Anonym112

V tomto fóru se představují příznivci Pirátů, kteří se chtějí stát členy.

Moderátoři: Personální odbor - celý, KoKS Jihomoravský kraj, PKS Jihomoravský kraj

Pravidla fóra
V tomto vlákně se prosím ostatním členům stručně představte:
  1. Představení vložíte kliknutím na ikonu Obrázek, která se zobrazuje, pokud jste přihlášeni.
  2. Do předmětu napište svoje jméno a příjmení.
  3. V textu se nám prosím stručně představte a napište nám, co vás vede k zájmu o členství v Pirátech. Budeme rádi, když nám zároveň řeknete, jak byste se chtěli do činnosti strany zapojit a jaké máte zájmy, schopnosti a dovednosti.
Krajské předsednictvo vás bude informovat o nejbližší schůzi v tomto tématu nebo jiným vhodným způsobem.
Členství vznikne, jakmile na schůzi podáte písemnou přihlášku, budete přijati předsednictvem a zaplatíte členský příspěvek na transparentní bankovní účet (podrobnosti).
Odpovědět
anonym99090
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 30
Registrován: 20 říj 2017, 23:35
Dal poděkování: 73 poděkování
Dostal poděkování: 38 poděkování

Anonym112

Příspěvek od anonym99090 »

Ahoj, je mi *** let a rád bych se stal členem Pirátů, abych mohl aktivně přispívat k rozvoji svého okolí. Pocházím z ********, kam se rád vracím. V současné době žiji v *****. Pracuji jako webový vývojář a ve volném čase se věnuji strojovému zpracování přirozeného jazyka. Jsem velmi motivovaný člověk a troufám si říct i člověk férový. Velmi rád spojuji lidi a pořádám občas i networkingové akce v *****. Nebojím se velkých cílů, snů a výzev. Sjednocuji se s programovými cíli Pirátů. Rád bych se účastnil setkání Pirátů, přispěl svými znalostmi a schopnostmi, příp. pomohl při různých propagačních akcích.

Dovolte mi níže představit několik bodů, které shrnují mé hlavní osobní názory a myšlenky.

OTEVŘENOST:
Jsem pro maximální otevřenost veřejných dat a transparentnost veřejných rozhodnutí. Lidé by měli mít jednoduchou možnost pomocí internetu připomínkovat zákony a nařízení a pomocí nezávazných mikroreferend zvyšovat váhu svých názorů.

SVOBODA, RESPEKT A TOLERANCE:
Je pro mě důležitá svoboda a nemám rád omezování ze strany státu. Rád bych snížil byrokracii tak, aby začínající podnikatelé neměli vysoké vstupní bariéry na trh a zároveň se nepotýkali s dalšími překážkami a omezením při svém podnikání. Díky moderním technologiím a automatizaci bych rád zeštíhlil úřednický aparát.

Jsem pro úplnou svobodu internetu bez cenzury či jakýchkoliv jiných forem blokací. Jsem liberalista a stavím tedy na základech, že (ideálně) ve zodpovědné společnosti není potřeba restrikcí.

Nemám předsudky vůči žádným skupinám společnosti a vždy se snažím každému člověku porozumět. A to je dle mého názoru zásadní, neboť každý člověk dělá ze svého pohledu dobrá rozhodnutí. Každý jen máme jiný pohled na situaci a je potřeba najít takový kompromis, který vyhovuje pokud možno všem stranám. Je zároveň nutné v případě konfliktů názorů pátrat po pravých příčinách, nikoliv řešit až následky. Tedy, stát se má snažit vytvářet vhodné prostředí k tomu, aby lidé byli ochotní k dialogu a i lidé s odlišnými názory dokázali žít vedle sebe a nebylo potřeba zákazů, které druhou skupinu omezují.

Jedna z myšlenek, nad níž jsem přemýšlel byla, že i zákony by mohly být dobrovolné a vizitkou člověka/společnosti by bylo tyto zákony dodržovat. Jde samozřejmě o utopii, nicméně dokážu si představit i reálné situace, kde by bylo možné tohoto postoje využít.

FINANCE:
Zjednodušil bych daňový systém tak, aby při zachování příjmů státního rozpočtu bylo co nejmenší spektrum daní. Mým snem (neříkám že reálným) je, abychom odváděli jednu jedinou daň, což by radikálně zjednodušilo výběr daní a snížilo prostor pro daňové úniky.

Jsem fanoušek Bitcoinu a blockchainové technologie, protože si myslím, že právě zde leží budoucnost. Možná právě Bitcoin je měna, která v budoucnu nahradí národní měny namísto Eura. Jsem rád, že Evropská unie prozatím vnímá Bitcoin pozitivně a byl bych rád, kdyby zůstal bez zásadnějších regulací. Na kryptoměnách se mi líbí, že jsou decentralizované, nejsou tedy závislé na žádné centrální bance, která může různými nástroji uměle měnit hodnotu peněz.

