Kampaň za registraci slovenské Pirátské strany

Zahraniční odbor komunikuje s dalšími členy mezinárodního Pirátského hnutí, zejména přináší v zahraničí osvědčené nápady do strany, vypracovává společný postup při projednávání mezinárodních problémů.

Moderátor: Zahraniční

Odpovědět
Jan.Koci
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Podnikatel
Dal poděkování: 43 poděkování
Dostal poděkování: 79 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kampaň za registraci slovenské Pirátské strany

Příspěvek od Jan.Koci »

Viliam Fiedler píše:
1. Zaujímalo by ma, čo by si robil v našej situácii...ono je ľahké kritizovať.

2. Člověku sa nepáčilo, že nezdieľame jeho ideu..chcel používať CMS, ktoré bolo pre naše účely nepoužiteľné a keď sme mu hovorili, že tadial ísť nechceme, jednoducho ukončil komunikáciu. Odpisoval mi jedine, keď niekedy padol server, na ktorom to bežalo (čiže ho nemôžem odsúdiť úplne)...no na naše naliehanie, aby na nás previedol domény (spomenul som si, že mal aj doménu pirati.sk - na tú sa malo prejsť ako na hlavnú a počkať, kým piratskastrana.sk bude voľná na čo ju zaregistrovať už na seba - čo by vyriešilo bod 1), nereagoval.
Tak alebo tak...dostal úlohu domény zarezervovať a previesť na o.z. (čo by mu bolo preplatené)...keby tak urobil, mohla sa viesť diskusia o tom ako to využiť, nebolo nás tak veľa a jeho hlas by mal určite váhu.

3. :roll:

PS: Whatever...

Nijaká brigádnička zaplatená nikdy nebola, iba sa o tom uvažovalo.

- Nemám žiadne informácie o tom, že by spolupráca s OLaNO nebola v každom smere transparentná. Bola to strana, za ktorú mohol kandidovať v podstate hocikto, idea bola, že to je hnutie nezávislých aktivistov (čo sa z toho stalo potom, je druhá vec). Každopádne, ja som sa pridal až po voľbách, takže nemám všetko info.
Dik,

1. sesel bych se s tim clovekem osobne a presvedcil ho a nutnosti to poskytnout - jestli chapu spravne vy ste se ho bali vubec oslovit
2. jo, uz si vzpominam kdyz si mi to minule licil, kazdopadne moje jednani skoncilo tak ze pokud ma dojit k nejakemu obrozeni - rad nam vse co spravuje da k dispozici ci prepise... - takze bych na to delegoval nekoho z CZ at to s nim dojedna(tusim totiz nejake osobni antipatie mezi vami ci tak neco)

Dik za osvetleni jak to bylo s brigadou a info k OLANO.

Muzes prosim veskere dulezite informace (kontakty na lidi s domenami atd) nadatlovat do toho padu co tu vzniknul at to muze nekdo prevzit a pracovat s tim? Diky :)
Horsedriver aka Dneska_spasime_svet_a_je_mi_jedno_ze_zitra_musis_do_skoly
Obrázek
OFFTOPICObrázek

Jabber: horsedriver[ta svinuta blbovina]jabber.cz
Mail: jan[ta svinuta blbovina]jankoci.cz

-Poridte si konecne uz tu telepatickou helmu, kdyz vam to bez ni nejde
-Opensource je ta nejkratsi cesta k ovladnuti sveta
-Evoluce vedomi namisto glorifikace prace a konzumu
-Šlem jako zakladni lidske pravo!!
Mikulas.Peksa
Profese: fyzik v IT
Dal poděkování: 2749 poděkování
Dostal poděkování: 4664 poděkování

Příspěvek od Mikulas.Peksa »

Měl bych koment - na fóru nám zrovna běží vlákno o tom, že soudruh Brooch, bývalý místopředseda PP-CZ, si zaregistroval stranickou doménu na sebe. A nebyla jedna. Nemá cenu to rozmazávat, podobné průšvihy se dějou. Hádek o proplácení pohoštění, cestovného a další podobné věci má za sebou tahle strana taky spoustu. Pracovně bych předpokládal, že problémy nekončí na hranicích a Slovenská Pirátská strana by fungovala stejně, kdyby na tom byla tak jako je ta Česká (ze zkušeností z jednání se zahraničními Piráty bych řekl, že to je pořád ještě docela dobrý).

Chápu, že si potřebujete na úvod něco vyříkat, ale nemá cenu to hrotit. Dobrovolnické organizace fungujou, jak fungujou.

