Kampaň za registraci slovenské Pirátské strany

Zahraniční odbor komunikuje s dalšími členy mezinárodního Pirátského hnutí, zejména přináší v zahraničí osvědčené nápady do strany, vypracovává společný postup při projednávání mezinárodních problémů.

Moderátor: Zahraniční

Odpovědět
Jan.Koci
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Podnikatel
Dal poděkování: 43 poděkování
Dostal poděkování: 79 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kampaň za registraci slovenské Pirátské strany

Příspěvek od Jan.Koci »

Mikulas Peksa píše:Honza Kočí: aha, tak pak chápu, k čemu je ten Jakoubkův byrokratický teror. On to nikdo do toho seznamu Mezinárodních koordinátorů nenapsal. Asi to zase budeme muset dělat míň swórm a víc byro :D

Jinak souhlas, buďto ulovíme nějaké další Slováky v Česku, nebo se nehneme. Ať jsou současní členové PP-SK jací jsou, s 5 lidma to nelze dát.

Ty jsi teda definitivně mimo hru a už se na tom nechceš nijak podílet?
Muzu se podilet v tak, ze v Praze a v Brne dokopu treba 15 Slovaku a Slovenek dorazit na schuzi kam tajne touzi jit uz dlouho :D :fet: - jen sem jim tam pak musi nekdo venovat. Tudy imho vede cesta nejak to zaktivizvat i primo u nich.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Koci za příspěvek:
V__
Horsedriver aka Dneska_spasime_svet_a_je_mi_jedno_ze_zitra_musis_do_skoly
Obrázek
OFFTOPICObrázek

Jabber: horsedriver[ta svinuta blbovina]jabber.cz
Mail: jan[ta svinuta blbovina]jankoci.cz

-Poridte si konecne uz tu telepatickou helmu, kdyz vam to bez ni nejde
-Opensource je ta nejkratsi cesta k ovladnuti sveta
-Evoluce vedomi namisto glorifikace prace a konzumu
-Šlem jako zakladni lidske pravo!!
Petr.Bajgar
Profese: ,
Dal poděkování: 2337 poděkování
Dostal poděkování: 1271 poděkování

Příspěvek od Petr.Bajgar »

Jan Koci píše:3. Nikdo nemluvil o tom se mame vykaslat na snahu to podporovat, jen o tom, ze vnucovat se je spise kontraproduktivni.
Jan Koci píše:Nejlepsi co ted muzem delat je hodit do toho vidle a cekat...
Pan "Nikdo" by snad mohl uvést příklad, kde se jednalo o sebemenší snaze slovákům PP-SK vnucovat.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Bajgar za příspěvek:
Jan.Koci
Silvester.Bucek
Profese: Akademik (takmer)
Dal poděkování: 23 poděkování
Dostal poděkování: 30 poděkování

Příspěvek od Silvester.Bucek »

Ahoj, tak predsa len sem slovak nejaky zabludil :roll: , nastastie som o vlakne 2 tyzdne nevedel, co znamena, ze som si teraz precital vsetko naraz a musim povedat, ze asi na kazdom pohlade je nieco pravda (ach ta deliberativna demokracia :fet: ). Vacsina problemov bola pomenovana celkom presne, ale nehadzal by som flintu do zita, akurat vazne potrebujeme pomoc. Budem pisat v bodoch, aby sme sa v tom nestratili:

1) Potrebujeme "zakladajucich clenov" - teda ludi, ktori by v pripade ze strana skutocne vznikne, budu moct byt jej prvymi strannikmi, kedze v momentalnej situacii by som sa mohol zvolit predsedom, tajomnikom aj kontrolorom sam. V takej situacii su nam naozaj podpisy na dve veci. Ja sa preto pokusim oslovit tych par ludi co hadam este na SVK definitivne nestratili nadej, ale neverim ze nas bude viac ako 3. Preto vyhlasujem kampan "PRIVED SVEHO SLOVAKA DO CPS". Pokial o niekom zo Slovenska viete, povedzte mu nech pride trebars na schodzu, trosku ho zapajajte a niekedy zaciatkom januara mozme dat stretnutie (neviem ci je realne to stihnut medzi sviatkami, to by sa ale dala schodza spravit aj u nas, kedze tam bude vacsina ludi), aby sme sa spoznali a nabrali odhodlanie ku dalsiemu kroku