SOCIÁLNÍ ZODPOVĚDNOST:
Zároveň je pro mě velmi důležitá sociální zodpovědnost, ať už jednotlivce či podniku. Zejména firmy by neměly mít za svůj primární cíl zisk, nicméně přínos pro společnost a zisk by měly vnímat jako prostředek pro další rozvoj namísto odměn pro management. To úzce souvisí i s odpovědností za životní prostředí.

Byl bych rád, kdyby se časem na trhu samovolně vlivem příznivých podmínek pro podnikání objevilo více malých spolupracujících firem, které by byly schopné se vyrovnat stávajícím korporátům. Korporáty vnímám jako jistou míru nebezpečí, neboť v některých případech mají moc srovnatelnou se státem a jejich rozhodnutí a (ne)zodpovědnost mají zásadní vliv na společnost. Zdůrazňuji, že těchto cílů bych nechtěl dosahovat regulacemi, nicméně vytvořením vhodných podmínek, které jsou mnohem důležitější než dotace. Osobně nejsem zastáncem dotací, neboť pokřivují trh a jak aktuálně vidíme, tak i dotace pro malé a střední podniky čerpají velkopodnikatelé. Mnohem větší roli by ve společnosti měl hrát crowdfunding a dobročinnost. Díky moderním technologiím se jedná o velmi efektivní nástroje, jak v krátkém čase pomáhat ostatním.


VZDĚLÁNÍ
Systém je potřeba začít budovat od základů a základy jsou právě vzdělání. Učitelé na základních a středních nemají v současné situaci motivaci předávat svým žákům něco víc než musí, přitom projekty, výzvy a kreativní rozvíjení myšlenek formou diskuze může dát žákům impuls do života a ovlivnit jejich další směřování. A právě profilování žáků vidím i jako jeden z problémů, který se příliš neřeší. Jestliže chceme vychovávat špičkové lidi pro různorodé obory, pak musíme dát dětem příležitost, aby v sobě našli svůj talent a poznali své touhy.

U vysokých škol spatřuji problém v tom, že vysoké školy vychovávají ve velké míře běžné zaměstnance, nežli kreativní lidi schopné podnikat a nevychovávají ani ve velké spoustě případů lidi, kteří se chtějí dále zajímat o svůj obor z důvodu, že v něm spatřují své cíle.

ZAHRANIČNÍ POLITIKA:
Jsem pro členství ČR v EU i NATO. Současné tendence pro vystoupení ČR z EU vnímám jako populismus. Rozhořčuje mě, že se tito populisté snaží rozbít něco, co bylo po dlouhá léta budováno namísto, aby tuto myšlenku dále rozvíjeli a usměrňovali.

PROPAGACE:
V rámci kampaní preferuji pozitivní kampaně, nikoliv kampaně, které přímo útočí na své protivníky. Člověk, který dokáže prodat své silné stránky nepotřebuje "plivat" na ostatní. Na kontroverznost rozhodnutí protivníků je potřeba konstruktivně poukazovat v rámci celého volebního období a vždy zároveň nabízet k daným problémům vhodná řešení. Lidem je poté potřeba problematiku vysvětlit jednoduchým jazykem.

VOLEBNÍ SYSTÉM:
Rád bych revidoval volební systém a přizpůsobil jej 21. století. Neustále se potýkáme s nízkou volební účastí, což může mít negativní vliv na vypovídající schopnost voleb. Umožnil bych tudíž volit přes internet pomocí elektronických občanských průkazů (které zde již měly dávno být) a to prozatím paralelně se současným systémem. Občan, který by měl zájem volit přes internet (obdoba voličských průkazů), by se měsíc před volbami zaregistroval k elektronickým volbám a v době voleb by poté odevzdal svůj hlas.

Jsem zastáncem názoru, že důležitá rozhodnutí by měli za občany činit právě poslanci, kterým dali svou důvěru. V přímé demokracii spatřuji zásadní překážku v tom, že voliči jsou do velké míry ovlivňováni svými emocemi a rozhodnutí poté již není natolik odborné a často, ani zodpovědné. Důležitost referend nicméně spatřuji zejména na regionální úrovni, kde lidé rozhodují o problémech, které jsou jim velmi blízké.

DALŠÍ MYŠLENKY:
Krom zmíněných věcí kladu velký důraz na e-goverment a zabezpečení služeb státní správy. Do jisté míry se stotožňuji i s myšlenkami anarchokapitalismu, nicméně jsem velmi opatrný a do jisté míry konzervativní. Jsem fanoušek open-source a nemám rád uzavřený kód z důvodu, že duplikuje lidskou práci. Velmi rád bych probral své názory osobně s ostatními.

Děkuji a přeji hezký den!


Oznámení moderátora:

Anonymizace uživatele.

Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym99090 za příspěvky (celkem 8):
Pavel.Moravec, Petr.Karlik, Lukas.Dubec, Petr.Springinsfeld, Petr.Balaz, DavidSmigura, Maria.Vasickova, Lukas.Dolezal
Odpovědět

Zpět na „Zájemci o členství Jihomoravský kraj“