ a jakým způsobem?
Piráty jsem začal sledovat během minulých komunálních voleb 2014.
4) Byl jsi v minulosti členem nějaké jiné politické strany nebo hnutí? Pokud ano, co tě přimělo ji opustit?
Ne.
5) Co byl pro tebe rozhodující impuls pro vstup do Pirátů?
Rozhodující impuls pro mě byli parlamentární volby 2017. Chtěl jsem během voleb pomoc s přípravou. Na první "pokec s piráty" jsem dorazil někdy v červenci a zažádal jsem hned o členství.
7) Na jaké úrovni by ses u Pirátů chtěl/a angažovat? Na úrovni městské části, celopražské nebo celostátní? Máš už představu o tom, jakým způsobem bys nám chtěl pomáhat (odborná pomoc s programem, organizační, analytické či administrativní práce, technická výpomoc, medializace činnost, rozdávání volebních materiálů...)?
Rád bych pokračoval v práci pro Pirátskou stranu v strategickém týmu a administrativním odboru. V blízké budoucnosti bych se rád podílel na úrovni Prahy 2.Ve vzdálenější budoucnu bych se rád podílel na tvorbě legislativy.
8) Spojuješ si ve svých dlouhodobějších plánech s členstvím u Pirátů i možnost realizace vlastních politických cílů? Budeš chtít někam kandidovat?
Ano. V blízké budoucnosti bych rád kandidoval na Praze 2.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dino.Arnautovic za příspěvky (celkem 3):
Jaroslav.Nemec, Adam.Zabransky, Lydie.Bartosova
Uživatelský avatar
Annette.Heidlova
Člen KS Praha
Příspěvky: 318
Registrován: 03 led 2013, 02:11
Profese: Interní tester
Dal poděkování: 281 poděkování
Dostal poděkování: 220 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Dino Arnautovič

Příspěvek od Annette.Heidlova »

Ahoj,

děkuji Ti za Tvé představení se. :) Vidím, že jsi zapojen v plné míře a dokonce jsi zodpověděl i všetečné otázky našeho předsednictva, takže Tě už jen pozvu na naší Krajskou schůzi, která se koná 7.6. od 18:00 v Pracovně (Vlkova 36). :)

Měj se hezky,

Anet
Tito uživatelé poděkovali autorovi Annette.Heidlova za příspěvek:
Dino.Arnautovic
Zamčeno

Zpět na „Přijatí zájemci Praha“