Lidská práva

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

evaCech
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Asistentka
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 8 poděkování

Lidská práva

Příspěvek od evaCech »

Ahoj přátelé,

mám prosbu, nevím, zda-li to píšu na správné místo. Nicméně dnes mě namíchla jedna dlouholetá kauza týkající se odebírání dětí českým rodinám v zahraničí. Začala jsem se o to zajímat blíže, nicméně skutečnost je taková, že nikdo nemá zájem nebo odvahu se do toho pustit. Jediné, kam to došlo je, že jistá advokátka podala žalobu k mezinárodnímu soudu pro lidská práva a tam to čeká. Tak jsem se chtěla zeptat, neb mezi Vámi vidím spoustu vzdělaných lidí, jestli by se o to Piráti taky nechtěli nějak blíže zajímat a zapojit se. Je to plusovej bod pro volby do EP navíc. Za mě, pokud to bude v mých silách, budu asistovat, jak budu moci. Info zde: http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/5428 ... -zpet.html.
Děkuji za pozornost,

eva
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Lidská práva

Příspěvek od Roman.Kucera »

Nejednali jsme o tom oficiálně, ale z rozprav o podobných případech lze usuzovat, že jsme velmi silně proti odebírání dětí rodičům proti jejich vůli. Omluvitelným důvodem může být pouze prokazatelné ohrožení života dětí.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
evaCech

Příspěvek od evaCech »

právě. Mně tohle přijde absolutně nelidské a vůbec nechápu, že se to děje v dnešní době, v Evropě :evil: Paní ministrině JUDr. Válková se také vyjádřila, že se na to podívá. Já nechápu, co všichni právníci celou dobu dělají, krom toho, že kolem toho mají akorát plno keců.
reny
Profese: učitelka
Dal poděkování: 37 poděkování
Dostal poděkování: 30 poděkování

Příspěvek od reny »

Tohle je prostě jedním slovem děs. Ve velkém se to děje i ruským rodinám ve skandinávských zemích. Děti jsou v podstatě okamžitě odebrány na základě výpovědí učitelek,rodiče jsou o tomto vyrozuměni až dodatečně. Podobně se prý ubírá i Anglie. Nemám to ještě nastudované, ale jedná se zřejmě o prachobyčejný byznys a moc by mě zajímalo, jak je na tom ČR se svým novým zákonem o sociálně právní ochraně dětí. OFFTOPICŽe bych poprvé byla zajedno s Václavem Klausem? :?
evaCech

Příspěvek od evaCech »

No já jsem fakt úplně v šoku, jsem myslela, že takové věci se děly naposled za války. Také jsem četla různé názory o té Anglii, prý si všude takto berou na paškál cizince, protože ti se v té zemi neuměj bránit. Údajně jedna rodina z Indie byla ve sporu úspěšná, jinak nic. Já prostě jen nechápu, jak to, že to nejde dostat ty děti tolik let zpátky, trpět tu šikanu úřadů.... Nejhorší představa je, jak musí trpět ty samotné děti, když je berou jejich mámě, rozdělují sourozence a dávají je do rodin, kde nikoho neznají a nerozumí jim. O pocitech matky ani nemluvím.
Jakékoliv nápady jsou vítány. Já jsem zatím kontaktovala JUDr. Helenu Válkovou, ta již odpověděla, kardinála - ať se taky jednou projeví jako člověk, teď má šanci a tady Vás.
reny
Profese: učitelka
Dal poděkování: 37 poděkování
Dostal poděkování: 30 poděkování

Příspěvek od reny »

Pokud chceš oficiální vyjádření Pirátů k tomuto tématu, možná by bylo dobré kontaktovat někoho z těch, kdo mají na starost sociální oblast a mezinárodní vztahy: martin-shanil-u5579/ ,
libor-spacek-u6696/ Sama nejsem členka a ani nevím, jestli tenhle problém nemá někdo už třeba prostudován důkladněji - pak by třeba vznikl nápad, co s tím... Samotnou mě bohužel nic nenapadá, ale přidávám se přesně k Tvým pocitům - neuvěřitelné, že se s tím tolik let nedá hnout. :(
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
anonym2064
Dal poděkování: 2556 poděkování
Dostal poděkování: 2719 poděkování

Příspěvek od anonym2064 »

reny píše:Pokud chceš oficiální vyjádření Pirátů k tomuto tématu, možná by bylo dobré kontaktovat někoho z těch, kdo mají na starost sociální oblast a mezinárodní vztahy: martin-shanil-u5579/ ,
libor-spacek-u6696/ Sama nejsem členka a ani nevím, jestli tenhle problém nemá někdo už třeba prostudován důkladněji - pak by třeba vznikl nápad, co s tím... Samotnou mě bohužel nic nenapadá, ale přidávám se přesně k Tvým pocitům - neuvěřitelné, že se s tím tolik let nedá hnout. :(
Nejsem si jist, že mohu poskytnou oficiální stranický názor. Rodinou politikou se strana příliš nezabývá. Tyto kauzy jsou také do jisté záležitostí soudnictví - právní stát. Můj osobní názor (podložený i vlastní zkušeností) je dost podobný předřečníkům. Stát umožňuje odebírání dětí z pohodlnosti něco řešit. Péče o dítě je instituce nekonající ku prospěchu samotných dětí ale spíš byrokracká grupa podobným excesům napomáhající. Nikdo mě nepřesvědčí že ústavní péče je lepší než milující rodina i když není stav v rodině ideální.
Na druhou stranu mám občas pocit, že medializované kauzy jsou spíš bulvární, nedostatkem informací podložené a na emocionalitu hrající.

brzo proběhne volba garantů - do pracovních skupin se přihlásilo spousta lidí, Nikomu nic nebrání jakýkoliv podnět rozprojednat a dostat tak stranu k nějakému postoji. Dá to dost práce :) Ale jde to. Výstupem pak může být bud doplnění programu nebo oficiální stanovisko.
evaCech

Příspěvek od evaCech »

tady v tom případu je největší problém, že český stát nereaguje a norové jsou zablokování, nikoho k sobě nepustěj. I právníci se tvářej, že jsou bezradní. ale dle mého názoru to jde, já se s touhle situací nesmířím, dokud ty děti nebudou zpět u svých maminek :( Prosím doporučte někdo, jak v těchto případech postupovat.

Moc děkuju!!!

Jiri.Janecka
Profese: právník
Dal poděkování: 175 poděkování
Dostal poděkování: 896 poděkování

Příspěvek od Jiri.Janecka »

No vida. Jaký zájem vyvolá, když v zahraničí začnou dělat českým občanům to, co českým občanům dělají české OSPODy a české soudy desítky let bez jakéhokoliv zájmu veřejnosti. Tedy až do chvíle, než na konkrétního člověka dojde. V tomhle případě jde o úplně stejné odvádění pozornosti, jako když se nás různí lidskoprávníci snaží přesvědčit, abychom šli demonstrovat před to či ono velvyslanectví za cizí politické vězně a hlavně si nevšímali těch vlastních. Já neříkám, že se to neděje, ale ten vzoreček, že dítě patří státu a ne rodičům je primárně náš. A my, místo abychom EU prezentovali naše vlastní zkušenosti s totalitou, tak si do toho chomoutu rádi znovu vlezeme.
Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“