Martin Pavliš

V tomto fóru se představují příznivci Pirátů, kteří se chtějí stát členy.

Moderátoři: Personální odbor - celý, PKS Pardubický kraj, KoKS Pardubický kraj

Pravidla fóra
V tomto vlákně se prosím ostatním členům stručně představte:
  1. Představení vložíte kliknutím na ikonu Obrázek, která se zobrazuje, pokud jste přihlášeni.
  2. Do předmětu napište svoje jméno a příjmení.
  3. V textu se nám prosím stručně představte a napište nám, co vás vede k zájmu o členství v Pirátech. Budeme rádi, když nám zároveň řeknete, jak byste se chtěli do činnosti strany zapojit a jaké máte zájmy, schopnosti a dovednosti.
Krajské předsednictvo vás bude informovat o nejbližší schůzi v tomto tématu nebo jiným vhodným způsobem.
Členství vznikne, jakmile na schůzi podáte písemnou přihlášku, budete přijati předsednictvem a zaplatíte členský příspěvek na transparentní bankovní účet (podrobnosti).
Odpovědět
martinpavlis.1998
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 2
Registrován: 03 úno 2018, 14:22
Profese: Student Střední Pedagogické školy
Dostal poděkování: 3 poděkování

Martin Pavliš

Příspěvek od martinpavlis.1998 »

Zdravím, jmenuji se Martin Pavliš, je mi 19 let a jsem studentem třetího ročníku na VOŠP a SPGŠ Litomyšl. Po střední bych rád studoval něco z oblasti sociologie/práva/žurnalistiky. Bydlím v Borové u Poličky (okres Svitavy). Mezi mé oblíbené činnosti patří běh, cvičení, cyklistika, sledování sportovních přenosů, čtení různých knih a článku, rozhovory s přáteli a pár dalších věcí.
K této přihlášce mě vedou myšlenky, které zastává Česká Pirátská strana, její aktivita a také to, že bych chtěl trochu změnit myšlení společnosti a zájem o politiku. Dále bych se chtěl pokusit o kandidaturu do komunálních voleb u nás v obci, kde se mi posledních pár let nelíbí fungování, tudíž bych k tomu chtěl mít trochu přístup a pokusit se to i směřovat lepším směrem.
Pirátské straně bych i rád pomáhal jako třeba na podzim (2017), kdy jsem vylepoval plakáty a roznášel Pirátské listy v Litomyšli. Chtěl bych myšlenky Pirátů šířit mezi ostatní lidi a ukázat jim, že na české politické scéně nemáme jen tradiční strany, ale také někoho, kdo chce svým způsobem jejich nadvládu narušit a prosazovat něco v zájmu lidí.
Můj zájem o politiku trvá poměrně krátkou dobu... o událostech, které se v České republice dějí mám přibližně přehled 3 roky a podrobněji to sleduji rok.
Rád odpovím na případné dotazy a přeji hezký den.
Tito uživatelé poděkovali autorovi martinpavlis.1998 za příspěvky (celkem 2):
Pavel.Stepanek, Daniel.Lebduska
Uživatelský avatar
Pavel.Stepanek
Personální odbor
Příspěvky: 1398
Registrován: 29 pro 2010, 13:36
Profese: živnostník
Bydliště: U Stadionu 742, Chrudim
Dal poděkování: 1164 poděkování
Dostal poděkování: 1442 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Martin Pavliš

Příspěvek od Pavel.Stepanek »

Ahoj.
Děkuji za tvůj zájem a představení. Pár otázek pro úvod bych hned měl :)

1) Která partaj ti byla nejsympatičtější než ses dozvěděl/a o Pirátech? Proč Piráti?
2) Četl/a jsi program Pirátů do PS 2017? Který bod ti přijde nejdůležitější a se kterým nesouhlasíš?
3) Jaký je tvůj názor na svobodu Internetu? Chápeš obsah pojmů jako např. blokování stránek, síťová neutralita, šifrování, digitální podepisování, kryptoměny, apod.?
4) Víš, co je to všeobecný základní příjem? Jak se k němu stavíš a z čeho by se měl financovat?
5) Co si myslíš o migraci do ČR?
6) Jak se stavíš k otázce rovnoprávnosti partnerského soužití gay a lesbických párů a možnosti adopce dětí takovými páry?
7) Co si myslíš o autorském zákonu a společnostech OSA nebo Intergram?
8) Jaké vnímáš největší problémy v otázce zahraniční politiky? Co si myslíš o EU, o NATO o anexi Krymu nebo o režimu KLDR?
9) Jaký je tvůj názor na legalizaci drog? Lze legalizovat všechny drogy, nebo jenom některé?
10) Kdo všechno by podle tebe měl zveřejňovat svá daňová přiznání, které instituce by měly zveřejňovat výši odměn svých zaměstnanců?
11) Co vnímáš ty osobně jako největší prioritu, kterou by ses z pozice člena Pirátů snažil/a prosadit?