2) Potrebujeme podpisy - 10 000 je kurva vela, pokial maju ludia davat osobne udaje, na SVK to prekvapivo robia extremne neradi (neviem ci sa to nejak lisi od situacie v CR), navyse treba vnimat aj fakticku politicku situaciu, u nas neustale vznikaju nove strany, system je nestabilnejsi, ludia su tak nejak celkovo k alternative skepticky, vacsina nasej "alternativy" doteraz boli bud ufonci (napr. Mezenska), podvodnici (SDL, 99% a pod), pripadne strany co mali ako taky uspech, ale boli na jedno pouzitie (SOP, ANO).. Skratka na zber podpisov sa neda pouzit trojclenka, odovodneny predpoklad je ze to bude komplikovanejsie. Pokial nas ale bude povedzme 10 aktivnych (bod 1), tak s rovnakym poctom pomocichtivych Bratov sa uz bavime o realnej sanci. Aby vysla, musime spustit kampane - stranka co spominal Mikulas, serialovy web co chysta nas sympatizant, ceske soc. siete a Slovensky FB (SPS ma cca 8 000 (!) lajkov - ma nejaky odbornik na siete sajnu ako to pretavit v podpisy?) a nejake tie sympaticke odmeny pre zberatelov, navrhujem aby to cenovo nezrujnovalo nikoho stanovit to povedzme takto: aspon 5 podpisov - vecny zapis niekde na webe, 25 certifikat, 100 placka, 300 tricko, a este tych ludi co zbieraju nejak zapojit do vzniku strannickych struktur (vela ludi potrebuje nejaky impulz, radi pomozu, sympatizuju, ale myslia si ze na to nemaju, alebo ze to neni nic pre nich). Aby sme vobec tieto veci ale mali, potrebujeme:

3) Logo, ktore momentalne neni prilis citatelne (www.piratskastrana.sk) a preto by sme potrebovali nove, pricom s Mikulasom sme sa zhodli, ze by bolo dobre vyhlasit sutaz o logo, idealne to spojit s kampanou z bodu 1, aby sa skratka ludia zapojili a poslali navrhy. Zatial som napisal grafikom grafika-f493/logo-slovenskyych-piratov-t27601.html, tak dufam ze nejak poradia. S tym okrajovo suvisi aj debata okolo sledujserialy, kde som sa ale uplne stratil musim povedat, medzi vecami co suvisia so SPS a co suvisia s technickymi problemami. Ak by mi to vedel niekto par slovami zhrnut, bolo by to fajn. A nakoniec posledny bod:

4) CPS musi ale stat zo zaciatku v pozadi, presne kvoli veciam ako je logo, skusenosti s FB a podobne, skratka bez CPS to nedame, nie len kvoli bodu jedna, ale celkovo ste (vlastne sme, asi sa mi o chvilu rozdvoji osobnost :D ) fungujucou stranou, od ktorej sa SPS moze ucit, preto dakujem vsetkym ktori nestracaju vieru. Teraz uz ale nechajme lamentovanie nad tym ci to ma alebo nema zmysel bokom a podme riesit konkretne kroky. Je fakt, ze uz aj ja som na to celkom kaslal, hlavne z toho dovodu, ze sa uz povazujem za asimilovaneho v CR. Na druhej strane, pokial by sme mali naozaj sancu v mojej rodnej krajinke nieco zmenit (pretoze zalozenie strany nevidim ako ciel, ale ako prostriedok), bol by som velmi stastny a mozno by som niekedy aj uvazoval o navrate. Heslo kampane by mohlo kludne byt: "Pomozte Silvestrovi vratit sa domov" (neviem ako su tu na tom ludia s ironiou, tak pre istotu :lol: ).

TLDR:
1) Oslovte slovakov zo svojho okolia ci by necheli byt v CPS, a nasledne v SPS.
2) Zber podpisov: na SVK extra narocne, kampane (web, serialy sk, soc siete), motivacia pre zberacov ala kickstarter: 5, 25, 100, 300.
3) Logo sa riesi a hadam sa nam podari vyriesit spolupracu vsetkych zloziek zamotanych do sledujserialy.
4) Bez pomoci CPS v konkretnych veciach to nepojde.

