Richard Jakubec

V tomto fóru se představují příznivci Pirátů, kteří se chtějí stát členy.

Moderátoři: Personální odbor - celý, KoKS Moravskoslezský kraj, PKS Moravskoslezský kraj

Pravidla fóra
V tomto vlákně se prosím ostatním členům stručně představte:
  1. Představení vložíte kliknutím na ikonu Obrázek, která se zobrazuje, pokud jste přihlášeni.
  2. Do předmětu napište svoje jméno a příjmení.
  3. V textu se nám prosím stručně představte a napište nám, co vás vede k zájmu o členství v Pirátech. Budeme rádi, když nám zároveň řeknete, jak byste se chtěli do činnosti strany zapojit a jaké máte zájmy, schopnosti a dovednosti.
Krajské předsednictvo vás bude informovat o nejbližší schůzi v tomto tématu nebo jiným vhodným způsobem.
Členství vznikne, jakmile na schůzi podáte písemnou přihlášku, budete přijati předsednictvem a zaplatíte členský příspěvek na transparentní bankovní účet (podrobnosti).
Odpovědět
Richos
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 5
Registrován: 16 led 2017, 12:38
Profese: Technolog
Bydliště: Opavská 1008, 70800 Ostrava - Poruba
Dal poděkování: 3 poděkování

Richard Jakubec

Příspěvek od Richos »

Ahoj,
jmenuji se Richard Jakubec, 43 let, bydlím s rodinkou v Ostravě, pracuji jakožto technolog ve strojírenském průmyslu. Piráty jsem volil stejně jako letos i při předešlých volbách jak do zastupitelstva, tak i do parlamentu. Letos to konečně vyšlo, ale není to jen tím, že jsem zasednul do okrskové volební komise ;) .
Jen se chci tak trochu vyjádřit k otázkám Víti Juráska:
1.) liberální strana, v podstatě jediná zde
2.) Legalizace konopí k lékařským účelům, možno pěstovat i na "zahrádce", LSD a Heroin už je dost za hranou, legalizace není vhodná, i kdyby z obchodu byly odváděny daně. Dle mého názoru by dost přibylo závislosti a tím i výdajů na pozdější léčení.
3.) Státní dotace do zemědělství si myslím smysl má, neboť dotované potraviny z ostatních zemí EU ničí konkurenceschopnost tuzemských producentů. V průmyslu to nevidím tak
ožehavě, tam je konkurenceschopnost dostačující, pokud zahraničí požaduje kvalitu vybírá z Evropy a nehledá asijskou zatím podřadnou kvalitu za levný peníz. Co bylo v minulosti utlumeno, to už se stejně nezachrání. Dotace pro rozvoj podnikání je asi individuální záležitost a je dost na bankách, jaké podmínky nastaví, tak proto žádosti vyhodnotit individuálně.
4.) Autorské práva jsou ožehavé a zde si myslím, že ne všichni "zainteresovaní" mají stejné názory. Např. některé kapely si vydají album na svých stránkách volně k poslechu i
stahování, prostě když někdo nechce kupovat nosiče ať si nás poslechne buď úplně zadarmo nebo za mírný poplatek.
5.) Mimo sociální sítě je nebezpečí hlavně v tom, že nikdo neví, kde a kdo nás poslouchá, natáčí, neboť vyspělé technologie lze čím dál snadněji zneužívat.
6.) Svoboda projevu a omezení hanobení je v především v etice chování jednotlivce, zákon nic moc neřeší.
7.) Nejsem zastánce "multikultury", nechci se dožít až zde bude platit pouze zákon "šaría", pokud nepadneš při modlení k Alláhovi, tak zemřeš. Sorry
8.) Co pálí ČR? Každý to vidí jinde, jen tak namátkou třeba, návrh státního rozpočtu se záporným schodkem při růstu ekonomiky je dost postavený na hlavu, kdy jindy se trochu
oddlužit, když ne v této situaci. Přijetí Eura, myslím, že na to ještě není ČR dostatečně připravena, koruna posiluje, ale ještě není tak silná ji opustit.
To jen tak stručně. Přeji hezké odpoledne a už čekám kolik lidí mně tu bude chtít ukamenovat :roll:
Richos
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 5
Registrován: 16 led 2017, 12:38
Profese: Technolog
Bydliště: Opavská 1008, 70800 Ostrava - Poruba
Dal poděkování: 3 poděkování

Re: Žádost o členství

Příspěvek od Richos »

Ahoj,
to bylo původně na reakci ohledně otázek pro jiného zájemce, ke kterým jsem se chtěl stručně vyjádřit, prozatím nemusím být řádným členem, ale v komunálních volbách pro Porubský obvod bych s kandidáty, rád probral některé věci (vím že je na to zatím dost času), které se zde poslední dobou ději... např. v infrastruktuře a neustále snižující se plochy veřejných prostranství zeleně, kdy je třeba řešit územní plán i s magistrátem atd.atd.
Zatím nevím, jestli mi vyjde čas se dostavit na nejbližší schůzi, ale pokusím se (ať alespoň spatřím co se projednává uvnitř "ostravske kajuty"), vyčetl jsem, že je to 1.11. v Zábřehu v 18 hodin.
Přeji hezký zbytek dne Richard
Uživatelský avatar
Jakub.Dedek
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 1651
Registrován: 05 led 2017, 10:46
Profese: Student matematiky
Dal poděkování: 2669 poděkování
Dostal poděkování: 2319 poděkování

Re: Žádost o členství

Příspěvek od Jakub.Dedek »

Ahoj,

sleduj případně na fóru pracovní skupina pro Ostravu - Porubu, případně mi napiš mail na adresu jakub.dedek@pirati.cz a rád si s tebou domluvím schůzku.
Teď ve středu 10.1.2018 se koná krajská schůze, tak jestli máš čas, tak se tam zastav a setkat se tam. :-)

První zásadou je, že nesmíte klamat sami sebe, a že vy jste ten nejsnazší člověk, kterého lze oklamat.

Richard P. Feynman

Odpovědět

Zpět na „Zájemci o členství Moravskoslezský kraj“