*** ***

V tomto fóru se představují příznivci Pirátů, kteří se chtějí stát členy.

Moderátoři: Personální odbor - celý, KoKS Jihomoravský kraj, PKS Jihomoravský kraj

Pravidla fóra
V tomto vlákně se prosím ostatním členům stručně představte:
  1. Představení vložíte kliknutím na ikonu Obrázek, která se zobrazuje, pokud jste přihlášeni.
  2. Do předmětu napište svoje jméno a příjmení.
  3. V textu se nám prosím stručně představte a napište nám, co vás vede k zájmu o členství v Pirátech. Budeme rádi, když nám zároveň řeknete, jak byste se chtěli do činnosti strany zapojit a jaké máte zájmy, schopnosti a dovednosti.
Krajské předsednictvo vás bude informovat o nejbližší schůzi v tomto tématu nebo jiným vhodným způsobem.
Členství vznikne, jakmile na schůzi podáte písemnou přihlášku, budete přijati předsednictvem a zaplatíte členský příspěvek na transparentní bankovní účet (podrobnosti).
Zamčeno
Anonym104
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 11
Registrován: 13 kvě 2018, 16:26
Profese: stěžovatel
Dal poděkování: 8 poděkování
Dostal poděkování: 8 poděkování

*** ***

Příspěvek od Anonym104 »

Pěkný večer všem pirátům a pirátkám,

chci se stát členem Pirátské strany protože bych se rád podílel na změně naší politiky a hlavně zabránil dalšímu rozkrádání ze strany zkorumpovaných politiků jako je například agent Babiš ale nejen on. Pirátskou stranu volím od jejího založení a na rozdíl od ostatních politických stran, plní to co voličům před parlamentními volbami slibovala. Podotýkám, že Pirátská strana jako jediná z politických stran zastoupených v parlamentu plní sliby které dala svým voličům před volbami. Na Pirátské straně je mi velice sympatické že jsou v ní mladí lidé, nezatížení minulostí a hlavně nezkorumpovaní. Je mi 42 let, celí život jsem zasvětil Brnu ( na které nedám dopustit) a doposud jsem nikdy nebyl členem žádné politické strany, byť hnutí ANO se mě snažilo naverbovat. Co se týče programu Pirátské strany, tak s tím absolutně souhlasím. Jako novinář jsem měl možnost proniknout i do zákulisí různých jak říká soudruh agent Bureš- Babiš tradičních stran a tím jsem měl možnost si udělat objektivní obrázek o tom jak fungují a jaké názory prezentují bez přítomnosti kamer. Můžu říci že jsem byl mnohokrát velice zděšen. Již dopředu věděly, že to co budou říkat do médií tak nikdy nesplní a ani splnit nechtějí.

Od Pirátské strany očekávám, že i nadále budou prosazovat svůj program a i přes různé tlaky neuhnou. Jako příznivec i jako budoucí člen jsem Pirátské straně připraven pomoci zejména v mediální oblasti a to především mediální prezentací Pirátské strany jako celku a v neposlední řadě prezentací práce jejich poslanců.

Jednu výtku k práci poslanců za Pirátskou stranu přece jen mám. Zdá se mi že se málo věnují sociální politice, a to především tělesně postiženým, invalidním a starobním důchodcům. Myslím si že je třeba nastavený sociální systém radikálně změnit tak, aby pokud se někdo stane z důvodů nemoci invalidním, tak aby jim stát dokázal podat pomocnou ruku pokud to potřebují a nenechal je na pospas osudu, tak jak se to dnes běžně děje. Bohužel tito lidé v dnešní době nemají zastání vůbec nikde. Pokud někteří politici tvrdí že MPSV těmto lidem pomáhá, tak bohužel opak je pravdou. Jednou při neformálním rozhovoru z vysoce postaveným pracovníkem MPSV mi na moji otázku tento pracovník sdělil, že cílem MPSV není těmto lidem jakkoliv pomáhat ale že jsou rádi když tito lidé (myslel tím zdravotně postižené a vážně nemocné) umřou a tím stát ušetří miliony korun na důchodech a na nákladech na sociální péči. Tento jeho názor mě utvrdil v tom, že se musí v této oblasti něco hodně rychle změnit. Uvedený vysoce postavený zaměstnanec MPSV bohužel vykonává svoji funkci dodnes. I v této oblasti jsem připraven být Pirátské straně plně nápomocen a myslím si že v sociální oblasti mám dost osobních zkušeností, ze kterých mohu čerpat a vím co tuto skupinu našich spoluobčanů nejvíce trápí
.