S doménami - nejsou-li dostupné stávající domény, lze registrovat nové, s podobnými názvy. Aktuálně jsou peníze ZO vyčerpané, dál se můžeme bavit po novém roce.

Účet - kdo disponuje účtem 2400248776/2010 ? Gvoth? Bude pomáhat? Pokud ne, jste schopni ho přesvědčit, aby vám předal kontrolu?

O.Z. - kdo je aktuálně statutárem? Kolik má členů? Jste schopni zvolit nového předsedu?

Viliam: napiš, prosím, do padu, nad čím vším máš kontrolu.

Nad čím nemáme kontrolu, to musíme postavit znova. Ale všechno musí být konsekventně pod kontrolou strany (české, slovenské, evropské :)) a ne roztahané po spoustě demotivovaných lidí.

EDIT: mám-li někoho přesvědčovat, aby Vám něco předal, dejte mi vědět koho a k čemu.

EDIT2: ano, půjdeme po aktivních Slovácích. Bylo to tu řečeno už dříve a panuje na tom IMO všeobecná shoda. Začneme zapojováním Slováků žijících v ČR, protože na ty máme páky a pokusíme se přes ně získat další kontakty na Slovensko. Sběr podpisů není cíl, ale prostředek. Prostředek k získání aktivních lidí, protože kdo je ochoten sbírat podpisy, může se zapojit i jinak.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvky (celkem 2):
Tomas.Vymazal, Silvester.Bucek
Mám blog, jsem na Facebooku, Twitteru, Instagramu a Mastodonu.

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Viliam.Fiedler
Profese: Student
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 7 poděkování

Příspěvek od Viliam.Fiedler »

Jan Koci píše: Dik,

1. sesel bych se s tim clovekem osobne a presvedcil ho a nutnosti to poskytnout - jestli chapu spravne vy ste se ho bali vubec oslovit
2. jo, uz si vzpominam kdyz si mi to minule licil, kazdopadne moje jednani skoncilo tak ze pokud ma dojit k nejakemu obrozeni - rad nam vse co spravuje da k dispozici ci prepise... - takze bych na to delegoval nekoho z CZ at to s nim dojedna(tusim totiz nejake osobni antipatie mezi vami ci tak neco)

Dik za osvetleni jak to bylo s brigadou a info k OLANO.

Muzes prosim veskere dulezite informace (kontakty na lidi s domenami atd) nadatlovat do toho padu co tu vzniknul at to muze nekdo prevzit a pracovat s tim? Diky :)
1. ten človek bol ten, ktorý si predtým, než sa ho podarilo ľuďom, čo tam boli predomnou vyhodiť, robil reklamu svojej firme na FB stránke SPS a klamal koľko podpisov na stranu už bolo vyzbieraných...preto tam bola obava, že sa s ním nebude dať jednať rozumne, práve naopak
2. uznávam, to mohlo byť riešenie
Mikulas Peksa píše:Měl bych koment - na fóru nám zrovna běží vlákno o tom, že soudruh Brooch, bývalý místopředseda PP-CZ, si zaregistroval stranickou doménu na sebe. A nebyla jedna. Nemá cenu to rozmazávat, podobné průšvihy se dějou. Hádek o proplácení pohoštění, cestovného a další podobné věci má za sebou tahle strana taky spoustu. Pracovně bych předpokládal, že problémy nekončí na hranicích a Slovenská Pirátská strana by fungovala stejně, kdyby na tom byla tak jako je ta Česká (ze zkušeností z jednání se zahraničními Piráty bych řekl, že to je pořád ještě docela dobrý).

Chápu, že si potřebujete na úvod něco vyříkat, ale nemá cenu to hrotit. Dobrovolnické organizace fungujou, jak fungujou.

S doménami - nejsou-li dostupné stávající domény, lze registrovat nové, s podobnými názvy. Aktuálně jsou peníze ZO vyčerpané, dál se můžeme bavit po novém roce.

Účet - kdo disponuje účtem 2400248776/2010 ? Gvoth? Bude pomáhat? Pokud ne, jste schopni ho přesvědčit, aby vám předal kontrolu?

O.Z. - kdo je aktuálně statutárem? Kolik má členů? Jste schopni zvolit nového předsedu?

Viliam: napiš, prosím, do padu, nad čím vším máš kontrolu.

Nad čím nemáme kontrolu, to musíme postavit znova. Ale všechno musí být konsekventně pod kontrolou strany (české, slovenské, evropské :)) a ne roztahané po spoustě demotivovaných lidí.