Dakujem za pozornost, a tesim sa na dalsiu, tentokrat konstruktivnu debatu (pricom samozrejme velmi ocenujem tu dekonstruktivnu ktora nam pomaha si usporadat myslienky), a prosim, pokial to bude mozne, reagujte v bodoch, pripadne pridajte dalsi, body 1 a 3 su uz celkom konkretne a aktualne.
PEACE!
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it" (Voltaire)

"The only way to deal with an unfree world is to become so absolutely free that your very existence is an act of rebellion." (Camus)

"Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is
that of judging people by what they say and think, not what they look like.
My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me
for." (The Mentor)
Jan.Koci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan.Koci »

1. obeslano cca 15lidi s linkem na tenhle thread, par uz jich slibilo, ze to budou sirit k dobrym rukam
2. 3. a 4. - Logo a farplan cele te akce musi byt jasny predem, nebudem si nic namlouvat, je to do jiste miry reklamni kampan.

Z nasi strany vule pro spolupraci dlouhodobe je. Jen tipuju, ze je treba abyste celou vec malicko naplanovali a nastinili. Ozivil bych to vase koordinacni forum jestli jeste nekde existuje a celou vec zverejnil. Je potreba to mit krok po kroku sepsane a jet podle toho pokud na to chceme nabalovat lidi za chodu aby to pomohli roztlacit. Dovedu si predstavit sirsi podporu z CR ve chvili kdy bude jasne co presne podporujeme a jak to bude probihat. Se sberem se da pomoci napriklad i na VS v CR a dalsich predem vytipovanych lokalitach.
Co se tyce schuzky, uvital bych spolecnou schuzi v co nejhojnejsim poctu nazivo ale vzhledem k predchozim zkusenostem bych pozadal o Brno a ne Slovensko.
Ty serialy by se meli transparentneji komunikovat - majitel fb sledujuserialy(a te Slovenske stranky jestli chapu spravne) tu take pise do jednoho vlakna a zatim neni vubec jasne co je ten clovek zac a co vlastne chce a cela vec se dle mne neubira idealnim semerem.(kampan za to, ze sbirate podpisy, je imho na sledujuserialy naprosto legitimni a bylo by mozne ji v urcitem bode nasadit)
Co se tyce celeho sberu dal bych si zalezet hlavne na budovani duvery. (vysvetlovat proc je treba cislo obcanky a proc se neni treba niceho obavat...)

Jestli mohu zaverem par otazek:
- jaky je stav toho co z SPS zbylo?
- jakymi disponujete komunikacnimi kanaly smerem k volicum?
- kdo k nim ma pristup a spravuje je? kdo rozhoduje o obsahu?(jakym zpusobem)
- jak jste na tom realne se zdroji(lidske i financni)

Jen takovy napad k tomu co sem tu nekde cetl o obalkach a znamkach. Dobre by bylo udelat sberna mista pro archy kde zaroven mohou celou akci propagovat. (sam bych asi byl schopen domluvit nekolik hudebnich klubu na Slovensku)
OFFTOPIC! Aktualne se dost resi dekriminalizace/legalizace atd... kluci sice rikali kdyz sem se naposled ptal, ze se k tomu zatim SPS stavi dost chladne ale mohlo se lecos zmenit a na tehle vlne se da take svezt....
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Koci za příspěvky (celkem 4):
Silvester.Bucek, Mikulas.Peksa, Vojtech.Pikal, V__
Obrázek
OFFTOPICObrázek

Silvester.Bucek
Profese: Akademik (takmer)
Dal poděkování: 23 poděkování
Dostal poděkování: 30 poděkování

Příspěvek od Silvester.Bucek »

Dakujem za reakciu,

zial odpovede na otazky nie su prilis ruzove.