Postačí nenáročné stručnější odpovědi.

Budu se těšit na některé osobní shledání :)

Centrální volební manažer
pavel.stepanek@pirati.cz
telefon: 770113647

martinpavlis.1998
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 2
Registrován: 03 úno 2018, 14:22
Profese: Student Střední Pedagogické školy
Dostal poděkování: 3 poděkování

Re: Martin Pavliš

Příspěvek od martinpavlis.1998 »

1)Zdravím, nejbližší mi byla TOP 09 při krajských volbách 2016. Začalo to tím, že jsem nejdřív viděl volební spot a pak jsem porovnal jejich program s programy ostatních stran a Topka vyhrála. Nutno ale podotknout, že v tu dobu jsem ještě neměl úplně jasno ve svých prioritách. O Pirátech jsem se nejdřív dozvěděl na Facebooku a pak jsem je postupně začal sledovat podrobněji. Oslovila mě osobitost některých jedinců, práce, kterou odvedli v Praze a hlavně postupné rozhovory na internetu z jednotlivci. Hodně mě zaujalo, že ve straně existuje různorodost v profesích, pak se mi hlavně líbil pan Bartoš ve všech duelech, protože skoro vždy odpovídal jak měl a jeho projev je slušný. A samozřejmě program, který mi byl ze všech stran nejbližší.

2)V programu se mi líbí spousta bodů, ale nejvíc se mi líbí transparentnost, kterou Piráti prosazují, protože podle mě každý trochu inteligentní člověk v tomhle státě ví, co mezi sebou někteří uzavírají za smlouvy. Pak se mi líbí bod, který se týká ubrání papírovaní učitelům. To mi přijde jako hodně reálný bod a hlavně od svých učitelů vím, kolik toho musí podepisovat a kolik různých strašáků v podobě papírovaní na ně kouká při jejich činnosti. Pak určitě rychlostní silnice a železniční tratě a určitě vyrovnání plateb v LDN, protože se znám osobně s jedním člověkem, který mi vyprávěl o jejich stavu s babičkou, která celý život pracovala, teď na tom není úplně dobře a stát ji v tomhle ohledu hází klacky pod nohy, protože celý důchod dá za prášky a jiné potřebné věci, bez kterých by ten život neměl smysl.
S programem se docela dost ztotožňuju, protože nemám takový přehled úplně o všech bodech, ale jen trochu se mi v dnešní době nelíbí myšlenka dosadit na pozice určitých pracovníků roboty a modernizace, protože jsem z vesnice a spousta lidí dělá profese, které jsou do budoucna ve vyspělejších státech plánovány nahradit za roboty. Podle mě by pak byla spousta nezaměstnaných, které by o práci připravil vlastně pokrok techniky.

3)Svoboda internetu je v dnešní době rozhodně důležitá. Sice se v dnešní době stýkáme s hodně kybernetickými útoky, ale jakékoliv omezování lidí na internetu nepodporuju, protože bychom se vraceli k podobným věcem, které se zde děli za komunistů sice v trochu jiných situacích, ale bylo by to omezování občanů. Nejsem úplně IT specialista, ale něco málo o tom vím a zmíněným termínům rozumím.

4)Všeobecný základní příjem se mi moc nezamlouvá. O tom toho moc načteného nemám, ale podle mě aktuální příjem vyřešen ideálně až na pár výjimek. Financování například některých státních orgánů se mi nezdá přiměřeně nastavený a stejně tak i platy hasičů a dalších důležitých lidí v tomhle státě. Příjem by měl záležet na dosaženém vzdělání, důležitosti profese pro společnost a praxi, kterou jedinec má a nikoliv na tom, jestli má někde známé, kteří mu zařídí prakticky cokoliv.

