Ahoj, tak predsa len sem slovak nejaky zabludil

, nastastie som o vlakne 2 tyzdne nevedel, co znamena, ze som si teraz precital vsetko naraz a musim povedat, ze asi na kazdom pohlade je nieco pravda (ach ta deliberativna demokracia

). Vacsina problemov bola pomenovana celkom presne, ale nehadzal by som flintu do zita, akurat vazne potrebujeme pomoc. Budem pisat v bodoch, aby sme sa v tom nestratili:
1) Potrebujeme "zakladajucich clenov" - teda ludi, ktori by v pripade ze strana skutocne vznikne, budu moct byt jej prvymi strannikmi, kedze v momentalnej situacii by som sa mohol zvolit predsedom, tajomnikom aj kontrolorom sam. V takej situacii su nam naozaj podpisy na dve veci. Ja sa preto pokusim oslovit tych par ludi co hadam este na SVK definitivne nestratili nadej, ale neverim ze nas bude viac ako 3. Preto vyhlasujem kampan "PRIVED SVEHO SLOVAKA DO CPS". Pokial o niekom zo Slovenska viete, povedzte mu nech pride trebars na schodzu, trosku ho zapajajte a niekedy zaciatkom januara mozme dat stretnutie (neviem ci je realne to stihnut medzi sviatkami, to by sa ale dala schodza spravit aj u nas, kedze tam bude vacsina ludi), aby sme sa spoznali a nabrali odhodlanie ku dalsiemu kroku
2) Potrebujeme podpisy - 10 000 je kurva vela, pokial maju ludia davat osobne udaje, na SVK to prekvapivo robia extremne neradi (neviem ci sa to nejak lisi od situacie v CR), navyse treba vnimat aj fakticku politicku situaciu, u nas neustale vznikaju nove strany, system je nestabilnejsi, ludia su tak nejak celkovo k alternative skepticky, vacsina nasej "alternativy" doteraz boli bud ufonci (napr. Mezenska), podvodnici (SDL, 99% a pod), pripadne strany co mali ako taky uspech, ale boli na jedno pouzitie (SOP, ANO).. Skratka na zber podpisov sa neda pouzit trojclenka, odovodneny predpoklad je ze to bude komplikovanejsie. Pokial nas ale bude povedzme 10 aktivnych (bod 1), tak s rovnakym poctom pomocichtivych Bratov sa uz bavime o realnej sanci. Aby vysla, musime spustit kampane - stranka co spominal Mikulas, serialovy web co chysta nas sympatizant, ceske soc. siete a Slovensky FB (SPS ma cca 8 000 (!) lajkov - ma nejaky odbornik na siete sajnu ako to pretavit v podpisy?) a nejake tie sympaticke odmeny pre zberatelov, navrhujem aby to cenovo nezrujnovalo nikoho stanovit to povedzme takto: aspon 5 podpisov - vecny zapis niekde na webe, 25 certifikat, 100 placka, 300 tricko, a este tych ludi co zbieraju nejak zapojit do vzniku strannickych struktur (vela ludi potrebuje nejaky impulz, radi pomozu, sympatizuju, ale myslia si ze na to nemaju, alebo ze to neni nic pre nich). Aby sme vobec tieto veci ale mali, potrebujeme:
3) Logo, ktore momentalne neni prilis citatelne (
www.piratskastrana.sk) a preto by sme potrebovali nove, pricom s Mikulasom sme sa zhodli, ze by bolo dobre vyhlasit sutaz o logo, idealne to spojit s kampanou z bodu 1, aby sa skratka ludia zapojili a poslali navrhy. Zatial som napisal grafikom
grafika-f493/logo-slovenskyych-piratov-t27601.html, tak dufam ze nejak poradia. S tym okrajovo suvisi aj debata okolo sledujserialy, kde som sa ale uplne stratil musim povedat, medzi vecami co suvisia so SPS a co suvisia s technickymi problemami. Ak by mi to vedel niekto par slovami zhrnut, bolo by to fajn. A nakoniec posledny bod:
4) CPS musi ale stat zo zaciatku v pozadi, presne kvoli veciam ako je logo, skusenosti s FB a podobne, skratka bez CPS to nedame, nie len kvoli bodu jedna, ale celkovo ste (vlastne sme, asi sa mi o chvilu rozdvoji osobnost

) fungujucou stranou, od ktorej sa SPS moze ucit, preto dakujem vsetkym ktori nestracaju vieru. Teraz uz ale nechajme lamentovanie nad tym ci to ma alebo nema zmysel bokom a podme riesit konkretne kroky. Je fakt, ze uz aj ja som na to celkom kaslal, hlavne z toho dovodu, ze sa uz povazujem za asimilovaneho v CR. Na druhej strane, pokial by sme mali naozaj sancu v mojej rodnej krajinke nieco zmenit (pretoze zalozenie strany nevidim ako ciel, ale ako prostriedok), bol by som velmi stastny a mozno by som niekedy aj uvazoval o navrate. Heslo kampane by mohlo kludne byt: "Pomozte Silvestrovi vratit sa domov" (neviem ako su tu na tom ludia s ironiou, tak pre istotu

).
TLDR:
1) Oslovte slovakov zo svojho okolia ci by necheli byt v CPS, a nasledne v SPS.
2) Zber podpisov: na SVK extra narocne, kampane (web, serialy sk, soc siete), motivacia pre zberacov ala kickstarter: 5, 25, 100, 300.
3) Logo sa riesi a hadam sa nam podari vyriesit spolupracu vsetkych zloziek zamotanych do sledujserialy.
4) Bez pomoci CPS v konkretnych veciach to nepojde.
Dakujem za pozornost, a tesim sa na dalsiu, tentokrat konstruktivnu debatu (pricom samozrejme velmi ocenujem tu dekonstruktivnu ktora nam pomaha si usporadat myslienky), a prosim, pokial to bude mozne, reagujte v bodoch, pripadne pridajte dalsi, body 1 a 3 su uz celkom konkretne a aktualne.
PEACE!
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it" (Voltaire)
"The only way to deal with an unfree world is to become so absolutely free that your very existence is an act of rebellion." (Camus)
"Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is
that of judging people by what they say and think, not what they look like.
My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me
for." (The Mentor)