- V tejto chvili moju spravu zo 123 clenov "posadky" teda ludi, co by mali byt najaktivnejsi reagovalo asi 6, tak tym som napisal s odkazom na toto forum, tak dufam ze sa zapoja.
- Komunikacne kanaly su v podstate len FB skupina posadka: https://www.facebook.com/groups/sps.clenovia/?fref=ts, FB stranka https://www.facebook.com/piratskastrana?fref=ts, web piratskastrana.sk - kedysi sme mali aj noviny piratske, to by bolo dobre ozivit, ale opat sa to viaze k bodu 1 tak isto ako odpoved na tvoju tretiu otazku.
- Presne neviem kto ma k comu pristup okrem mna, ale vsetko to uz zjavne poumieralo. Nieco by som pod urcitym vedenim zvladol spravovat ja, ale asi nie vsetky potencialne dalsie kanaly.
- Situaciu s LZ asi uz chapes, a financne sme na toma si tak, ze mame nejaky ucet na ktorom je odhadom par stoviek, spravuje ho Milan Gvoth, v kazdom pripade je to takmer nic 8-)

Inak na par dni idem na hory, tak neviem ako sa mi podari do pondelka reagovat.
PEACE!
Tito uživatelé poděkovali autorovi Silvester.Bucek za příspěvky (celkem 2):
Mikulas.Peksa, Ivo.Vasicek
"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it" (Voltaire)

"The only way to deal with an unfree world is to become so absolutely free that your very existence is an act of rebellion." (Camus)

"Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is
that of judging people by what they say and think, not what they look like.
My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me
for." (The Mentor)
Mikulas.Peksa
Profese: fyzik v IT
Dal poděkování: 2749 poděkování
Dostal poděkování: 4664 poděkování

Příspěvek od Mikulas.Peksa »

Ok, tak jsem založil pad, pro sepsání harmonogramu kampaně.

https://piratenpad.de/p/restart-PPSK

EDIT: Honzo, dopiš tam, prosím, kdy můžou začít fungovat ty sběrný místa v hudebních klubech.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvky (celkem 2):
Petr.Bajgar, Vojtech.Pikal
Mám blog, jsem na Facebooku, Twitteru, Instagramu a Mastodonu.

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Viliam.Fiedler
Profese: Student
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 7 poděkování

Příspěvek od Viliam.Fiedler »

No, takže sa zapojím aj ja...
V SPS som pôsobil od volieb, v ktorých sa kandidovalo do parlamentku na kandidátke OLaNO (2012?)...dlhú dobu som bol členom predsedníctva, čo ale nič pri takom počte, samozrejme, neznamená. Okrem toho som viedol aj naše Pirátske noviny. Problémom SPS boli
1. Minulosť - Hnutie a neskôr o.z. si za sebou celú dobu vláčilo problémy, ktoré nastali pri vzniku a pri prvom "predsedovi". Ten si zaregistroval doménu piratskastrana.sk súkromne a následne na to po odchode zabudol (mali sme prístup do administrácie hostingu a tak vedeli platiť faktúry)...toto sa nevedelo vyriešiť, bola obava, že ak sa mu napíše, bude od nás za prevedenie považovať veľké peniaze, respektíve sa rozhodne nám tu doménu jednoducho nedať.
Rovnaký problém potom nastal aj pri doméne piratskenoviny.sk, ktorú sme dali jednému členovi za úlohu zaregistrovať..a zaregistroval to na seba. Neskôr s ním nastali konflikty a jednoducho prerušil kontakt. Amatérizmus z našej strany? Pravdepodobne. Nebudem sa ospravedlňovať a ani na nič hrať.
Takýchto vecí sa s SPS tiahlo viac a boli sme okolnosťami prinútení zachovávať toto pre nás nevýhodné, ale aspoň dovolujúce nám fungovať, status quo.

2. Apatia/skepticizmus/nečinnosť - To medzi Pirátmi aj v Slovenskej spoločnosti. Hnutie vo svojom vzniku zažilo obrovský boom, ktorý bol rovnaký v podstate v celej Európe. Odtiaľ je aj väčšina lajkov na našom FB profile. Problémom bolo, že vedenie vtedy bolo "fishy" - ľudia si tam potom istú dobu napr. na FB profile robili reklamu na vlastné firmy. Čo, samozrejme, prebudilo nedôveru medzi priaznivcami a zahlušilo aktivizmus. Následne sme sa snažili o istú revitalizáciu a to sa nám aj v istých obdobiach podarilo a urobilo sa pár akcií...no tie aj keď mali úspech mediálny, nikdy nepovzbudili viac ľudí k aktivizmu. My, členovia, sme boli dosť decentralizovaní a nebola teda šanca na pravidelné live schôdze, či organizáciu akcií každý týždeň. Nakoniec sa vyhorenie prejavovalo na každom stále viac a dopadlo to tak ako to dopadlo.

