Jakékoliv volby

Moderátoři: Rada resortních týmů - členové, Resortni Tym Demokracie

Zamčeno
Oldrich.Fischer
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Příspěvky: 153
Registrován: 26 zář 2013, 21:14
Profese: Konstruktér
Dal poděkování: 323 poděkování
Dostal poděkování: 131 poděkování

Jakékoliv volby

Příspěvek od Oldrich.Fischer »

Po shlédnutí TV pořadu o všech politických stranách jsem dospěl k závěru, že množství vyrojených stran je státní politika. Ćím více stran ,tím zmatenější voliči. Potom, ani vůdce politické strany, netrefí dát lístek té své straně. O tom , že čelní politik (té které strany) ani neví, jak se strana za kterou kandiduje jmenuje, nemluvě. Lze se domnívat , že určití lidé jsou finančně odměňováni za založení i několika stran současně. Potom dojde k takovému rozmělnění hlasů ,že opět vyhrají strany se zafixovanými názvy a jmény, a bude jim stačit k vítězství třeba i šest procent. Za zvláště zdařilé považuji názvy nových stran lehce zaměnitelné, třeba i za dvě další strany. Např: ČSSD, ĆSD, DSSS. To začalo u strany Republika a Republikáni. Tenkrát hromada Sládkových příznivců po volbách jen zírali , co za hrůzu vlastně volili. Nebo strana toho fešáka co rozžvýkal a snědl Grossovu směnku na milion korun. U názvů nejméně patnácti stran jsem vůbec nepochopil,co vlastně chtějí representovat. Jedinej kdo se vymyká je " Cibulka " . Ale k tomu se nikdo z 10 000 000 lidí neodváží přidat. Stejně jako ke spisovatelce Procházkový.
Odhaduji , že drtivá většina občanů nad 50 let , i když mají počítač a třeba jen na něm hrají čapáry, by ho(po životních zkušenostech a kvůli nedůvěře v bezpečnou komunikaci) nikdy nepoužili k jakémukoliv osobnímu vyjádření k společenskému děnní. Proto si myslím, že by na našich volebních letácích měla být i naše kontaktní adresa (když už ji máme), pro naše případné příznivce. Přiznávám , že i Okamura je přesvědčen ,že www. -- jako kontakt, je stoprocentně dostačující. Kdo nemá počítač není člověk. To je, teď mě zrovna napadá, také selekce.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Oldrich.Fischer za příspěvky (celkem 2):
Helena.Jarolimkova, V__
Uživatelský avatar
Vojtech.Pikal
Administrativní odbor
Příspěvky: 26224
Registrován: 19 srp 2010, 23:45
Profese: politik, informatik
Bydliště: Olomouc
Dal poděkování: 37004 poděkování
Dostal poděkování: 30168 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakékoliv volby

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Důvod pro limitování politické soutěže/vzniku nových stran obecně nevidím.
Jedinou cestou by bylo více podpisů na založení strany, tam je ovšem otázkou, jestli chceme povolovat i vznik místních stran (a to věřím, že chceme) a pak 1000 občanů je odpovídající.
Podnět pro kontakt na letáky předám MO.

lock.

Profil, Vedoucí AO; KaS, ZO; vedoucí MRT Demokracie v rezignaci
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky.

Zamčeno

Zpět na „Politické strany“