evaCech píše:Mě zajímají i lokální kauzy. Pomalu přemýšlím o založení nějakého občanského sdružení. Mám nějaké rady od kamarádky, co byla na stáži v OSN, ale zatím jsem na to sama....

Tak to hodně štěstí v boji s EU molochem...
O tématu slyším jen okrajově, ale je to téma děsivé...
Z mého pohledu má dvě nebezpečné roviny:
1) Ekonomickou - tedy je třeba bránit vzniku situace, kdy "zabavování dětí" bude na nějakém článku řetězu "výnosným byznysem"...Od prémií tzv. "sociálních pracovnic", advokátů a soudních znalců potřebných k procesu, po platby pěstounům. Ekvivalentem může být třeba vymahačský průmysl v ČR, díky kterému se dnes "vyplatí vyrábět pohledávky." Jakmile se tedy vyplatí "vyrábět děti k odebrání", nastává průšvih...
2) Totalitní - jedná se o technické zavádění účinného nástroje ke kontrole obyvatelstva. Tzn., když bude v budoucnu někdo "zlobit proti režimu", tak nejdřív na něj pomocí X kamer najdeme dopravní přestupky a sebereme mu řidičák. Pokud to nepomůže, tak na něj Babiš pošle svoji Kobru, co ho zlikviduje finančně...A kdyby ani toto nepomohlo, tak pošleme sociálku, co najde zkažené mlíko v lednici a sebere mu děti...
Je řada lidí, eventuelně ochotných být fackováni v Bartolomějské, nebo být zavřeni "za odboj" na Mírově, ale riziko odebrání dětí je pro ně dostatečná motivace, aby "drželi hubu a krok"...
Je to smutné, ale vybavuje se mi jedno z primárních, předlistopadových hesel:"Rodina je základ státu."