Jsem připraven Pirátské straně pomoci i s rozšiřováním členské základny pokud bude zájem.
Naposledy upravil(a) Martin.Kucera dne 26 kvě 2018, 10:48, celkem upraveno 1 x.
Důvod: anonymizace na žádost autora
Tito uživatelé poděkovali autorovi Anonym104 za příspěvky (celkem 3):
Jiri.Ulip, Jan.Mucka, Pavel.Nevrkla
Uživatelský avatar
Jan.Mucka
Člen KS Jihomoravský kraj
Příspěvky: 154
Registrován: 16 črc 2017, 13:42
Profese: Student učitelství, obsahový marketing
Dal poděkování: 111 poděkování
Dostal poděkování: 186 poděkování

Re: *** ***

Příspěvek od Jan.Mucka »

Ještě jednou ahoj a děkuji za představení. Piráti se o sociální politiku samozřejmě zajímají, avšak není v silách několika mála lidí obsáhnout úplně každý aspekt této složité problematiky, přesto však bod pomoci těžce zdravotně postižených v dlouhodobém programu máme zakotvený (poslední odstavec). https://www.pirati.cz/program/dlouhodob ... ni-system/ Pokud by si měl zájem se problematice do hloubky věnovat a třeba i přijít s realistickým řešením daného problému a dát dohromady nějaké konkrétní kroky, jak současnou situaci řešit, propojím tě se současnými garanty bodu sociální politiky. Zkus třeba nejprve nějak formulovat, jak by sis představoval cílový stav, aby bylo něco s čím se dá reálně pracovat a garanti mohli případně zhodnotit jaké jsou možnosti.
Jinak rád bych tě pozval na nejbližší možné schůze - jednak 17. 5. je Vstupní informační schůze pro zájemce o členství a 22. 5. místní schůze Brno, obojí od 18:00 v Pirate Space Brno (Údolní 37, vchod z boku Zahrady Ambrosie). Ve středu 30. 5. opět od 18:00 je pak krajská schůze v Malém sále B. Bakaly.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Mucka za příspěvek:
Anonym104
Anonym104
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 11
Registrován: 13 kvě 2018, 16:26
Profese: stěžovatel
Dal poděkování: 8 poděkování
Dostal poděkování: 8 poděkování

Re: *** ***

Příspěvek od Anonym104 »

Přeji pěkný večer všem pirátům, pirátkám a Tobě Honzo obzvlášť.

Já vím že v programu pirátů je bod o pomoci těžce zdravotně postiženým. To byl také jeden z důvodů, proč jsem si zvolil Pirátskou stranu. Co se týká návrhů na změnu systému sociální politiky, tak to není jednoduché. V prvé řadě by se musel změnit zákon o důchodovém pojištění. Tam je totiž problém v tom, že pokud Lékařská komise ČSSZ vydá posudek o invaliditě a dotyčný nesplňuje druhou podmínku což je potřebná doba pojištění tak nemá na důchod nárok a nelze chybějící dobu pojištění ani doplatit. Prostě neexistuje dnes způsob, jak tu chybějící dobu pojištění zhojit. Jedinou možností je zmírnění tvrdosti zákona ministrem práce a sociálních věcí. K žádosti o odstranění tvrdosti zákona dává ministru stanovisko tzv. dávková komise, což je poradní orgán ministra. Několikrát jsem se na tiskových konferencích ptal Němcové, kdo tvoří tu dávkovou komisi, podle čeho jsou její členové vybíráni a hlavně podle čeho dávková komise rozhoduje, když ne podle zdravotního stavu žadatele. Nikdy mi na položenou otázku neodpověděla. Každý nemá nakradené miliardy jako soudruh Babiš aby v případě že onemocní mohl z nich žít.

Za posledních 10 let dávková komise MPSV pouze v jednom případě ministru doporučila žádosti o zmírnění tvrdosti zákona vyhovět. Toto se mi zdá neskutečně málo. Další problém vidím v tom, že pokud osoba byla uznána invalidním a nebyl ji přiznán invalidní důchod z důvodu nesplnění druhé podmínky kterou je potřebná doba pojištění a ta osoba žije ve společné domácnosti třeba z matkou, která pobírá starobní důchod (což je i můj případ) tak nemá nárok ani na žádnou sociální dávku. Protože i důchod matky se započítává do celkového příjmu rodiny pro výpočet sociálních příspěvků.

Dnes jsem byl na tiskové konferenci Veřejné ochránkyně práv Šabatové. Na neformální schůzce sní po ukončení TK jsem se ji ptal jak tedy je například můj případ řešitelný. Odpověď zněla, počkej na nového ministra MPSV a podej žádost o zmírnění tvrdosti zákona znovu. Každý ale není novinář a nemá možnost se dostat do blízkosti ministrů a apelovat na ně. Jak jsem již zde na fóru uvedl, dle sdělení ředitele ČSSZ se v současné době nachází ve stejně neřešitelné situaci jako například já několik desítek tisíc občanů, o které se buď musí postarat rodina a nebo končí v ústavech sociální péče. Toto přece není v demokratickém státě normální.

Já si myslím že toto téma by měl uchopit někdo z poslanců ze sociálního výboru PSP ČR nebo senátorů a začít to už konečně řešit. Je pravdou že do jisté míry si ti lidé za tu situaci mohou sami tím, že třeba podnikaly a neodváděly na sociální pojištění ani korunu. V tomto případě by tedy měl zákon umožňovat nějaké náhradní řešení. Za náhradní řešení bych osobně považoval pokud by zákon umožňoval chybějící dobu pojištění doplatit. Další možností by bylo, i přes chybějící dobu pojištění invalidní důchod přiznat ale s tím, že dotyčná osoba bude z přiznaného důchodu splácet dobu po kterou si neplatil sociální pojištění.

Dnes bohužel nic takového zákon č.155/1995 Sb o důchodovém pojištění NEUMOŽŇUJE.
Zamčeno

Zpět na „Zájemci o členství Jihomoravský kraj“