EDIT: mám-li někoho přesvědčovat, aby Vám něco předal, dejte mi vědět koho a k čemu.
Domény - pozisťujem a dám vedieť.
Účet - mal by mať k nemu prístup Milan Gvoth a Peter Blaščák...budem ich kontaktovať => mali by tam byť ešte nejaké peniaze, keďže sa tento rok nič neplatilo
O.Z. - štatutármi by mali byť rovnako Milan Gvoth a Peter Blaščák...pokiaľ si dobre pamätám, členské príspevky ešte za tento rok ľudia platili...tuším, že dokonca prešla smernica na zrušenie kvóra kvôli neaktivite členov pri hlasovaniach, ale nie som si istý.
Neviem, či budú ochotní spolupracovať, ale rozhodne nebudú stáť v ceste...sú to dôveryhodní ľudia a ak by sa zapojili aktívne, určite by boli silným jadrom. Je preto ale esenciálne, aby sa o.z. naplnilo novou, akčnou krvou, ktorá nezdieľa naše vyhorenie.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Viliam.Fiedler za příspěvky (celkem 2):
Mikulas.Peksa, Silvester.Bucek
Jan.Koci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan.Koci »

Milan Gvoth to tu cte, jestli sem si spravne vsiml a jsem rad, ze vyckava nez neco napise. Kazdopadne by mohl byt dobrym zdrojem informaci a chovam v nej plnou duveru. Co ja vim je dlouhodobe aktivni a pomaha i PPCZ(ja naposledy pamatuju kampan 2.0 kde delal nejake preklady a aktualne take velice pohotove zaridil koupi a nasmerovani weedliketotalk.sk na mnou vytvoreny web)
Milane najdes v sobe chut se do toho pustit znovu? Ja si osobne myslim, dle toho co ctu, ze tentokrat uz by to i mohlo stat za pokus a nebude to ztraceny cas.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Koci za příspěvek:
Mikulas.Peksa
Obrázek
OFFTOPICObrázek

Mikulas.Peksa

Domény - Může to být Slavomir Kužma? Mám s ním nějak zkoušet promluvit? Můj soukromý průzkum pomocí WhoIs mě motivuje k přesvědčení, že piratskastrana.sk je pod kontrolou o.z. a tedy dosažitelná. pirati.sk patří Kužmovi, takže to už nejspíš někdo řešil metodou hlasujeme nohama. piratskenoviny.sk má taky Kužma.

Přiznám se, že mi přijde jako ztráta času ukecávat pána, který vlastní domény, ale neprovozuje stránky, aby je dal z ruky. Zvlášť, pokud s tím v minulosti byly problémy. Takže navrhuju obnovit o.z. a zaregistrovat na něj nějakou novou doménu pro "stranický tisk".

O.Z., účet - můžete je, pls, zapojit nebo jim to vzít? Hodnej pokladník resp. úředník je k ničemu, pokud neproplácí faktury a nenosí papíry na úřady.

S novou akční krví naprosto souhlasím. Začal bych tím, že by bylo super, kdybyste vy dva s Honzou nasadili Americký úsměv :) a tvářili se, že to půjde :) Pokud jste si v minulosti něco provedli, bylo by fajn, kdybyste si to soukromně vyříkali a dál to fungovalo stylem "co jsme si, to jsme si".

EDIT: Pokud to Milan čte a má kontrolu nad účtem, ať zaregistruje příslušnou doménu (na o.z.).
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvek:
Silvester.Bucek

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Viliam.Fiedler
Profese: Student
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 7 poděkování

Příspěvek od Viliam.Fiedler »

Ja voči nikomu nechovám nejaké negatívne emócie...je to politický aktivizmus a hádky, či roztržky k tomu patria a občas môžu aj rozhýbať ľady (aj keď častejšie nevedú nikam), takže s tým nejak počítam.

Jop, Slavomír Kužma je človek o ktorom som hovoril...môžeš s ním skúsiť prehovoriť, bude lepšie, ak to bude neutrálna strana.
Piratskastrana.sk vážne neviem ako to s tou doménou momentálne je, je možné, že už bola dokonca na o.z. zaregistrovaná a moje info je neaktuálne
Tito uživatelé poděkovali autorovi Viliam.Fiedler za příspěvek:
Mikulas.Peksa
Jan.Koci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan.Koci »

Mikulasi jen sem mu nemohl prijit na jmeno :) (kratkodoba pamet) Kuzmovi napis, pokud se spravne pamatuju minule sme to rozjednali tak, ze to preda. Mam pocit ze sem si s nim i telefonoval ale opet se uplne nepamatuju, je to uz dlouho... Kazdopadne kluci byli rozhadani a Kuzma zminoval prave neco o OLANO atd... nevim uz presne... Odkaz se klido na mne a vysvetli mu situaci... Za pokus to urcite stoji. Zas takova ztrata casu to neni.