SPS má podľa mňa šancu jedine ak sa začne viac centralizovane. Vytvorí sa aktívna skupina ľudí, napríklad v BA, a po jej vzore sa začnú vytvárať skupinky v iných mestách. Ak teda chcete pomôcť, prvým krokom by malo byť nájdenie takýchto ľudí, ktorým sa navyše bude dať aj dôverovať a nebude to niekto na spôsob radikálnej skupinky, ktorá sa od nás jedným časom oddelila...bez toho, si myslím, že akákoľvek iná pomoc od ČPS by bola mrhanie časom a prostriedkami.

Ja som ochotný pomôcť v rámci možností. Existujú ešte nejaké veci z O.Z. (stolíky, vlajky, atď), ktoré by som mohol zohnať + mám prístup k FB stránke a možno si spomeniem ešte aj na niečo iné. Viem sa aj zúčastniť pár live akcií, no to je tak všetko. Stálym členom spomínanej skupinky nemôźem byť, väčšinu času trávim v Brne a nemám peniaze na cestovanie niekam každý týždeň.

P.S.
Ešte k tomu Penziónu, keď už tu bol spomenutý. Nie, väčšina členov nebola zo západu, boli sme rozlezení rovnomerne. Poprad (Tatry) bol v strede cesty pre každého. Penzión nie je môj, je mojich starých rodičov a v tej dobe som mal 18-19 rokov. Vybavil som zlavnený pobyt 10-eur za noc, viac som urobiť nemohol. Kto už mi toto môže vyčítať zjavne žije v úplne inom svete než ja.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Viliam.Fiedler za příspěvek:
Petr.Bajgar
Jan.Koci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan.Koci »

Viliam Fiedler píše:No, takže sa zapojím aj ja...
V SPS som pôsobil od volieb, v ktorých sa kandidovalo do parlamentku na kandidátke OLaNO (2012?)...dlhú dobu som bol členom predsedníctva, čo ale nič pri takom počte, samozrejme, neznamená. Okrem toho som viedol aj naše Pirátske noviny. Problémom SPS boli
1. Minulosť - Hnutie a neskôr o.z. si za sebou celú dobu vláčilo problémy, ktoré nastali pri vzniku a pri prvom "predsedovi". Ten si zaregistroval doménu piratskastrana.sk súkromne a následne na to po odchode zabudol (mali sme prístup do administrácie hostingu a tak vedeli platiť faktúry)...toto sa nevedelo vyriešiť, bola obava, že ak sa mu napíše, bude od nás za prevedenie považovať veľké peniaze, respektíve sa rozhodne nám tu doménu jednoducho nedať.
Rovnaký problém potom nastal aj pri doméne piratskenoviny.sk, ktorú sme dali jednému členovi za úlohu zaregistrovať..a zaregistroval to na seba. Neskôr s ním nastali konflikty a jednoducho prerušil kontakt. Amatérizmus z našej strany? Pravdepodobne. Nebudem sa ospravedlňovať a ani na nič hrať.
Takýchto vecí sa s SPS tiahlo viac a boli sme okolnosťami prinútení zachovávať toto pre nás nevýhodné, ale aspoň dovolujúce nám fungovať, status quo.

