Jízdné zdarma pro důchodce a studenty

Moderátoři: Rada resortních týmů - členové, Resortni tym Doprava a Logistika

Pravidla fóra
Vítejte ve fóru resortního týmu Doprava a logistika. Kalendář akcí a další informace najdete na internetové stránce týmu.
Odpovědět
Karel666
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1017
Registrován: 02 říj 2017, 20:16
Profese: Mám
Dal poděkování: 187 poděkování
Dostal poděkování: 311 poděkování

Re: Jízdné zdarma pro důchodce a studenty

Příspěvek od Karel666 »

ondrej.kalis píše: 24 dub 2018, 11:19 Karle, nenapsal-li jsi název vesnice, není příklad možné nijak vyhodnotit ani se k němu relevantně vyjádřit. Je to na úrovni Tvého tvrzení ,,mně zhoršili dopravu, věř mi". Já nevěřím nikomu, nemohu-li si jeho tvrzení ověřit.
Takže prosím, když ti napíšu název vesnice, ALE ty nemáš žádnou informaci jak to bylo mezi 1993-2018, jak ti ta informace pomůže, aby jsi mi znovu nenapsal "můžu ti věřit a já nevěřím nikomu, takže si opět nepodal úplnou informaci, nelze ti odpovědět" a to přesto, že ti dodám právě ten název co jedinej ti chybí, aby jsi mi možná uvěřil... :D
Hele když už jsme u toho, máš nějakej důkaz, že IDS JMK funguje skvěle? Hele od přírody jako ty nemůžu přeci věřit někomu na netu jenom tak bez důkazů, máš tedy nějakej důkaz na to co tvrdíš?

Docela absurdita, když si řeknu o to samé NEBO mě označíš za to že vysírám diskusu. Kdy od tebe stejné chování je OK, ale já vysírám?

Že dochází k přechodu lidí z VHD do IAD je nepopiratelný globální fakt a má to řadu příčin. Pokud však i ve VHD cestujících přibývá, nelze tvrdit, že by důvodem byla nefunkční VHD. Snažit se zuby nehty udržet všechny stávající cestující a nezaměřovat se na nové by bylo nelogické.
Hele, zde to bylo naopak "já to řekl" a po mě se chtěli důkazy a ty mi to teĎ dokola opakuješ jako fakt, protože já tomu nevěřím :D Diskuse to není, ale sám nevím co to je... Takže znovu a lépe, proč mi opakovaně vysvětluješ něcona co jsem zde dal důkaz a předtím, když jsem to tvrdil to bylo spochybňováno jako něco co si pouze myslím? :D
V diskusi by měla každá strana předkládat ke svým názorům argumenty a snažit se věcně reagovat na tvrzení druhé strany, jedině pak může být diskuse pro obě strany přínosem.
Super, co píšeš, ale teď vysvětli proč v diskusi to co napíšeš di=fakta, a co napíše druhej "názor, kterej se může ignorovat, protože nedal důkazy" ;) Jinak diskuse právě s tebou není přínosem, ale pouze jednostranej tok informací, kdy od tebe jdou názory, pardon fkata, na které nejsou potřeba důkazy, ale každé slovo co ti řekne druhá strana musí podložit důkazovým materiálem...

A fakt mě nemrzí, že nějaký Karel se mnou na fóru nesouhlasí. Se mnou nesouhlasí spousta lidí a mnoho lidí má jiný názor, aniž bych o tom věděl. A je to dobře, protože na každém z těch názorů může něco být. Proto si rád vyslechnu argumenty od každého. :)
Tak mě je jasný že tě to nemrzí, ono, když si moju odpověď někdo přečte ví, že sem se ti ironicky vysmíval atím ukazoval svoji přízemnost a ubohost ;) :D Mě je jasný, že máš potřebu se na závěr ukázat morálně nadřazenej ;) A to jsi, já o tom nepochybuju ;) :D
Uživatelský avatar
Ondrej.Kalis
Člen KS Praha
Příspěvky: 1690
Registrován: 26 říj 2017, 09:26
Profese: dopravní inženýr
Bydliště: Praha 9
Dal poděkování: 3142 poděkování
Dostal poděkování: 1913 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Jízdné zdarma pro důchodce a studenty

Příspěvek od Ondrej.Kalis »

Opět mi vkládáš do úst slova, která jsem neřekl, např. že IDS JMK funguje skvěle atd. :) I kdybych to říkal, jedná se o můj osobní názor, který nemusí být relevantní a případně ho rád s druhým člověkem rozeberu, avšak nemá pro mě smysl, abych někomu podrobně vysvětloval odborné dopravní věci, pokud ten dotyčný nemá základní dopravní znalosti, resp. z jeho tvrzení je zřejmé, že se o věc zajímá jako laik. A i kdybych měl hafo pádných argumentů, nikdo po Tobě nepožaduje, abys mi věřil. :)

Respektuji Tvé odlišné názory, s nimiž ale nesouhlasím, a nemám potřebu Ti podrobně vysvětlovat obecné dopravní souvislosti. Máš-li o toto téma hlubší zájem, něco si o něm nastuduj, a následně diskutujme na vyšší odborné úrovni.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Kalis za příspěvek:
David.Witosz

Vedoucí KET doprava Středočeský kraj. Místopředseda KET doprava Praha.

