Jednání RP v Mariánských Lázních 8.11.2014

Moderátoři: Komunální zastupitelé, Krajští zastupitelé, Zastupitele - HMP

Odpovědět
Uživatelský avatar
Dominika.Michailidu
Republikové předsednictvo
Příspěvky: 3692
Registrován: 28 črc 2011, 22:13
Profese: výtvarník
Bydliště: Krnsko
Dal poděkování: 8305 poděkování
Dostal poděkování: 6373 poděkování

Jednání RP v Mariánských Lázních 8.11.2014

Příspěvek od Dominika.Michailidu »

http://pad.pirati.cz/p/r.rXgZuDi7Ybws8Zlx

zasedání rp mariánky 8.11.2014
Přítomni:
Místní - Vojta Franta VF, Ondra Knotek OK, Petr Třešňák PT, Třešňák sr. PTS, Martin Kalina, Lukáš Jadlovský, Stanislav Rezek
Hosté - RP - Lukáš Čerohorský, Dominika Michailidu, Tom Vymazal, Ivo Vašíček/ Filip Hajný FH (právník Pirátů)/ Mikuláš Ferjenčík, Roman Kučera, + Pirát s Aše
(jestli jsem na někoho zapomněla, tak se omlouvám)

Jednání zahájeno cca v 13:00
vo - hlavně nám řekněte vaše požadavky


V Mariánkách asi byli dost naštvaný, stačilo vytáhnout témeta (Ondra chodí 2 roky na zastupitelstvo) a asi od května jsme do toho začali šít. JAK? web, noviny
Chyba možná byla, že jsme lidi řešili až před primárkama a snažili jsme se řešit termíny. Měli hlasovat jen členové (tehdy asi 5). Předvolební protiweb dělala paní B., která z toho má koníček. Hlasovalo se do 5. místa, zbytek se řešil konsenzem. Vojta přeskákala z 8. na 2. místo, protože je vidět, snaží se něco dělat. CO? http://www.svihak.net/

náklady - 36000,- za kampaň. Je to na 15000 lidí asi dost. Odhadovali jsme 5-8%. Ale kampaň jsme dělali hodně kontaktní.

Je to tady o jednotlivých hoteliérech, lázeňské lobby..

Vojta Franta - Starost - Vojta, 1ms - ANO, 2.ms - Petr Třešňák, Ondra Knotek

Chceme probrat podniky městské. IV - je potřeba vyměnit dozorčí rady. Místní např. Chevak, nemocnice, dopravní podnik (48%)

Chceme dělat majetkovou mapu. Chceme se podívat na různé nájmy na stejném místě.

Platy a odměny se musí zveřejňovat, přes to nejede vlak. Samozřejmě to musí být jasné dopředu. Ne každému to vyhovuje. FH - Šel bych do zveřejnění vedoucích pracovníků, na to je už i soudní verdikt. Zbytek zveřejnit v balíku.

Transparentní účet - mají 4 (nejspíš úvěrové), + účty od společností města

Zdravotnictví - maléry s přeprodávanou nemocnicí, stejně tady není pro lázeňské město adekvátní péče, takže spravit němocnici a odkrýt kauzu ohledně minulého prodeje by bylo klíčové. + Zprostředkovat lidem. Teď se nemocnice prodává, spol. není v likvidaci, můžou ještě podíl prodat. Zájem má nemocnice Ostrov. Nemocnice může dělat detašované pracoviště a vztahuje se na ně smlouvy

Rozpočet Mariánek je v plusu. 400 000 000 rozpočet. Jsme 11 000 000 v plusu. IV: udělejte si rozpočtový výhled aspoň do roku 2020.

Nefunguje dotační oddělení. 50 000 000 se bude vracet. Nečerpáme dost.

MF - dejte si pozor na finance organizací. Smlouvy o "odběru autobusů" .. Na ty město dot doplácí, protože za to ručí a když podnik nemá, platí město.