2. Apatia/skepticizmus/nečinnosť - To medzi Pirátmi aj v Slovenskej spoločnosti. Hnutie vo svojom vzniku zažilo obrovský boom, ktorý bol rovnaký v podstate v celej Európe. Odtiaľ je aj väčšina lajkov na našom FB profile. Problémom bolo, že vedenie vtedy bolo "fishy" - ľudia si tam potom istú dobu napr. na FB profile robili reklamu na vlastné firmy. Čo, samozrejme, prebudilo nedôveru medzi priaznivcami a zahlušilo aktivizmus. Následne sme sa snažili o istú revitalizáciu a to sa nám aj v istých obdobiach podarilo a urobilo sa pár akcií...no tie aj keď mali úspech mediálny, nikdy nepovzbudili viac ľudí k aktivizmu. My, členovia, sme boli dosť decentralizovaní a nebola teda šanca na pravidelné live schôdze, či organizáciu akcií každý týždeň. Nakoniec sa vyhorenie prejavovalo na každom stále viac a dopadlo to tak ako to dopadlo.

SPS má podľa mňa šancu jedine ak sa začne viac centralizovane. Vytvorí sa aktívna skupina ľudí, napríklad v BA, a po jej vzore sa začnú vytvárať skupinky v iných mestách. Ak teda chcete pomôcť, prvým krokom by malo byť nájdenie takýchto ľudí, ktorým sa navyše bude dať aj dôverovať a nebude to niekto na spôsob radikálnej skupinky, ktorá sa od nás jedným časom oddelila...bez toho, si myslím, že akákoľvek iná pomoc od ČPS by bola mrhanie časom a prostriedkami.

Ja som ochotný pomôcť v rámci možností. Existujú ešte nejaké veci z O.Z. (stolíky, vlajky, atď), ktoré by som mohol zohnať + mám prístup k FB stránke a možno si spomeniem ešte aj na niečo iné. Viem sa aj zúčastniť pár live akcií, no to je tak všetko. Stálym členom spomínanej skupinky nemôźem byť, väčšinu času trávim v Brne a nemám peniaze na cestovanie niekam každý týždeň.

P.S.
Ešte k tomu Penziónu, keď už tu bol spomenutý. Nie, väčšina členov nebola zo západu, boli sme rozlezení rovnomerne. Poprad (Tatry) bol v strede cesty pre každého. Penzión nie je môj, je mojich starých rodičov a v tej dobe som mal 18-19 rokov. Vybavil som zlavnený pobyt 10-eur za noc, viac som urobiť nemohol. Kto už mi toto môže vyčítať zjavne žije v úplne inom svete než ja.
1. piratskastrana.sk - lina huba, hole nestesti ...

2. S clovekem co mel domenu piratskenoviny sem hovoril v dobe kdy sem se vam ze ZV snazil pomahat. Byl rad ze sem se ozval a nebyl jakykoli problem v komunikaci az na to ze byl sklamany z vaseho pristupu a tudiz neaktivni. (uz nevim jmeno ale mozna bych dohledal tu komunikaci kdyz mi ho pripomenes) - viz. 1.

3. opet vidim predsudky a obavy

PS: co do pensionu - nechapu logiku toho, proc neumis s rodici vykomunikovat to, ze zakladas politickou stranu a ze to ze nas nechaji couchsurfovat je vlastne jejich investice do budoucnosti toho co cely zivot buduji. (Navic tedy pokud vztahy u tebe v rodine funguji takto, uvital bych tenkrat to, kdybyste se na me ubytovani jakozto hosta a nekoho kdo vam chce sprostredkovat pomoc slozili a ja se vuybec nedozvedel ze se za to muselo platit...)
(pro mne by to tak jako tak obnaselo minus 3200kc za 2 pracovni dny[ano delal sem i o vikendech] plus cestu do Popradu a zpatky... no nezlob se na mne, ale potom co mi reknete ze mate po 3 letech 120 podpisu a to ste na to platili nejakou brigadnicku, pokud vim, tak se mi do toho podniku fakt jit nechtelo )
Navic vase postoje potom, co jsme zrusili nasi intervenci u vas, protoze jste se rozhoupali az v dobe nasich voleb do PS kdy probihala kampan, byli takove, ze jste urazeni a ze Cesi maji udelat prvni krok v navazani dalsi spoluprace - to je k placi... :(

Nechci rozhodne jen kritizovat a uprimne bych s tim rad pomohl, ale timhle stylem urcite ne...