5Aktuální situace mi přijde hodně smutná. Za prvé se k tomu stavíme strašně skepticky, protože mám zkušenost s velkým množstvím lidí, na které stačí, aby udělal nějaký politik "bubu" a oni hned, že nechtějí uprchlíky, že nebudou pracovat, budeme je platit z daní a podobně. Když se podíváme do Evropy, tak jsou tu státy, které přijmuli víc jak 12 uprchlíků a staví se k tomu s pozitivním pohledem, že se to snaží řešit, finančně zajistit určité místa, kam uprchlíci chodí a podobně. Kvóty jsou nastaveny blbě, ale osobně si nemyslím, že určitý počet prověřených uprchlíků by našemu státu mohl nějak uškodit, ale zas jak se začne mluvit ve společnosti o přijmutí nějakého počtu, tak se zas rozjedou ti, co si na tom zakládají kampaň a vše jde do kopru. Toto téma je hodně složité a osobně jsem hodně zvědav, jak to bude dál pokračovat.

6)Proti soužití gay a lesbických párů nic nemám. Jelikož už něco málo vím z psychologie, tak s orientací se člověk prostě narodí a nejde to nijak změnit. V průběhu života se prakticky každý hledá, takže když někdo dospěje k této orientace, tak na tom nevidím nic špatného. Osobně si myslím, že gay/lesbické páry mohou dát v určitých věcech dítěti o dost víc, než normální heterosexuální pár, protože gay/lesbické páry vědí, že to nemají ve společnosti lehké, tudíž je možnost, že dají dítěti větší lásku než heterosexuální páry. Tím však nechci nijak shazovat hetero páry. Ale názory určitých lidí na to si myslím, že vznikají kvůli neinformovanosti o člověku podrobně a proto je pak názor negativní. Jsem pro jejich sňatky a adopci dětí.

7)V důležitých bodech je vytvořen dobře. Podle mě je důležité, aby každý, kdo něco napíše, vytvoří apod. mohl o svém dílu rozhodovat sám. K OSE se mi líbí bod z programu, který zmiňuje hlášení koncertů dopředu, placení za koncerty a podobně. To není moc dobře vyřešeno, protože můj bratr má kapelu, kdy si dovedu představit stres s tím, že musí vylepit plakáty, udělat reklamu na internetu a podobně činnosti důležité k propagaci, takže jakákoliv překážka ze strany státu musí být hodně nepříjemná. K Integramu toho po pravdě moc nevím. S tím jsem zatím nikdy do styku nepřišel, takže v této oblasti jsem ještě nepolíben.

8)Zahraniční politika v posledních letech moc dobře řízená není. Podle mě tam potřebujeme mít lidi, kteří dokáží hájit zájmy České republiky a jsou schopni plynule mluvit anglicky, aby pro nás byli schopni něco vybojovat. Vztahy s některými státy mi přijdou hodně špatné a rozhodně by se na tom mělo zapracovat, protože když bude každý jasně vědět, co chceme, tak to vyjednávání bude o dost jednodušší. Aktuálně podle mě nemáme jako stát moc vyjasněné, co bychom chtěli prosazovat, ale to doufám, že se v následujících letech zlepší, protože obchod a komunikace s jinými státy budou hlavně do budoucna hodně zásadní. EU je pro ČR rozhodně přínosná, ať se bavíme o penězích, které od ní máme, nebo o dalších věcech, tak si myslím, že členství je potřeba. Jelikož jsou členem velké západní státy, tak v případě nějaké krize by snad neměly problém nám pomoct. U čeho ale nejsem úplně rozhodnutý je euro. Při vstupu jsme se k němu zavázali, ale mám strach, jestli bude někdy výhodná doba k jeho přijetí. S ním bychom však byly v pevnějších jádře a naše slovo by mělo určitě větší význam. Názory, že s eurem budeme platit Řecko sice nejsou úplně zcestné, ale už teď na něj něco posíláme, takže to navýšení by asi nebylo tak rapidní. V určitých oblastech to možná vypadá, že nás EU omezuje, ale zas směrnice platí pro všechno, takže se na to musíme dívat z obecnějšího pohledu. EU je rozhodně důležitá, avšak nějaké chyby má také... podstatně jako každý z nás.
Být součástí NATO je podle mě nevyhnutelné. Vojenskou ochranu potřebujeme, protože zas tak velký stát nejsme a výstup by nám rozhodně nepřinesl nic dobrého.
S anexí Krymu rozhodně nesouhlasím. Ze strany Ruska to vnímám jako nelegální činnost a jsem proti tomu. V aktuální době to nejspíš má společné něco s tím, že Rusko má velký zájem na rozšiřování své moci. Doufám ale, že to nebude nijak rapidně pokračovat a Krym bude jednoho dne opět v situaci, která je správná.
Režim KLDR vnímám jako něco příšerného. Život, který tam ti lidé zažívají rozhodně není důstojný. To, že vůdce něco řekne a pro všechny je to svaté je příšerné. Absolutní diktatura mi přijde v dnešní době naprosto nepřijatelná, ale jak je bohužel vidět, tak s tím nikdo nic nedělá. Jejich postupné zbrojení mi trochu nedává spát, protože nikdy nevíme, kdy Kimovi přeskočí a udělá něco, co by mohlo podnítit k nějaké další světové katastrofě.