VF - 5% z výnosu akciovek města měly jít do rozpočtu města. To se zrušilo a teď se to tam shromažďuje a oni chtějí ty peníze vyvést. Dřív byla 1/3 lidí přímo z podniku. Teď jsou všichni v dozorčí radě dosazený politicky. Nastolit pravidla pro dosazování IV: udělejte to co nejrychleji, než to rozkradou. Udělejte jakékoli změny a pak to vyměníte odborníky.



PRÁVNÍ POMOC - zatím funguje spolupráce s městským právníkem, který bude řešit aktuální a budoucí věci. Filip Hajný bude postupně řešit kauzy z minulosti. Nejdřív nejspíš nemocnici.

MARKETING - média/
máte FB - zveřejňovač - MF - registr MV, který můžete začít používat a pak funguješ přes datovky úředníků - zveřejňování smluv PT -
MF - říkat jen to, co chcete aby říkali. nebavte se s nimi o ničem, co nechcete, aby vyšlo. Buďte proaktivní - když chcete nějak interpretovat událost, tak to musíte udělat první. Tiskovku k podpisu koaliční smlouvy určitě udělat a zdůvodnit proč se šlo do takové koalice. Vyzvednout pozitivní dopady.


Rozpočet nemusí dávat přesný obraz o financích města, protože městské firmy mohou dlužit, půjčovat městu, kde je to vykázáno jako příjem.
Vzor. www.prostejov.eu
Automatické přiřazení problému příslušnému úředníkovi.
Šablony smluv.

Média.
Město tiskového mluvčího, a Franta souhlasí, aby zůstal, ale myslí, že to nestačí. Ptřebujeme svou prezentaci. VF: já chci psát kam jdu, co tam budu dělat MF - nejvíc tenký led je to skloubení soukromýho a veřejnýho. Nesmíte si dělat pirátský PR za veřejný peníze. Samozřejmě zveřejˇování činnosti je v poho. Ale tiskový mluvčí města nesmí spravovat stránky Piráti ML. I když jinde se to děje.. To je podle mě špatně. Měli byste mít člověka (klidně pro všechny zastupitele) který bude supportovat marketing pirátských zastupitelů. Pirátské PR za "pirátské" prachy. Cca 5000 pro Mariánky 12000,- - výběrko?


REDMINE - chceme nějaký úkolovník a dokument menagement systém, aby se daly dohledat verze dokumentů - MF - redmine je systém pro řízení projektů, my v Praze tam evidujem svoje úkoly a odpracovaný úkoly. Úkoly se dají řadit podle správce (kdo to má na starosti), podle priorit... Úkoly se zadávají na konkrétního člověka, odhadovaná doba, popis. Pak se dá přidat čas, když nějaký odpracuješ. Čas můžou přidávat i další lidi, kteří něco odpracují. Dá se to otagovat.

Networking - pro tu prezentaci zastupitelů.. (kontakty na zastupitele a směrovat je na forum...)

Dotazy.praha.eu
Zadaný dotaz musí být vidět veřejně.
Piráti udělají projekty n vzory smluv.
A návrhy usnesení k veřejnému připomínkování.
Web. podnety od lidí, PR, co udlají naši zastupitelé, aby to splněili.
Výkazy práce.
Co udělalo město.

Petrův pracovní den:
Teď zjištovat info o mestskych firmach.
Zjistit workflou.
Ztrácejí se dokumenty v městském systému, proč?

Piratecon - 13.12. nejspíš v Praze v Hubu.
----------
První asi ne v ML, tady až na jaře.
V ML se udělá mezinárodní akce. Nejlíp do března.
HUB, smíchov.
V ML by se mohlo udělat konferenční centrum. Kousek od D5... Ale je potřeba i to institucionální propojení
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dominika.Michailidu za příspěvky (celkem 2):
Roman.Kucera, YjM

Svobodný internet nedáme. Ale vemte si místo něj válku proti drogám.
Me gusta myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip

Odpovědět

Zpět na „Zastupitelstva - společné potřeby zastupitelů“