Karel666
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1017
Registrován: 02 říj 2017, 20:16
Profese: Mám
Dal poděkování: 187 poděkování
Dostal poděkování: 311 poděkování

Re: Jízdné zdarma pro důchodce a studenty

Příspěvek od Karel666 »

avšak nemá pro mě smysl, abych někomu podrobně vysvětloval odborné dopravní věci, pokud ten dotyčný nemá základní dopravní znalosti, resp. z jeho tvrzení je zřejmé, že se o věc zajímá jako laik
Tak toto už je napřímo napsané do čeho jsem tě tlačil abys napsal na plnou hubu :D Ačkoliv odborníci, by měli vysvětlovat laikům proč má smysl dělat něco nějakým způsobem tak zastáváš názor "já jsem odborník tobně laikovy nebudu nic vysvětlovat a prostě přijmeš to co říkám, protože jsem onen odborník a nebudeš drze chtít, aybch tobě laikovy něco vysvětloval"

Tak díky, to jsi mohl napsat rovnou a nepsat ty žvásty předtím a já nemusel ukázat svoji přízemnost, kdy jsem svojí neurvalostí musel dotlačit odborníka, aby naplnou hubu napsal že sere na laiky, teda přčesněji, že laici nemají něcopožadovat po odbornících a pouze podřízeně příjim át co hlásají ;) :D
Uživatelský avatar
Ondrej.Kalis
Člen KS Praha
Příspěvky: 1690
Registrován: 26 říj 2017, 09:26
Profese: dopravní inženýr
Bydliště: Praha 9
Dal poděkování: 3142 poděkování
Dostal poděkování: 1913 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Jízdné zdarma pro důchodce a studenty

Příspěvek od Ondrej.Kalis »

Tak nic takového jsem neřekl. Je zjevné, že pokud chci něco vysvětlit člověku, který nemá základní odborné znalosti, musím použít jednodušší jazyk a v mnoha případech se prostě musím smířit s konstatováním, že se jedná o nějaký obecně uznávaný nebo prokazatelný fakt. V opačném případě bych dotyčnému musel podrobně vysvětlit základní souvislosti, což by mohlo obnášet třeba i desítky až stovky stran psaní, a to je mimo rámec takovéto internetové diskuse. Pokud bys o dané věci měl odborný zájem, můžeš si je nastudovat z dostupných zdrojů, a případně Ti velmi rád odpovím na konkrétní dotazy nebo povedu věcnou diskusi nad nějakou konkrétní problematikou. ;)

Je to podobné, jako bys chtěl vysvětlovat výpočet integrálů člověku, který neumí ani sčítat, neviděl rovnici nebo funkci. Abys mu to vysvětlil tak, aby dokázal spočítat nějakou úlohu, musel bys s ním poctivě projít matematiku od úplných základů.

Ano, úkolem odborníků je kromě jiného také vysvětlovat laikům souvislosti svého oboru. Zrovna já to v dopravě dělám velice často, ať jde o komunikaci s běžnými lidmi v okolí, se zástupci obcí, kterým pomáháme, prezentaci různých věcí veřejnosti, na které se také podílíme. Snažím se v rámci možností působit také na webu, jedním z jehož cílů je popularizace veřejné dopravy a také dopravy jako oboru. Neříkám, že jsem v tom nějak dobrej, to ne, ale snažím se o to.

V neposlední řadě i s Tebou jsem zde individuálně strávil několik hodin svého času s jediným výsledkem - že se nakonec dozvím cosi ve smyslu, že Tvým hlavním cílem bylo ukázat jaký jsem debil a spolu se mnou všichni kdo se jen trochu považují za odborníky na dopravu. Snad Ti tento ,,důkaz" aspoň udělal radost. :)

Vedoucí KET doprava Středočeský kraj. Místopředseda KET doprava Praha.

Nikezeus
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 622
Registrován: 23 bře 2017, 10:12
Profese: Logistika
Dal poděkování: 131 poděkování
Dostal poděkování: 520 poděkování

Re: Jízdné zdarma pro důchodce a studenty

Příspěvek od Nikezeus »