9)S legalizací konopí souhlasím. Jelikož jsem z vesnice, tak vím, jak všechno chodí a dostat se k tomu je skoro tak jednoduché, jako koupit si v obchodě žvýkačky. Jestli to má přinést něco do státní kasy a zlepšit to naši finanční situaci, tak proč ne... Nevidím na tom nic zlého, protože jednoduše, kdo chce, tak se k tomu dostane a bez problémů to požije. Alkohol je vlastně taky droga a je normálně legální. Všechny drogy by se však legalizovat neměly. Sice je to stejná situace jako u konopí, že kdo chce, tak se k tomu dostane, ale některé drogy, které jsou schopny člověka totálně zničit by rozhodně být legalizovány neměly. Spíše bych udělal něco s protidrogovou policií, protože rozhodně boj proti drogám úplně nezvládá. Když nebudeme brát konopí, tak by se mělo radikálněji a rychleji řešit, když někdo přijde například na obchodování s heroinem a snažit se něco takového zlikvidovat. Osobně jsem proti drogám. Nekouřím, aktuálně nepiju, ale alkohol, cigarety a konopí by legální být měly, protože stejně je toho kolem nás spousta a alespoň to pomůže ekonomice.

10)Zveřejňovat by je měl každý. Žijeme v moderní době, kdy není těžké něco nahrát na internet a ukázat společnosti, že všechno proběhlo, jak mělo. Ať se bavíme o transparentních účtech například u voleb, nebo uzavírání státních smluv, tak vše je v zájmu celé společnosti. Často to může do budoucna ovlivnit naše životy, takže proč by o tom nemohl každý vědět ... Výše zaměstnanců by podle mě každý zveřejňovat neměl. Státní pracovníci však ano. Platí se z daní občanů, tak by bylo dobré vědět, na co vlastně naše peníze jdou. Například nechápu, jak je možné, že v určitých firmách mají dva pracovníci na stejné pozici rozdíl v platu 5tisíc za stejnou práci. V tomto by to mohlo odkrýt různé věci, o kterých nikdo kromě pracovníka a jeho nadřízeného neví.

11)Určitě bych se pokoušel prosadit rychlostní silnice, výstavbu železničních tratí a dalších, protože v dnešní době je cestování velmi důležité a má to svým způsobem i velký význam pro rozvoj občanů. Pak je důležitý bod transparentnost, abychom všichni věděli, jaké smlouvy se uzavírají za státní peníze a jaké platy kdo pobírá. Pak bych se snažil prosazovat řešení problému migrační krize. Toto je velmi složitá tématika, ale do budoucna by mohla hodně kousat. Musíme bojovat o zlepšení podmínek v Sýrii a vytvořit systém, který zaručí, že přijímání bude fungovat, protože když se kolem sebe například ve městě podíváme, tak můžeme vidět jiné národnosti než České. Svět se začíná stávat čím dál víc multikulturní, takže vytvoření systému, který bude fungovat je pro mě hodně důležité a chtěl bych s tím něco dělat. A v neposlední řadě je to určitě konopí, u kterého jsem na to v bodu 9 napsal svůj názor a snažil bych se společnosti vysvětlit, že to není jen látka, která činí lidi nepříčetnými a škodí.
Snad to takhle bude stačit. Na jakékoliv další otázky rád odpovím a přeji hezký zbytek večera.
Tito uživatelé poděkovali autorovi martinpavlis.1998 za příspěvek:
Pavel.Stepanek
Odpovědět

Zpět na „Zájemci o členství Pardubický kraj“