Jinak vim ze tech systemu bylo vicero. Jeste nejake koordinacni forum primo k te nasi CZ/SK akci atd... bylo tam par veci na ktere by se dalo navazat ale bohuzel uz neznam adresu.

OFFTOPICMilanovi sem pro jistotu hodil link na tohle vlakno na FB, i kdyz jsem si temer jist ze sem tu od nej nekde videl podekovani a tim padem to tu cte...
Obrázek
OFFTOPICObrázek

Mikulas.Peksa

Kužmovi napíšu.

Dávejte všem lidem, co se podílí na organizaci rovnou i link na ten pad. https://piratenpad.de/p/restart-PPSK

Dále, hlašte se všichni, kdo chcete něco dělat, Alexovi kvůli přístupu do Redmine ZO http://poseidon.eghuro.cz:3333/projects/pp-sk/issues
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvek:
Alexandr.Mansurov

Alexandr.Mansurov
Člen KS Praha
Profese: programátor
Dal poděkování: 1513 poděkování
Dostal poděkování: 685 poděkování

Příspěvek od Alexandr.Mansurov »

Co se tyce stranickeho tisku, asi muzete pouzit "znacku" Piratske listy.
Jinak, potvrzuji - hlaste se do redmine, tj. normalne zalozit novy ucet a vam ho obratem aktivuji a dam prava. Je to relativne jednoduchy, rozhodne velmi uzitecny nastroj na udrzovani prehledu, kdo na cem dela a v jakem je to stavu. OFFTOPIC(poli openid pri registraci/prihalaseni si zatim nevsimejte)
Petr.Bajgar
Profese: ,
Dal poděkování: 2337 poděkování
Dostal poděkování: 1271 poděkování

Příspěvek od Petr.Bajgar »

Jsem velice potěšen tím jak jste konstruktivně rozjeli diskuzi na téma oživení činnosti směřující k registraci PP-SK.
Je podle mého mínění skvělé, že tady diskutují Silevestr Buček a Viliam Fiedler spolu s aktivními členy ZO PP-CZ.

Velice doporučuji jednat také přes Mumble a to podle předem společně postupně navhovaného a připravovaného programu k diskuzi. Mám za to, že je třeba si uvědomit, že se založením PP-SK snažíme pomoct růstu nové generace politků na Slovensku. Doufám a velice doporučuji poučit se z chyb, které dělala PP-CZ a používat především komunikační prostředky, které snižují časové a finanční náklady na naši politickou činnost. Předně považuji za potřebné uvědomit si, že politika patří k lidskému životu minimálně jako vzduch a voda. Jde tedy o to že se podporováním činnosti a ustavení PP-SK snažíme pomoct slovenským kolegům, aby nebyli jen pasivními přijimateli toho co vymyslí prosadí jiní jinde, ale aby se postupně společně učili i s námi být politickými hybateli společenského vývoje. Piráty přece jsme právě kvuli efektivnímu hájení našich programvých cílům a ne kvůli funkcím nebo vlajkám.

Předně doporučuji vést pečlivě agendu kontaktů na příznivce, podporovatele a sympatizanty a snažit se s nimi efektivně komunikovat. Protože chceme přece nejen PP-SK založit ale především to aby efektivně politicky prosazovala potřebné společenské kultivační vývojové změny. Proto považuji za potřebné neztrácet čast tím co není zásadně podstatné a dá se vyřešit jiný způsobem a soustřeďovat se na efektivitu společné součinnosti. Za zasadní považuji udržovat věcnou diskuzi, ze které plynou možnosti řešení toho co je potřeba. Stanovení priorit by nemělo končit vytvořením webu PP-SK jakýkoliv web-administrativa-regule atp. by měli být prostředkem a ne cílem jinak budete zapřahat koně za vůz tak jako to až příliš často dělali vedoucí PP-CZ kdy místo skutečné politické činnosti vznikala jen mediální a administrativní hra na politiku než samotné politické spoluusilování.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Bajgar za příspěvky (celkem 2):
Silvester.Bucek, V__
Odpovědět

Zpět na „Zahraniční odbor“