Meeting MS Piráti Písecko

Moderátoři: PKS Jihočeský kraj, KoKS Jihočeský kraj, PMS Písecko

Pravidla fóra
  • Toto je veřejné fórum. Stanoviska nevyjadřují názor Pirátů, pokud nebyla schválena příslušnými orgány.
  • V anketách mohou hlasovat i návštěvníci bez přihlášení. Ankety proto nelze v žádném případě považovat za závazná hlasování.
  • Toto fórum je viditelné pro návštěvníky bez přihlášení. Přihlášeným uživatelům se zobrazuje pouze tehdy, pokud jsou členy místního sdružení nebo registrovanými příznivci (Obrázek Nastavit zobrazovaná fóra).
  • Moderátorem tohoto fóra je místní předsednictvo.
Zamčeno
Uživatelský avatar
Martin.Kucera
Kontrolní komise
Příspěvky: 18673
Registrován: 23 dub 2009, 16:41
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 2165 poděkování
Dostal poděkování: 33871 poděkování

Re: Meeting MS Piráti Písecko

Příspěvek od Martin.Kucera »

Total blbost to není, jen mi to až doteď přišlo zbytečné, protože smazání je samozřejmě změnou obsahu (a to dost zásadní). A měnit obsah zakázáno již je.

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Uživatelský avatar
Ludek.Blaha
Člen KS Jihočeský kraj
Příspěvky: 1465
Registrován: 23 čer 2014, 00:11
Profese: strategický zkompetentňovatel
Bydliště: Písek
Dal poděkování: 1521 poděkování
Dostal poděkování: 1536 poděkování

Re: Meeting MS Piráti Písecko

Příspěvek od Ludek.Blaha »

Není prozíravé konkretizovat pravidla jednání přespříliš.
Třeba 'je zakázáno chovat se nevhodně (např. jako debil, šmejd, hovado)'.
Najde se pak nemálo lidí, kteří budou argumentovat, že chovat se jako zmrd nebylo zmíněno.

Aby člověk mohl hlásat pravdu z radnice nebo z parlamentu, musí se tam nejdřív prolhat...
Demokracie je výborná věc. Umožňuje občanům, aby si zcela svobodně zvolili... diktaturu!
Umělá inteligence nedosáhne nikdy až takové úrovně, aby dokázala napodobit myšlení pitomce.

Uživatelský avatar
Ivo.Vlasaty
Místní předsednictvo
Příspěvky: 2233
Registrován: 31 led 2012, 09:15
Bydliště: České Budějovice
Dal poděkování: 8754 poděkování
Dostal poděkování: 3667 poděkování

Re: Meeting MS Piráti Písecko

Příspěvek od Ivo.Vlasaty »

OFFTOPIC(Odesílám asi s třídenním zpožděním...tak jo, no.)
Jen k vysvětlení mého předchozího příspěvku (původně jsem to napsal Cryovi, protože mi 29. volal - domluvili jsme se ve slušnosti):
první odstavec byl zamýšlený jako sarkasmus a podle toho nadsazený. Když píšu o honbě za zvolením, taky netvrdím, že to děláš kvůli sobě. Prostě už ten systém, kdy se musíme snažit dostat dost hlasů, náš nutí hnát se za preferencema a oblbovat masy, tohle dilema tady bude asi vždycky, zvlášť v nezdravým českým prostředí, kde na masy nic jinýho, než ... asi takhle: nemáme velký peníze, stojíme na podpoře lidí, kteří se o politiku zajímají, jsou často idealisti a dost nároční na nějaké chování. není jich zas tolik, ale díky nim máme image, která u nás drží mnohem větší skupinu, která nás přes těch 5 % může dostat. Díky nim taky máme poměrně velký potenciál dostávat do debaty témata a ovlivńovat veřejné mínění, i když ani nejsme nikde zvolení. A díky tomu můžeme opravu fungovat jinak, než velké strany. Když začneme mít manýry jako staré politické strany, část těchhle lidí, na kterých jsme závislí, odeženeme a skončili jsme. Takže to není jen, že PR a billboardy jsou fuj a nemám je rád, jsem přesvědčený, že to je strategie, která z nás sice neudělá velkou stranu, ale umožní nám měnit věci a dostávat se i přes těh 5 %.

Píšu to narychlo, nemám čas to učesávat, musí to stačit...
Aby to bylo jasné, problém mám jen s Pepou Soumarem OFFTOPICa aby to bylo ještě jasnější, nepovažuju ho za nepřítele, kdybychom to zkusili jako lidi, možná bychom našli způsob, jak spolu komunikovat, jen jsem si udělal takový úsudek o jeho schopnostech pochopit a prosazovat pirátské hodnoty, že bych mu nesvěřil žádné pravomoci a změnit můj úsudek by od něj vyžadovalo ne zas tolik práce, ale hodně trpělivosti a jeho manýry. Které ale písecký kolektiv asi nevnímá jako zas takový problém - IMHO by měl a budete za to ode mě schytávat kritiku pokaždé, když mi dáte důvod. Zvykejte si, jsem kritický k mnoha věcem (a nebojte, i sám k sobě, což ale není potřeba demonstrovat veřejně ;) ), ale umím se kritizovat slušně a umím respektovat jiný názor, a tak si nemyslím, že to je špatná vlastnost. Takže si to ode mě neberte příliš osobně, nikdo nejsme dokonalý, to ještě neznamená, že Vás nepovažuju za fajn lidi. (Jestli vám odpustím, že jste naštvali - a podle mě se naštval právem - Luďka Blahu, to ale ještě nevím : P )

Mohl bych tady dlouho polemizovat s Pepovým postem (jen díky Cryovi, který ho sem zkopíroval - a proto to asi neprávem schytal od Petra Vilety - Pepa si ho totiž v původním vlákně prstě zamknul :roll: ), větu po větě, odstavec po odstavci, i když úplně míjí podstatu problémů, ale teď na to fakt není čas.

Nejen o programu (což tu zatím moc neděláme), ale i o kampani a PR metodách, o vzájemném chování a vztazích, ... se dá diskutovat, ať už věcně nebo emotivně. O nepochopení základních idejí a neznalosti stanov moc ne. Odmítání cenzury není nějaké dogma přeživší z temného středověku, ale jeden z úplných základů pirátského hnutí, a to z dobrých důvodů. Jestli někdo neví proč, teď je pozdě psát, že měl se vstupem do strany počkat OFFTOPICvtipné je, když Pepa píše, že příjmání členů by nemělo být automatické - pak byste především nesměli v Písku tak rychle přijmout jeho. Ale přezkušovat někoho ze znalosti programu a stanov, které tím podepsal, by mi přišlo nedůstojné, zjistit, jestli se s nimi člověk opravdu ztotožňuje, stejně nejde, tak to musíme nějak napravit. Přednášky ani školení tady asi nikdo organizovat nechce, tak bychom se mohli domluvit, že po další schůzi se budeme o idejích a programu bavit. Možná by to dokonce bylo dobré zavést pravidelně, ale to by vás muselo chtít víc, nikdo to nebude diktovat shora. K tomu stačí prostě jen chvíli zůstat a povídat si.

Každopádně držím palce, ať nám všem ty volby dopadnou dobře. A bavme se tak, abychom živou vnitrostranickou diskusi lidem mohli vysvětlovat jako výhodu. Díky. ;)
Zamčeno

Zpět na „Písecko“