- zajimaji mne detaily a OLANO atd... pry to byla hodne zajimava doba.......
Obrázek
OFFTOPICObrázek

Jan.Koci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan.Koci »

Mikulas Peksa píše:Ok, tak jsem založil pad, pro sepsání harmonogramu kampaně.

https://piratenpad.de/p/restart-PPSK

EDIT: Honzo, dopiš tam, prosím, kdy můžou začít fungovat ty sběrný místa v hudebních klubech.
Dik, popremyslim komu vsemu se muzem ozvat a obvolam to a obepisu - zjistim moznosti.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Koci za příspěvky (celkem 2):
Mikulas.Peksa, V__
Obrázek
OFFTOPICObrázek

Viliam.Fiedler
Profese: Student
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 7 poděkování

Příspěvek od Viliam.Fiedler »

Jan Koci píše:
1. piratskastrana.sk - lina huba, hole nestesti ...

2. S clovekem co mel domenu piratskenoviny sem hovoril v dobe kdy sem se vam ze ZV snazil pomahat. Byl rad ze sem se ozval a nebyl jakykoli problem v komunikaci az na to ze byl sklamany z vaseho pristupu a tudiz neaktivni. (uz nevim jmeno ale mozna bych dohledal tu komunikaci kdyz mi ho pripomenes) - viz. 1.

3. opet vidim predsudky a obavy

PS: co do pensionu - nechapu logiku toho, proc neumis s rodici vykomunikovat to, ze zakladas politickou stranu a ze to ze nas nechaji couchsurfovat je vlastne jejich investice do budoucnosti toho co cely zivot buduji. (Navic tedy pokud vztahy u tebe v rodine funguji takto, uvital bych tenkrat to, kdybyste se na me ubytovani jakozto hosta a nekoho kdo vam chce sprostredkovat pomoc slozili a ja se vuybec nedozvedel ze se za to muselo platit...)
(pro mne by to tak jako tak obnaselo minus 3200kc za 2 pracovni dny[ano delal sem i o vikendech] plus cestu do Popradu a zpatky... no nezlob se na mne, ale potom co mi reknete ze mate po 3 letech 120 podpisu a to ste na to platili nejakou brigadnicku, pokud vim, tak se mi do toho podniku fakt jit nechtelo )
Navic vase postoje potom, co jsme zrusili nasi intervenci u vas, protoze jste se rozhoupali az v dobe nasich voleb do PS kdy probihala kampan, byli takove, ze jste urazeni a ze Cesi maji udelat prvni krok v navazani dalsi spoluprace - to je k placi... :(

Nechci rozhodne jen kritizovat a uprimne bych s tim rad pomohl, ale timhle stylem urcite ne...

- zajimaji mne detaily a OLANO atd... pry to byla hodne zajimava doba.......

1. Zaujímalo by ma, čo by si robil v našej situácii...ono je ľahké kritizovať.

2. Člověku sa nepáčilo, že nezdieľame jeho ideu..chcel používať CMS, ktoré bolo pre naše účely nepoužiteľné a keď sme mu hovorili, že tadial ísť nechceme, jednoducho ukončil komunikáciu. Odpisoval mi jedine, keď niekedy padol server, na ktorom to bežalo (čiže ho nemôžem odsúdiť úplne)...no na naše naliehanie, aby na nás previedol domény (spomenul som si, že mal aj doménu pirati.sk - na tú sa malo prejsť ako na hlavnú a počkať, kým piratskastrana.sk bude voľná na čo ju zaregistrovať už na seba - čo by vyriešilo bod 1), nereagoval.
Tak alebo tak...dostal úlohu domény zarezervovať a previesť na o.z. (čo by mu bolo preplatené)...keby tak urobil, mohla sa viesť diskusia o tom ako to využiť, nebolo nás tak veľa a jeho hlas by mal určite váhu.

3. :roll:

PS: Whatever...

Nijaká brigádnička zaplatená nikdy nebola, iba sa o tom uvažovalo.

- Nemám žiadne informácie o tom, že by spolupráca s OLaNO nebola v každom smere transparentná. Bola to strana, za ktorú mohol kandidovať v podstate hocikto, idea bola, že to je hnutie nezávislých aktivistov (čo sa z toho stalo potom, je druhá vec). Každopádne, ja som sa pridal až po voľbách, takže nemám všetko info.
Odpovědět

Zpět na „Zahraniční odbor“