IAD bude levna dokud budou externalizvany jeji naklady na celou spolecnost . Stredni a vyssi trida ma casto 2 auta plus jedno sluzebni. Za verejne parkovani se vetsinou neplati, sice to ma efekt, ze tam kde drive byvala na sidlisti zelen, sportoviste , detska hriste je dnes odkladiste plechovek na 4 kolech , ale pokrok nezastavis. Skody z nehod pokryje pojisteni. Stejne tak skody na zdravi z exhalaci PHM a mikrocastic(brzdove oblozeni, pneumatiky,asfalt) zatahne cela spolecnost.
Vystavba dalnicni infrastruktury se tez deje na ukor investic do zeleznice, pritom 2 koleje na nejpretizenejsim koridoru Praha Ostrava to jiz nedavaji, takze i kdybychom nekdo chtel nacpat naklady na koleje tak neni kam. VRT jsou u nas planovany kontinualne podle vzorce soucasnost+20..30 let vyhledove. Ruseni lokalek je skoda, autobus co se tyce bezpecnosti, pravidelnosti, prepravy vetsich zavadel(kol, kocarku napr.) a pohodli proste vlaku konkurovat nemuze,nemluve o atraktivite pro turisty. Kombinace vyssiho vzrustu a bezohledneho sklapece sedadla pred vami fakt na trochu delsi trasu busem stoji za to,to bych pred busem dal prednost IAD i ja.
A konecne co se tyce tematu, pokud stat/obce nezlepsi kapacitu infrastruktury(Praha vs trasa D metra), obce nechteji navysit kapacity MHD, dopravci kapacity svych vozovych parku, tak jizdne zdarma kulturu cestovani jen zhorsi.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Nikezeus za příspěvky (celkem 3):
m.dolezal, Karel666, Pavel.Moravec
Karel666
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 1017
Registrován: 02 říj 2017, 20:16
Profese: Mám
Dal poděkování: 187 poděkování
Dostal poděkování: 311 poděkování

Re: Jízdné zdarma pro důchodce a studenty

Příspěvek od Karel666 »

Nikezeus:

to co jsi napsal to je argument, kterej má hlavu a patu ;) Takto by měl mluvit odborník...


Mě připomínáš jednoho kolegu, ze Skansky, se kterým jsme dělali na jené stavbě, kdy v TV bylo halooo o novém typu křižovatky k dálnici(nájezd či jak se to jmenovalo), kdy jsem se ho ptal jak to je doopravdy, když jsi onen odborník a ten mi řekl "hele můžu ti to vysvětlit, ale protože narozdíl od mého šéfa co se rád poslouchá na poradách raděj ti pošlu odkaz na simulaci různých typů křižovatek s jejich maximálním zatížením co zvládají a až se podíváš, tak se můžeš ptát" :D
Člověk se jako laik podíval na video a jako laik viděl všechno co potřeboval. Protože frajer uměl a fakt znal, věděl, že laikovy nemůže vysvětlovat něco x desítkama odborných keců, ale musí buď dát příklad v obecné češtině jako jsi dal ty nebo musí dát vizuální příklad jak mi poslal ten frajer ze Skansky ;)

A pak jsou odborníci jako někteří zde, když dostanou otázku, tak neodpoví jak frajer co umí, ale jako politik ve stylu "nemám název vesnice" :D, a přitom stačila odpověď ve stylu "na vašem uvedeném příkladu, který si nemohu ověřit došlo ke zlepšení/zhoršení, ale protože ho nemůžu ověřit tak nesouhlasím s tím, abyjste tvrdil že JMK systém je blbej"...

Ono už jenom to, že když se člověk zeptá ve stylu, a jak chcete přesvětčit někoho aby se vrátil do hromadné dopravy protože jste ju začali provozovat, když bude jezdit o 2 hodiny dýl nebo mrznout na přesupech, tak se dostává odpovědi ve stylu kdy to má člověk brát jako povinost, protože přeci IDS funguje :D


Kališ:
Zase jenom kecy o tom jakej jsi odborník...
Co se přestat chlubit a uvědomit si jednu zákaldní věc, nejsi na fóru odborníků na dopravu třeba jako je fórum ČKTAI apod. ale na fóru politické stryn, která je plná laiků a tvůj požadavek na odbornosti a pohoršením že máš diskutovat z laikem co nezná odborné výrazi je docela pěkná blbost.

Jinak řečeno jednou napsat "vysvětloval odborné dopravní věci," a podruhé pravej opak "vysvětlovat laikům souvislosti svého oboru." ? Se probuD a uvědom si, že ldii fakt čtou co píšeš, jasně jsou lidi jako já co mají slovník jak dlaždič, ale alespoň jednou neříkají černá a podruhé bílá...
Kdybys byl odborník na dopravu co to umí a ne jenom kecal z porad co když neví a je v úzkých nezačne klasické kecy co znám z práce "to je odborné to bychom strávili hodiny vysvětlováním", což mě praxe naučila, že až na výjimky VŽDY ZNAMENÁ ŽE DOTYČNEJ JE vzádeli A NEVÍ...

Takže fakt tě mám jenom za kecala co o sobě tvrdí jakej je odborník... Kdybys alespon jako já(v jiném vlákně) navrhul že by jsme se museli posadit nad určitej příklad a tam ti ukážu jak to je v praxi, ale kecy "že nejsi od toho abys laikův vysvětloval a pak v dalěší že jo..." to je fakt zbytečná ztrátra času, kdybys to chtělk dělat tak to uděláš a nemelš dokola kecy o tom, že to chceš/nechceš dělat pro to či ono...
Odpovědět

Zpět na „Doprava a Logistika“